Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser mest likt innhold fra 31. des. 2021 i alle områder

  1. Usikker på hvilken tråd jeg skulle legge denne i, men gratulerer til Richard Jansen med kåringen som "Årets bankende hjerte"! Vel fortjent! https://www.budstikka.no/utmerkelser-og-priser/arets-bankende-hjerte-det-gjor-vondt-for-meg-a-si-nei/677530!/
    18 liker
  2. Fantastisk Rich! Gratulerer så mye! Takk for alt du både har gjort og fortsatt gjør for klubben!
    11 liker
  3. Fantastisk å se en hundre meter lang kø kl 15 på nyttårsaften med blide mennesker utenfor Nadderud, på jakt etter sesongens første festfyrverkeri - men garantert ikke det siste. Stor takk til dugnadsgjengen som år er etter bruker romjula på å spre glede til nabolaget og tifo (tror jeg?) på tribunene. Dette bygger relasjoner mellom klubb og lokalsamfunn.
    8 liker
  4. Da var årets fyrverkerisalg over, og vi overgikk faktisk fjorårets salgsrekord med noen tusen kroner såvidt jeg kan se. I dag gikk det virkelig unna. I snitt solgte vi for kroner 1358 i minuttet. Det er vanskelig å fatte. Takk til alle som bidro i år. Og lykke til med tåken.
    5 liker
  5. RANHEIM (12) Når man sitter og jobber med en slik oversikt fra bunnen og opp så forventer man egentlig ikke å snuble over Ranheim så langt nede på tabellen. Økonomisk hører de kanskje hjemme et sted under midten av Obos ligaen, men det er tross alt ikke mer enn 2 sesonger siden de spilte i eliteserien og i fjor endte de på 4. plass og tap for Sogndal i kvalikken. De var også tippet til å havne høyt på årest tabell. Men etter bare én seier på de siste åtte kampene, var laget til slutt tre poeng unna kvalik mot nedrykk – ett år etter at laget spilte om opprykk. 12. plassen var den svakeste tabellplasseringen klubben har hatt siden de rykket opp til nivå to i 2009. Men nedturen startet egentlig allerede høsten 2020 – det ble kun 1 serier de siste 11 kampene av 2020 sesongen og alt på tampen av fjoråret murret det i spillertroppen mot mangeårige trener Svein Maalen. Maalen måtte gå 6 kamper inn i årets sesong og ble så erstatet av Portugisiske Hugo Pereira (43) uten at det ga den helt store effekten. Pereira har en fortid som assistent/jr trener i RBK, assistent på det norske u21 landslaget og for det Colombianske landslaget. Ranheim hadde egentlig en god sesong offensivt, scoret 5. flest mål i ligaen og lå på delt 2. plass med FFK på expected goals. Elias Melkersen – opprinnelig trønder, men på lån fra Bodø Glimt leverte også en sterk sesong og scoret 17 mål for Ranheim. Men det hjelper lite å score, om det samtidig renner inn i andre enden. Ranheim slapp inn flest mål i OBOS ligaen forrige sesong. Hele 62 baklengsmål ble det til slutt. Slipper man inn mer enn 2 mål i snitt per kamp blir det vanskelig å vinne fotballkamper. Den årlige medarbeiderundersøkelsen etter årets sesong var ifølge Nidaros ikke særlig oppløftende for klubben heller, så det spørs vel om de også har sine problem å ta tak i før 2022 sesongen. Jeg tipper Ranheim kommer til å trøbble i 2022 også – så får vi se. Stabæk relasjoner: Eks Stabækspiss Marcus Mehnert noterte seg for 10 kasser i årets sesong.
    5 liker
  6. Blitt mindre synsing rundt håndteringen av COVID, Ingo. 🙂 Like greit det.
    4 liker
  7. GRORUD (13) Grorud er jo litt spesielt for meg som er født og oppvokst på Kalbakken, bare noen få langpasninger unna hjemmebanen til Grorud. Vi hadde aldri trodd at vi skulle få se toppfotball på det forblåste jordet langs trondhjemsveien. Men mye har skjedd på Grorud de siste årene med både klubb og fasiliteter. Siste nytt en tribune med tak levert av Gauseth og Karlsen i Klubbkameratene. For tilreisende supportere vil jeg anbefale en pit-stopp innom Pizzabua oppe ved Grorud senter på vei til eller fra kamp. Sportslig har Grorud i likhet med Blink klort seg fast i OBOS ligaen de to siste sesongene. De har også vært gode på å utvikle spillere – Aga skal vi komme tilbake til, men også Elias Hagen som er forventet å ta over taktstokken etter Berg på midtbanen til Glimt kommende sesong og Zafeiris som er klar for Haugesund i Eliteserien i 22. Kristian Novak spilte på Jerv laget som beseiret Brann i kvalikken. Ja også våre egne spillere Edvartsen og Høyland og sikkert noen fler jeg ikke har oversikt over. Grorud er åpenbart en god klubb for de nest beste talentene og «late bloomerne» og det er mange spillere med bakgrunn fra yngres avdeling i de større klubbene i Oslo og omegn. Om vi synes vi har en ung trener så slår Grorud oss med «god» margin. Johan Gjønnes Nilsen (27) rykket opp til hovedtrener i begynnelsen av september etter Axel Bergo (ny akademisjef i Brann fra nyttår) sluttet, og loset Grorud inn til en trygg plass på tabellen. For det ble han belønnet med en ny kontrakt ut 2024. Sportslig hadde Oscar Aga en fantastisk sesong i gult og blått i 2021. 24 mål på 28 kamper. Grorud scoret faktisk bare 38 mål totalt så det er klart Aga etterlater seg et massivt hull i Groruds angrep. Det hullet er tenkt dekket av Didrik Sereba. Sereba puttet 19 ganger for Asker i 2. div i årest sesong. Sereba er en smart spiller og god avslutter,og det skal bli spennede å se om han tar nivået i Obos. Men jeg vil tro at andre spillere også vil måtte øke målproduksjonen skal Grorud dekke opp for alle målene til Oscar Aga. Stabæk relasjoner: Det er denne samarbeidsavtalen da. Vanskelig å si for oss utenforstående hva den består i og hva som skjer med den nå som klubbene spiller i samme divisjon. Ellers har Simen Lillevik Kjellevold meldt overgang fra Strømmen. Noen glemt?
    3 liker
  8. Takk for at du kastet bort 20 sekunder av livet mitt på å lese den meldingen og skrive dette svaret.
    2 liker
  9. https://www.budstikka.no/fotball/stjernene-planlegger-mulig-retur-til-stabaek/676939!/ Diskerud melder igjen om at det kan være aktuelt å samle gamlegjengen (utenom Hedenstad da han er i vif) og ikke umulig allerede i 2022. Bjarmann sier at det må gå på motivasjon og form hvis det skal gå. Hadde diskusjoner med Hedenstad før han dro til VIF. Jørgen skjelvik kunne være aktuell. men veldig mye hvis. Hva tror dere?
    1 liker
  10. STJØRDALS-BLINK (14) Blink havnet på kvalikk for andre året på rad, men som Asker i fjor ble Hødd beseiret i år og Trønderne klorer seg dermed fast i OBOS ligaen til en 3. sesong. Blink startet sesongen 2021 svakt – kun 3 poeng på de 7 første kampene. Toppspissen Mads Lillebo hadde også en sesong preget av skader og hans fravær påvirker nok at De kun scoret 32 mål sist sesong. Dårligst i ligaen sammen med Strømmen. Blink er ok på hjemmebane – og tok like mange poeng som Sogndal på eget (kunst)gress (Delt 10.plass). Trenes av engelske Tom Dent (30) som kom til Blink fra Bodø Glimts akademi. Fotballen bør derfor være en gjenkjennelig 433 variant. Det har også vært en del lånespillere innom fra Glimt i årest sesong – bl.a. lillebror Hauge og vi kan nok forvente noe lignende neste sesong. Det er også, ikke overraskende, veldig mange tidligere RBK jr/reserver i troppen. Det er et skille i OBOS ligaen mellom helproffe og deltidsspillere – Blink tilhører sistnevnte kategori og vil sikkert bli spådd en tøff sesong også i 2022. Så får vi se om de klarer å klore seg fast enda en sesong. Stabæk relasjoner: Jeg har ikke funnet noen,
    1 liker
  11. Dette blir tidenes OBOS liga – med mange gamle kjenninger og noen nye bekjentskaper – Stabæk, Brann, FFK, Start, Kongsvinger, Sogndal, Mjøndalen, Skeid, Sandnes-Ulf, Bryne, Åsane, Ranheim, Stjørdals-Blink, KFUM, Raufoss og Grorud. Så jeg har tenkt at jeg trenger å gjøre meg litt kjent med hva vi har i vente og tenkte jeg skulle dele noen korte betraktninger om hvert enkelt lag fremover. Starter i bunnen og jobber meg oppover. Det blir litt sporadisk - 1-2 lag om gangen. Jeg begynner faktisk å glede meg litt. Starter med de nyopprykkede: KIL Kongsvinger vant 2. div avdeling 1 suverent. Med 68 poeng og 88 scorede mål endte de til slutt avdelingen med 8 poeng ned til Hødd, som igjen var hele 11 poeng foran Asker. Etter et skuffende nedrykk i 2020 har Kongsvinger slått tilbake med stor vilje framover, løpskraft, evnen til å skape overtall høyt i banen og særdeles aggressive uten ball har gjort de vært tøffe å møte for motstanderne i avdelingen. På topp er Adem Güven still going strong – 21 mål i serien og den aldrende spissen blir nok viktig for KIL i OBOS neste år også. Eirik Meland (32) fra Bømlo skal fra benken forsøke å lose laget gjennom OBOS ligaen i 2022. Stabæk relasjoner: Espen Nystuen er fremdeles sjef med stor S på Vinger. På midtbanen styrer Harald Holter og på styrerommet finner vi en annen gammel kjenning – Jon Inge Høiland. SKEID Skeid var ikke like overlegne i sin avdeling som KIL, men rykker likevel komfortabelt opp. Det er særlig evnen til å stå ut kampene som har gjort at de rykket opp. Det ble til slutt 56 poeng 8 fler enn de to neste lagene på tabellen - Arendal og Egersund. Egersund ledet til det gjenstod 5 runder, men vant bare 1 av de siste 6 og ga i praksis bort opprykket. Mistet den defensive nøkkespilleren fra midtbanen - Simen Hestnes til KFUM etter opprykket, men snudde seg raskt og hentet inn Hødds midtbanedynamo Bendik Rise – En litt mer offensiv type enn Hestnes. Men vo får anta at trener Gard Holme (37 – ex Wang/VIF 2) har en plan. Har også fylt på midtbanen med FRAM Larviks kaptein Erik Nordengen (ex RBK jr.) også han en offensiv midtbane spiller og ansett som en av de beste i 2. div i fjor. Johnny Buduson - tidenes toppscorer i Skeid har forlenget kontrakten og blir i likhet med Güven i KIL viktig med rutine og målteft for sitt lag. Stabæk relasjoner: Morten Renå Olsen har meldt overgang fra Strømmen til Skeid og bringer nyttig OBOS erfaring og en følsom venstrefot til Nordre Åsen. 2 mål og 6 målgivende for bunnlaget Strømmen i fjor er gode tall. Trener Holme har også vært innom akademiet (takk @Ace) Anders Johansen (Forsvar), Lars Kvarekvål (keeper), Felix Anthonessen (Midtbane) har også alle bakgrunn fra akadeiet.
    1 liker
  12. Først, kudos for å skrive det første konstruktive innlegget om endringer i klubben. Jeg synes nok at du forenkler dette litt. Greit at du vil avslutte avtalen med ASet fordi det bare gir ulemper. Hva tenker du er den umiddelbare konsekvensen av det? Jeg kan ikke se noen andre umiddelbare konsekvenser enn at drøyt 30 mill går tapt og at et sikkerhetsnett i form av ASets garanti for klubbens forpliktelser forsvinner. Dette har Stabæk rett og slett ikke råd til. Jeg tenker nok at ulempene er betydelig større enn fordelene ved å avslutte et slikt samarbeid. I dårlige tider kan man selvsagt ikke tvinge noen til å gå inn med mer penger i ASet, men alternativet da er at ASet går konkurs. Ved en eventuell emisjon er det sannsynlig at eksisterende aksjonærer går inn med mer penger og det kan også komme nye. Aksjonærlisten forteller om en pen bukett ressurssterke mennesker med blaa hjerter. Å skyve disse unna oss tror jeg er et alvorlig feiltrinn.
    1 liker
  13. Selv om det blir guffent å se ham i Enga-drakt var det kvalmt å se ham i RBK-drakt også. Jeg vil selvsagt helst se gamle helter i riktig blaafarge, men klandrer særdeles få om de synes andre klubber er litt mer fristende enn tidenes stusseligste Stabæk-lag som skal kose seg i OBOS neste år.
    1 liker
  14. Her er hva jeg ønsker å oppnå, og et forslag til hva VI kan forsøke å oppnå: - Daglig leder bør ikke ha noe som helst med det sportslige å gjøre. - Sportslig leder bør være underlagt et kompetent, sportslig utvalg. Avtalen mellom klubb og AS er det siste året fornyet for 10 nye år. Samarbeidet har ingen reell verdi i 2021, men er et resultat av at klubben trengte penger i 2013. All faktisk risiko i klubb/AS ligger i klubben. ASet er et normalt aksjeselskap med begrenset ansvar. I avtalen mellom klubben og aksjeselskapet, "garanterer" ASet for driften av klubben, men har ikke faktiske muskler (egenkapital) til å gjøre dette. Egenkapitalen økte fra 9.7 Mill til 33.4 Mill fra 2019 til 2020, takket være salg av spillere i KLUBBEN. Styrelederne i klubb og AS opplyser at årlig driftsunderskudd beløper seg til 30 millioner. Da kan man kanskje regne seg frem til hvor lenge 33,4 millioner i egenkapital holder, uten at det må gjøres ytterligere salg av spillere. Og, hvilke spillere skal vi nå selge - uten at vi samtidig selger sjansene for opprykk? Ved en situasjon som i 2013, kan aksjonærene velge å kaste kortene hvis de ønsker det. Avtalen mellom klubb og AS er utformet slik at den gir alle fordeler til ASet når det går bra, men ingen reell risiko til ASet i dårlige tider (bortsett fra at man som aksjonær kan tape beløpet man betalte for aksjene. Alle lån er tilbakebetalt.). Ingen aksjonærer plikter å stille opp med nye penger hvis det blir nødvendig. Da er det tilbake til Tier'n og andre magiske tiltak. Vi trenger ikke to styrer bestående av helt ordinære supportere, hvorav den ene delen kun har makt på grunn av innskutt kapital. - Avtalen mellom klubb og AS må sies opp. - Klubben skal være medlemsstyrt. - Fremtidige kapitalbehov kan dekkes ved utstedelsen av obligasjonslån som medlemmene kan ta del i.
    1 liker
  15. Her mener jeg at du tar grundig feil! Nadderud er så trist å være på at det kun er oss ivrigste som gidder. Forblåst og nitrist med en enslig tribune under tak, løpebaner som ødelegger imtimitet, alt er gammelt og utslitt og det er dessverre nada sjel eller sjarm der. Trøkk og stemning er dessverre stort sett fraværende. VIP'er gidder ikke komme, da forsvinner sponsorinntektene også. Bortesupportere prioriterer selvfølgelig ikke Nadderud, hvorfor skulle de det? Eneste positive er gresset, pluss sentral plassering for mange og ganske greit å komme seg dit med kollektivtransport. Jeg er bombesikker på at vi MÅ ha ny stadion skal vi igjen bli en økonomisk bærekraftig toppklubb. Og den skal heldigvis ikke bli alt for stor som Imbesility, Skagerak eller Sør Arena. KBK har gjort alt riktig, blant annet en imtim stadion som det alltid er stemning på. Jeg tipper vi får minst 6000 i snitt og fullt på de attraktive gode kampene. Jeg gleder meg allerede!
    1 liker
  16. Reagerte på det samme. Ser ikke det store problemet med det beløpet.
    1 liker
  17. Stadion handler om mye mer enn antall tilskuere på kamp. Den er en del av produktet og viktig mtp å skaffe sponsorer. Dette har historien vist gang på gang. Så inntektene som følger med gjør at stadion make or break for Stabæk. Derimot er jeg helt enig med deg i at det må gjøres en kraftig jobb med det sportslige produktet. Det tror jeg egentlig ingen er uenige i.
    1 liker
  18. Nå blir det evaluering og ikke bare av eliteserielaget. Alle ledd i organisasjonen skal under lupen.
    1 liker
  19. Det var vel en strategi for å redde økonomien til klubben, klubben trenger å legge en ny stragi nå som vi ikke er like desperate med å selge... Det forventes selvfølgelig av klubben nå!
    1 liker
  20. Kondisjon er noe som kan måles, så det burde vi ikke være forsiktige med å ha som et parameter. Det er minst like viktig som at vi, på papiret, er best i mest mulig av alt det andre. Det er mye enklere å ta fornuftige valg når hjernen ikke først og fremst skriker etter oksygen.
    1 liker
  21. Du mener "markedspris"? 😉
    1 liker
  22. Snakker vi om det samme intervjuet? At idrettsutøvere sier: "Vi må komme oss hjem og trene bedre" når det ikke går veien, er læreboka. Enten det er fotballspillere eller langrennsløpere. Hva skulle han sagt? "Jeg synes vi har vært gode på trening hele året, så rart vi ikke vinner mer?" I tillegg snakker han om andre klassikere som å få gruppen til å jobbe sammen osv. Det mest oppsiktsvekkende for meg er det han sier om "mye å gå på med garderobekultur", som er er noe som ikke bare følger et vanlig manus. Så når vi skal avskilte trenere er det jo også interessant å se hvordan den vokste frem, og hvem som til slutt tok tak i et par beryktete herrer? Når vi rykker ned så er det selvsagt masse som har gått galt. Likevel er det kanskje greit å ikke finne frem hagla og skyte ned alt med en gang? Når det kommer til intensitet på trening, så blir det sikkert evaluert. Det virker jo ikke som om feks Wangberg har noe problem med å snakke om det. Så la dem få gjøre det! Vi har alle funnet våre syndebukker. Enten det er Bob, IA, Skytte eller Kjønø. Men trenger vi å messe det budskapet hele tiden? Det blir noe litt parodisk over påstander om at det er mulig å dumpe innom et par treninger og se at treneren (som er inkompetent. Resultatmessig har det jo tross alt gått bedre enn under JJ, troppdynamisk virker det som det er tatt grep og spillemessig vil jeg si det har vært "mindre dårlig". (For å unngå å bli tatt for å mene at det har vært bra.) Mulig Kjønø er problemet. Mulig ikke. De to siste hele sesongene han har vært hovedtrener har han reist hjem med "Årets unge trener". Så helt natta kan det ikke være.
    1 liker
  23. Å sparke Kjønø nå er helt opplagt en fallitterklæring, men det betyr ikke at det nødvendigvis er feil av den grunn. Det bør imidlertid være gode grunner til å gjøre det. Alder og erfaring er etter min mening ikke et gyldig argument. Folk på Kjønøs alder er både topptrenere, bedriftsledere og statsråder med suksess. Kjønø fortjener å bli vurdert på grunnlag av arbeidsprestasjonene - noe jeg tror de fleste andre av oss også ville forventet i våre jobber.
    1 liker
  24. Å gi opp Kjønø nå er vel en nesten verre fallit enn det vi allerede har oppnådd? Av alle som uttaler seg negativt, hva vet dere egentlig? PT er det en ting jeg er enig og det er at vi har en x for mye i assisten poolen, en som ikke har hatt en veldig god track record i noen klubber han har vært tilstede i, verken sportslig eller menneskelig. Kjønø er en gamble, men jeg synes det er svært tidlig å trekke en slutning på hvilke nivå han innehar. Av det man ser offentlig synes jeg han er ydmyk til oppgaven og viser tydelighet og åpenhet. Av de tilbakemeldingene jeg har fra spillere er at han sier i fra hvis noe er feil, bearbeider for så å utføre. Når ting er bra, følges det opp med hvorfor ting er bra, hvordan utnytte etc. Dette var en av tingene som jeg har skjønt manglet med Janne. Når ting var mindre bra ble det ikke tatt ordentlig tak i, og når ting var bra var uttalelsen "bra", punkt slut. Og i forhold til meritter, Eirik Nossum, en nobody på et tidspunkt, skitrener for Lyn og kompistrener til Petter Northug endte opp som assistent på landsen og ble etterhvert sjefen som dro hjem med det beste VM på ski noensinne. Ja, det er en annen idrett, men nå har han tross alt de merittene. En gang må det skapes og forhåpentligvis starter Kjønø sin liste hos oss. (Skal sies jeg synes jobben som ble gjort i Grorud var ganske overbevisende)
    1 liker
  25. Ottar Samuelsen: En varslet katastrofe https://www.budstikka.no/debatt/stabaeks-nedrykk-en-varslet-katastrofe/676533!/
    1 liker
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...