Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing most liked content on 01/12/2022 in all areas

 1. Alle tar liksom for gitt at ryktene om at Skytte og Lumanza forpester stemningen og treningskulturen i klubben stemmer. Hvis det stemmer med virkeligheten og er opplevelsen til de som jobber i klubben så er jeg enig: Finn en ny klubb og la dem gå gratis eller forhandle en terminering. Hadde vi skulle spilt i eliteserien hadde jeg sagt terminer uansett. Men jeg klarer ikke helt å fri meg fra tanken: Er dette en sannhet spredd av gjentagende rykter på forumet, en pils i Stavanger og Lumanzas Instagram? Dersom opplevelsen til trenere og medspillere er en annen enn det som skildres her på forumet: Disse spillerne ble satt ut av troppen i siste og avgjørende del av sesongen. Det er et tydelig signal om at de må skjerpe seg og at de ikke leverer bra nok. Kan det være første steg i en prosess for at disse skal lære hva som kreves og bli en mer profesjonell utgave av seg selv i 2022? De er satt ut av laget og er ikke attraktive for andre klubber. Skal de fortsette karrieren må de ta grep. Tanken jeg ikke klarer å frigjøre meg fra: topptrent, motivert og med ny vilje til lagspill vil Skytte og Lumanza være meget solide spillere på OBOS-nivå. Stadig nonsjalante, selvgode og useriøse, er det selvsagt rett ut. Poenget mitt er hvordan sannheter etablerer seg i hodet på oss utenfra og vårt ønske om tydelige grep fra klubben. Men det kan være at de som jobber tett på tenker annerledes og opplever det hele annerledes. (Jeg har egentlig gått og håpet på info om at de er ute av klubben i det siste, men når jeg så kandidatene fra klubben for årets mål, og så den pasningen fra Lumanza til Edvartsen så slo denne romantiske tanken meg)
  24 likes
 2. Beklager kjære kverulant. Jeg skal skrive alt på nytt: Først: Veldig glad for at klubben ser ut til å gjøre grundig evaluering av alle deler av organisasjonen. MEN, håper ikke dette går på bekostning av arbeidet med å fornye stallen og til å hente riktige spillere. Det signeres nå spillere både i eliteserien og obos, foreløpig helt tyst hos oss. Forstår ønsket om å gjøre evalueringsarbeidet grundig først, men håper virkelig vi nok en gang ikke blir stående igjen på stasjonen når overgangstoget går. Stallen og trenerapparatet som rykket ned var ikke bra nok for eliteserien og er for dårlig for opprykk til eliteserien. Det trengs påfyll. Er lærern fornøyd?
  11 likes
 3. Flott! Fint om dere kan be klubben om å forberede seg på spørsmål rundt avtalen mellom klubb og aksjeselskap (de leser jo forumet, så egentlig trenger dere ikke be om noe som helst). Jeg er spesielt interessert i svar på spørsmål rundt hvor midler fra Grasrotandelen, fyrverkeri-salget og Tier-aksjonen har havnet siden 2013. Hvordan kan det ha seg at klubben har gått i null hvert år, bortsett fra i 2020 - selv om disse midlene har vært variable? Aksjeselskapet står ansvarlig for alle kommersielle rettigheter og fakturerer klubben for denne jobben. Det rare er at media og markedsavdelingen er lønnet av klubben, mens det altså er aksjeselskapet som tar betalingen fra kundene. Det som er enda rarere, er at sponsorinntekter har stått stille i mange år, mens aksjeselskapets betaling for å skaffe inntekter har skutt i været. Selv om tjenesten de leverer, faktisk leveres for klubbens regning. Aksjeselskapet har jo ingen ansatte, og tilogmed daglig leder i ASet er lønnet av klubben. Alt dette er svært vanskelig å forstå for en vanlig supporter som meg. Jeg er derfor glad for å ha alliert meg med kyndig økonomisk og juridisk kompetanse, slik at svarene fra klubben blir mer forståelige. Gleder meg!
  10 likes
 4. Jeg tror det er veldig fint om medlemmene kan stille direkte spørsmål i et lukket rom framfor at det skal sendes mail hit og dit hver dag og skrives opp og ned på forumet med frustrasjon og ubesvarte spørsmål. Det er mye man kan få svar på om man spør. Jeg ønsker dette fordi jeg har sett gang på gang at folk krever handling (både her og i NSA) og er skikkelig på krigsstien, men uteblir fra alle muligheter til å faktisk rekke opp hånda og si noe selv når de får sjansen. Det er mye mer behagelig at jeg gjør jobben, underholder litt i manesjen mens de spiser popcorn og kommer tilbake med kinderegg. Så siden jeg ikke tar gjenvalg trenger vi at folk trår frem og spør om det de lurer på når de får muligheten, face to face og på hjemmebane på Blaa.
  9 likes
 5. Ikke helt riktig. Njie dro med seg smitte inn i troppen, men de nevnte to dro på fest før resultatet av testen deres var klar, og kunne derfor spre det videre til folk på denne festen.
  9 likes
 6. Gratulerer med 20 års dagen Piggy. Måtte du levere en knall sesong for oss dette året.
  8 likes
 7. Jeppe Moe har aldri vært blant Eliteseriens beste venstrebacker. Azemi var ikke mer enn brukbar i Obos sist han var der. Det trengs selvfølgelig påfyll av kvalitet her for at dette laget skal være klare opprykksfavoritter. Samtidig nytter det aldri å se spiller for spiller og sammenlikne med andre lag, så enkelt er det ikke..
  4 likes
 8. 4 likes
 9. Det var vel omtrent det samme Tunold og co mente i preseason i fjor. Den stallen må jo være minst topp 6 i eliteserien? Merkelig hvordan det meriterte laget du beskriver klarte å rykke velfortjent ned fra eliteserien? Det hjelper lite å ha 30 spennende enkeltspillere som totalt sett likevel er et svakt lag. Det handler om at vi må ha inn riktige typer for å skape et godt lag. Ikke at spillerne våre har flere u20-landskamper enn resten av OBOS-klubbene.
  3 likes
 10. ……. Legg også på hvordan en exit klausul er mellom klubb og as og hva da med pengene as har hentet ut de siste årene. Tilbakeføres disse til klubben?
  3 likes
 11. ...og når de først er i gang med å forberede seg, så bør de forvente noen spørsmål om evalueringen også. Jeg antar at man på det tidspunktet vil ha lagt fram sin rapport.
  3 likes
 12. Ahh søtt av deg @Posse, stiller alltid jeg vøtt!!! Men er det noe håp om enda mer trøkk fra deg og SS ? Et lite snev av Pyro og Qatar engasjement ?
  3 likes
 13. Jeg regner med at det meste ble besvart i møtet dere hadde i forrige uke. Bortsett fra de spørsmålene som vedrører interne prosesser, og som derfor ikke kan besvares. Hva med å ha et årsmøte fritt for det vanlige tompratet fra administrasjonen? Så kan dere heller ta det videre på samme måte som dere gjorde med det åpne brevet?
  3 likes
 14. Korrekt presisering. Uansett, de dro på fest da de var i karantene etter Njie hadde fått påvist smitte. Det viser alikevel at de gir F og mangler riktige holdninger!
  3 likes
 15. Dette ville jeg av alle andre brukere tolket som herlig, syrlig ironi. Når det kommer fra deg så vet jeg ikke om du mener det eller ikke😅
  3 likes
 16. Kvinnene i gang med trening, i nytt treningsett fra Nike https://www.stabak.no/lag/kvinner/nyheter/22-stb-kv-tren-10 gledes til drakten kommer for guttene og jentene! Store forventninger i år
  3 likes
 17. Hverken Skytte eller Lumanza har fått ny kontrakt, men begge har kontrakt ut 2023. Kan ikke bare kaste ut spillere under kontrakt heller
  3 likes
 18. Hepp, Nå har jeg 3 uavhengige kilder på at Wiggen er ferdig. Det topper ihvertfall uka mi!!!! Nå blir det en ørliten tur ned i vinkjellern kjenner jeg - har en god flaske portvin stående for slike anledninger.
  3 likes
 19. Og med det så fullfører jeg "bli kjent" runden med lagene i OBOS. Det kommer nok en "hva har skjedd siden sist" oppsummering av Brann og MIF også og så må vi vel evaluere ståa i egen klubb. Jeg tror det kan bli en ganske underholdende sesong. Med interessante motstandere og profiler og langt bedre fotball enn vi har sett de to forrige gangene vi besøkte 1. divisjon og ingen ny Mandalskammeratene erfaring (håper jeg)
  3 likes
 20. Det var vel litt tidlig å konkludere om dette?
  2 likes
 21. Først: Veldig glad for at klubben gjør grundig evaluering av alle deler av organisasjonen. MEN, håper ikke dette går på bekostning av arbeidet med å fornye stallen og til å hente riktige spillere. Det signeres nå spillere både i eliteserien og obos, foreløpig helt tyst hos oss. Forstår ønsket om å gjøre evalueringsarbeidet grundig først, men håper virkelig vi nok en gang ikke blir stående igjen på stasjonen når overgangstoget går. Stallen og trenerapparatet som rykket ned var ikke bra nok for eliteserien og er for dårlig for opprykk til eliteserien. Det trengs påfyll
  2 likes
 22. Ok enig, men jeg sitter ikke inne med frustrasjon og ubesvarte spørsmål helt til den 10 feb… Heldigvis er jeg bare en fotballsupporter på et supporterforum og helt innafor spør du meg å kunne være frustrert rundt klubben spesielt i disse tider…
  2 likes
 23. Nice - står Jon bak der klar til å rive i en kaffekopp også da kanskje???? Spøk til side - jeg er alt for utålmodig til å brenne inne med ting jeg lurer på til et medlemesmøte. Men klart passer det så passer det. Erfaringsmessig har medlemmsmøtene dessverre vært litt bortkastet tid, og når det fort tar mer enn halvannen time bare å komme seg dit så må det ha verdi. @@ringo - funker smoooth det ass 😜
  2 likes
 24. På vårt årsmøte torsdag 10. februar på Onkel Blaa vil det komme folk fra klubbstyret og administrasjonen. Sånn hvis noen har spørsmål de ønsker svar på, @nichb @ringo (som ikke lar meg tagge ham)
  2 likes
 25. Terminlisten slippes fredag 14. januar med TV-oppsett for de 15 første rundene og hele spilleplanen for OBOS.
  2 likes
 26. Skal vi tippe han flopper i Russland? Han har vel ikke fått til så mye andre steder enn i Bodø, og der hadde vel til og med Mehmeti putta en del mål hvis han fikk sjansen.
  2 likes
 27. Hvis jeg glemmer det jeg har lest på forumet og bare bruker hva jeg selv har sett og litt sunn fornuft ift til Lumanza og Skytte- kommer jeg uansett frem til det samme: Lumanza- Vært to år i opptrening- ingen synlige resultater fra innsatsen. Holder knapt en omgang og har ikke prestert bra siden han kom tilbake. Blitt venn med -Skytte (huff). Dro med seg smitte etter en fest inn i troppen- Antakeligvis en av grunnene til nedrykket. Samtidig lover han bot og bedring uten at jeg har sett noe til det. Skytte- Labber rundt på banen uten mål og mening, smiler og ler uansett hvor dårlig han spiller. Tok med seg Korona inn i troppen. Her ble vi dessuten advart av Glimt før han kom. Han tapper gruppen for energi og er direkte uprofesjonell. Konklusjon: Betal dem ut av kontrakten/Send dem et annet sted.
  2 likes
 28. Mulig Fridtjof. Mulig. 😅
  2 likes
 29. Først: Det trenger ikke være noen motsetning mellom å være så dårlige at vi fortjente å rykke ned, men samtidig at det samme laget er godt nok til å rykke opp fra Obos? Ser vi på det rent tabellmessige var vi foran Mjøndalen i fjor, men bak Brann. Fra Obos rykke de tre beste opp, så det betyr at Fredrikstad på 4. plass (evt KFUM som slo dem ut på straffer i enkeltkampen som var kvalikk) var det beste laget fra den siden. Jeg synes ikke det er helt opplagt at lag nummer 15 i Eliteserien må regnes som dårligere enn lag nummer 4 i Obos. Tabellmessig etter at Kjønø overtok var vi et hakk eller to bedre. Så har det jo skjedd noe. Vi har mistet noen lånespillere. (Jeg vet ikke om FFK/KFUM/andre allerede har mistet noen) Men det viktigste: Er det mulig at stallen i fjor kunne vært god nok for topp 6? Rent tidslinjemessig husker jeg ikke om det ble sagt før eller etter at laget var ute med covid, og Lumanza for alvor viste at han ikke var interessert i å spille fotball. Jeg synes det mest skremmende de siste årene er hvordan vi har vært totalt planløse i angrepsspillet vårt. I denne perioden har vi plassert spillere som Hugo, Botheim, Valencic plassert i fryseboksen hos oss. Isaksen har ikke vært noen nøkkelspiller, men selv han har jo spilt nesten fast i KBK. Eller ta Khoblenko. Nå er kanskje ikke ukrainske 2. divisjon den sterkeste ligaen, men 20 målpoeng på 20 kamper lar seg høre. Jeg er 100% enig, om ikke 110% enig, i at vi var et svakt LAG i fjor. Men jeg ser ikke motsetningen mellom at vi kan ha en god nok tropp likevel. For da er det jo ikke nødvendigvis spillerne det står på, men hvordan laget komponeres og drilles.
  1 like
 30. Fotball er ferskvare. Det begynner å bli lenge siden Azemi var god og skåret mye mål. Jeg sier som Skullerud, som sa som kommentator på TV.: - Etter å ha sett Stabæk mye i år, kan jeg virkelig ikke se hvem som skal kunne skåre mål for dette Stabæk-laget....
  1 like
 31. Utenom Brann, hvilke klubber tenker du har sterke stall enn oss? Sandberg kommer til å være den beste keeperen i Obos? Pignatel, Ottesen, Kostadinov, Normann Hansen og Geelmuyden har vært u20-landslagsspillere. Det er totalt 7 spillere fra lavere nivå enn Eliteserien (og som ikke spiller i Stabæk eller Brann) som har vært gode nok for det landslaget. Wangberg holder mer enn godt Obos-nivå? Jeg tror ikke Pedersen heller kommer til å gjøre seg bort på det nivået. Jeppe har vært blant de beste venstrebackene i Eliteserien i en årrekke. Nå får han forhåpentligvis en skadefri vinter. Mange bedre backer der ute? På midtbanen har Solbakken og Høyland vist at de holder minst godt Obos-nivå tidligere. Kostadinov er nevnt. Kassi er i opptrening. Om både Skytte og Lumanza skal kasseres er jeg enig i at på sentral midtbane er det tynt. Azemi har, som andre, vist at han på topplag i Obos fungerer godt. Oliver trenger vi ikke diskutere, og Geelmuyden/KNH er nevnt. Hovedproblemet i fjor var jo at vi hadde gått to år uten å klare å trenge inn noe som helst eget spill. Det hevet seg litt med Kjønø, og nå får vi en hel vinter. Da tror jeg den troppen vi har ikke kommer til å bli problemet. Problemet blir evt den troppen vi har hvis/når Sandberg, Pignatel, Solbakken og Edvardsen blir solgt. Jeg håper de kartlegger alternativer, men å feks kjøpe inn en topp Obos-keeper mens Sandberg fortsatt har kontrakt virker litt forhastet.
  1 like
 32. WWWK første episode om Bodø Glimt. Mye spennende her for noen og enhver i klubben. https://overcast.fm/+U6lndQmOU
  1 like
 33. Enig. Dette minner meg litt om alle RBK-eksportene på slutten av 90-tallet. Stjernenivå (i forhold til motstanderne) i eliteserien, så fullstendig på trynet i utlandet. Brattbakk gik vel fra å score ti mål i hver kamp til ikke å klare å knyte skolissene i Spania (litt usikker på landet). Jeg tror det er ganske mange andre spillere enn Botheim jeg heller ville hentet fra deg Glimt-laget. Men aller helst ville jeg selvfølgelig henta trener'n.
  1 like
 34. Lumanza har alltid imponert meg. Få inn Janne igjen så rykker vi rett opp med de to hurraguttene på midten.
  1 like
 35. Man kan ikke ensidig terminere en kontrakt sånn uten videre. Man kan selvfølgelig påstå mislighold eller avtale en terminering med spilleren, det siste skjer neppe uten at man kompenserer spilleren for hele eller deler av gjenstående lønn. Misligholdpåstand blir fort en tvist..
  1 like
 36. Jeg synes stallen er ganske grei, en bra forsterkning i forsvar, to bra offensive raske spillere på midtbanen (type Edvardsen) og en goalgetter så tror jeg mye er gjort. Er nok mest offensivt vi trenger, trene mye på avslutninger. Med 3-4 bra forsterkninger så tror jeg vi har en bra sjanse for direkte opprykk men blir mange sultne lag i år. Frykter Brann, Sogndal, Raufoss og Ranheim mest, evt start. Men antar knivingen blir mellom oss, Brann og Sogndal, det kan bli veldig moro i år.
  1 like
 37. Jeg er enig i at klubben burde bli enige om terminering av kontrakten. Hvis det er lov å spekulere vilt her, så tipper jeg at de holder dem litt til i håp om at noen kjøper dem ut (husk at Mehmeti ble solgt for penger!) og eventuelt terminerer i februar.
  1 like
 38. Jeg ser midtbanen er sikret. Hvor mye koster det å bli kvitt en spiller (eller 2) egentlig?
  1 like
 39. https://www.stabak.no/nyheter/disse-moter-pa-trening-18.januar Wiggen bekreftet ferdig
  1 like
 40. Ja! La oss i beskytte alle som gjøre grove overtramp så lenge de er gamle helter og det er noen år siden! I det minste bør du Ingo være prinsipiell siden du er et talerør for klubben. Du må også vokte deg for å prøve å sensurere dette forumet mtp rollen din. Vi har moderatorer til det. Jeg mener det bør være høyde for å kritisere de som krenker andre, gjør overgrep etc (uten at det nødvendigvis handler om DN). Se feks Brann nachet ifjor. Helt på sin plass at det ble kritisert mener jeg. Det betyr ikke at vi glemmer prestasjonene deres. Jeg antar at du-av alle-kjenner saken til DN godt og da blir det du skriver bare et pinlig gufs fra tiden hvor kvinnesynet blant annet var noe helt annet. Selvsagt bør en kunne ta den diskusjonen spør du meg. DN sitt navn dukket opp (igjen) her på forumet og var ønsket som en potensiell ansatt i klubben. Jeg mener det hadde vært bedre om du skrev at det er uaktuelt- men ønsker han alt godt videre i livet. Da hadde denne diskusjonen her blitt avsluttet en gang for alle. Istedet mener du at vi skal ignorere og beskytte han. Jeg mener problemet er nettopp det- At man ikke skal kunne snakke om og diskutere det- forum eller ikke. Jeg må innrømme at jeg er overrasket over at meldingen din har fått så mange "likes". Det irriterer med også skikkelig at DNs sitt navn er så hellig i denne klubben og at han er en av de få som ikke fikk navnet sitt smurt utover landets aviser etter forkastelig væremåte, mens en syk Forren blir hengt ut i alle kanaler. Ingo- helt uenig med deg denne gangen.
  1 like
 41. Syns vi bør holde oss for gode til å servere kjipe spekulasjoner og halvkvede viser om gamle helter, enten de scoret mål for Stabæk eller reddet dem. Sakene er tjue år gamle. Vi får huske disse gutta for prestasjonene med gull i NM og gull i Tippeligaen. Det holder lenge. Et forum for oss som elsker Stabæk bør absolutt ikke bli til et lummert sted for å spre mistanker mot navngitte Stabækprofiler.
  1 like
 42. Dette, @ringo, er mye av hva jeg har savnet på forumet de siste *årene*. Takker!
  1 like
 43. Fredrikstad FK (4) Serieåpningen gikk over all forventning for nyopprykkede FFK. Etter seier i åpningskampen, fulgte tre seire til og med 13 av 15 mulige poeng i årets 5 første kamper fikk FFK en bunnsolid start på sesongen. FFK fortsatte å imponere i OBOS-ligaen gjennom sommeren, og tok sommerferie på 2. plass på tabellen. Høsten bød på en rekke opp- og nedturer for dem som følger FFK. Fra 6-2 borte mot Start til 0-3 borte mot Stjørdals Blink på 4 dager oppsummerer det meste. OBOS liga sesongen endte på dramatisk, men utrolig underholdende, vis. 4. plassen i ligaen er den beste plasseringen til FFK siden 2012, og det er kun 3. gangen i moderne tid at et nyopprykket lag på dette nivået går inn på topp 4. Kvalifiseringen mot KFUM ble en thriller av det sjeldne. 0-2 til pause ble til 3-2 etter 121 minutter før FFK rotet bort ledelsen og mistet avansementet etter straffesparkkonkurranse. Kun AaFK og HamKam scoret flere mål enn til Bjørn «Bummen» Johansen’s (52) FFK i 2021, og kun Sogndal og HamKam slapp inn færre. Det er gode statistikker. FFK hadde også stabilitet i troppen underveis i sesongen, og det forklarer nok mye av fremgangene. Også verdt å merke at i likhet med AafK og HamKam så vant man mange av kampene mot slutten av omgangene. Ellers ble det mye fokus på Taofeek Ishmaheel , venstrevingen kom fra Skeid i før sesongen og endte opp med å bli kåret til Obos ligaens beste spiller. Underveis scoret han 13 mål (flest i FFK) og hadde i 5 målgivende pasninger. Etter sesongen har han blitt linket til klubber i det store utland. Men det er andre spillere som fortjener omtale også – Riki Alba og Nicolay Solberg scoret hhv 10 og 11 mål og Thomas Drage toppet den interne assistligaen med 6 assists. Drage synes jeg at jeg har hørt om i en evighet – men han er fremdeles ikke bikket 30. Nå kommer den såkalt vanskelige 2. sesongen – med eller uten Ishmaheel. FFK blir nok å bite bra i fra seg i år også skal du se, men om de ender like høyt oppe på tabellen er jeg mer usikker på. Stabæk relasjoner: Ingen !??
  1 like
 44. Åsane (7) Åsane er kjent for å være det mest spillende laget i OBOS ligaen. Med nytt anlegg og god jr avdeling ligger mye til rette for Åsane – kanskje de til og med klarer å klå storebror Brann i 2022? Noe som ganske sikkert vil glede relativt nyansatte sportslig leder i Åsane - Kåre Ingebrigtsen bra. 2020 sesongen var tidenes sesong for Åsane, og som det ofte skjer ble laget ribbet etter sesongen og flere av spillerne endte opp i Eliteserien. Det ble likevel en fin 7 plass for laget fra nord i Bergen og før årets sesong mener trener Morten Røssland (49) at det ser mye bedre ut jfr. Samme tidspunkt i fjor. Stammen var på plass alt før jul, og det er viktig da Røssland hevder spillestilen til Åsane er krevende, og ikke noe man kan lære på 2 måneder! Man trenger et lag som spiller 20-30 kamper sammen for at det skal sitte, og derfor mener han klubben nå har en stor fordel inn mot kommende sesong. Klubbveteranen Ueland er med en ny periode i Åsane, er det klart at Håvard Foldnes og Geir André Herrem forlater klubben. Foreløpig er det kommet inn én forsterkning, keeper Idar Nordby Lysgård fra Mjøndalen. Det er verd å merke at Åsane ikke leverte veldig god offensivt i fjor. Kun 5 lag scoret færre mål i fjor, og kun de to nedrykkslagene samt Stjørdals-Blink hadde svakere xG. De mistet også toppscorer Henrik Udahl før sesongen (19 mål i 2020). Joakim Hammersland som spilte på topp i 2021 scoret bare 10. Åsane havent for øvrig nederst på Fair Play rankingen i OBOS i 2021. Det skyldes bl.a. noen utbrudd fra trenerbenken. Røssland forklarer det med ujevnt nivå på dommerne i ligaen (Noe som minnet meg på at noen av de verste minnene fra sist vi spilte på nivå 2 var nettopp kvaliteten på dømmingen) Så blir det spennende å se om Røssland får rett i at Åsane blir bedre i år med stabilitet i troppen og om de klarer å ta seg til kvalifiseringsspill. Stabæk Relasjoner: Bjarte Haugsdal var vel vår kaptein sist vi var på dette nivået.
  1 like
 45. BRYNE (10) Etter 4 sesonger på nivå tre rykket Bryne opp til Obos ligaen igjen før forrige sesong. Til tross for noen år på nivået under, er det få - om noen, lag som har flere kamper på nest høyeste nivå dette årtusenet enn Bryne. Jærbuene hører dermed helt klart hjemme i Obos ligaen. En fin 10 plass er også en godkjent prestasjon for et nyopprykket lag. Et lag som ikke gjorde de helt store investeringene – før og underveis i sesongen. Bryne fansen har – basert på resultatene – grunn til å være godt fornøyd med jobben Jan Halvor Halvorsen har gjort på Jæren. Det kan ikke ha vært helt lett, for gjennom 2021 har det vært nok av utenomsportslige distraksjoner for Bryne FK. Først ble daglig leder knepet i økonomisk mislighold, og måtte gå på dagen. Erstatteren – Bjarne Berntsen startet med å ta 6 ukers ferie, før han sa opp for å bli hovedtrener i Sandnes-Ulf, og slik raset det på med personer inn og ut i administrasjonen – jeg ga i grunn opp å oppsummere alt. Men vi får ta med at Halvorsen valgte å ikke forlenge med klubben. Styret valgte å ansette Kevin Knappen (44), som i fjor ledet Hødd til kvalifisering om opprykk til OBOS ligaen mot tidligere nevnte Stjørdals-Blink. Det var en ansettelse som skapte ekstra blest på Jæren. Supporterne, avtroppende trener Halvorsen, spillerne (!) og tidligere daglig leder i klubben (ikke han som fikk fyken tidligere) hadde alle pekt på Halvorsens assistent Even Sel som den naturlige arvtageren til Halvorsen. Slik ble det altså ikke – styret i Bryne valgte å ansette Knappen, og tilbød Sel å fortsette som assistent. Det gadd ikke Sel og valgte istede å gå til en assistentjobb i Haugesund. Dette blir derfor neppe en enkel oppgave for Knappen – det er kort vei til støy og uro om resultatene uteblir i starten av sesongen med det bakteppet. Da hjelper det neppe at midtstopper og – årets spiller i Bryne i fjor – Kristoffer Hay har meldt overgang til Sandnes-Ulf, at den talentfulle offensiv spilleren Daniel Karlsbakk går til Viking og at den Færøyiske landslagsangriperne Meinhard Olsen skrev under med Mjøndalen i august. De tre spillerne stod sammen for 20 målpoeng og nesten 1/3 av målene til Bryne i fjor. I tillegg har klubben en rekke bosmanspillere og åpne poster i administrasjonen. De jakter på ny daglig leder, ny utviklingsansvarlig (Ansatte akkurat Alexander Midtsian i den jobben) og ny markeds- og kommunikasjonsansvarlig. Litt spillere har kommet inn i fjor høst også. Jørgen Voiås kom fra Notodden (10 mål i 2. div) og unge Ingmar Orkelborg Austberg(17) fra RBK 2 (6 mål i 2021). Peder Nersveen (Midtbane) og Oskar Johannes Løken ryktes også å skulle slå følge med Knappen og assistent Mikke Bjørnstad (som fikk blimed da Sel gikk til HFK) fra Hødd til Bryne. Så spørs det om det er tilstrekkelig å erstatte sentrale spillere som Hay og Olsen med spillere fra nivået under, og hvilken arbeidsro Knappen får på Jæren i den berømmelige 2. sesongen etter opprykk…. Og ikke minst om kaoset rundt klubben fortsetter. Stabæk relasjon: Foreløpig ingen – så får vi se om Løken blir med gamlesjefen ned kysten til Jæren.
  1 like
 46. STJØRDALS-BLINK (14) Blink havnet på kvalikk for andre året på rad, men som Asker i fjor ble Hødd beseiret i år og Trønderne klorer seg dermed fast i OBOS ligaen til en 3. sesong. Blink startet sesongen 2021 svakt – kun 3 poeng på de 7 første kampene. Toppspissen Mads Lillebo hadde også en sesong preget av skader og hans fravær påvirker nok at De kun scoret 32 mål sist sesong. Dårligst i ligaen sammen med Strømmen. Blink er ok på hjemmebane – og tok like mange poeng som Sogndal på eget (kunst)gress (Delt 10.plass). Trenes av engelske Tom Dent (30) som kom til Blink fra Bodø Glimts akademi. Fotballen bør derfor være en gjenkjennelig 433 variant. Det har også vært en del lånespillere innom fra Glimt i årest sesong – bl.a. lillebror Hauge og vi kan nok forvente noe lignende neste sesong. Det er også, ikke overraskende, veldig mange tidligere RBK jr/reserver i troppen. Det er et skille i OBOS ligaen mellom helproffe og deltidsspillere – Blink tilhører sistnevnte kategori og vil sikkert bli spådd en tøff sesong også i 2022. Så får vi se om de klarer å klore seg fast enda en sesong. Stabæk relasjoner: Jeg har ikke funnet noen,
  1 like
 47. Jeg er usikker om Lumanza hadde klart å håndtere to stk Skytte på byen, selv om han er en erfaren bygutt. Jeg tror det rett og slett ville vært ødeleggende for utviklingen til Lumanza!
  1 like
 48. To finsiktede karer fra Nigeria kommer etter planen, spennende i OBOS!
  1 like
 49. For 20. gang lader Siri Nordeide Grønli opp til en ny sesong. (dessverre har budstikka gjemt artikkelen bak +abb) Litt av det som står er «For 20. gang lader Siri Nordeide Grønli opp til en ny sesong. Høyanger-jenta, som ble 37 år 17. april debuterte ifølge fotball.no for Asker i 2001, og ble med over da Stabæk i 2009 tok over Askers Toppserie-lisens. I februar ble hun så ansatt som lege for A-laget til Stabæk kvinner. Kan ta rekorder. Grønli har 298 offisielle kamper for Stabæk. Når hun 300 utlignes André Flem på Stabæks adelskalender. Også Tommy Stenersen med 309 kan passeres denne sesongen. – Er målet å ta igjen Skjønsberg som har 384? – Nei! Det går ikke. Og jeg skal være fornøyd med topp 3 om jeg klarer det, ler Grønli.» osv, osv...
  1 like
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...