Jump to content

Spence

Bruker
 • Posts

  399
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Profile Information

 • Location
  Gæljeberr

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Aldershot....?
 1. I utgangspunktet ser jeg på disse to kampene som utmerkede muligheter for spillerne våre å lære samt få vite hvor de står ferdighetsmessig. Jeg håper Stabæk drar til Mestalla og forsøker å spille fotball, mens de tør å angripe på hjemmebane. Gjør de dette, kommer jeg til å være stolt uansett resultat. Desverre møter vi ikke et Valencia i oppløsning, slik RBK gjorde for noen sesonger siden. Men det bør være mulig å overraske dem (selv om jeg nekter å tro at de er så dumme at de undervurderer norske lag etter nevnte RBK-kamper). De kommer garantert til å mistrives i TA, og for meg er det verdt mer enn inngangsbilletten alene. Å møte spillere som Silva og Vila kan kun være positivt for utviklingen av spillerne våre (spesielt unggutta). Merker at det for meg personlig er mer verdt å møte Valencia (og kanskje ryke ut), enn å møte et drøss kjedelige lag fra Hellas, Polen, Estland etc. Rosenborg dro på sikt sikkert mye nytte av Sampdoria-kampene i 1991.
 2. Akkurat som det krever mer enn en sesong for å genierklære en spiller (les: Hedenstad), krever det også tid for avskrive en spiller. Å veksle mellom å spille stopper og høyreback er ikke det enkleste, da det er to forskjellige måter å forholde seg offensivt og defensivt. Som det blir nevnt her, kommer MMSs svakheter godt til syne på høyrebacken. For spillerens del, kunne det nok vært sunt å blitt satset på kun for en posisjon (midtstopper). Men per i dag blir det vanskelig. Da gjør laget det beste ut av situasjonen. MMS får ikke noe annet en ros i min bok for måten han har stått på denne sesongen, på tross av mye kritikk. Er sikker på at han kommer ut av dette som en bedre spiller.
 3. Greit at vi tapte og røk ut, men jeg er positiv med tanke på Europa-framtiden til Stabæk. Denne erfaringen kommer til å bli viktig. Det er det vi må huske på i dag. Jeg synes Stabæk var gode i begge kampene, men jeg føler ikke at FCK måtte virkelig slite i gårsdagens kamp. På tross av to stolpetreff, sitter jeg med en følelse av at FCK hadde kontroll. -Vi har mer i Mesterligaen å gjøre Solbakken er arrogant, men jeg tror han er inn på noe her. Men hva så? Hva ellers kan man forvente med den Europa-erfaringen Stabæk har? Jeg synes virkelig at gutta gjorde alle negative spådømmer til skamme. Det er en klisjè, men Rom ble ikke bygget på en dag. Klubben vant ikke Tippeligaen med en gang. Men de greide det til slutt. På samme måte er jeg overbevist om at Stabæk til slutt vil hevde seg i Europa, hvis de får muligheten jevnlig. derfor er det ekstra gledelig at gutta uten erfaring på dette nivået, står fram og presterer noe av sitt beste. Forøvrig er det ikke noe poeng i rakke ned på FCK på grunn av spillestil i disse to kampene. De gjorde det de måtte for å gå videre. De viste evne til å legge opp spillet etter hvordan motstanderen presser dem. Det er nettopp denne egenskapen jeg skulle ønske Stabæk hadde mer av i disse kampene. Men dette og kynismen som er nødvendig, kommer med litt erfaring. Det eneste som betyr noe, er hva gutta får ut av disse kampene i det lange løp. Dessuten tror jeg ikke skuffelsen vil prege de neste kampene. Jeg håper og tror spillerne er fornøyde med innsatsen, og ser at de gjorde hva de kunne for å sikre avansement. Har tro på en kjempekamp førstkommende lørdag.
 4. Som andre har påpekt tidligere, begynner det å bli litt irriterende med alt kunsgress-foksuet i media. FCK er vant til kunstgress, så det vil ikke være noen enorm overgang for dem. Likevel blir det spennende å se hvordan de takler det. Flere av våre spillere uttalte jo etter overgangen fra Nadderud til TA, at underlaget krevde en annen måte å spille på. Imidlertid kommer vel FCK til å spille mye med korte pasninger langs bakken (possession) i kveld, og da vil overgangen bli mindre. Derfor håper jeg Stabæk greier å sette de under press, så de tvinges til å spille mer direkte. Uansett hvordan de reagerer på forholdene, håper jeg inderlig at gutta går respektløst til verks. FCK er Nordens beste lag, men med dagens nordiske nivå sier ikke det så mye. De sliter tungt bakover, og blir de satt press kan de knekke. Forsvarsspillet deres var langt fra imponerende i Parken. Da vil de sannsynligvis også merke på fysikken at sesongen deres nettopp har startet. På tross av at det ble tap, håper jeg også gutta fikk litt selvtillit av kampen i Parken. FCK ble til tider rundspilt, og framsto som alt annet enn uslåelige. Stabæk viste i den kampen at de kan hamle opp med "hvem som helst", og det håper jeg de tar med seg inn i kveldens kamp.
 5. Jeg synes laget var overraskende langt unna avansement i går. Men det viktigste er erfaringen laget har dratt med seg videre. Når de skal spille på bortebane ute i Europa neste gang, vil det forhåpentligvis gå litt bedre. Ting gikk ikke på skinner for Brann i UEFA-cupen i fjor, men de dro med seg erfaringen videre. På onsdag synes jeg de spilte bra mot et antatt bedre hjemmelag enn Rennes. Får vi jevnlig matching i europacuper, kommer dette Stabæk-laget til å reise seg skikkelig.
 6. Toppkamp Jeg har slettes ingen god følelse foran denne kampen. Kan tenke meg at kampen på torsdag kan ha en del så si. Vinner man fotballkamper, er det ikke noe problem å spille mange kamper. Taper man, kan imidlertid det tette programmet by på større problemer. Derfor vil selvsagt avansement (eller en god gjennomføring av Rennes- kampen) bety mye. Ser gjerne Farnerud og Annan sentralt med Stenvoll/Keller på høyreback/-midtbane. LSK vil sannsynligvis gå ut med aggressivt ballpress og mye fysiske dueller. Her er jeg redd Andersson raskt kan falle ut av kampen. Han kan være en god innbytter når tempoet faller utover i kampen dog.
 7. Får håpe han får et kvarter da Reginiussen blir sliten. MMS er ihvertfall å foretrekke framfor Atle Roar Håland.
 8. Lacombe: We lacked respect
 9. Har tro på at Stabæk kan skape litt rabalder på torsdag. Rennes har nettopp begynt sesongen, og sliter defensivt. Å slippe inn fire mål borte mot et variabelt Marsielle er alt annet enn imponerende. John Mensah var veldig god forrige sesong, og det tar tid å tette igjen hullet etter han dro til Lyon. M`Bia (forsvar/midtbane) er blant de som nevnes som arvtakere, men han har uttalt at vil prøve seg i Premier League (han er linket til everton, og en overgang kan skje raskt. dessuten er han uaktuell til kampen til den første kampen mot stabæk grunnet OL). Gamle Peter Hansson mistet hurtigheten for lenge siden (om han noensinne har hatt den). Hurtig pasningsspill kan med andre ord skape problemer for Rennes. Blant de offensive spillerne lager Wiltord som vanlig problemer for den klubben han er i (les: siste nytt er vel nok en krangel med Lacombe). Gyan er nyankommet og trenger nok litt tid på seg. Han spilte visstnok elendig mot Marseille i helgen. Gamle Pagis er en typisk tanksenter med mye hodestyrke og lite hurtighet. Mike og MMS er vel godt vant til slike spillertyper. Likevel er det grunn til å se opp for lille Marveaux med hurtighet og tekniske ferdigheter. Med andre ord møter Stabæk en klubb hvor ting er langt fra fryd og gammen. Skulle et Rennes uten særlig kamptrening ikke være topp fokusert mot Stabæk, bør det være rom for en liten overraskelse.
 10. Gratulerer! Det var virkelig på tide. Forhåpentligvis blir ikke dette en engangshendelse.
 11. Ting ser utvilsomt lyst ut. Uansett hvordan man snur og vender på ting er Stabæk favoritt til å ta gullet. Til det skal de andre store lagene være for langt bak, samtidig som TIL og FFK skal ha for tynne staller. Imidelrtid var nettopp dette ankepunktet mot Stabæk i medaljekampen i fjor, og vi husker alle hvordan det gikk. Med andre ord er det fult mulig at begge eller et av lagene kan følge Stabæk helt til døra. FFk taper utvilsomt mye på at Tarik har forsunnet, da han var en viktig del av deres spillesystem. I tillegg hadde han evne til å avgjøre kamper som vippet, slik at FFK kunne ta poeng på dårlige dager. Videre hjelper det ikke hvor solide TIL er bakover, hvis de ikke har spissene som kan score målene. Moldskred må derfor holde seg skadefri, samtidig som han må fortsette å score (noe som igjen ligner på kritikken mot Stabæk og Nannskog i fjorårets sesong). At Adriano plutselig skal begynne å bøtte inn, har jeg vanskelig for å tro. Det var blant annet bredde på stallen som avgjorde fjorårets sesong til fordel for Brann. Selv om TIL og FFK skal beregnes som aktuelle gullkandidater, bør Stabæks bredde (blant annet i forsvar og midtbane) være avgjørende. Borte mot RBK viste laget at de er kapable til å ta poeng borte mot de store lagene, noe som blir viktig i høstens kamper mot Brann, Viking, LSK(ja, denne blir vanskelig). Stabæks største fiende denne høsten blir utvilsomt en selv. Med deltakelse både i serien, cupen og UEFA-cupen blir kampprogrammet tett og vanskelig i månedene framover. Dette stiller høye krav til restitusjon og skadeforebygging, men også det å ha flere enn elleve spillere som er i kampform. Imidlertid regner jeg med at serien prioriteres framfor de to andre, slik at de ikke misser i alle turneringene.
 12. En skikkelig gladnyhet, dette. Ikke bare har han blitt en meget viktig spiller, men skal Stabæk vokse publikumsmessig kan det også være viktig med lokale gutter. Interesse fra Sverige
 13. Hjemmekampen vises på TV2zebra:
×
×
 • Create New...