Gå til innhold

Spence

Bruker
  • Innholdsteller

    399
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Spence

  1. I utgangspunktet ser jeg på disse to kampene som utmerkede muligheter for spillerne våre å lære samt få vite hvor de står ferdighetsmessig. Jeg håper Stabæk drar til Mestalla og forsøker å spille fotball, mens de tør å angripe på hjemmebane. Gjør de dette, kommer jeg til å være stolt uansett resultat. Desverre møter vi ikke et Valencia i oppløsning, slik RBK gjorde for noen sesonger siden. Men det bør være mulig å overraske dem (selv om jeg nekter å tro at de er så dumme at de undervurderer norske lag etter nevnte RBK-kamper). De kommer garantert til å mistrives i TA, og for meg er det verdt mer enn inngangsbilletten alene. Å møte spillere som Silva og Vila kan kun være positivt for utviklingen av spillerne våre (spesielt unggutta). Merker at det for meg personlig er mer verdt å møte Valencia (og kanskje ryke ut), enn å møte et drøss kjedelige lag fra Hellas, Polen, Estland etc. Rosenborg dro på sikt sikkert mye nytte av Sampdoria-kampene i 1991.
  2. Akkurat som det krever mer enn en sesong for å genierklære en spiller (les: Hedenstad), krever det også tid for avskrive en spiller. Å veksle mellom å spille stopper og høyreback er ikke det enkleste, da det er to forskjellige måter å forholde seg offensivt og defensivt. Som det blir nevnt her, kommer MMSs svakheter godt til syne på høyrebacken. For spillerens del, kunne det nok vært sunt å blitt satset på kun for en posisjon (midtstopper). Men per i dag blir det vanskelig. Da gjør laget det beste ut av situasjonen. MMS får ikke noe annet en ros i min bok for måten han har stått på denne sesongen, på tross av mye kritikk. Er sikker på at han kommer ut av dette som en bedre spiller.
  3. Greit at vi tapte og røk ut, men jeg er positiv med tanke på Europa-framtiden til Stabæk. Denne erfaringen kommer til å bli viktig. Det er det vi må huske på i dag. Jeg synes Stabæk var gode i begge kampene, men jeg føler ikke at FCK måtte virkelig slite i gårsdagens kamp. På tross av to stolpetreff, sitter jeg med en følelse av at FCK hadde kontroll. -Vi har mer i Mesterligaen å gjøre Solbakken er arrogant, men jeg tror han er inn på noe her. Men hva så? Hva ellers kan man forvente med den Europa-erfaringen Stabæk har? Jeg synes virkelig at gutta gjorde alle negative spådømmer til skamme. Det er en klisjè, men Rom ble ikke bygget på en dag. Klubben vant ikke Tippeligaen med en gang. Men de greide det til slutt. På samme måte er jeg overbevist om at Stabæk til slutt vil hevde seg i Europa, hvis de får muligheten jevnlig. derfor er det ekstra gledelig at gutta uten erfaring på dette nivået, står fram og presterer noe av sitt beste. Forøvrig er det ikke noe poeng i rakke ned på FCK på grunn av spillestil i disse to kampene. De gjorde det de måtte for å gå videre. De viste evne til å legge opp spillet etter hvordan motstanderen presser dem. Det er nettopp denne egenskapen jeg skulle ønske Stabæk hadde mer av i disse kampene. Men dette og kynismen som er nødvendig, kommer med litt erfaring. Det eneste som betyr noe, er hva gutta får ut av disse kampene i det lange løp. Dessuten tror jeg ikke skuffelsen vil prege de neste kampene. Jeg håper og tror spillerne er fornøyde med innsatsen, og ser at de gjorde hva de kunne for å sikre avansement. Har tro på en kjempekamp førstkommende lørdag.
  4. Som andre har påpekt tidligere, begynner det å bli litt irriterende med alt kunsgress-foksuet i media. FCK er vant til kunstgress, så det vil ikke være noen enorm overgang for dem. Likevel blir det spennende å se hvordan de takler det. Flere av våre spillere uttalte jo etter overgangen fra Nadderud til TA, at underlaget krevde en annen måte å spille på. Imidlertid kommer vel FCK til å spille mye med korte pasninger langs bakken (possession) i kveld, og da vil overgangen bli mindre. Derfor håper jeg Stabæk greier å sette de under press, så de tvinges til å spille mer direkte. Uansett hvordan de reagerer på forholdene, håper jeg inderlig at gutta går respektløst til verks. FCK er Nordens beste lag, men med dagens nordiske nivå sier ikke det så mye. De sliter tungt bakover, og blir de satt press kan de knekke. Forsvarsspillet deres var langt fra imponerende i Parken. Da vil de sannsynligvis også merke på fysikken at sesongen deres nettopp har startet. På tross av at det ble tap, håper jeg også gutta fikk litt selvtillit av kampen i Parken. FCK ble til tider rundspilt, og framsto som alt annet enn uslåelige. Stabæk viste i den kampen at de kan hamle opp med "hvem som helst", og det håper jeg de tar med seg inn i kveldens kamp.
  5. Jeg synes laget var overraskende langt unna avansement i går. Men det viktigste er erfaringen laget har dratt med seg videre. Når de skal spille på bortebane ute i Europa neste gang, vil det forhåpentligvis gå litt bedre. Ting gikk ikke på skinner for Brann i UEFA-cupen i fjor, men de dro med seg erfaringen videre. På onsdag synes jeg de spilte bra mot et antatt bedre hjemmelag enn Rennes. Får vi jevnlig matching i europacuper, kommer dette Stabæk-laget til å reise seg skikkelig.
  6. Toppkamp Jeg har slettes ingen god følelse foran denne kampen. Kan tenke meg at kampen på torsdag kan ha en del så si. Vinner man fotballkamper, er det ikke noe problem å spille mange kamper. Taper man, kan imidlertid det tette programmet by på større problemer. Derfor vil selvsagt avansement (eller en god gjennomføring av Rennes- kampen) bety mye. Ser gjerne Farnerud og Annan sentralt med Stenvoll/Keller på høyreback/-midtbane. LSK vil sannsynligvis gå ut med aggressivt ballpress og mye fysiske dueller. Her er jeg redd Andersson raskt kan falle ut av kampen. Han kan være en god innbytter når tempoet faller utover i kampen dog.
  7. Får håpe han får et kvarter da Reginiussen blir sliten. MMS er ihvertfall å foretrekke framfor Atle Roar Håland.
  8. Lacombe: We lacked respect
  9. Har tro på at Stabæk kan skape litt rabalder på torsdag. Rennes har nettopp begynt sesongen, og sliter defensivt. Å slippe inn fire mål borte mot et variabelt Marsielle er alt annet enn imponerende. John Mensah var veldig god forrige sesong, og det tar tid å tette igjen hullet etter han dro til Lyon. M`Bia (forsvar/midtbane) er blant de som nevnes som arvtakere, men han har uttalt at vil prøve seg i Premier League (han er linket til everton, og en overgang kan skje raskt. dessuten er han uaktuell til kampen til den første kampen mot stabæk grunnet OL). Gamle Peter Hansson mistet hurtigheten for lenge siden (om han noensinne har hatt den). Hurtig pasningsspill kan med andre ord skape problemer for Rennes. Blant de offensive spillerne lager Wiltord som vanlig problemer for den klubben han er i (les: siste nytt er vel nok en krangel med Lacombe). Gyan er nyankommet og trenger nok litt tid på seg. Han spilte visstnok elendig mot Marseille i helgen. Gamle Pagis er en typisk tanksenter med mye hodestyrke og lite hurtighet. Mike og MMS er vel godt vant til slike spillertyper. Likevel er det grunn til å se opp for lille Marveaux med hurtighet og tekniske ferdigheter. Med andre ord møter Stabæk en klubb hvor ting er langt fra fryd og gammen. Skulle et Rennes uten særlig kamptrening ikke være topp fokusert mot Stabæk, bør det være rom for en liten overraskelse.
  10. Gratulerer! Det var virkelig på tide. Forhåpentligvis blir ikke dette en engangshendelse.
  11. Ting ser utvilsomt lyst ut. Uansett hvordan man snur og vender på ting er Stabæk favoritt til å ta gullet. Til det skal de andre store lagene være for langt bak, samtidig som TIL og FFK skal ha for tynne staller. Imidelrtid var nettopp dette ankepunktet mot Stabæk i medaljekampen i fjor, og vi husker alle hvordan det gikk. Med andre ord er det fult mulig at begge eller et av lagene kan følge Stabæk helt til døra. FFk taper utvilsomt mye på at Tarik har forsunnet, da han var en viktig del av deres spillesystem. I tillegg hadde han evne til å avgjøre kamper som vippet, slik at FFK kunne ta poeng på dårlige dager. Videre hjelper det ikke hvor solide TIL er bakover, hvis de ikke har spissene som kan score målene. Moldskred må derfor holde seg skadefri, samtidig som han må fortsette å score (noe som igjen ligner på kritikken mot Stabæk og Nannskog i fjorårets sesong). At Adriano plutselig skal begynne å bøtte inn, har jeg vanskelig for å tro. Det var blant annet bredde på stallen som avgjorde fjorårets sesong til fordel for Brann. Selv om TIL og FFK skal beregnes som aktuelle gullkandidater, bør Stabæks bredde (blant annet i forsvar og midtbane) være avgjørende. Borte mot RBK viste laget at de er kapable til å ta poeng borte mot de store lagene, noe som blir viktig i høstens kamper mot Brann, Viking, LSK(ja, denne blir vanskelig). Stabæks største fiende denne høsten blir utvilsomt en selv. Med deltakelse både i serien, cupen og UEFA-cupen blir kampprogrammet tett og vanskelig i månedene framover. Dette stiller høye krav til restitusjon og skadeforebygging, men også det å ha flere enn elleve spillere som er i kampform. Imidlertid regner jeg med at serien prioriteres framfor de to andre, slik at de ikke misser i alle turneringene.
  12. En skikkelig gladnyhet, dette. Ikke bare har han blitt en meget viktig spiller, men skal Stabæk vokse publikumsmessig kan det også være viktig med lokale gutter. Interesse fra Sverige
  13. Hjemmekampen vises på TV2zebra:
  14. For å være helt ærlig, ble jeg overrasket da Alan og Veigar snudde kampen. Kampbildet lignet mye på tidligere bortekamper hvor det har blitt tap(VIF i år, LSK (cupen), RBK og Lyn). Stabæk-spillerne har til tider blitt presset bakover, og mye av luften har gått ut av det offensive spillet. RBK gjorde Stabæk passive ved aggressiv spillestil. Mulig jeg er litt i overkant positiv nå, men jeg føler gutta har brutt en viktig barriere. Dette gjelder både ved å slå RBK borte, noe som har vært et problem etter opprykket. Men viktigst er det at de snudde en kamp hvor de til tider fikk til lite på grunn av en aggressiv mostander. Deilig at Veigar ikke ga opp, men fortsatte å prøve selv om de lå under.
  15. Fillo kan ikke få fri boltreplass hvis Stabæk skal vinne denne kampen. Rommet mellom forsvaret og midtbanen må tas bedre om det har blitt gjort de to siste kampene (noe som også gjelder for å stoppe Ødegaard). Store rokkeringer på midtbanen (og spesielt tapet av AA) kunne vel egentlig ikke kommet på et verre tidspunkt i løpet av vårsesongen. Har likevel tro på at en sentral midtbane med Keller(evt. Stenvoll) og JA kan fungere. Får laget pasningsspillet til å fungere, kan JA få rom med hurtigheten. I tillegg håper jeg Alan gjør en god kamp slik at han tar litt Danielsens/Stokholms oppmerksomhet vekk fra samspillet mellom Daniel og Veigar.
  16. Synd at Retov ikke ser ut til å bli Stabæk-spiller. Kan imidlertid ikke skjønne at det er noen nødvendighet at Stabæk-ledelsen har nølt siden Retov-handelen kan ha gått i vasken. Hva med spillerens preferanser? Hansa Rostock har nok fulgt med på han en stund, noe han har vært klar over. Videre satser nok klubben på å rykke rett opp igjen til 1. Bundesliga. Disse faktorene gjør at Rostock muligens har vært førstevalget hele veien, men at han har hatt kontakt med Stabæk for å sondere terrenget andre steder. Derfor ville det ikke vært noe annerledes om LB & Co hadde vært raskere på avtrekkeren; Retov ville sannsynligvis fremdeles valgt Tyskland.
  17. Etter FFK-kampen i går var Rösler klar på at Viking må ta tre poeng neste helg for å være med i konkurransen om gullet. Viking er utvilsomt ikke i gullform, så det kan være et gunstig tidspunkt å møte dem. Håper og tror at JJ ikke foretar noen endringer på midten(utenom de nødvendige m.h.t HH. Tom inn kanskje). En årsak til at midtbanen ikke har fungert i det siste er nok at noen av enkeltspillerne er lite samspilte. JA sliter med posisjoneringen, men jeg tror ikke dette kun er hans problem. Tålmodighet er en dyd, spesielt når man kjemper om seriegull. Har tro på at denne midtbanen skal fungere som en midlertidig løsning når den nå har fått noen kamper på seg. I den sammenheng er det også viktig at midtbanespillerne (som resten av troppen forøvrig) viser hva som bor i dem mentalt.
  18. Kampen minnet meg om fjorårets bortekamp mot Lyn. Ikke bare var været elendig, men også spillet. Det virker som om de blir tatt litt på senga av VIF fra starten av, og til tider løper midtbanen og forsvaret rundt som hodeløse høns. Savner at noen på midten greide å ta tak i kampen kollektivt, og ikke kun individuelt. Alan forsøkte ihvertfall, og minnet meg litt om hvordan Somen forsøkte det samme i nevnte Lyn-kamp. At en spiller som Veigar ikke går foran med innsats, er ikke overraskende. Det blir imidlertid skadelig for spillet da han mot slutten av kampen så vidt gadd å bevege seg mot ballen (nå skal det også sies at VIF var gode til å gjøre Veigar usynlig). Poenget mitt er ikke å henge ut Veigar som den dårligste, for det var han ikke. Han var imidlertid symptomatisk for resten av laget. Muligens er det et spørsmål om tenningsnivå, hvor presset på VIF var større og derav større motivasjon for å vinne kampen. Til slutt skal vi ikke male fanden på veggen. I skrivende stund er er laget fremdeles på tabelltoppen. En hjemmekamp mot Viking kan være en fin anledning for revansje.
  19. En dansk journalist skriver ihvertfall dette om Retov i en blogg om SAS-ligaens 50 beste spillere:
  20. Jeg har tro på at spillerne og apparatet rundt skal bruke TIL-tapet til noe positivt. I tillegg tror jeg de tar det for det var, nemlig et arbeidsuhell. Det skapes ikke noen stor usikkerhet i troppen på grunn av dette tapet, da de har mer tro på seg selv enn som så. Tapet kan imidlertid motivere for en god treningsuke fram mot helgen, samt en god gjennomføring av kampen.
  21. André Hanssen spiller i Heerenveen. Han er en typisk midtbaneterrier med god arbeids- og løpskapasitet. Han mistet riktignok hele 07/08-sesongen på grunn av skade. Kontrakten hans går vel ut etter 08/09-sesongen, tror jeg. Før skaden var han en viktig del av laget, så det blir spennende å se om han kommer seg igjen.
  22. Fruktig fotball Artig artikkel om JJs år i Stabæk. Får meg bare til å innse enda mer hvor heldige vi er som har han.
  23. Til tross for usikkerhet knyttet til midtbanen, er jeg optimistisk foran morgendagen. Det skal bli spennende å se hvordan Stabæk takler godsets venstreside. Får Høiland/Keller nøytralisert den, er det vanskelig å se hvem som skal score målene for hjemmelaget. Dessuten kommer vel godset til å gå ut med høyt press. Er spent på hvordan en nykomponert midtbane reagere på dette med tanke på posisjonering og rom mellom spillerne.
×
×
  • Opprett ny...