Gå til innhold

Barreth

Bruker
  • Innholdsteller

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Barreth

  1. Ja, nå har jeg sett noen som sier at prisnivået ikke er for høyt. Men kåfjord har jo et poeng også. Det er mye bosmanspillere blant utlendingene som kommer. Sånn sett er det ikke helt riktig å si at utenlandske spillere utkonkurrerer norske på pris
  2. Øh, nei. Det var ikke det jeg skrev. Det jeg skrev er at det Østenstad sier er at det ligger mer i den aktuelle overgangen enn hva Ingo ga uttrykk. Prisnivået på norske spillere er for høyt. Jeg har ikke sett noen si noe annet, og jeg har heller ikke sagt noe annet. Heller ikke østenstad har sagt noe annet. Poenget mitt er at det er ikke så fryktelig endimensjonalt at en mann har rett og alle som ikke er 100% enige er idioter. Også jeg synes 6 mill for Børre Steenslid er langt over hva jeg vil kalle en rimelig pris. Men det er altså ikke slik at Viking har gitt 6 mill for Børre Stenslid. Punktum. De har gitt 6 mill for han under en rekke forutsetninger, hvorav en av dem er at han faktisk må prestere på a-laget før store deler av beløpet blir betalt ut. Det er en risikofordeling ved overgangen, der Viking har fått en avtale på et ungt talent der både kjøper og selger vil tape på at spilleren ikke slår til, og ikke bare kjøper. Slikt koster litt ekstra. Det er dessuten noe pussig med spørsmål omkring verdi. Hva er en spiller verdt? For Stabæk? For viking? For sogndal? Rent objektivt. Vi snakker om prisnivå utifra hva som er skal være en objektivt riktig pris. Tingen er at Sogndal selger ikke en spiller etter hva som er objektivt riktig pris, men utifra hva spilleren er verdt for dem. For at de skal selge må de få et bud som er over hva spilleren er verdt for dem å beholde. Tilsvarende for viking, så kan en spiller være mer verdt for viking å hente inn enn spillerens objektive verdi. Spilleren kan ha egenskaper som kjøper har et spesielt behov for. det gjør at en høyere pris kan være mer riktig for dem enn den kan være for andre. Overgangssummen befinner seg i rommet mellom hva spilleren er verdt for dem og hva spilleren er verdt for selger. Om Viking mener 6 mill er en grei pris på Stenslid så er det deres valg. kanskje er det overpris for dem, kanskje spilleren han meget bra i 2 år før han blir solgt for 10 mill til utlandet. Hvem vet. Ingo har rett i det aller meste av det han skriver. Prisnivået er for høyt på norske spillere, og ja, overganger som den til stenslid bidrar til å gi klubber et urealistisk bilde av hva de kan kreve for en spiller, men når man velger å være så spesifikk i sin kritikk som Ingo er ved å gå inn på et fåtall spesifikke overganger så er rommet for feil stort. Kjenner han alle detaljer i overgangen? Å trekke paralleller mellom pris på spillere på 30+ og 21 år blir også litt feil. Prisen på gode spillere daler når de når høy alder, mens man for unge spillere typisk må betale litt mer enn hva spilleren egentlig er god for ved tidspunktet avtalen underskrives.
  3. Nå er vel det Østenstad sier at det ligger mer i denne overgangen enn hva Ingo gir uttrykk for. Blant annet at mye av de 6 millionene avhenger av hvor mange kamper han får spille og resultater.
  4. Hvor lenge er det vanlig at en spiller med hjernerystelse er ute? Med Mike ute for resten av sesongen og IA olsen ute kanskje i noen uker så er jeg bekymret for midtstoppersituasjonen. Jeg må innrømme jeg ikke er overbevist av Jansson på midtstopperplass. Om ikke annet så bør dette bety at Ulrik får spille fra start framover. Håper virkelig jeg tar feil her, men jeg har en følelse av at hjernerystelse inenbærer at en spiller er ute i 2-3 uker. Hvordan skjedde egentlig denne skaden?
  5. Nei, ikke spør meg. Er ikke helt med på den fra ninja-alan. Men det virker som om uansett hva han sier så skal alle rakke ned på det. Å la Ola få spille har blitt foreslått en rekke ganger. Å vrake Daniel har blitt nevnt av mange flere ganger. Men når ninja-alan sier det, ja da er det plutselig dumt. Ninja-alan tok seg faktisk bryet med å sjekke ut et ukjent spillermarked, og fant en spiller som både ville være innenfor kostnadsrammer for stabæk og ferdighetsmessig helt på nivå. Desverre var det ikke mange som gadd å bruke en brøkdel med tid på å reflektere over det.
  6. Ja. men han gjorde det. Så oppdag en spiller i en liten klubb som viser seg å gå for ingenting til en toppklubb i Europa da. hvis hvem som helst kan så kan vel du også?
  7. Er nok ikke tilfeldig. Veigar sin scoring kom jo ganske tidlig. Boksen er for "siste scoringer", og ganske riktig, den lister de 10 siste scoringene. Den 10. siste scoringen kom etter 18 minutters spill på søndagen. På det tidspunktet hadde både stabæk og odd scoret for lengst.
  8. Føler at det kanskje er litt slik stabæk jobber med forsterkninger også. De venter til overgangsvinduet åpner med å begynne letingen. Jeg synes hvertfall at stabæks signeringer alltid kommer sent. Nå trenger det ikke å være et mål i seg selv å være først ute med nye spillere, men jeg tror at de mest interessante spillerne får tilbud først, så drøyer man kan det i mange tilfeller være for sent. Håper hvertfall stabækledelsen fortsetter rekrutteringsarbeidet uavbrutt fram til vinduet åpner igjen.
  9. Har trua. Tror stabæk klarer å holde noenlunde trygg avstand til nedrykk og berger plassen til slutt. Med et par solide forsterkninger og knall hard jobbing tror jeg laget kan krabbe opp mot øvre halvdel også. For meg er det hvertfall ikke snakk om å gjøre en god figur eller prøve å berge kval.plassen. Jeg vil bare ikke se at stabæk gjør som i 2004 og går ned med et altfor godt lag fordi de nektet å ta oppgaven alvorlig før det var for sent. Problemet slik jeg ser det er at når man tabubelegger det å tenke på noe annet enn seriegull så gir man spillere inntrykk av at dette er noe som kommer til å gå lett. Og stabæk har rotet bort masse poeng fordi de har tatt for lett på motstandere Tror som alessinho nevner at om spillerne ikke tåler å høre at man ikke tror de kommer til å vinne serien så er de kanskje ikke de spillerne vi trenger heller. Vil også vise til start i fjor. Der gikk man ut og sa at målet var å berge plassen. Virket ikke som spillerne til start slet med motivasjonen og selvtilliten av den grunn.
  10. Hvor lang tid gikk det i 2004 før man begynte å se på realitetene? Det rakk å bli kaldt før man erkjente at det ikke bare ville gå over av seg selv.
  11. med 2-5 mot odd og 1-4 mot glimt så er det på tide å få bakkekontakt igjen. Man kan bygge så flotte luftslott man bare vil, men som alle andre nyopprykkede må vi nok bare innse at første sesong etter opprykk dreier seg om å holde plassen. Blir nok en plass på nedre halvdel. og jeg ser ikke det som en pessimistisk holdning.
  12. 3 kampers karantene er vel hva som vanligvis blir gitt for slike hendelser. Grei straff. så vidt jeg har forstått så skjedde straffesituasjonen utenfor 16-meteren, så jeg kan forstå at ødegaard ble sint. og hadde han bare protestert så hadde det vært greit nok, for sannsynligvis var det feil av dommeren å dømme straffe. Men å gå til fysisk angrep på dommeren er i alle tilfeller å gå langt over streken.
  13. Mot sandefjord så var problemet til jon ved cornere at det gjerne stod et par sandefjordspillere og pakket han inn slik at han ikke kunne gjøre stort. de gangene sandefjord ikke gjorde det så gikk Jon som regel ut og snappet ballen.
  14. har opplevd noe lignende før. Tror problemet kan ligge i at det er en begrensning på hvor mange quotes du kan ha i et innlegg. Blir det flere enn den grensen så virker ingen av quote klammene. Prøv å del opp den samme posten i to like deler så tror jeg quotene vil fungere.
  15. Schibsted eier vel aftenposten 100%, og har også eierinteresser i Nettavisen. vet ikke hvor stor andel, men det er grunn til å tro at nettavisen, aftenposten og tv2 ikke har så store problemer med å jobbe sammen.
  16. Er vel slik at nettavisen har samme eiere som aftenposten, så at akurat nettavisen, og bare dem, tok saken overrasker ikke.
  17. Et æresgalleri hadde vært på sin plass. bedre å bruke tid på å hedre de man liker enn å rakke ned på de man ikke liker.
  18. Men hvorfor har vi ikke noen gode spisser da? Jeg mener talentet er der, så det må være trening og opplæringen det skorter på. Det virker på meg som om spissene våre har blitt trent som tilretteleggere, ikke avsluttere. Og når alle skal legge til rette og ingen avslutte så blir det tynt med mål også. Dette er et treningsproblem. Og hvorfor har vi slitt med hasardpasninger i backrekken i hele år? Det er ikke værre enn å fortelle forsvaret at når de er presset så skal de bare måke ballen langt vekk. Men gud forby, det kan jo se ut som drillo fotball, og stabæk skal absolutt ikke assosieres med det fotballaget som banket brazil i marseille. Da er det langt bedre med en pasning halvveis tilbake til keeper i tett duell med motstanders spiss.... Når dette er standard for hele forsvaret så er det ikke den enkelte forsvarsspillers skyld, men noe de har blitt instruert til å gjøre og følgelig trener sin feil. Trist at Gaute måtte slutte, han skal ha honnør for alt han har gjort for klubben og sin lojale holdning. Har ikke noe vondt å si om gautes innsats som trener i stabæk, men han var ikke rette mann til å snu motgangen, det har han vist i 30-40 kamper i år. Kanskje ikke rette tidspunkt å sparke han på, det burde vært gjort mye tidligere. Men han hadde neppe klart å snu dette innen de siste 4 kampene når han ikke klarte det på de første 30.
  19. Tror Belsvik har en del å lære bort av spissferdigheter til spissen vi har jeg. Selv om han ikke er spisstrener så skal du nok ikke se bort i fra at han vil bidra med erfaring tips og råd til spissene våre.
  20. Ser på det som mer vennlig egging av hverandre.
  21. Petter Belsvik har vel gjort for mye for klubben til å fortjene en plass på den listen. At han gikk til RBK er selvsagt synd, men han har aldri slengt noe dritt om stabæk, og han var også en av de som satte Svindal larsen på plass da han klagde og slang dritt om stabæk.
  22. Om belsvik kan lære bort litt av sin målteft til våre spisser så er det både billigere og bedre enn å kjøpe en ny spiss. Dette burde egentlig vært gjort for lenge siden, for det har bare gått nedover med spissene våre de siste årene, og det kan vanskelig skyldes annet enn et dårlig treningsopplegg for spissene våre.
  23. Og det er jeg helt enig i. Aalbu kunne trenge en bedre definert og klar oppgave, og for å få til det så tror jeg noen på ledelses siden må gå ut. Aalbu har jeg stor tro på, omtrent hver gang han sier noe så finner jeg selv sitte og nikke.
  24. Høgmo? Ja, takk. Et like stort varp som Aalbu å få inn Høgmo. Jeg driter i om han kommer fra drillo skolen, kan han gjøre med stabæk som han har gjort med tromsø så er det det samme om han spiller ultradefensivt. Jeg er sikker på at tromsø supporterne har hatt mer moro med Høgmo sin "kjedelige" fotball enn hva stabæk supporterne har med Gautes "morsomme" fotball. Det kjedelige med stabæks morsomme fotball er at det bare er moro for de andre lagene. For la oss innrømme det, det er ikke moro å se stabæk slå den ene hazard pasningen etter den andre i bakre firer. Eller å se stabæk bruke en kontringsmulighet til å slå ballen bakover igjen slik at motparten får alle mann på riktig side igjen.
×
×
  • Opprett ny...