Jump to content

geirti

FairFans
 • Posts

  10,422
 • Joined

 • Days Won

  147

Everything posted by geirti

 1. Da er evalueringen tydeligvis ferdig. Noen som har fått med seg noe om hvordan funnene skal offentliggjøres, hvis i det hele tatt? Slik jeg leser dette, så kan det virke som man ikke er så keene på å dele funnene med øvrigheten. Uansett godt å se vi definitivt "skal" tilbake til toppen av norsk fotball. Fryktet at vi aldri skulle bli topp 6 igjen, slik vi var i fjor: Teamet har fått et grundig innblikk i rapporten og vil de neste dagene bearbeide den, samt informere personene som er involvert i prosessen. Over helgen vil rapporten blant annet legges frem for de tidligere Stabæk-spillerne Tommy Stenersen, Christian Holter og Morten Skjønsberg. Videre i prosessen vil også styrene bli involvert. Ut ifra disse møtene vil det bli laget en handlingsplan. En handlingsplan som skal føre oss tilbake til toppen av norsk fotball.
 2. Takk for tilbakemelding. Tar det til etterretning.
 3. Vi støtter en klubb som ikke hadde vært dårligere drevet om brakkene hadde brent ned. Men det er klart det er supporternes feil, dette her. Godt poeng. Himmel.
 4. Kjære kuk. Jeg er helt enig med poenget ditt, som er at vi må handle på spillermarkedet og ikke sitte og vente. Poenget mitt var at vi bør ikke friskmelde pasienten bare fordi den har lovet å sjekke om den har feber.
 5. Det var vel litt tidlig å konkludere om dette?
 6. ...og når de først er i gang med å forberede seg, så bør de forvente noen spørsmål om evalueringen også. Jeg antar at man på det tidspunktet vil ha lagt fram sin rapport.
 7. Jeg finner påstanden om at jeg "tok i" helt urimelig. Snart kommer du vel og sier at Brattbakk ikke scorte ti mål i hver kamp for RBK heller? *ironivarsel*
 8. Enig. Dette minner meg litt om alle RBK-eksportene på slutten av 90-tallet. Stjernenivå (i forhold til motstanderne) i eliteserien, så fullstendig på trynet i utlandet. Brattbakk gik vel fra å score ti mål i hver kamp til ikke å klare å knyte skolissene i Spania (litt usikker på landet). Jeg tror det er ganske mange andre spillere enn Botheim jeg heller ville hentet fra deg Glimt-laget. Men aller helst ville jeg selvfølgelig henta trener'n.
 9. Dette er jeg vel egentlig enig med deg i. Dersom det begynner å svirre rykter om STB-helter (eller andre, for den saks skyld), så bør vi kunne la det ligge, jo mer sjokkerende og ubehagelige ryktene er, jo viktigere kan det være at vi lar det ligge, i hvert fall på åpent forum. MEN, det vi snakker om over er da ikke "kjipe spekulasjoner"? Det er faktisk hendelser (noe jeg skulle tro du kjenner bedre enn de fleste her inne), og da skal du holde deg for god til å kalle det "spekulasjoner". Hvis du ikke har mage for å omtale ubehagelige sannheter, så får du i det minste la andre gjøre det. Det lukter litt "boomer" av hele under-teppet-greia di, må jeg si. Den defensive holdning til å omtale skammelig oppførsel kan jo nesten få en til å mistenke at det er noe ved klubbens håndtering av nevnte person(er) som ikke tåler dagens lys? Nannskog var en fantastisk målscorer og en herlig tilstedeværelse på banen. Men ikke bare det.
 10. Takk for referatet Posse. Jeg innser at dere er i en vrien situasjon, og det ville alle som representerte Support i dette møtet. Det handler egentlig om to ting: 1) Si tydelig fra om problemene i klubben. Det er langt på vei gjort med dette åpne brevet som nå har fått veldig mange signaturer. Det kan fortsatt være noen detaljer igjen, men det er på ingen måte det som er steinen i skoen nå. 2) Observere om klubben har tatt til seg kritikken. Blant annet basert på svarene på punkt 1 og 2 i referatet, så er det et stort og rungende nei her. Man snakker om å få yngre spillere inn på insta. Fint det, mens det store problemet er at vi har valgt oss en måte å drive sport på (stadige utskiftninger og null kontinuitet) som ingen andre hovedtrenere enn Bob har klart å mestre. Fordi det setter treneren i en utrolig vanskelig situasjon. Den ultimate testen må sies å ha vært at selv treneren som ledet oss til sølv-gull-bronse tre år på rad til slutt ledet oss til bunnen av tabellen. Poenget mitt er følgende: Punkt 1 er vårt ansvar. Vi skal melde fra om hva vi syns, og peke på problemene vi ser. Punkt 2 er ikke vårt ansvar. Det er opp til de som leder denne klubben. Det er de som må forstå hva som er problemet, og da mener jeg ikke bare det siste symptomet (nedrykket), men det underliggende problemet. Noe av det er utenfor vår kontroll - korona, sleipe agenter osv. - men det vi kan gjøre noe med, må vi gjøre noe med. Deriblant spillerlogistikken vår. Vi kan ikke kjøre svingdørspolitikk på større deler av garderoben og vente at trener'n får nevneverdig ut av det (topp6 my ass). Vi må ta gode vare på de unge talentene vi har. Selv yngre spillere som er utlånt til andre klubber, må få oppfølging av oss og føle at de er en del av STB-familien. For det er de. Så her må de som leder denne klubben, enten det er AS-styret, daglig leder, klubbstyret eller hvem det nå enn er som i praksis tar disse beslutningene, gå i seg selv og endre måte å lede organisasjonen på. Det de uttrykker i dette møtet (jfr. referatet) gir meg ingen tro på at disse menneskene er de rette til å lede oss videre. Mot opprykk, mot eliteserietilværelse, mot et lag med lokale helter, mot et lag vi kan være stolt av, mot noe som igjen kan bli bygdas lag. Vi skal selvfølgelig vente på evalueringen, for all del, men når du ligger under 0-4 til pause må det være lov å melde fra om at dette ikke ser bra ut.
 11. Bra! Jeg er også veldig gira på å se referatet (og for så vidt også mandatet til evalueringsgruppa, hvis det eksisterer), men det er bedre å få det riktig enn raskt.
 12. 1) Er det noen av de "kritiske røstene" som var invitert men ikke dukket opp? 2) Hvor fornøyd er du med klubben de siste 5-6 årene? 3) Hvorfor har du stor tiltro til denne evalueringen? 4) Vet du hva som er mandatet til de som skal evaluere?
 13. Det er selvfølgelig det jeg burde sagt til elevene mine også: hvorfor sitter du her og løser oppgaven feil, det er jo langt mindre arbeidskrevende å bare gjøre det riktig med en gang? Seriøst Ace, nå veit jeg ikke hva du argumenter for, men det er kanskje ikke så viktig så lenge du har noen å argumentere mot?
 14. Den høsten vi har bak oss synes jeg faktisk ikke vi hadde en eneste en som holdt klar eliteseriestandard. Selv ikke Eddie holdt det nivået etter at han kom tilbake. Det er vel kun garderobetalene ti Wangberg som muligens holdt eliteseriestandard. Man var gode til å spille hverandre dårllige.
 15. Noen ganger er det viktig å ikke lese forumet i lunsjen...
 16. Herfra også. Stå på! Husk at det ikke er opp til dere å godta noe eller ikke, slik at de i ettertid kan si "dette har vi fått klarert med supporterne våre". Det handler om å melde tilbake så tydelig som mulig, og der er åpenbart brevet en veldig god start. Så er det opp til Tunold, Moe og øvrige ledere å se om de klarer å levere på det de må for å vise at klubben er tilbake på rett kjøl, eller om skuta bare fortsetter å synke...
 17. Dette er jeg enig i, selv om jeg innser at jeg nok er blant dem som skyter litt fra hofta av og til. Jeg VET ikke sikkert hvordan diverse ansettelsesprosesser eller annet med stor betydning for sporten faktisk går fram. Hvem sitter med siste ordet osv. Det skal jeg innrømme. Det jeg derimot vet, er følgende: 1) I budstikka har styreleder Moe sagt at evalueringen skal være ferdig om noen uker. Det må bety at hvem som skal utføre evalueringen, samt hva som skal evalueres er avgjort. Det blir likevel ikke gjort kjent. Dersom man er interessert å ha en åpen og ærlig prosess, hvor alle steiner faktisk skal snus, så kan jeg ikke forstå annet enn at man har dette avklart, og kan gå ut med det. Dette er vel det mest konkrete ankepunktet jeg har akkurat nå. Jo mer lukket prosessen er, jo mindre tillit fortjener den. 2) Jeg synes også han går langt i å konkludere. For eksempel at akademisatsingen "er en suksess". En god akademisatsing handler til syvende og sist om hvor mange man får opp fra eget akademi til A-lagsspill i egen klubb - hvor mange kamper de får osv. Der mener jeg det per nå er for enkelt å konkludere at vi er like gode som vi var for fem år siden. Alt for enkelt. Kanskje til og med helt feil. 3) Situasjonen vi er havnet i er neppe skapt av at vi i fjor gjorde alt annerledes (og feil), slik at det bare gjelder å finner tilbake til suksessformelen fra 2020, så er alt greit. Dette har vært en lang nedagående trend. De siste 12 sesongene har vi to ganger rykket ned, to ganger spilt kvalikk, og kun en eneste gang endt blant topp6, som var årets mål. En eneste gang på 12 forsøk. Det snakkes også om feil som er helt ferske, men jeg ser lite spor av å ville ta tak de lengre linjer. Her kan jeg selvfølgelig gå i fare for å overtolke det som sies. Kanskje skal vi se oss lengre tilbake. Ikke for å tråkke enkeltpersoner på tærne (f.eks. IA og BB), men for å vise at man tør se på alt. Absolutt alt. Jeg håper det blir slik, og at jeg tar feil. At inntrykket som skapes handler om dårlig kommunikasjon heller enn dårlig opprydningsprosess. Jeg håper Stabæk viser seg som en klubb jeg kan fortsette å støtte. Det ville vært trist å ikke ha noe norsk fotballag lenger.
 18. Siden man har begynt å konkludere allerede nå, så er det vel naivt av oss supportere å skulle vente med konklusjonen? Punkt 1: Wiggen må ut. For pokker.
 19. Det tror jeg nok trygt at det kan bli. Verre enn det er nå, altså. Jeg er på ingen måte sikker på at det er Bjarmann som bør være førstemann ut.
 20. Her er vi vel ved en av stridens absolutt kjerner: er det sportslig kompetanse som ligger bak viktige beslutninger innen sport (treneransettelse, spillerkjøp/salg osv.), eller er det et styremedlem eller ti, daglig leder, eller andre, som får et ord med i laget? Dette er vel noe av det som definitivt burde blitt evaluert. Men som høyst sannsynlig (min spådom) ikke blir det. Kanskje kunne vi f.eks. hatt et sportslig utvalg, som ga "faglige uttalelser/råd" som automatisk ble tillagt mye vekt ved slike beslutninger?
 21. Hva skjedde med ALT skal evalueres? Og hvorfor i alle dager kan man ikke gå ut med dette? 1) Hvem gjennomfører evalueringen? 2) Hva skal evalueres/hva er mandatet? 3) Hvordan skal konklusjonene presenteres til alle oss som ikke er på innsiden?
 22. De kan jo umulig samle alle oss som har signert dette et sted. Jeg har full tro på at representanter for Stabæk Support vil klare å målbære kravet fra oss supportere. Spørsmålet er hva vi får til svar. Der holder jeg ikke pusten for å si det sånn. Det er så himla langt fra å si "vi skal evaluere alt", til å faktisk gjøre det. Og hvem er som skal evaluere klubben? Ferdig om noen uker? Da må de vel kunne gå an både å fortelle hvem som evaluerer og hva som skal sees på. Videre ramses det opp at man har vært villig til å ta tøffe grep, og man nevner å bytte hovedtrener. Det har vi jo omtrent gjort en gang i året siden 2015, så det er vel ikke spesielt "tøft". Det er (dessverre) bare helt normalt.
 23. Artikkelen er bak lås og slå. Går det an å kopiere inn teksten, eller i det minste ingressen/vinklingen? Er det supporterne som er sytehuer, er det et lenge ventet oppgjør med en håpløs klubbkultur?
 24. Man trenger ikke ha en egen regel for gamle helter. Er de gode nok, motiverte, og rimelige i lønnskravene, så er det da helt greit. Men å hente tilbake tidligere spillere bare for å få tilbake en svunnen tid, det er bare idiotisk.
×
×
 • Create New...