Jump to content

Flexi Knut

Bruker
 • Posts

  2,342
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Flexi Knut last won the day on June 25

Flexi Knut had the most liked content!

Reputation

2,130

About Flexi Knut

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  STABÆK

Recent Profile Visitors

789 profile views
 1. Det at enkelte på internett vet bedre enn både sportslige ledere, erfarne trenere og innimellom også statistikk når det gjelder valg som tas, det får man vel nesten bare leve med. Det er sikkert en god sjanse for at jeg ender opp med å få «hva var det jeg sa» slengt i fleisen etter fem måneder om Wiggen-ansettelsen, men det driter jeg i. Jeg vil heller være positiv og heie på laget med et snev av håp nå, enn å gå rundt og akke og uffe meg over alt som har blitt gjort i klubben siden millenniumskiftet. Jo flere som kaster seg på den negative karusellen og jatter om «hvor flott alt var da vi hadde erfarne toppspillere i alle ledd», desto kjipere blir det å heie på Stabæk i 2021. At Kjønø har fått innvilget ønsket sitt om å hente inn en rutinert og fagkyndig nummer to, som i tillegg har erfaring fra aller øverste hylle når det gjelder defensiv organisering, det velger jeg derfor å se på som noe positivt. Velkommen! Jeg gleder meg til resten av sesongen!
 2. Vi har to sidebacker som er viktige i det offensive spillet vårt. Samtidig har vi to midtstoppere som kjenner hverandre dårlig, der den ene fortsatt er i en utviklingsfase. I en hvilken som helst toppliga ville det da virket rimelig hodeløst å spille med en firer bakerst. Så hvorfor i huleste forsøker vi oss ikke på å spille med tre stoppere? Med Solheim, Wangberg og Piggy bakerst ville vi trolig blitt mye vanskeligere å bryte ned på kontringer, og vi kunne fått en trygget defensivt som gjorde det enklere for Jeppe og Sturla å ta sjanser offensivt og komme til innlegg. I tillegg ville vi fått inn mer rutine sammen med Piggy helt bakerst. Vi har heller ikke noen som er gode nok på den defensive midtbanen til gjøre jobben enklere for to stoppere når vi spiller bort ballen. Så igjen – hvorfor ikke kompensere med en ekstra stopper? Middels lag i Tyskland og England har for lengst forstått at hvis du ikke har to midtstoppere i toppklasse, så er eneste utvei stort sett å putte inn én ekstra i det bakre leddet. De fleste ser at det defensive opplegget vårt er ekstremt vaklevorent. Vi har spillermateriale til å kjøre tre bakerst. Vi kan trolig gjøre Sturla enda bedre på backen. Vi kan kompensere for manglende dekning defensivt på midten. Jeg skjønner ærlig talt ikke at vi ikke har forsøkt oss tidligere. Prøver meg på å lansere en 3-4-3 med Sabastine fra start for å binde opp forsvarere når vi kommer til innlegg. Med Oliver og Nusa jagende rundt/bak. Solheim - Wangberg - Piggy Sturla - Torgersen - Solbakken - Jeppe Oliver - Sabastine - Nusa
 3. Har ikke Torgersen sin egen spillertråd enda? Eller er det jeg som begynner å bli svaksynt og dement? (Vil gi ham eksplisitt ros for jobben han la ned i går.)
 4. Satt faktisk og tenkte på det samme i går selv. Sprøtt å si etter så kort tid på øverste nivå, men han har alle kvalitetene en moderne høyreback bør ha, og han viser at han tar nivået ekstremt raskt. Skulle han fortsette utviklingen i samme forrykende tempo, håper og tror jeg dog vi heller snakker Leverkusen og PSV i stedet for Glimt og Molde når den tid kommer.
 5. Vi er tilbake her igjen, ja. Greit å være oppgitt over sportslige prestasjoner den siste tiden – med å igjen skulle henge ut ledelsen på grunn av måten klubben driftes på? Sukk. Har vi igjen glemt at Stabæk Fotball går med driftsunderskudd på flere millioner hvert år? Har vi igjen glemt at vi har en økonomisk og sportslig filosofi som handler om å holde klubben i live – helt på ordentlig? Drar vi virkelig igjen opp konspirasjonsteorier om at klubben egentlig aldri har slitt økonomisk, og at alt bare er sportslig vingling? Etterlyser vi nok en gang «klubbspillere» og stjernespillere som vi i sin tid maktet å beholde på grunn at millionlønninger i et helt annet spillermarked – da Stabæk Fotball var i en helt annen posisjon? Har vi igjen glemt at vi er den klubben vi er i dag fordi vi har kjempa med nebb og klør for at klubben skal holde hodet over vannet? Fordi vi har et ønske om at Stabæk Fotball skal overleve som klubb i tiårene som kommer – og fordi noen med god innsikt i den økonomiske ståa syns det er viktigere enn å havne på femteplass i 2021? Jeg vil tvert i mot hylle den sportslige ledelsen for å holde seg til planen som ble lagt for å redde Stabæk som fotballklubb. Svakere og mindre prinsippfaste ledere hadde tenkt at alt var rosenrødt nå som vi har levert et par gode årsrapporter etter hverandre. Svakere ledere hadde pøst ut penger på etablerte spillere og "stjerner" som skal inn for å endelig gjøre oss til en toppklubb igjen. Pust med magen, folkens.
 6. Syns denne mannen fortjener ekstra ros etter gårsdagen, tapet til tross. Han jobber som et svin og er 9 av 10 ganger spillbar høyt i banen, selv om han akkurat har vært nede og blokkert et innlegg eller tatt innkast fra den andre siden. I tillegg til at han tar enorme steg i posisjoneringsspillet og i én-mot-én, er han veldig ofte er blant de som setter fart og tar initiativ til overganger når vi vinner ballen. Syns også han begynner å bli mer voksen i form av lydnivå og pondus. Bra jobba, Sturla! Du er i ferd med å bli en favoritt!
 7. Hatten av for Ottesen og Torgersen! Innsatsen og utviklingen de to gutta viser, gjør nesten at jeg klarer å drite i alt annet fra gårsdagen.
 8. Så bare for å oppklare: Vi kan tyne en med asperger for å rope ut fortvilede usammenhengende setninger i offentlige settinger, så lenge vi ikke påpeker sykdommen vedkommende har? Vi kan tyne en heroinist for å begå innbrudd for å få råd til neste skudd eller fordi han har tisset i buksa, så lenge vi ikke roper «ha ha! du er heroinist!»? Skjønner dere forsøker å forsvare Forren-ropet her, men er det virkelig her vi ønsker å være? Håper ikke vi ender opp med å la denne ikke-saken bli til at vi går i forsvarsposisjon og forsvarer det å rakke ned på folk i fortvila situasjoner.
 9. Godt du skrev medfødt utseende. For når det gjelder Forren, er det jo nok å ta av med den fislete Ron Jeremy-parodien han insisterer på å rocke.
 10. Enig i at vi må tolerere en god del, og kok mellom tribunen og spillere hører med. Det har vi alle savna. Ingen har fasit når det gjelder humor, men jeg syns likevel det er lett å se når folk gjør et oppriktig forsøk på å være morsomme kontra når den faktiske intensjonen bare er å melde noe dritt om noe du ikke liker. Det er da jeg syns det blir svakt å skylde på at folk blir krenka i etterkant. Min take er i hvert fall at det er lov å tulle med det meste her i verden, så lenge man faktisk har humor som intensjon. Hvis man bare pisser på andre uten å vise snev av selvironi eller å plassere ting i en humoristisk kontekst, så tviler jeg på at humorkarrieren blir lang og innholdsrik. Når det gjelder Morten Ramm, så syns jeg fyren tidvis er hysterisk. Akkurat når det gjelder den posten du sikter til, syns jeg likevel den var blant hans svakere. Bildet i seg selv er jo en gave til Instagram-humorister, men etter min mening får han det hele til å føles som noe surmaga oppgulp fra en middelaldrende mann.
 11. Jeg syns folk som maser om «krenking», «woke» og at «det ikke er lov til å ha det moro lenger» aller først bør se seg selv i speilet når det gjelder egen humor. Det er gjerne der problemet ligger. Melder man noe som faktisk er morsomt, kommer færre til å reagere. Det å bare rope ut et eller annet nedsettende dritt om andre, har lite med verken humor, politikk eller ytringsfrihet å gjøre.
 12. Nervøs for denne. Med seier er vi ubeseirede og får en følelse av å ha kommet godt i gang. Positiviteten sprer seg i gruppa og folk får troa på at vi kan få til noe i år. Med tap, står vi derimot uten seier på tre. Vi begynner å lure på når det skal løsne, og om kanskje koronaen og manglende treningsgrunnlag spolerte det som kunne vært en god sesong. Tvilen sprer seg. Sånn sett en ekstremt viktig kamp, til tross for at det selvfølgelig er tidlig og alt kan skje. Håper Janne tenker det samme og banker inn at denne SKAL vinnes.
 13. Med årets tropp tviler jeg muligens på om vi har tekniske og pasningssikre nok spillere i forsvaret og på midten til å kunne belage oss på å dominere i banespillet og stå høyt. Jeg tror i så fall vi må ha en Kai eller Lumanza i form som kan komme helt ned i forsvarsleddet når vi spiller oss ut. Vi har derimot mange raskere spillere som er habile én mot én og i bakrom. Derfor tror jeg vi gjør klokt i å terpe på å ligge relativt lavt og å få på plass den defensive strukturen i de første rundene. Kontringsspillet vil komme, men vi må begynne i riktig ende. Jeg syns Shala viste prov på at han kan bli god til å gjøre seg spillbar i mellomrommet, og gjennomspillet frem til Oliver var det pur Veigar-klasse over. Får vi inn en rask starter som kan gjøre kryssløp med Kornelius og Oliver på topp, så tror jeg fort vi kan bli farlige. For øvrig syns jeg Piggy gjør en flott kamp defensivt og spiller seg stort opp fra Odd-kampen, men syns fremdeles han spiller på litt vel stor risiko med tversoverpasningene sine. Kan med hell roe ned og vende opp i stedet for å belage seg på kraft og presisjon for å så vidt prikke den forbi utrusende spiss. Begge våre sentrale midtbanespillere trekker tidvis mye ut mot hver sin kant, men for meg kan det se ut som dette er bevisst fordi det meste av FKH sine offensive forsøk går på å komme seg rundt på kant. I det hele tatt syns jeg det ser ut som vi er godt forberedt på hvordan FKH spiller. Selv om vi åpenbart har en plan med å ligge lavt og ta ut FKH sine største trusler, savner jeg at vi i perioder våger oss på mer kollektivt press for å stresse frem flere overganger. De gangene vi står høyt, er det med fire mann og disse ligger da ofte spredt på tvers av hele banen. Da blir det ikke verdens største utfordring å spille gjennom pressleddet, og vi må bruke unødvendige krefter på å piske alle hjem i tide. Fremdeles en god del å jobbe med her, syns jeg. Håper det går mye i press og raske overganger på treningene fremover!
 14. Har David Hanssen sluttet å klippe plenen?
 15. Bindestrek i stedet for tankestrek, to punktum i stedet for et ellipsetegn og et helt malplassert komma. Vi fortsetter i hvert fall å være annerledesklubben Stabæk hvis vi går for 1999-varianten – også grammatisk. Samtidig er det jo noe Stabæk-ånd i å være tro mot original skrivemåte.
×
×
 • Create New...