Jump to content

Flexi Knut

Bruker
 • Posts

  2,353
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Flexi Knut last won the day on November 2 2021

Flexi Knut had the most liked content!

Reputation

2,200

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  STABÆK

Recent Profile Visitors

846 profile views
 1. KBK er en sammenslåing av alle klubbene i Kristiansund-området, med relativt tunge sponsorer i ryggen. De har siden 2003 bygget seg opp fra 3. divisjon og aldri lidd noen nød økonomisk. Mener du deres situasjon er sammenlignbar med Stabæk sin i årene etter Telenor Arena? De har aldri ligget i rød sone eller hatt et enormt press på å gå i pluss for å berge stumpene og ikke miste lisensen. De har aldri gått sesong etter sesong der et nedrykk ville innebære å miste de pengene som var nødvendige for å berge budsjettet. År der det å snakke om «sportslig identitet, kulturbærere og klubbspillere» var noe man drømte om. Det er gjort masse i Stabæk som garantert kunne vært gjort annerledes. Men så har vi også måttet kutte utgifter med 70 prosent over natta og flere ganger været direkte truet av konkurs. Noe vi gudskjelov ikke er i dag. Dette bestemte de seg derimot for ikke å gjøre. I stedet ble kuttene gjort i a-laget. Ingen lange, dyre kontrakter. Alle signeringer måtte kunne selges videre for å få budsjettet til å gå i pluss. For å berge plassen, måtte det lånespillere til. Det er veldig enkelt å sammenligne oss med Sarpsborg det ene året og KBK det andre. Ingen av disse klubbene har vært igjennom det Stabæk har vært igjennom siden 2011.
 2. Det det først og fremst handler om for min del er inkonsistensen i kritikken her. IA får på pukkelen for å hente spillere på korte kontrakter og lånekontrakter når klubbkassa er tom. Men når det samme skjer med mer romslige budsjetter, så er det forumet som er forutinntatt til Bjarmann fordi han har en fortid i LSK.
 3. Du velger gang på gang å bevisst spille ned de økonomiske realitetene klubben har stått i og heller skylde på «mange års sportslig vanskjøtsel». Heri ligger det en veldig lite subtil kritikk av IA. Siden du er så ivrig etter å stadig legge så mye skyld for Stabæks problemer på IA, og samtidig er så opptatt av å forsvare Bjarmann – hvordan mener du selv Bjarmann utmerker seg sammenlignet med IA? Mange i Stabæk var lei seg da IA forsvant, iom. at han de siste årene har vært den i ledelsen som har vist skikkelig engasjement og lidenskap utad. Samtidig var det ikke mange som var direkte misfornøyde med å få inn Bjarmann heller. Det ble snakket mye om hvor positivt det var med hans erfaring med unge spillere og hans brede agentnettverk. Misnøyen kom snarere da signeringene uteble før sesongen, og de få som kom inn viste seg å være langt unna å heve kvaliteten i laget. Misnøyen eskalerte da pengesekken endelig ble åpnet, og det som kom inn viste seg å være enda mer stallfyll. Snakket senest på lørdag med en god bekjent som har hatt sesongkort på Åråsen i alle år. Han kalte dagens LSK med Simon Mesfin som sportslig leder natt og dag sammenlignet med Bjarmanns LSK. Han hadde også en viss grad av sympati med Stabæk fordi han kjente igjen mye av det samme han opplevde med Bjarmann i LSK. Merkelig da at det er forumets forutinntatthet som er Bjarmanns lodd, og ikke prestasjonene hans. Eller kan det tenkes at det er personlige grunner som gjør at du rangerer den ene så mye høyere enn den andre?
 4. Ring meg når vi har noen med lidenskapen og galskapen til IA tilbake i klubben. Her er det åpenbart ingen som bryr seg om dagen ...
 5. Ti minutter igjen. Nå setter vi inn en balanserende midtbanespiller. 🙂
 6. IGJEN stikker begge våre sentrale midtbanespillere fremover, mens de tre bak blir liggende dypt. VIPS, så er det 30 meter radius med triksebinge for mellomromsspillerne til LSK. Denne formasjonen er det dummeste jeg har sett! Nå må Kirkevold ned og spille sentral midtbane fordi midtbanen vår er så ubalansert at vi bli fullstendig rævkjørt ved alle anledninger. Åpn opp øya og dekk det rommet! Enten flytter du opp en av stopperne når vi har ballen offensivt, eller så setter du inn et anker. Jeg blir helt matt!
 7. Det er kanskje defensivt, men formasjonen er like balansert som Nani innenfor et straffefelt. Vi ligger jo sånn når vi mister ballen: Sandberg Piggy - Wangberg - Mesik Ottesen Wernersson Kornelius - Kai - Haugen - Oliver Pål
 8. Vi har jo i tillegg nettopp hentet en spiller som har som spesialitet å vinne baller i mellomrommet. I stedet spiller vi med to indreløpere uten anker. Hva FAEN er det vi driver med?
 9. Vi er VIDÅPNE i mellomrommet. Noen må ta ansvar der, Haugen og Kai blir konstant løpende etter og LSK kan i prinsippet bare slå opp en campingstol og en kulegrill der, lobbe ballen opp og skaffe seg en sjanse. Vondt å se på. Hvis ikke vi får inn en som kan dekke defensivt på midten, så må en av stopperne støte MYE tidligere. I tillegg blir vi stående og SE på dueller i stedet for å posisjonere oss for andreballer. Ekstremt sløvt. For å toppe det hele spiller vi oss konstant inn i sekken til LSK og ender opp med å lompe ballen blindt oppover sida, i stedet for å vende opp og vri spillet. Dette skyldes antagelig en blanding av dårlig selvtillit og at det er ALT for lite kommunikasjon og bevegelse rundt ballfører. Herregud så mye vi har å jobbe med, men først må vi få på plass en løsning der alarmen har gjallet i hele omgangen: TETT DET MELLOMROMMET.
 10. Etter hva jeg har sett, trenger vi en som er flinkere til å balansere og posisjonere seg dypt på midten for å hindre overganger. Hverken Haugen eller Kai er utpreget god i den rollen. I tillegg trenger vi mer fart og én-mot-én-styrke på venstrekanten for å komme rundt LSKs svake backer. Kombinert med at Kornelius er mye mer samvittighetsfull enn Bolly i den defensive jobbingen, og at vi potensielt kan komme til en del innlegg, håper jeg på dette laget i kveld: Piggy - Wangberg - Mesik Ottesen - Haugen - Høyland/Tomás - Wernersson Oliver - Pål - Kornelius Har middels tro. Er nervøs.
 11. Det at enkelte på internett vet bedre enn både sportslige ledere, erfarne trenere og innimellom også statistikk når det gjelder valg som tas, det får man vel nesten bare leve med. Det er sikkert en god sjanse for at jeg ender opp med å få «hva var det jeg sa» slengt i fleisen etter fem måneder om Wiggen-ansettelsen, men det driter jeg i. Jeg vil heller være positiv og heie på laget med et snev av håp nå, enn å gå rundt og akke og uffe meg over alt som har blitt gjort i klubben siden millenniumskiftet. Jo flere som kaster seg på den negative karusellen og jatter om «hvor flott alt var da vi hadde erfarne toppspillere i alle ledd», desto kjipere blir det å heie på Stabæk i 2021. At Kjønø har fått innvilget ønsket sitt om å hente inn en rutinert og fagkyndig nummer to, som i tillegg har erfaring fra aller øverste hylle når det gjelder defensiv organisering, det velger jeg derfor å se på som noe positivt. Velkommen! Jeg gleder meg til resten av sesongen!
 12. Vi har to sidebacker som er viktige i det offensive spillet vårt. Samtidig har vi to midtstoppere som kjenner hverandre dårlig, der den ene fortsatt er i en utviklingsfase. I en hvilken som helst toppliga ville det da virket rimelig hodeløst å spille med en firer bakerst. Så hvorfor i huleste forsøker vi oss ikke på å spille med tre stoppere? Med Solheim, Wangberg og Piggy bakerst ville vi trolig blitt mye vanskeligere å bryte ned på kontringer, og vi kunne fått en trygget defensivt som gjorde det enklere for Jeppe og Sturla å ta sjanser offensivt og komme til innlegg. I tillegg ville vi fått inn mer rutine sammen med Piggy helt bakerst. Vi har heller ikke noen som er gode nok på den defensive midtbanen til gjøre jobben enklere for to stoppere når vi spiller bort ballen. Så igjen – hvorfor ikke kompensere med en ekstra stopper? Middels lag i Tyskland og England har for lengst forstått at hvis du ikke har to midtstoppere i toppklasse, så er eneste utvei stort sett å putte inn én ekstra i det bakre leddet. De fleste ser at det defensive opplegget vårt er ekstremt vaklevorent. Vi har spillermateriale til å kjøre tre bakerst. Vi kan trolig gjøre Sturla enda bedre på backen. Vi kan kompensere for manglende dekning defensivt på midten. Jeg skjønner ærlig talt ikke at vi ikke har forsøkt oss tidligere. Prøver meg på å lansere en 3-4-3 med Sabastine fra start for å binde opp forsvarere når vi kommer til innlegg. Med Oliver og Nusa jagende rundt/bak. Solheim - Wangberg - Piggy Sturla - Torgersen - Solbakken - Jeppe Oliver - Sabastine - Nusa
 13. Har ikke Torgersen sin egen spillertråd enda? Eller er det jeg som begynner å bli svaksynt og dement? (Vil gi ham eksplisitt ros for jobben han la ned i går.)
 14. Satt faktisk og tenkte på det samme i går selv. Sprøtt å si etter så kort tid på øverste nivå, men han har alle kvalitetene en moderne høyreback bør ha, og han viser at han tar nivået ekstremt raskt. Skulle han fortsette utviklingen i samme forrykende tempo, håper og tror jeg dog vi heller snakker Leverkusen og PSV i stedet for Glimt og Molde når den tid kommer.
 15. Vi er tilbake her igjen, ja. Greit å være oppgitt over sportslige prestasjoner den siste tiden – med å igjen skulle henge ut ledelsen på grunn av måten klubben driftes på? Sukk. Har vi igjen glemt at Stabæk Fotball går med driftsunderskudd på flere millioner hvert år? Har vi igjen glemt at vi har en økonomisk og sportslig filosofi som handler om å holde klubben i live – helt på ordentlig? Drar vi virkelig igjen opp konspirasjonsteorier om at klubben egentlig aldri har slitt økonomisk, og at alt bare er sportslig vingling? Etterlyser vi nok en gang «klubbspillere» og stjernespillere som vi i sin tid maktet å beholde på grunn at millionlønninger i et helt annet spillermarked – da Stabæk Fotball var i en helt annen posisjon? Har vi igjen glemt at vi er den klubben vi er i dag fordi vi har kjempa med nebb og klør for at klubben skal holde hodet over vannet? Fordi vi har et ønske om at Stabæk Fotball skal overleve som klubb i tiårene som kommer – og fordi noen med god innsikt i den økonomiske ståa syns det er viktigere enn å havne på femteplass i 2021? Jeg vil tvert i mot hylle den sportslige ledelsen for å holde seg til planen som ble lagt for å redde Stabæk som fotballklubb. Svakere og mindre prinsippfaste ledere hadde tenkt at alt var rosenrødt nå som vi har levert et par gode årsrapporter etter hverandre. Svakere ledere hadde pøst ut penger på etablerte spillere og "stjerner" som skal inn for å endelig gjøre oss til en toppklubb igjen. Pust med magen, folkens.
×
×
 • Create New...