Jump to content

Kongen23

Bruker
 • Posts

  333
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Kongen23

 1. Akor Adams fra Sogndal i radaren visstnok. Kontrakt ut sesongen.
 2. Relax. Vi kan ikke gi treneren skylden for to hårreisende avgjørelser av en spiller som resulterer i rødt kort! Prestasjonen frem til dette var etter min mening årsbeste. Faktisk holder vi bra kok etter det også.
 3. Håper gutta koser seg med EM, for å se på fotball er de knallgode til! (fra 0-2 scoringen) Det mest irriterende med denne scoringen er at den kommer etter et brudd inne på vår banehalvdel (Kohblenko) etter vårt innkast! Vårt innkast på egen banehalvdel. Boksspillet her er jo horribelt forøvrig - 7 mot 3... Offside? Ja, soleklar, som assistentdommeren ikke får med seg fordi han er like svimmel som Stabæk-spillerne.
 4. Takk for at du oppsummerte innlegget mitt Vet ikke du tok poenget og mitt "pek" på at kommunen står i veien for klubbens ambisjon om å bli en toppklubb (i verste fall eksistens på lang sikt..)
 5. Akademiet er naturligvis en viktig ressurs, men ingen garanti for like store fremtidige inntekter gjennom spillersalg som vi har hatt siste årene. Dessuten vil noen "mislykkede" år på akademiet automatisk nedjustere dens verdi for eksempel ved et nedtrykk. Vi trenger flere ben å stå på rent inntektsmessig, og det er det vel kun kommunen som forløpig setter en stopper for gjennom stadionbygging. Misforstå meg rett, klubben drives i riktig retning, men det er under de riktige forutsetningene.
 6. Overvar siste halvdel av treningen i dag, der de som spilte treningskamp i går naturligvis trente alternativt. Det var uansett mange nok som kunne trene for fullt, og med Kjønø i spissen var det fokus på samspill, bevegelse og avslutninger! Masse avslutninger. I spill 5mot5 herjet laget i hvitt med Lum, Kornelius, Piggy, Solheim og Sandberg. 6 kamper a 90 sekunder, intensivt og mange avslutninger. 7-2 i resultat. Jonas, Sammy, Wangberg, Markus og Kino på det tapende laget riktignok en langt bedre målvakt som motstander. Jeg hadde en kort prat med Schelvan etter at han hadde snakket med Janne. Han fortalte at Janne ikke ble helt klok av treningskampen grunnet hardt underlag og vanskelig bane (...?) Tydeligvis ikke optimale baneforhold. Superhappy med Kay som så veldig skarp ut, men trakk litt på skuldrene av Kohblenko sine tre scoringer/prestasjon. Schelvan var pro Kohblenko og prøvde å overbevise "Jannes varme hånd over japaneseren" som han sa. Yaw var med frem til 5mot5. Observasjon: Sammy er glad i å prøve skudd, men drar ned tempo noe kraftig i sitt lag og det blir sjeldent finspill, noe det deriomt ble med Lum-Markus-Kornelius linken. Ser forøvrig ut til at Kjønø har kommet godt i gang, og det var til stadighet diskusjon mellom han og Janne mellom øktene.
 7. Man kan ofte undre seg over Jannes disponeringer under kamp, men i går kan man da ikke klage. Han erstatter en spiss og setter inn tre mann mot slutten av kampen for å holde unna (pga høyde og defensive fibre), og når man har sett kampens 80 første minutter så kan man forstå hvorfor ett poeng og 0-0 var viktig å holde inn. Man kan naturligvis undre seg over hvorfor byttene skjer så sent (også når man generelt jager scoring), og det har sikkert noe med troppen han disponerer. Vi har lite x-faktor på benken og han har nok tiltro til de 11 han valgte ut til å starte kampen. Personlig synes jeg prestasjonen og resultatet i går var solid, selv om det til tider var dørgende kjedelig. Dagens prestasjon gir mest av alt selvtillitt inn til neste kamp. Og ikke minst en god følelse av at det sitter defensivt, hvilket kan gi mer villighet til å satse offensivt. Til tross for for en målløs Kino, så synes jeg ikke at han har spilt seg ut av laget, mtp det han har fått å jobbe med. Et godt oppspillspunkt når vi uansett slår langt og upresist opp i banen.
 8. Så ille har det ikke vært. Midtbanen og midtstopperne henger ikke helt med, og vært uheldige med dommeravgjørelser imot. To ting er sikkert, Skytte er ingen DM og ungguttene blir for lette. Kino positiv!
 9. Eurosport Player har vist kampene så langt, og ser ut til å vise kampen i kveld.
 10. Silkefot eller ikke, poenget mitt er at Jeppe sin fot gir oss en ny dimensjon i spillet ved at vi kan variere oppspillene med lengre presise baller i spilleretningen. Det gjør oss mindre avhengig av å spille via midtbanen og vi kan variere det offensive spillet i større grad. Denne dimensjonen vil skape mer rom for midtbanen, med det faktum at motstanderen i større grad må legge seg lavere for å dekke bakrom. I 2020 sesongen savnet jeg dette (offensive backer i det hele tatt), vi spilte via midtbanen hvilket dro ned tempoet og dynamikken i det offensive spillet. Vi doblet svært sjeldent på kant, noe vi må gjøre bedre om vi skal hevde oss mot godt etablert forsvar. Jeppe er flinkere til å komme fremover og kan med sin presise venstrefot skape overtallsmuligheter i boksen dersom midtbanen følger på. Jeppes kvaliteter er hans offensive bidrag i spillet, men også i faste situasjoner der han har vist å levere kvalitet.
 11. Offensivt vil det utgjøre en stor forskjell! Silkefoten hans er dypt savnet.
 12. Så han er likevel på radaren? https://www.eurosport.no/fotball/folges-tett-av-flere-norske-klubber-onsker-seg-hjem_sto8195051/story.shtml
 13. Flott at du er på ballen og svarer for valgt strategi! Støtter denne 100%, men når det kommer til spiss plassen ser jeg ikke for meg at denne strategien holder vann slik situasjonen er i dag. Vi har ingen unge egenutviklede spisser med spilletid i fjor (som da kunne fått erfaring å vokse på), og skulle vi kjøpt en spiller med videresalgpotensial innenfor en rimelig pris ville det vært en uerfaren spiller som trenger tid. Tid er noe vi ikke har mtp spillersituasjonen på topp, og jeg mener at man av og til (gitt situasjonen) må avvike fra uttalt strategi for å kunne bygge den inn igjen. Hvis eldre spillere av kvalitet, til en ok pris er tilgjengelige og vi ikke har up and coming egenutviklede spillere i bakhånd, så bør de vurderes til tross for at det bryter med strategien på kort sikt. Kinoshita eies, men har vist seg å ikke inneha kvalitetene vi trenger. Edvardsen er ikke en midtspiss. Vi har gamblet på spissplassen i mange år og feilet, og ikke hatt en god spiss siden Dio dro. Poenget mitt er ikke at vi skal kjøpe dyre spillere alltid, men noen ganger gitt situasjonen man befinner seg i. Men ambisjonene legger naturligvis føringer for slike investeringer.
 14. Pål Alexander Kirkevold (30 år, Hobro) Kontrakt utløper: 31.12.2022 Lønn: n/a (2019, uttaler selv at han er en "dyr mann" for Hobro med lavt budsjett) Eliteserien (kamper, mål) 2015 Sandefjord 21 (8) 2016 Sarpsborg 33 (8) Superliga: 2015- Hobro 109 (46) Tidligere toppscorer i Obos ligaen (Sandefjord 2014) og landskamp (2019). Kirkevold uttaler selv i 2019 at en retur til Norge ikke da var aktuelt, fordi han ville leve drømmen i utlandet. En uttalelse på et tidspunkt han var på landslaget og kommet tilbake etter å ha vært ute med skade i 6-7 måneder. Nå som han er 30 år og den store utenlandsdrømmen uteble er det naturlig å tenke at det ikke er usannsynlig å kunne lokke han hjem til Norge. Kirkevold er han en stor og målfarlig spiss som har levert godt på nest- og øverste nivå i Norge, samt øverste nivå i Danmark. En hardtarbeidende angrepsspiller som også er en trussel i bakrom med gode bevegelser. I 2018 da Kirkevold var linket bort etter gode sesonger i Hobro var prislappen kommunisert som: - Hobro er en liten klubb. Et sted mellom 700.000 og én million euro (9,5 millioner norske kroner) er det sportssjefen mener er realitisk. Sett alderen, kontraktvarigheten og prestasjonene i etterkant av dette, kan man anta at prislappen er betydelig rabattert. Kirkevold har en bra trackrecord, interessant alder mtp. hjemreise og innehar ferdigheter/kvaliteter Stabæk så langt mangler. Dersom Stabæk er villige til å bruke noe av Bohinen-salget på en spiss av klasse i lys av nivå i Eliteserien, burde Kirkevold være interessant etter min mening.
 15. Støttes 100%! Har selv sett de fleste av kampene til B/G i år, fordi fotballen de har spilt er et sjeldent syn i Eliteserien. En guilty pleasure og virkelig level up!
 16. Her er jeg uenig. B/G har egentlig bare et solid lag. De har dominert samtlige kamper i år (bortsett fra en). Det er også resultatet av over 100 scorede mål. Stabæk var i 2008 langt mer avhengig av enkeltmannsprestasjoner for å vinne kamper enn årets utgave av B/G. Likevel, de er fortsatt avhengige av gode spillere for å være så eksepsjonelt gode, men de klarte seg fint uten Junker og Hauge i lange perioder. Nå står utfordringer i kø dersom Berg, Junker, Lode, Bjørkan i tillegg til Zinckernagel forsvinner i vinter. Boniface er også langtidsskadet. Skulle alle disse forsvinne vil nok mange poeng i 2021 gjøre det samme. Men det er jo også halve laget fra i år... Så vil naturligvis økonomi og spillerlogistikk gi føringer for hvordan laget sys sammen før neste sesong. Stabæk mistet noen få nøkkelspillere (spillersalg) etter 2008, og finansene var fraværende, noe jeg ikke ser for meg skjer i Bodø jfr. inntekter fra spillersalg dersom mange forsvinner. I tillegg synes spillerlogistikken å være fornuftig der oppe hvor de er flinke til å hente (rimeligere) spillere som passer i systemet (Solbakken, Fet, Hugo) Noen likheter ser man på Stb anno 2008 og B/G 2020, men ulikhetene er mange etter min mening, da spesielt med tanke på utsiktene etter seriegullet.
 17. Det er bittelitt Messi i denne karen☺️ Fantastisk scoring!
 18. Han er faktisk på ball der (med ryggen). Anser det uansett som en helt fair duell. En klassisk "spill videre" situasjon.
 19. Det er jo ikke straffe. Kun dommerfeil. Haugesund-spilleren er først på ball, Olli dukker og får han over seg. Det kan ikke argumenteres for straffe her. Hadde en av våre forsvarere fått straffe mot seg i en slik situasjon hadde jeg blitt fly forbanna!
 20. Misforstod nok, beklager. Start har klatret 5 plasser siste fem kamper, og Sandefjord +8. Stabæk og Brann falt flest plasser med henholdsvis -5 og -7 på siste fem.
 21. Da følger du med... Begge lagene du nevner vant denne runden. Mjøndalen står med 7 strake tap.
 22. Enig at det er sløvt av Lumanza, men Sandberg skal ha kontroll på den, eller slå den ut til corner. På scoring 2 imot, er det tre svake involveringer. Hvis en av dem (les. Sandberg, Bohinen, Botheim) hadde gjort jobben sin hadde vi unngått denne. Bohinen skal aldri slippe spillere foran seg i markeringene. Botheim skal stå på streken når han først står og dekker stolpen. (han står i ingenmannsland) Sandberg tror nok at Botheim står der han skal stå, og stoler nok litt for mye på det og klarer ikke å avverge scoringen. (burde tydeligere delegere ansvaret for stolpene) Personlige feil straffer oss hardt selv mot mindre gode lag, og håper at vi også trener på detaljer som eliminerer feil som naturligvis fører til økt kvalitet.
 23. Erstatter han Bohinen som mest sannsynelig er på vei vekk...? *kun spekulasjoner
 24. Selv Kino hadde scoret hattrick som spiss på dette glimt-laget!
×
×
 • Create New...