Jump to content

odd

Bruker
 • Posts

  4,192
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  125

odd last won the day on December 21 2021

odd had the most liked content!

Reputation

10,824

Recent Profile Visitors

2,700 profile views
 1. Karrieren til Næss har ikke skutt fart etter at han forlot oss, men dette er en signering jeg liker! 1) Potensialet. Han trenger "bare" å komme opp dit han var, og han holder høyt Eliteserie-nivå. Kanskje er en sesong med gode opplevelser i sesongen under det han trenger? 2) Spillertypen. Det virker som vi skal spille med 3 stoppere i år. Det passer backene våre veldig bra, de er bedre på å løpe langs linja enn å orientere seg defensivt. Men for at det ikke skal bli for baktungt, kan vi ikke ha 3 x Kasper Pedersen bak der. Vi trenger noen som kan styre spillet bakfra. Akkurat det er jo en av Næss' store styrker som stopper. Det ble jo foreslått over at han kanskje kan brukes som DM. Da Tobbe var her, men er jeg det ble formulert at vi skulle spille med en 4'er bak, men at Tobbe skulle falle ned som stopper i forsvar. Uten at det tydeligvis ble til at vi spilte med tre stoppere. På mange måter vil jo Næss bli det motsatte. Han vil være en stopper, men når vi har ballen og skal styre angrep blir det fort at Næss blir et slags midtbaneanker som ligger foran stopperne og er med å styre spillet. Nå satser vi på at vi ikke har solgt bjørnen for tidlig, for i en "klassespiller i hvert ledd"-plan så virker Næss å ta oss 1/3 av veien.
 2. Klasse! Det svir fortsatt hvordan den unge, lovende stopperen Muri ditcha oss da vi rykket ned i 2004. Godt å se at dagens ungdom ter seg bedre!
 3. Med fare for å krenke skallete: Nå var du overdrevet hårsår 🙂 Hva tenker du om hvilke muligheter han vil ha som del av støteappartet? Selv tenker jeg kanskje han ville hatt MER autoritet som kaptein enn i litt udefinert rolle på siden av en hovedtrener. For all del, kanskje han feks fungerer bedre med yngre spillere? Kanskje han kan sitte og hviske teorier i øret på en som bedre klarer å formidle det i praksis? Hvem vet. Men det virker som vi aldri siden 1995 har hatt dårligere moral i troppen enn akkurat den perioden Yaw har vært kaptein.
 4. Han har jo vært kaptein i klubben, burde han ikke ha klart å få ut noe av dette i kraft av den rollen?
 5. Kontroversiell innstilling 🙂 Selvfølgelig bør man ansette riktig person, og selvfølgelig bør man ikke ansette ny hovedtrener midt i sesongen. I etterpåklokskapens navn er det vel klart at feilen var å ikke forfremme Kjønø etter sesongslutt 2020. Alternativt kunne man på samme tidspunkt hatt flere muligheter for å hente inn en utenfra. Den muligheten var uansett borte da man sommeren 2021 så at laget hadde stagnert og noe måtte gjøres.
 6. Nå var det vel du som ganske kategorisk stemplet ansettelsen som feil, ikke jeg som sa den var "udiskutabelt riktig"? Når det er sagt, tror jeg at den var akkurat det. Vi hadde en talentfull trener som kjente spillergruppa tilgjengelig på dagen. Det var neppe sånn at Klopp satt og ventet på telefon fra Bjarmann da vi lå der vi lå. Forrige gang vi lå i akkurat samme posisjon, hentet vi Henning Berg. DET viste seg ikke som noen suksess. Jeg tror vel de fleste også så at det var spillemessige forbedringer fra vårsesongen, men dessverre ikke nok. De som velger å se glasset halvfullt er nok mer opptatt av å lure på hva han kan få til med en vinter til å terpe angrepsspill, enn å være forbanna over hva han ikke fikk til i løpet av noen uker på sommeren. (Og før noen nå kommenterer at han hadde et halvt år: Det er vel litt forskjell på hva man får drillet i treningsperioder, vs hva man får til mellom kamper der det også må drives restitusjon og spesifikk trening mot kommende motstander.)
 7. De to ansettelsene vi har hatt i den kategorien du sikter til, kan kanskje være Belsvik og Ordinas. Førstnevnte ledet et lag som presterte over forventning. Sistnevnte måtte til slutt gå på grunn av resultater, men akkurat han tror jeg kanskje ikke jeg er alene om å ønske skulle fått mer tid.
 8. Nå forenkler du dette voldsomt. Kjønø hadde, før han ble ansatt hos oss, vunnet prisen som årets unge trener i Norge to år på rad, og ledet Grorud til opprykk til Obos, og senere en sesong i Obos. Så ble han hentet til Stabæk med det som virket å være en veldig klar strategi om at han skulle jobbe under Jönsson for så å overta. Å sammenlikne dette med hvordan en eller annen "random" blir forfremmet til sjef pga mangel på andre kandidater blir feil for meg. En annen sammenlikning fra næringslivet kan jo være hvordan Visma (unektelig et av de mer suksessfulle selskapene i Norge) utpekte en "assisterende CEO" et år eller to før den erfarne CEOen skulle gi seg. Da den tiden kom, var hun klar. Selv uten erfaring som CEO fra et internasjonalt softwareselskap.
 9. Kjøpt for 15-20 millioner og lang kontrakt, kan det da stemme med så lav utkjøpsklausul? Det virker jo som et prosjekt der CSKA kanskje taper alt (hvis han flopper), men har marginalt å vinne. (En midtbanespiller som spiller bra for et russisk topplag må da være verdt mye mer?)
 10. Hvordan tenker folk dette skulle vært gjort annerledes? Jeg synes det gir perfekt mening å prioritere å fullføre evalueringen av Kjønø først. Hvis konklusjonen hadde vært at han må erstattes, vil hver uke som går koste oss dyrt. Å gjøre endringer i struktur eller toppledelse er ikke like tidskritisk. Er det overraskende at Kjønø og Bjarmann får fortsette? For Kjønø sin del vil jeg si det kommer an på hvor mye han hadde å si under JJs tid. Klubben har siden Ordinas manglet sportslig identitet. Verken Berg eller JJ klarte på noen som helst måte å vise noen som helst offensiv plan utover å sparke langt og håpe det beste. At Kjønø skulle snu alt på noen måneder, med skader i laget og desperat kamp om poeng, var urealistisk. Det er gjennom denne vinteren han må prestere, og så får de heller ta opp status i juli og se om det er spor av bedring. Var det JJ som styrte showet og Kjønø lojalt gjorde det han ble bedt om, på samme måte som jeg antar Belsvik ikke opererer på egen hånd, ser jeg ikke hvordan Kjønø kan klandres for JJs begrensninger. Nøyaktig hva Bjarmann har bidratt og ikke bidratt med må jeg innrømme jeg ikke helt klarer å se. I etterpåklokskapens navn var den største sportslige feilen i fjor å ikke si takk til JJ i januar. Det vil jeg tro går på Bjarmanns konto. Det var neppe en avgjørelse han tok alene, og en avgjørelse som virker lettere nå enn den var da. (Er ikke «mangel på kontinuitet» også noe som kritiseres?) Uansett. Hvis noen mener det var utenkelig at de kunne evaluere Kjønø og Bjarmann og komme til at de ikke skulle sparkes, da sier man vel indirekte at man var mot hele evalueringen. Hvorfor evaluere hvis konklusjonen var gitt?
 11. Er man gammel blaa selv om det ikke ble noen kamper for førstelaget? Jeg mener å huske det var en spiller vi hadde litt troen på, men som spiss var vel ikke 1998/1999 de beste årene å prøve å komme seg inn på førstelaget... https://direkte.vg.no/sportsdognet/news/overtar-hoegmos-gamle-nff-jobb.PI7mN7pWI Johnny Gallefoss ansatt som leder for topptrenerutdanning i NFF. https://www.stb.guru/players/2230/johnny-mikael-gallefoss
 12. Pr nå har vi Wangberg, Pedersen og Pignatel. Yaw vil uansett ikke være noe mer enn innbytter. Jeg er enig i at vi bør sikte høyere når det kommer til førstevalg, men som en stopper som kommer inn siste 10 minutter mot lag som ikke finner på noe annet enn å dytte opp to stoppere og slå langt? Der gjør han jobben! (Hvis han klarer å gå, da.) Veum tok korsbåndet i september, så det betyr vel fort at han er ute frem til sommeren? Av de andre du nevner, så spilte jo Vogt fast i 2. divisjon for Asker som endte på 3. plass. Jeg vet ærlig talt ikke hvordan han har gjort det, men om han var blant de som dro lasset så burde det være nok til å kunne bidra i Obos også. Hammy er kanskje den mest spennende, og også et veldig godt bilde på det med at vi først må finne ut hva vi vil, og så hente spillertyper som passer inn i det. Om vi faller tilbake til en klassisk 4-4-2 synes jeg Hammy viste nok glimt i fjor til at han bør satses på som en av spissene. Skal vi derimot over mot 4-3-3 er jeg ikke like sikker på om han passer inn.
 13. Så da er bare teorien at vi generelt er dårlig trent og må heve oss? @@ringo, hadde ikke du en statistikk som viste at vi relativt sett gjorde det mye bedre i slutten av kampene enn i starten? Vi har vært dårlige på å bevege oss riktig, det er det ikke noen tvil om. Så lenge vi ikke har noen klart definert plan, er det jo også vanskelig for spillerne å vite hvor de skal løpe. Men jeg synes ikke vi har sett at de ble slitne før motstanderne forrige sesong?
 14. Er spillerne i Obos bedre trent enn spillerne i Eliteserien? Hvis vi antar at spillerne i Eliteserien jevnt over er bedre enn de i i Obos, og Obos-spillerne har samme fysiske nivå, så betyr det at de har andre mangler. Det er de manglene vi må utnytte, fremfor å prøve å slå dem på hvem som har mest muskler.
 15. Mine meninger er jo av relativt marginal betydning, men jeg har sagt at troppen er "god nok"! La meg legge til et par avklaringer på den påstanden: 1) Det virker som Kassi er i opptrening og er en spiller vi kan regne med å se på banen til våren. Neppe på toppnivå, og kanskje ikke klar for 90-minutter kriging. Men han vil være en som kan bidra fra benken. Vi har ikke hørt noe om at Yaw legger opp, så antar at han hangler med videre. Igjen en spiller som kan være fin å få inn fra benken. 2) Med at "troppen er god nok" mener jeg at det må være mulig å lage et topp Obos-lag med de spillerne vi har. Så diskusjoner om at Kjønø ikke får nok ut av dem, og at de ikke er samspilte er egentlig litt på siden. (Nye spillere vil jo uansett ikke forbedre den biten.) Til dere som mener vi ikke har en "god nok" tropp, utfordringen er fortsatt å fortelle hvilke lag som er så mye bedre enn oss? Den store svakheten vår ser ut til å være sentral midtbane, der er jeg enig i at det er tynt. Samtidig har vi sett både Solbakken og Kostadinov være gode i Eliteserien, og Høyland det samme i Obos. Vogt mener jeg spilte på midtbanen i en cupkamp for et par år siden. Også kan vi jo alltid håpe på et mirakel i form av gode nyttårsforsetter fra Lumanza/Skytte, men mirakler skjer ikke så ofte.
×
×
 • Create New...