Jump to content

odd

Bruker
 • Posts

  4,423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  133

Everything posted by odd

 1. Hvilke kamper er det vi har parkert bussen og kontret inn?
 2. (Moderator: Om denne diskusjonen kommer opp igjen her også, kanskje flytte mitt og andre innlegg til tråden om Troppen eller noe sånt?)
 3. I økonomitråden har vi nå noen nye innlegg: @Håvard melder at Thorstevedt linkes til Sassuolo, og det kanskje drypper penger på oss. Dette fikk ingen likes. Jeg regnet på det, og kom til at vi ved 100 mill trolig får 2 mill fra solidaritetsmidler. Ingen, ingen likes. Så kommer det et innlegg der en bruker hevder vi ikke får noe fordi vi ikke tilbød han kontrakt i sin tid.* Dette har fått 4 likes. -- Hva er det som gjør at folk liker nyheter om at ting ikke går vår vei? *) Om vi har tilbudt han kontrakt eller ikke er revende likegyldig for solidaritetsmidler, så dette innlegget folk liker er "fake news" i tillegg. Men hovedspørsmålet er altså hvem som heller liker innlegg om at vi har fu**et opp for oss selv, enn at vi får penger i kassa?
 4. Det tror jeg du blander med utdanningskompensasjon. Selv klubben han var i da han var 12 har krav på solidaritetsmidler, uavhengig av om han hadde kontrakt eller ikke.
 5. Så vidt jeg kan se var han i Stabæk i fem sesonger, hvorav to av dem i så ung alder at de bare gir 5% av solidaritetsmidlene. De tre siste sesongene gir 10%. Hvis det stemmer skal vi ha 40% av solidaritetsmidler, som skal være 5% av overgangssummen. 100 mill kroner bør da gi 2 mill til oss. (Med alle mulige forbehold om matte og jus..)
 6. Dette! Å bare se på ballbesittelse i seg selv kan ikke sammenliknes fra kamp til kamp. Vi så feks at Mjøndalen prøvde å beholde ballen litt mer, ikke bare slå "til icing" da de kom under. Det gir nødvendigvis to effekter. Den første er at de holder mer på ballen. Den andre er at når de etter hvert angriper med fler, blir det mer rom for oss til å angripe raskt. Som du sier, Sandnes Ulf var "gode" til å aldri angripe. Når de ligger med 10 mann bak, er det ikke lett for oss å kjøre raske angrep (og dermed kvitte oss med ballen fort). Så kan man jo alltid spørre seg om det er smart eller ikke å holde i ballen når motstanderen ligger etablert. Skal vi prøve å spille til vi finner en åpning, eller skal vi kjøre frem Wangberg og slå høyt på han? Jeg tenker det er helt OK at vi prøver å holde i ballen og lete etter muligheter. Så langt har vi slitt big time med at det er for dårlig bevegelse på topp og fra midtbaneleddet. Da blir det seende ganske teit ut når stopperne bare spiller frem og tilbake. Jeg tror vi hadde to gode forbedringer i laget i går: Hammy gir to ting: Bedre dynamikk (som du er inne på) når det kommer til å la spillerne bytte plasser og med det skape rom, og i tillegg en pasningsfot som kan brukes til å åpne opp i små luker. Gift virker litt ustruktrert og vanskelig å få tak i. Skal vi klare å finne åpninger i et kompakt forsvar, er vi avhengige av at de blir dratt ut av posisjoner. Der gjør Gift det vanskelig for dem.
 7. I fjor vant HamKam 21 av 30 kamper. Aalesund på 2. plass vant 16 av 30. Året før vant Tromsø 19 kamper, Lillestrøm på 2. plass vant 16. Med unntak av Aalesund i 2019 har laget som vant serien vunnet ca 20 kamper. Selvfølgelig er det beste laget i serien favoritt i flere kamper enn de klarer å vinne, men likevel. Historien viser at ingen lag henter seiere jevnt i Obos. Å vinne overbevisende borte mot et annet topplag kan ikke være annet enn bra. Ikke "OK" eller "pari", men "bra". PS: Andre kilder har høyest ballinnehav til oss, og det stemmer bedre med hvordan jeg husker kampen. Spesielt førsteomgang. Hadde Mjøndalen noen annen plan enn å slå den langt over til oss og legge seg tilbake i forsvar?
 8. Sånn må det nødvendigvis bli når vi stiller med 17-åringer. Det er svært få spillere som utvikler seg fysisk som Andersen Aase allerede i den alderen. Norsk idrett generelt er av den oppfatningen at å bygge muskler fint er noe som kan drøyes frem mot senioralder. Å sette 15-åringer til å pumpe jern er bare å be om skader som går på bekostning av annen utvikling. Så da er vel alternativet evt å hente inn en gjeng i slutten av 20-årene for å forsterke andrelaget. Høres ikke ut som noe jeg ville brukt penger på..
 9. Jeg tror det var mens det var dobbelt så mange lag i 2. divisjon? 3. divisjon er ikke krise, men lavere må det ikke. Angående målsetninger så høres det umiddelbart ikke helt feil å sette dem utfra forutsetninger.
 10. Først: Jeg sier IKKE at det er tipp topp at 2. laget taper. Men så overdriver du... Det var ikke nummer 13 og 14 som spilte i dag. Skulle jeg satt opp de to beste oppstillingene våre, gitt 3-5-2 og litt av de valgene vi har sett at trenerteamet har gjort, blir det omtrent sånn: Sandberg Ottesen Pignatel Wangberg Næss Wernersson Krogstad Edwards Edvardsen Gift Normann Hansen Tar vi de som er igjen og setter opp i en best mulig oppstilling har vi dette: Ulla Vogt Pedersen Veum Hornburg Lange Kostadinov Metcalfe Geelmuyden Azemi Kassi Av spiller nummer 12-22 vil jeg altså si at kun var Ulla, Hornburg og Kostadinov/Kassi (de spilte en omgang hver) som var med i dag. Og da er vi altså på at de to fra "Topp 22" som spilte hele kampen var reservekeeperen og den 6. beste stopperen. (Hvis vi antar at Lange og Ottesen kun skal være backer, men jeg tipper Lange ville vikariert som stopper før vi starter med Hornburg?)
 11. Nå husker nok vi omtalen av Kinoshita forskjellig, men OK. Jeg er enig i at omtalen av både Kjønø og en del annet er alt for svart/hvitt, men du synes ikke det går begge veier?Jeg kan følge Ingos tanker når han går så hardt ut med forsvar for Kjønø etter én god kamp. For det er jammen mange meningsløse angrep også. Se bare på hva du skriver selv. "Flau over å få skryt for å vinne en så enkel kamp"? Det er ikke noen storhet, men Gjøvik/Lyn har altså 4-2-0 hjemme i divisjonen under oss, og har slått ut Raufoss fra Obos og Godset fra Eliteserien på veien. Og du mener han bør være flau over å få ros for at vi høvla over dem? "Hadde Kjønø sagt at dette er dritt"? Hvor mange innlegg har vi ikke lest her inne der folk tolker "Dette er ikke bra nok, det skal ikke skje igjen" som et løfte om at alt er fikset til neste kamp? (Og hvor var du gjennom de to sesongene der JJ sjarmerte på skånsk med kommentarer om at det ikke er så dårlig?)
 12. Om jeg får sitere meg selv fra FFK-tråden:
 13. Jeg tror mye av problemet er at de har vært gode på dårlige lag. Alle tre er nok best når de setter fart i kontringer og stort sett trenger å forholde seg til "to forsvarere og seg selv". Alle tre har mangler når det kommer til overblikk. Når vi da angriper mot lag som parkerer bussen er de ikke spesielt gode til å sette opp andre, og de har mangler når det kommer til å, for å bruke en klisjé, være på riktig sted til riktig tid.
 14. Noen har jo ønsket en slik troppssammensetning tidligere. Det positive er at med spillere som Krogstad, Pedersen og Azemi kan vi lett bygge kontinuitet uten at irriterende klubber i utlandet legger penger på bordet sånn at de må erstattes.
 15. Hørte noen FFKere bak meg på hovis. De var fornøyd med at det hadde blitt «bygget klubb» og sikret økonomi. Nå skulle de bare få kjøpt en spiss i sommer… Hvis Brauten selges er det vel bare Brann som ikke er på spissjakt i sommer. Blir spennende å se hva vi ender opp med, men om det er noe som helst hold i ryktene om Udahl tenker jeg det er omtrent maks av hva vi kan håpe på.
 16. Det er flere ting som skjer samtidig. Når Hammy kommer inn går Azemi ut, og når Gift kommer inn legger vi om til fire bak. Kanskje ville vi fått positiv effekt av Azemi ut / fire bak uavhengig av hvem som kom inn. Synes likevel litt cred skal gå til de to som kom inn. Hammy kom inn på midtbanen, og akkurat nå kler kanskje den rollen han best. Der får han litt mer tid til å komme unna med manglende fysikk. Hovedbidraget hans er hvordan han er orientert fremover. Mye forsøk på stikkere, men som de siste årene mangler vi bevegelser på topp. Og når det kommer til bevegelser liker jeg Gift. Han skaper mye mer kaos enn det vi har sett fra andre spisser (ikke bare Azemi), som igjen kan gi rom for Edvardsen og KNH.
 17. Kampen er slutt. Det regner. Gutta er på vei over til Support. Azemi har akkurat gått i garderoben. Måtte han bli der.
 18. Vi kan si at "Det er Bjarmann sin jobb å finne ut", men hvilken garantier gir det å hente en "god og rutinert topptrener"? JJ var en braksuksess, han var en åpenbar kandidat for landslaget men ble i stedet overtalt til å ta over Rosenborg, som tross alt fortsatt var en storklubb på den tiden. Hva ga han oss? Henning Berg hadde kanskje ikke mye sølvtøy med seg, men flere år som trener i Lillestrøm, såpass CV at han ble ansatt som manager i Blackburn og videre i Legia. Fagermo har lenge vært en liten wonder-boy som trener og vært nevnt som en åpenbar kandidat når klubber som Rosenborg skal ha trener. Nå roper Klanen på blod. I Rosenborg hadde de nok penger til både det ene og andre, og falt ned på "opprykksgeniet" Rekdal, med seriegull for Enga i skapet. Og man kan nesten lure på hva Knudsen har gjort med den sterke troppen til Glimt, når han har havnet 11 poeng bak LSK? -- Poenget er at det er ikke bare å hente en vinner-trener. JJ virket som et sikkert kort, men det viste seg å ikke fungere. Kanskje bedre enn å hente en joker som McKinley, men det fungerte uansett ikke.
 19. Det var bedre i fjor, da fikk vi i hvert fall sett masse mål i Stabæk-kampene?! (97 mål, mot bare 84 mål i Bodø/Glimt sine)
 20. Gjøvik-Lyn. Den trekningen kan vi ikke klage på.. Edit: Kan klage på selve trekningen. Hvordan kom man opp med idéen om å trekke nummer, for så å ha en mann som sjekker en liste ingen ser for å finne ut hvilket lag det er? Kunne jo feks hadde nummerlisten liggende på skjermen.
 21. Ikke rart det er mange "kriser" når en skrivefeil i en artikkel på stabak.no er nok til å skrike "krise". Så kanskje spare de ordene til de virkelige krisene? Så unngår vi at kuk går seg vil 🙂
 22. Du har fått med deg at dette er Kassis tråd, og at det jeg svarer på er de som synes å ha lest at klubben har annonsert at Kassi er løst fra kontrakten?
 23. Noen synes visst det var morsomt å henge seg opp i en åpenbar feilformulering, og så har folk hengt seg på å i forsøk på å skape en "krise". Dette sto i artikkelen: Og hvis ting går etter planen blir det gjentakelse fra 2017, da vi slo Notodden ut av cupen. MEN – vi fikk det tøft den maikvelden for fem år siden. Det måtte nemlig ekstraomganger til for at vi skulle dra avansementet i land. Men der var vi klart sterkest, og Luc Kassi fikk blant annet æren av å sette inn 4-1-scoringen etter 116 minutter. Det er forøvrig ingen som var i troppen den gangen som fortsatt er i klubben. De aller fleste vil nok kanskje klare å koble at Kassi's mål ble dratt frem nettopp fordi han fortsatt er i klubben. Artikkelen er nå endret på stabak.no: Det er forøvrig ingen flere enn Kassi som var i troppen den gangen som fortsatt er i klubben. Så pust med magen. Om det i morgen kommer en artikkel om at "Luk Kassi er tilbake i troppen mot FFK" betyr det ikke nødvendigvis at han har byttet fornavn 🙂
×
×
 • Create New...