Jump to content

odd

Bruker
 • Posts

  4,150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  123

Everything posted by odd

 1. Jeg vil gjerne beklage åpningsinnlegget. Det var svært ufint å tillegge JFK et sitat han ikke faktisk har sagt. At mannen er død og ikke kan forsvare seg, gjør overtrampet enda grovere. Jeg lover at det ikke skal skje igjen.
 2. Jeg hadde faktisk forventet at folk klarte å se at ordet "søppel" i den sammenhengen var min oppfatning av det som var skrevet. Jeg skulle selvsagt skrevet [søppel] i stedet, og tar selvkritikk på det. Men greit. Jeg ga det et forsøk. Det ser ut som folk her foretrekker "galgenhumor" nå, så da skal jeg gi meg med forsøk på å se lys i tunnelen.
 3. @arni: Hva synes du om et innlegg som det vi omtaler? Synes du det bidrar til å skape engasjement og glede rundt Stabæk?
 4. Godt poeng! Så hvor ofte er det egentlig "konkurranse" vi ønsker? I Eggens glansdager gikk Rosenborg gjennom sesongen med 15-16 spillere som spilte alle kampene. Når jeg prøver å huske tilbake til hva vi har ønsket her, og som Kjønø har vært frustrert over at skader har stoppet, så er det en fast ellever som spiller sammen mer enn 45 minutter om gangen, og som fungerer som et lag. Det jeg tror mange egentlig mener med "konkurranse" er at vi vil ha bedre spillere. Hvis vi får inn en som er bedre enn Skytte og som plasserer Skytte på benken, driter vi egentlig om de konkurrerer og kan akseptere at Skytte drar. Vi trengte ikke en ny spiss for å konkurrere med Kinoshita, vi trengte en ny spiss for å erstatte Kinoshita. Så lenge det er fysisk forsvarlig tror jeg spillere som Ottesten, Pignatel og Edvardsen utvikler seg mer om de spiller 90 minutter hver helg, enn om de spiller 50/50 med andre spillere de konkurrerer med.
 5. @arni: Hva synes du om et innlegg som dette? Synes du det bidrar til å skape engasjement og glede rundt Stabæk?
 6. Takk for engasjerende bidrag.
 7. Selv starter jeg med kudos til @Daigo nr 10. Vi har igjen en turtråd, selv om vi sliter sportslig. Takk for innsatsen!
 8. Det er et par sitater som er lett å tenke på der vi er nå: Ask not what Stabæk can do for you – ask what you can do for Stabæk (JFK) You are either with us, or against us (Bush jr) Kanskje kan det snu seg nå. Nå som alle titter på. Og ser at bak den blå fasaden / er en klubb der alle jobber hardt / et sted der man må gi for å kunne få / det slik man vil ha det. (Jokke Grimstad m.fl.) Men det sitatet jeg vil trekke frem er standardsvaret jeg som trainee og ny i arbeidslivet fikk fra HR-direktøren i konsernet hver gang jeg kommenterte noe som ikke fungerte: "Hva kan DU gjøre med det?" Et svar som for meg bare står sterkere og sterkere. For hvis det skal komme noe godt ut av å snakke om problemer, så er det jo hvis vi får problemene til å forsvinne eller bli mindre. Og hva er MITT bidrag? Er det bare å klage og forvente at noen andre skal fikse det, eller er det noe JEG kan gjøre? Et innlegg her på forumet i dag kritiserte Kjønø fordi han trakk frem at de unge spillerne virker å ha dårlig selvtillit, og at han ikke hadde gjort noe med det. Fair enough, men la oss gå et par uker tilbake, til siste kamp på Nadderud. Selv var jeg på hovis, og en ting kan jeg si sikkert: Det var ikke mange der som var opptatt av å mane frem selvtillit! Det var derimot mange som var opptatt av å fortelle spillerne at de kunne legge opp og at de var en skam. Er det virkelig sånn at vi som supportere skal rive ned mest mulig, og forvente at trenerteamet bygger det opp igjen? Hva kan DU gjøre for at de unge spillerne skal tro på seg selv? Det er mange her som GJØR noe for å få oss ut av dritten vi er i. Hva med en tråd for å hylle de som gjør noe? Og en tråd der man skal få hylle seg selv for det man gjør? Det trenger ikke være store bidrag. Det kan være å dra med en nabo på kamp. Det kan være å ta seg sammen og dra på kamp selv, selv om det er mørkt og det regner. Det kan være hva som helst. Det kan kanskje bare være å slenge en "hold kjeft" til en som skriker dritt til de unge spillerne vi vil skal bygge selvtillit. Men la oss få frem selv de minste ting. For det kan vel ikke være sånn at det sitter hundrevis av aktive lesere på dette forumet som ikke gjør en dritt, mens vi ser at nedrykket kommer nærmere? Jeg vet jo med sikkerhet at noen som er ganske kritiske her inne, som gjør masse. Som skriker seg hese for å støtte gutta. Skryt av det! Vis at du bryr deg. Vis at det ikke er sånn at "det riktige" er å være superkritisk og å ha gitt opp. Alle mennesker er sånn at det føles litt mer komfortabelt om man vet at man ikke er alene om å mene noe. Vis at man ikke er alene om man tenker at slaget ikke er tapt og at det er verdt å fortsatt bruke energi på Stabæk. (Og nei, jeg tenker ikke på "jeg har gjort Moe/Tunholt/Bjarmann/Kjønø/Skytte oppmerksom på at de må gjøre noe" som noe man selv har gjort.)
 9. Hvor kommer den teorien fra? Generelt vet man at folk presterer bedre uten press. Spesielt når det kommer til beslutninger der man bør være automatisert og ikke tenke konsekvenser. (Høres ut som situasjonen til en keeper, spør du meg?) Folk er forskjellig. Noen lar seg motivere til å trene bedre av å bli fortalt at de er best i verden. Andre blir motivert av å fortelle at de suger. Andre igjen blir motivert av å bli fortalt hvor gode de gjør medspillerne osv. Hvem kjenner Sandberg nok til å vite hvilke knapper han trenger å få trykket på? Så vidt jeg husker, fikk han den virkelige oppsvingen i karrieren da han gikk fra konkurransesituasjon i Enga til å være ubestridt førstevalg i Norge?
 10. Jeg forstår ikke helt koblingen mellom firmaet til Thorsby sr og klubbene. Han har et veldig godt poeng. I klubbene vil selvfølgelig spillere bli fulgt opp til beste for klubben, basert på hva som er meningen til den til en hver tid sportslige ledelsen. Nye managere vil ha spillere til å tenkte på nye måter og fokusere på annen trening. Selvfølgelig har klubben et ønske om å utvikle spilleren best mulig, men det vil også komme avveininger mot klubbens interesser. Vi har jo hatt et par eksempler med Andres Trondsen (mer om han senere) som ble brukt som venstreback, og Vetlesen som ble brukt mye på kant. I dette bildet er det kanskje ikke så lett for spilleren å holde fokus på egen utvikling og retning. I Norge er den meste av ekspertisen tilknyttet klubber. Dvs at de som objektivt sett er best til å coache en spiller, med hele karrieren som del av regnestykket, sitter bundet til også å ha lagets prestasjoner i hodet. Tilbake til Anders Trondsen valgte jo han i sin tid å høre mest på sine eksterne rådgivere, i redsel for at Stabæk fokuserte for mye på Stabæks beste. (I ettertid kan det jo tenkes han hadde hatt en enda bedre karriere om han hadde flyttet fast til venstrebacken først som sist, i stedet for å høre på de som sa han skulle være midtbanespiller...) At spillere med ambisjoner kan ha nytte av å knytte til seg egne coacher på utsiden av klubben tviler jeg ikke på. Men da blir det jo akkurat det. Utenfor klubben. Ville det ikke vært mer logisk for Thorsby sr å jobbe samme med agenter for å tilby en pakke av både økonomisk og sportslig oppfølging, i stedet for å gå til klubbene?
 11. Alt til sin tid. Hovedproblemet vårt har ikke vært at de vi har hentet har vært her for kort tid. Hovedproblemet er at de har vært for dårlige. Ta Kinoshita. OK, med veldig positive øyne var det kanskje en forbedring på vårparten i år, men den tok han maks opp til Obos-nivå. Hva fikk vi igjen for den langsiktigheten? Emil Jonassen skrev under for to år og kunne sikkert vært forlenget. Yaw leverte i mine øyne bra første høsten han var her, men har så ironisk nok falt litt ned etter hvert som den kortsiktige boosten var over. Skytte er på lang kontrakt, uten at vi jubler hemningsløst. Så har det kommet mye som har vist seg som rask Toutouh, Mokthar, Vihmann, Kirk, Gall, you name it. Problemet med den gjengen var jo ikke at de ikke var her i 5 sesonger. Problemet var at de var her i det hele tatt. Som det har vært nevnt over, har dette kanskje vært prisen vi har tatt for at det er Mehmeti, Jonassen, Kinoshita, Øveraas og Pedersen som er i situasjoner der de synes langtidskontrakt med oss er verdt å bruke blekk på. Gjør Podstawski og Haugen jobben er jeg mer happy med dem på banen gjennom høsten, enn å hente inn en eller annen middelmådighet fra Litauen på femårskontrakt.
 12. 17 år gammel og tatt ut i troppen som drar til England for å spille CL-utslagsrunde mot City. 85 kamper for u-landslag i Portugal. Han må ha håpet på en mer spennende karriere enn Pogon Szczecin og Stabæk... Spennende å se hva han kan få til. Kan vel være alt fra Alex Nimely til Lumanza 1.0. Edit: Har faktisk spilt 27 / 30 / 20 seriekamper (Av 30 mulig) de siste sesongene. Laget har blitt nummer 7, 6 og 3 i serien. Mistenker at nivået i Polen ikke er all verden bak Legia? Det gamle laget hans røyk mot Osijek fra Kroatia i kvalifisering til Conference League. Som så igjen røyk mot CSKA Sofia i neste kvalifiseringsrunde.
 13. Årets første simulering. Jeg gidder ikke ramse opp forutsetningene, dere kjenner dem nå 🙂 Siden det er såpass mange kamper igjen, har jeg prøvd å "automatisere" sjanser pr kamp. Utgangspunktet er snittpoeng pr kamp. Hjemmelag > Bortelag * 2,5 --> 85% sjanse for H Hjemmelag > Bortelag * 2 --> 70% sjanse for H Hjemmelag > Bortelag * 1,5 --> 50% sjanse for H Hjemmelag > Bortelag --> 40% sjanse for H Hjemmelag > Bortelag * 0,9 --> 36% sjanse for H Hjemmelag > Bortelag * 0,4 --> 25% sjanse for H Ellers --> 10% sjanse for H Hvem vet om dette er riktig, men det gir jo noe sånn ca vi kan forholde oss til. Samtidig må vi da huske på at dette setter at vi i alle kamper ut sesongen vil ha mindre sjanse enn noe annet lag ville hatt i tilsvarende kamp. Hvis vi f.eks. tenker oss at Haugen, Bolly, Medic og en returnerende Oliver vil gjøre at vi hever oss til et nivå høyere enn hva Mjøndalen klarer å få til, stiger selvsagt sjansen for at vi klarer oss. Her er listen over alle kamper, med sannsynlighetene som er lagt inn. Lillestrøm Tromsø 70 % 20 % 10 % Strømsgodset Sarpsborg 08 40 % 27 % 33 % Brann Kristiansund 10 % 15 % 75 % Haugesund Odd 40 % 27 % 33 % Molde Viking 40 % 27 % 33 % Rosenborg Mjøndalen 70 % 20 % 10 % Sandefjord Stabæk 50 % 25 % 25 % Bodø/Glimt Vålerenga 40 % 27 % 33 % Stabæk Strømsgodset 25 % 25 % 50 % Sarpsborg 08 Lillestrøm 25 % 25 % 50 % Viking Sandefjord 40 % 27 % 33 % Mjøndalen Brann 36 % 28 % 36 % Odd Molde 25 % 25 % 50 % Stabæk Bodø/Glimt 10 % 15 % 75 % Tromsø Haugesund 25 % 25 % 50 % Vålerenga Strømsgodset 40 % 27 % 33 % Kristiansund Rosenborg 40 % 27 % 33 % Lillestrøm Kristiansund 36 % 28 % 36 % Molde Tromsø 70 % 20 % 10 % Bodø/Glimt Sarpsborg 08 50 % 25 % 25 % Brann Stabæk 40 % 27 % 33 % Haugesund Mjøndalen 50 % 25 % 25 % Sandefjord Odd 40 % 27 % 33 % Strømsgodset Viking 25 % 25 % 50 % Rosenborg Vålerenga 40 % 27 % 33 % Viking Lillestrøm 36 % 28 % 36 % Stabæk Molde 10 % 15 % 75 % Kristiansund Sarpsborg 08 50 % 25 % 25 % Rosenborg Sandefjord 40 % 27 % 33 % Strømsgodset Bodø/Glimt 25 % 25 % 50 % Tromsø Mjøndalen 40 % 27 % 33 % Vålerenga Haugesund 36 % 28 % 36 % Odd Brann 50 % 25 % 25 % Haugesund Rosenborg 25 % 25 % 50 % Lillestrøm Stabæk 70 % 20 % 10 % Mjøndalen Kristiansund 10 % 15 % 75 % Sandefjord Strømsgodset 36 % 28 % 36 % Tromsø Odd 25 % 25 % 50 % Molde Bodø/Glimt 36 % 28 % 36 % Brann Viking 25 % 25 % 50 % Sarpsborg 08 Vålerenga 25 % 25 % 50 % Kristiansund Tromsø 70 % 20 % 10 % Rosenborg Lillestrøm 36 % 28 % 36 % Bodø/Glimt Sandefjord 50 % 25 % 25 % Odd Mjøndalen 50 % 25 % 25 % Stabæk Haugesund 25 % 25 % 50 % Strømsgodset Molde 25 % 25 % 50 % Viking Sarpsborg 08 50 % 25 % 25 % Vålerenga Brann 50 % 25 % 25 % Brann Rosenborg 25 % 25 % 50 % Sarpsborg 08 Stabæk 40 % 27 % 33 % Haugesund Bodø/Glimt 25 % 25 % 50 % Mjøndalen Viking 25 % 25 % 50 % Molde Sandefjord 40 % 27 % 33 % Odd Kristiansund 25 % 25 % 50 % Tromsø Strømsgodset 25 % 25 % 50 % Lillestrøm Vålerenga 40 % 27 % 33 % Strømsgodset Mjøndalen 50 % 25 % 25 % Viking Haugesund 40 % 27 % 33 % Bodø/Glimt Lillestrøm 40 % 27 % 33 % Sandefjord Brann 50 % 25 % 25 % Sarpsborg 08 Odd 25 % 25 % 50 % Stabæk Kristiansund 10 % 15 % 75 % Vålerenga Tromsø 50 % 25 % 25 % Molde Rosenborg 40 % 27 % 33 % Lillestrøm Strømsgodset 40 % 27 % 33 % Odd Vålerenga 25 % 25 % 50 % Haugesund Sandefjord 40 % 27 % 33 % Kristiansund Viking 40 % 27 % 33 % Mjøndalen Sarpsborg 08 25 % 25 % 50 % Rosenborg Bodø/Glimt 25 % 25 % 50 % Tromsø Stabæk 40 % 27 % 33 % Brann Molde 10 % 15 % 75 % Bodø/Glimt Brann 85 % 10 % 5 % Molde Lillestrøm 40 % 27 % 33 % Sandefjord Kristiansund 25 % 25 % 50 % Sarpsborg 08 Tromsø 40 % 27 % 33 % Stabæk Rosenborg 25 % 25 % 50 % Strømsgodset Haugesund 36 % 28 % 36 % Viking Odd 40 % 27 % 33 % Vålerenga Mjøndalen 50 % 25 % 25 % Brann Sarpsborg 08 25 % 25 % 50 % Haugesund Molde 25 % 25 % 50 % Kristiansund Vålerenga 40 % 27 % 33 % Lillestrøm Sandefjord 40 % 27 % 33 % Mjøndalen Bodø/Glimt 10 % 15 % 75 % Odd Stabæk 50 % 25 % 25 % Rosenborg Strømsgodset 40 % 27 % 33 % Tromsø Viking 25 % 25 % 50 %
 14. Det virker som det har blitt en holdning at det er viktig å være kritiske her, slik at styret og andre forstår at ikke ting er som det skal. Underforstått trolig at det som skrives her blir fanget opp. At spillerne skal brukes mer mot yngre avdelinger, både hos Stabæk og andre klubber i området, har jo vært en gjenganger. Er det noen som synes det kan være på sin plass med litt ros når noe faktisk går riktig vei? Eller kreves det fulle hos og spill i CL for at vi skal drive med sånt?
 15. Fair enough. Poenget var uansett at det ikke er en stor gruppe med rutinerte trenere med gode resultater som klør etter å overta et Stabæk i nedrykksstrid. I tillegg burde de vel helst være arbeidsledige også. Du hinter selv til å se bak resultatet. Problemet med JJ var jo at vi ikke så noe progresjon over de to årene han fikk. Jeg slet i hvert fall med å se noen som helst plan i angrepsspillet vårt. Det er den vanskeligste delen å spille inn, men jeg hadde forventet at vi var på vei. At vi prøvde på noe vi på sikt kunne mestre.
 16. Hvilke trenere mener du er "ferdigutdannet" og gode nok for oss? Kjønø har hatt bedre resultater enn Jönsson, selv om vi har mistet Solheim og Nusa, og Edvardsen har vært mye skadet.
 17. Jeg vet ikke hvor dette passer inn, men kanskje nyheter fra stabak.no kan telle som media. https://www.stabak.no/nyheter/edvardsen-og-kostadinov-pa-g2009-trening Gutta på A-laget er i gang med å jobbe med barne- og ungdomslagene. Står at det fortsatt er noen begrensninger mtp covid, men at det blir mer og mer.
 18. Det er vel det omvendte av å rope "ulv, ulv"? Når det kommer til ulveroping så har vel forumet her skreket om at vi garantert rykker ned de siste tre årene, har det ikke? Uten at du tydeligvis har hatt noe ønske om å kommentere på det. Hvis du skal legge din personlige tolkning i "det skal ikke skje igjen", tenker du at det er en garanti fra Kjønø til supporterne og at vi bør saksøke han? Eller tenker du at det er hans måte å si at han ikke er fornøyd og at han ikke vil at det skal skje igjen?
 19. Kanskje han er på vei ut? At han heller søker mot et miljø der folk har mindre behov for å være "realister" og å vise hvor engasjerte man er ved å påpeke at det går til helvete? Et miljø der folk griper fatt i de håpene som finnes, og kjører dem hardt? Et miljø der man ikke innkasserer nedrykket før det håpet er ute? Helt ærlig. Etter å ha postet innlegg om "realisme" i årevis er det faen så frekt å etterlyse at Ingo skal komme og løfte engasjementet. Hva har DU gjort for å skape engasjement?
 20. Noen som tenker over at vi har en hovedtrener som faktisk tar seg tid til personlig å svare "tilfeldige" supportere som kommer med innspill? Sånn apropos at det snakker om at klubben er lukket osv.
 21. Vi er 2 poeng fra sikker plass. Á poeng med kvalikk. Dere som ser mer fotball enn meg, er det egentlig sånn at Mjøndalen har fremstått som et medaljelag, bare at de har hatt veldig uflaks?
 22. Problemet til Support, slik oppmøtet var mot Viking, er at om spillerne støtter Kjønø så ville gårsdagens tropp på 20 spillere vært i flertall..
×
×
 • Create New...