Jump to content

odd

Bruker
 • Posts

  4,727
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  141

Everything posted by odd

 1. For de som abonnerer på the Athletic: https://theathletic.com/4130640/2023/01/27/football-scouting-study/ Interessant artikkel om hvor lite konsistens det er i speiderrapporter.
 2. Jeg har et vagt minne om at de var to som var her samtidig, men at dette bare vare "Schöne blaue Mayer" som ble igjen?
 3. My point. Hvis det er sånn at selv Han Kam kan slå oss grundig på økonomiske betingelser, da har vi et problem når vi skal hente spillere.
 4. Akkurat nå føles det langt frem til forsterkninger. Vi har pekt på én plass der det er åpenbart må vurderes alternativer: Keeper. Så langt har vi visstnok hatt to kandidater vi har vært veldig interessert i å ha som førstevalg neste år: Rossbach vraker oss og satser på et utlån til Degerfors. Sandberg vraker oss, tar kostnaden av å selge huset og flytte for ... å spille for Ham Kam. Jeg vet ikke hvor langt det sitter inne for disse spillerne å ta telefonen til Bjarmann og si: "Du, jeg har tenkt litt mer på saken..." Eller vil de heller spille for Degerfors og Ham Kam?
 5. Bedre med en kødd og kranglefant enn en som sprer rundt seg med feil..
 6. Ganske så kult. For norsk fotball kan det også nevnes at Julian Ryerson debuterer for Dortmund og scorer etter 4 minutter. Med Haaland, Ødegaard og Sørloth i kanonform har vi altså to forsvarsspillere som starter for to ganske så OK Bundesliga-lag også.
 7. Det er der Magne Hoseth har tatt over som trener? Han spilte med Kassi høsten han var her. Hvis han er i nærheten av å være tilbake vil han vel glatt bli seriens beste spiller på Færøyene..
 8. Ta med Hornburg også i samme slengen? Jeg håper vi finner en utlånsmulighet for enten Veum eller Hornburg. En av dem kan være med i troppen og håpe på spilletid, men det er ikke plass til begge allerede i år. Nå er det vel sånn at vi kan låne ut unge spillere og hente tilbake på kort varsel, så kanskje begge ville hatt godt av et år i Skeid e.l.?
 9. Jeg må innrømme at jeg ikke kjenner Hellan og Harrison godt nok til å vurdere dem. Ingen av dem fikk et eneste minutt for oss i fjor? Harrison med noen kamper for Grorud på lån. Å sammenlikne direkte med spillere som var viktige for KFUM da de jaktet opprykk blir litt feil? Som med Sandberg og KNH er det jo til syvende og sist også et spørsmål om hva spillerne selv tenker. Neppe noen av dem som regnet med spilletid i Eliteserien neste år. Kanskje er det bedre å binde seg til en klubb i Obos enn å være en lånespiller som blir ofret i 50/50 situasjoner?
 10. Hvilke OK spillere har vi gitt slipp på?
 11. Hvordan var Metcalfe som stopper? Kan like tanken!
 12. Skal vi ha tre sentrale kan dette være en som gjør grovjobben for Hammy og Haugen?
 13. Unisport har førsteoppslaget på tv2.no nå... https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/syns-det-var-ganske-dritt/15422261/
 14. Det er vel det som gjør at overgangssummen blir såpass høy? En skikkelig kødd ville jo først ha blitt enig med ny klubb om å få "hele potten" som sign-on-fee og så fortalt gamleklubben at om han ikke får gå tilnærmet gratis blir det bråk.
 15. Har ikke funnet noen overgangssummer i tyske medier heller. Virker som Gent betalte rundt 8 mill, så hvis Transfermarkt er omtrent riktig med en markedsverdi på 35 mill vil alle prosenter vi får være gode penger. Relativt liten klubb på midten av tabellen høres ikke dumt ut for neste steg. Danske trener er neppe dumt for han, men Mainz har hatt litt gjennomtrekk så vi får se hvor lenge han sitter. Registrerer også at Hanche har valgt seg draktnummer 25. Han var 11 år og i juniorsupport da en annen 25 herjet oss til seriegull. Er det en sammenheng? Edit: 5% av overgangssummen skal uansett betales som solidaritetsmidler til klubben spilleren var i mellom 12 og 23. Han dro etter at han fylte 23, så det betyr vel at vi er garantert 5% uansett avtale da vi solgte. 5% av evt 35 mill = 1,75 mill.
 16. Nå ryktes Tengstedt til Benifca for 100 mill etter en halv god sesong i Eliteserien. Fofana var enda dyrer? Det ser ut som prisene på middels fotballspillere har eksplodert. Veldig kjipt at vi sitter med tidenes dårligste "varelager" når kjøpeviljen er som størst.
 17. Retter vi blikket innover, hvilke "nye" spillere tror vi på? I forsvar var det stor tro på Veum før skaden. Er han klar? Samme med Hornburg. Generelt er det en grunn til at spillere som MMS og Hanche måtte via backen før de ble helt etablert. Det er vanskelig å få nok spilletid som stopper. Kanskje er det muligheter med dagens tropp? Andresen som mulig back eller sentral er nevnt tidligere her. Hva med Amir Jama? Seim-Monsen? Og en "glemt" spiller til slutt: Kostadinov så virkelig lovende ut for to år siden. Så har det vært mye motgang. Kan han "ta en Hugo"?
 18. Sist vi hentet fra Kina ble det jackpot, men betyr jo ikke at vi ble gjør det igjen… Skadehistorikken er derimot et godt poeng, og hvis de ga 15 mill (husket ikke at det var så ille..) er det nok uansett naivt å tro de gir han bort gratis bare for å få han ut.
 19. Er Lars-Jørgen Salvesen overvurdert? Han har akkurat takket nei til Viking, for å bli på Aspmyra. Klubbene var visstnok enige. https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2021/medier-salvesen-takker-nei-til-viking_sto9304663/story.shtml Det virker som om Glimt har gitt han en ganske fet kontrakt, men at de også er klare for å frigjøre de pengene. Nærmer det seg at de slipper han tilnærmet gratis? Heller én god enn to dårlige, så kanskje noe å teste bankkontoen på?
 20. Det blir spennende å se hvordan Bohinen ser for seg formasjonen når han nå får en vinter til å trene inn større endringer enn det han kunne tillate seg midt i sesongen. Han har vært stabil på å ønske 3 bak, men vekslet litt mellom 3-4-3 og 3-5-2. Tror vi han kommer til å parre opp Gift med en klassisk "4-4-2-partner", eller sikte seg inn mot vinger som ligger bredere og heller trekker de defensive kantene mer sentralt i banen når vi har ballen? Hammy er også en joker i dette puslespillet. Skal han tilbake som 10'er ved siden av Gift, eller skal han dyrkes som playmaker dypere i banen?
 21. Vi trenger en stopper! Eller i hvert fall kanskje. Næss er bankers. Jeg håper vi satser på Pignatel selv om det sikkert kommer noen dårlige kamper. Så tror jeg dessverre ikke Pedersen og Wangberg holder et høyt nok nivå til å forsvare en plass som førstevalg. Veum og Hornburg skal vi nok ikke anse som mulige førstevalg ennå. Da står vi igjen med Walstad som den tredje. Er han god nok, og vil han primært være stopper eller venstreback? Mitt lille bett: Med mindre Pedersen og/eller Wangberg forsvinner henter vi ikke flere stoppere, siden vi har (for) mange allerede. Men ideelt sett bytter jeg gjerne de to i én som holder høyere nivå og aksepterer Veim/Hornburg/Lange som backup.
 22. På Molde-listen var det en imponerende liste av spillere som har vært bedre før..
 23. odd

  Nadderud

  Nå tror jeg Guardian har misforstått? De ønsket vel at minst én stadion i hvert land skal kalles opp etter Infantino?
 24. Mulig jeg (eller Nettavisen) misforsto. Var de enige, for så Rossbach bestemme seg for å vente på andre muligheter, håper jeg vi raskt strøk han fra listen og gikk videre.
 25. Keepersituasjonen har sikkert vært vanskelig. Først glipper Sandberg, og så glipper Rossbach. Greit å jobbe i parallell, men rykter setter seg jo. Kanskje greit at vi er mer proffe enn Rossbach, og ikke hadde forhandlinger med andre ferdig, bare for å trekke oss? Spissplassen har vi visst om lenge. I min naivitet satser jeg på at det betyr at lista ligger høyt. Å signere dårlige spillere kunne de sikkert gjort unna på et par dager.
×
×
 • Create New...