Jump to content

JonasM

Bruker
 • Posts

  1,070
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

JonasM last won the day on August 20 2021

JonasM had the most liked content!

Reputation

640

About JonasM

 • Birthday 04/29/1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nesodden

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Stabæk

Recent Profile Visitors

1,076 profile views
 1. Tusen takk for denne tråden! Liten avsporing til å hedre enkeltpersoner så ønsker jeg faktisk å hedre Stabæk som klubb fra mitt personlige ståsted. Det jeg har elsket med å være fan av Stabæk, er at jeg er overlykkelig for hvert eneste poeng vi får. Jeg vokste opp med Rosenborg hjemme i stua, og husker jeg var forbanna om de ikke ledet serien samme når det var i sesongen, og alt annet enn tosifret seier var døden. Og det kokte over om de ikke kom videre fra gruppespillet i Champions League. Så møtte jeg Stabæk (takket være Jan Peder Jalland) og fikk en helt annen opplevelse av å være en supporter. Fra "primadonnaer" i Rosenborg, og umulige forventninger jeg satte til klubben, har jeg fått glede av "de små tingene" som faktisk gir mye mer glede i hverdagen, enn å koke over at det ikke ble 13 strake 1. plasser. Jeg skulle i møte med Jan Peder Jalland (daværende G19-trener) pluss en til, og på vei til møtet passerer jeg Stabæks A-lag som var på vei til treningsfeltet (februar 2009). Der sa de fleste hei til meg, uten at jeg hadde sagt noe, og husker jeg var veldig positivt overrasket! Og disse hadde nettopp tatt gull, og likevel var det ikke primadonnaer. Bare den lille gesten med å si hei, til en de ikke ante hvem var, gjorde at jeg allerede hadde stor respekt for klubben, før jeg egentlig hadde begynt. Jeg tror mye av gleden min til klubben handler om alt rundt. Alle opplevelsene, alle man har blitt kjent med. Utrolig mange fantastisk hyggelige folk i supportergjengen, og mange jeg har gode minner med i styre og stell da jeg var i klubben, og ikke minst Lars Jarle Mæhlum. Takket være han fikk jeg i det minste sett én Stabæk-kamp i år. Og til tross for tap var det godt å kjenne på stemningen, gleden ved scoringer (svima nesten av hver gang – true story, bare spør StabækLars), kjenne på stemningen, bli litt brisen på Blaa, før og etter kampen, og ikke minst hyggelig folk å le med etter kampen, slik at tapet ble vasket vekk og troen på bedre tider kom tilbake igjen. Det som imponerer meg er de supporterne som uansett, sesong etter sesong, kommer og bidrar til stemning i positiv retning for spillerne. Positiv støtte på kampdag er alfa omega.
 2. Dette ligner da virkelig ikke på Belsvik? Eller ligner Wiggen på Kjønø bakfra? Denne personen har styrt fra sidelinja hele matchen.
 3. Er det ikke bakhodet til Kjønø jeg har sett på sidelinja?
 4. Det lille jeg så av første omgang så virket det som vi var litt bedre enn ellers, ikke bra, men bedre enn flere tilfeller, og Bolly med Haugen så ut til å jobbe og å bidra. Hva gjorde at de måtte av i pausen? Føler dette er en reprise her i dag av kampen mot VIF, er med i første, men forsvinner ut av alt i andreomgangen. Bytter vi oss ut av kampen? Skjer det noe i garderoben som snur mentaliteten? Eller er vi mentalt slitne? Eller fysisk?
 5. Virker sånn. Kunne også stolt melde at Jeppe til vanlig er venstreback.
 6. Etter hver kamp har jeg lett etter ørsmå tegn på at vi er på vei å forbedre oss – og til og med gitt meg optimisme, men i dag ble alt vasket vekk og trukket ned i dass. Selv ikke en god natts søvn vil trolig hjelpe på humøret og troen. Hvis vi overlever dette – at vi spiller i Eliteserien neste år – da skal jeg gå fra Nesodden til Nadderud.
 7. Ja, det var ræva i andre. Har ikke sagt noe annet om den omgangen, jeg poengterte bare at spillerne virket ikke utslitt som du mente, men at det ble en kollaps når midtbanen ikke lenger hadde komposisjonen som måtte til for å holde nivået oppe. Og jeg skal ikke gi Kjølø helgen-status for hvem han valgte å erstatte Normann Hansen. Jeg er redd produktet Stabæk per nå ikke er det som lokker de aller beste spillerne, og frykter også at vi må ut med mer for noe som ikke er garantister for å holde oss i Eliteserien. Kjønø er selvfølgelig ikke rutinert på nivået, men alle trenere må starte et sted. Av alle alternativer så sliter jeg å se at vi hadde kunnet fått et bedre alternativ. Jeg respekterer dine meninger, uten å kalle det tragikomisk.
 8. Det jeg mener med rullet og rullet er at vi ikke ble bedre i banespillet. At vi hadde samme problemet på midtbanen igjen og igjen, alt kunne spilles gjennom sentralt hos oss uten motstand. Dødball etter dødball var det ball watching. Det var flere problemer åpenbare problemer i laget som ikke ble justert. Under Kjønø har mye av denne problematikken allerede hatt positiv utvikling, "pilene har pekt oppover". Det jeg så i går var ikke et utholdenhetsproblem, men kollaps på midtbanen da Normann Hansen måtte av. I første omgang var vi veldig flinke til å ta ut spesifikke ballførere hos VIF og hindret dem i "sitt spill" defensivt (og tilnærmet det beste jeg har sett av midtbanen vår siden... ja, si det), mens i starten av andre omgang det plutselig kjemperom og lite press på ballfører av oss fra første minutt, som ga meg flashback av altfor mange kamper gjennom disse to siste sesongene. Vi ga fritt leide, vi ga til og med ballen bort, servert på sølvfat. Det jeg så etterhvert i andre omgang var en psykisk kollaps mer enn en utholdenhetskollaps, men det gjorde det ikke enklere for spillerne at det tilsynelatende var 10 på banen for oss når VIF hadde ballen. Det som er klart, er at vi sikkert er helt uenige om hva som er viktig å se etter i en kamp. I kamper mange mener Stabæk har vært gode, har jeg vært glad for at vi ikke har blitt arrestert (mer) på våre svakheter. I kamper mange mener Stabæk har vært ræva, har jeg sett forbedringer. Og der kommer ordet "langsiktig" inn. At spillere som hever høy lønn ikke kommer inn og hever laget vårt, tilsier at vi har en langsiktig jobb å gjøre.
 9. Da er spørsmålet hva tolkningen av langsiktighet er, og om man forventer at pilene hele tiden peker oppover i noe som skal være langsiktig. Og definisjonen av hva for piler som skal peke oppover: representerer de kun resultat, eller samhandling, tette igjen bakover, skape vinnerkultur i garderoben, satse på talenter, skaffe dyre halvgode spillere, eller alt på en gang? Har f.eks. Janne hatt for liten tid til å bevise sin evne til å være rette mann for Stabæk, mens Kjønø har hatt mer enn nok tid? Er Janne et bedre alternativ fordi han har erfaring med nivået, mens Kjønø er urutinert? Det jeg ser er at Kjønø har tatt over Janne-stallen, og det løser seg ikke på en halv sesong. Janne hadde mer enn nok tid, og selv jeg var blendet av hans meritter nok til å forsvare ham, helt til jeg så hvor stor forskjell det var på laget før og etter trenerskiftet - IKKE resultatmessig, men hvordan de håndterer taktiske valg, innsatsen og kvaliteten flere av spillere har begynt å vise, hvordan det jobbes med å rydde opp i problematikk som bare har rullet og rullet under forrige trener. Men, jeg er bare sofaekspert.
 10. Syntes vi endelig, for første gang på mange kamper, hadde en meget hardtarbeidende og godt fungerende midtbane fram til pause. Dessverre ble det helt krise i andre omgang. Hadde trua faktisk i pausen at dette kunne bli poeng, til tross for at vi mangler Wangberg og Edvardsen. Håper at vi får ned skadefraværet eller finner et godt alternativ på midten som holder i 90 min.
 11. Da ser man hvor viktig lagkomposisjonen er, og spillere man kanskje ikke føler bidrar så mye kan faktisk være langt viktigere enn man tror. Jeg savner Normann Hansen ...
 12. Ikke overraskende om han må ta noen pustepauser slik han dekker hele høyresiden, pluss litt til.
 13. Deilig at vi leder, håper det holder inn. Grubler litt på hva som gjorde at vi ikke gikk for Kristoffer Normann Hansen for mange år siden. Husker han var på prøvespill i 2009 eller 2010 på G19, men ble ikke noe mer den gangen.
 14. Jeg må bare skyte inn at jeg stortrivdes som frivillig i Stabæk på mediabiten og angrer ikke et sekund. Og til slutt ga det også en liten stilling i klubben. Det hele begynte med G19 (og Stabæk 2) hvor jeg var med på de fleste hjemmekampene (og noen bortekamper) hvor jeg filmet kampene slik at trenerteamet kunne analysere i etterkant, men også for høydepunkter til hjemmesiden. Takket være dette "hentet" StabækLars meg til A-laget for å bidra med intervjuer av A-spillerne etter kamp, hvor også treneren der etterhvert ønsket at jeg skulle filme kampene for analyse. Jeg har fått dekket hotellopphold på Hamar under JET-turneringene, fikk reise med A-laget til København for CL-kvalifisering, fikk se alle hjemmekamper gratis fra pressetribunen (og fikk nyte maten som var til pressen), fikk bli med på årsfester, ble kjent med spillerne, fikk se hvordan G19-spillerne utviklet seg til å bli A-spillere/utenlandsproffer. Det fantes også andre frivillige som bidro i mediabiten for Stabæk mens jeg var der. De fleste av disse (om ikke alle) jobber i dag i ulike stillinger i mediabransjen. Jeg har bare positive ting å si om å være frivillig for Stabæk. Og plutselig er man også kanskje mer enn bare frivillig, eller har noe fint å vise til på sin CV, hvis man er heldig. Eneste negative for meg var reiseveien. Ikke alltid bare positivt å bo på Nesodden samtidig som man er stabækofil ... EDIT: Jeg fikk til og med sesongkort av SS! Edit 2: Mediagjengen på kampdag samlet seg på kontoret til administrasjonen hvor vi fikk pizza og la planen for dagen. Dæven her kom det mange gode minner. Savner veldig den tiden, ja!
 15. Leit! Sitter jo med en opplevelse at noen jobber mer enn andre på midtbanen vår (ev. har mer utholdenhet enn andre), så den statistikken hadde vært veldig interessant å se.
×
×
 • Create New...