Gå til innhold

mbh

Bruker
  • Innholdsteller

    2 704
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    54

Innlegg skrevet av mbh

  1. Problemet med Høyre er at de tiltrekker seg alt for mange folk som kan regne. Det er helt uansvarlig når man skal ta følelsestyrte beslutninger.

    Vi får håpe at ingen kutter hjørner på det nye leskuret vårt. I allefall at det blir like lunt som dagens Nadderud.

  2. 29 minutter siden skrev Tom Bruaset:

    Jon har kommentert artikkelen på FB: 

    «Det ble presentert en modell for Bærum kommune i 2017 hvor private skulle ta hele regningen. Det krevde at kommunen ga fra seg litt tomt og regulerte til boliger. Det er måten andre arenaer i Norge er finansiert (eks Intility). Dette ønsket ikke politikerne og var den gang tydelig på at kommunen skulle bygge og eie arenaen selv. Da må de stå for den beslutningen. 
    Så er det også sånn at deler av bygget finansieres og eies av private aktører i dagens løsning. Alternativet hadde vært enda høyere kostnader»

    Vi skal nok uansett være lykkelige over at prosjektet ikke er 100 prosent eid av private. Det har vi prøvd før.

    Jeg ville ikke ha bygget noe slikt kun basert på lovnaden om inntekter fra en leietaker. Jeg ville heller ikke ha satt klubben i den situasjonen enda en gang. Det tyder på dårlig læringsevne.

  3. Hvordan kan Dio være en spiller for et lag som skal bygges for en fremtid i Eliteserien. Jeg trodde man ønsket å komme bort fra å måtte bygge et helt nytt lag hvert år. Jeg for min del er ikke spesielt keen på å reise til Ålesund i desember 2025 for å spille kvalik. Been there - done that.

  4. 14 minutter siden skrev odd:

    Pengene vi får tilbake som spillemidler og momsrefusjon er vel mer: "Kjøp vinterjakken på XXL med ditt DnB MasterCard og DnB betaler 25%". Du har rett. "Noen" betaler den siste biten også, men jeg er ikke spesielt bekymret for å la DnB betale..

    Det er ikke slik at pengene til spillemidler og momsrefusjon trykkes i forbindelse med bygging av ny stadion, og at de ikke går på bekostning av noe annet.

  5. Prislappen er en milliard, selv om det er refusjon på deler av beløpet. Kjøper du en vinterjakke til 10.000, så koster den 10.000 selv om moren din tilbyr seg å dekke halvparten. Jakka koster det samme, selv om du planlegger å også bruke den som sommerjakke. Du bør fortsatt vurdere om du synes totalbeløpet er verdt det du får.

    "Årlige utgifter: Nadderud-prosjektet skal delvis finansieres av egenkapital, delvis av låneopptak. Dette betyr naturlig nok renteutgifter for kommunen og mulig tap av avkastning. Internt i Høyre er det de som regner på hva dette vil koste kommunen årlig. Samtidig er det flere spørsmål knyttet til hvor store årlige utgifter kommunen vil ha til drift av anlegget. Noen uttrykker også bekymring for hva som skjer, dersom Stabæk ikke klarer å betale sine forpliktelser."

    Den delen som dreier seg om at klubben skal klare å betale sine forpliktelser er underkommunisert/diskutert her på forumet. Det er lagt en forutsetning til grunn om hvor mye større inntekter en ny stadion vil kreere. Der er jeg skeptisk. Spesielt når jeg ser på den økonomiske situasjonen i klubbene rundt i landet med nye stadionanlegg. Det er begrenset hvor mye man kan dra inn på billettsalg, selv med fullsatt stadion hver eneste kamp hele året. Skulle man ha utsolgt hele stadion med sesongkort til 6000 per stykk (noe man ikke kan), ville inntekten vært 48mill. Det er på det kommersielle området (og fortsatt spillersalg) at pengene må komme. Da tror jeg at det er et problem at tidene er helt annerledes enn i årene før Telenor Arena. Det er bare å se hvor mange tradisjonelle reklamebyråer som fortsatt finnes.

    Jeg argumenterer ikke mot en ny stadion, men har full forståelse for at andre kan ha andre prioriteringer - og også være skeptisk til hele greia. Blir det ikke noe nå, håper jeg politikerne nekter omregulering av Hangaren og snarest sikrer oss en fast plassering der.

  6. Han refererer jo bare hvilke spørsmål som stilles blant politikerne som skal vedta stadion. Det eneste man kan diskutere er om politikerne bare skal forholde seg til den rene nettokostnaden for selve stadion, eller kostnaden for hele prosjektet.

    Det er klart at vi vil ha ny stadion. Så er det jo slik at penger er en knapphet i en kommuneøkonomi. Da må man nesten akseptere at ikke alle er like enige i prioriteringen.

  7. Akkurat nå skrev tobb:

    Uenig i at statuer skal settes opp før personen dør. Skulle bare mangle at Ingebrigt får en statue på nedsiden av restauranten

    Da er vi jo enige, men mindre det mangler et "ikke"? 🙂

  8. 46 minutter siden skrev Tom Bruaset:

    Ved inngangen på nye Nadderud bør det stå en statue av både Ingo og Posse.

    Enig! Men siden man ikke bør sette opp statue av levende mennesker, lurer jeg på om begge statuene vil vise menn uten hår? Det er mulig versjonen av Posse uten dreads vil være en helt annen enn den vi ser i dag. Den som lever får se.

  9. 49 minutter siden skrev Henrik:

    Fordi vi: 

    1. Var desperate etter andre rammebetingelser for 15 år siden. (Vi hadde aldri vunnet noe seriegull uten vissheten om en ny økonomisk hverdag fra 2009, men det er en digresjon). Var en oppgradering av Nadderud et reellt alternativ den gangen? Det kan jeg ikke huske at det var. 

    2. I mellomtiden har opplevd å spille der. Og med det oppdaget at fotball ikke skal spilles innendørs i en sjelløs plasthall. Det er nok en grunn til at ingen andre gjør det. 

    Artig sammenligning, fordi:

    1. Vi desperat håper på at en ny stadion skal gi oss andre rammebetingelser i 2026.

    2. Sjelen nok hadde overlevd spill innendørs, hvis spillet var litt annerledes enn siste sesong i hallen.

     

    P.s. Så er det sånn at ingen snakker om hvilke kostnader klubben får ved en ny stadion. Det er nemmelig ikke kun inntektene som er forventet å øke. 

    Kommunen finner sikkert ikke andre leietakere til fotballbanen hvis vi ikke klarer å betale leien. Driveren av kontorlokalene som skal brukes av klubben, kan derimot bli vanskelig å ha med å gjøre hvis det økonomiske ikke slår til. Jeg håper derfor det for sikkerhets skyld er plass til en brakkerigg på området.

  10. 26 minutter siden skrev odd:

    Stabæk har egentlig et lite forklaringsproblem. Hvorfor var det viktig for oss å flytte dit for 15 år siden, men ikke ønskelig nå?

    Helt enig! Nå har vi jo også svelget kunstgress. Det ville ha vært perfekt å kunne spille kamper innendørs hele året. I tillegg til at Fornebu ikke lenger er ødeland.

  11. 2 timer siden skrev odd:

    Og USA har jo tidligere vist at litt kreft og store doser EPO kan gi utrolige resultater 🙂

    Tja, var det så morsomt, da? Rekkefølgen har vel litt å si. Det er sikkert ikke så mange som drømmer om litt kreft, for å kanskje en gang få lov til å spille i Obosligaen med Stabæk. Men, hva vet jeg?

  12. Suksess ofte er en konsekvens av at mye er bra. Samtidig.

    Så får gjerne enkeltpersoner æren for suksessen, men klarer ikke å gjenskape den andre steder.

    Rosenborgs plukking av andres trenere kan være et eksempel. Vålerengas manglende suksess tross store ressurser kan være et annet.

    Konklusjonen blir at ALLE betyr mer enn ENKELTE.

  13. Jeg syns VAR diskusjonen er for fokusert på enkelthendelser, og skulle ønske at noen kunne løftet hele greia til et nivå som hadde passet til et par glass rødvin.

    Hvorfor ikke skrive en avhandling om konseptet "å være, var, har VAR vært, var det verdt det?"?

    Jeg har spurt ChatGPT om litt hjelp. Her er et forslag til hvordan man kan strukturere en slik avhandling:

    Tittel: "Å Være i Spillet: VARs Innflytelse på Fotballens Essens"

    Innledning
    - Forklar betydningen av "å være" i filosofisk kontekst.
    - Introduser hvordan fotball, som en globalt elsket sport, representerer et mikrokosmos av livet.
    - Introduser VAR som et teknologisk verktøy i fotball.

    Kapittel 1: Fotballens Filosofi og Essens
    - Utforsk filosofien bak fotballen som en representasjon av livet.
    - Diskuter konsepter som lagspill, konkurranse, og fair play.
    - Hvordan fotball reflekterer samfunnets dynamikk og menneskelig interaksjon.

    Kapittel 2: VAR - Teknologiens Rolle i Fotball
    - Historien til VAR og dens innføring i fotball.
    - Hvordan VAR endrer spillets natur – fra dommerens skjønn til teknologisk presisjon.
    - Effekten av VAR på spillernes og treneres taktikk.

    Kapittel 3: "Å Være" på Fotballbanen
    - Analyser hvordan individets eksistens og identitet formes i fotballens verden.
    - Spillernes og dommernes perspektiv – hvordan VAR påvirker deres beslutninger og selvoppfatning.
    - Fotballens sosiale og kulturelle betydning i å forme "væren".

    Kapittel 4: VARs Etiske og Filosofiske Implikasjoner
    - Diskuter etiske dilemmaer og filosofiske spørsmål som oppstår med VAR.
    - VARs innvirkning på konseptet om "rettferdighet" i sport.
    - Teknologiens rolle i å definere menneskelig dømmekraft og feilbarlighet.

    Kapittel 5: Fotball, VAR, og Fremtiden for "Å Være"
    - Spekuler i fotballens og VARs fremtidige utvikling.
    - Hvordan teknologi kan videre påvirke vår forståelse av eksistens og identitet i sport.
    - Avsluttende tanker om "å være" i en stadig mer teknologisk verden.

    Konklusjon
    - Oppsummer viktige funn og refleksjoner.
    - Reflekter over hvordan fotball og VAR gir unike innsikter i den menneskelige tilstanden.

    Referanser
    - Inkluder en omfattende liste over kilder, inkludert filosofiske tekster, sportsanalyser, og teknologiske studier relatert til VAR og fotball.

     

    Denne avhandlingen vil kombinere filosofi, sport, og teknologi for å utforske dypere meninger og implikasjoner av "å være" i verden av fotball, med et spesielt fokus på VARs rolle.


    Lykke til!

  14. 3 timer siden skrev StabækMykle:

    – Vi skal prøve å få akademiet litt nærmere A-laget, 

    Det er en god tanke. Vi burde iallfall prøve å få A-laget til å slutte å nærme seg akademiet.

  15. 30 minutter siden skrev kuk:

    Tja - uenig.

    "Leder" kan være så mangt og det finnes mange varianter av gode ledere. Finstad har lederkvaliteter ved sin omgjengelige og litt "runde" væremåte. 

    Jeg er VELDIG glad for at den nye sportslige lederen ikke er samme type leder og autoritet som Bob - da hadde det luktet konflikter lang vei. At vi får satt sammen en ledergruppe med ulike lederkvaliteter er absolutt en fordel så lenge de er på samme bølgelengde sportslig.

    Rund og omgjengelig har jeg aldri sett som krav i en stillingsannonse for en leder. Hvilke steder tenker du at dette vil være en fordel (bortsett fra hos oss)? Jeg kommer i farten bare på barnehage eller en tilrettelagt arbeidsplass.

    Uten at jeg vet om rund (og/eller omgjengelig) er en karakteristikk som passer for Finstad, så er min erfaring at det kan være vanskelig å forholde seg til "runde" folk. Tydelige ledere er, etter min erfaring, å foretrekke.

    MItt hovedpoeng var uansett at nå får Bob Bradley all makt. Det er kanskje like greit.

     

×
×
  • Opprett ny...