Jump to content

Øyvind

FairFans
 • Posts

  1,702
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by Øyvind

 1. 2013 var det vel og så er det en gang sånn at i moderne tid har vi rykket opp hver eneste sesong vi har vært på nest høyeste nivå, om det het 1. divisjon, Adecco eller Obos. I umoderne tid rykket vi ned i 1973 etter 5 sesonger i det som da het 2. divisjon.
 2. Thorstvedt til Sassuolu for € 10 Millioner
 3. Men du mente vel at vår tropp var klart best før vi fikk Gift? Heggebø og Finne er så utrolig mye bedre enn Fitim og så spiller de med hjertet utapå drakta, Fitim har 4-5 lag før man kommer til hjertet.
 4. Det åpenbare er at vi har for dårlig pasningsspill - masse bra bevegelser og spillalernativer før Fitim kom innpå, men spillerne er ikke gode nok i pasningsspillet til å fominere kamper mot lag som Brann enda.
 5. Heltne Nilsen hadde minst 5 forseelser som kvalifiserte gult kort. Se feks hva han gjør med Kornelius etter ca 94:38. Dette gjorde han minst 4 ganger.
 6. Det tror jeg du har helt rett i!
 7. Merner jeg har hørt noe om at man må tilby spilleren kontrakt for å være berettiget solidaritetspenger. Vi lot ham vel gå og han hadde tenkt seg til US for studier, nå snart klar for Serie A.
 8. Botheim sier: – Nei, jeg har trent veldig bra. Jeg føler meg bra på trening, holdt meg i bra form og brukt tiden godt, sier Botheim, som etter å ha reist fra sin nye klubb Krasnodar i Russland har trent med Bodø/Glimt en drøy uke, deretter vært med Stabæk fra Obosligaen. Det siste mener han har vært godt nok. – Jeg har vært veldig imponert over intensiteten. De har endret form siden jeg var der med tanke på hvordan de trener og blitt mer profesjonelt, sier Botheim om klubben der han var på lån høsten 2020.
 9. Det er stor forskjell ja, se på Curtis i går kontra mot Sogndal, var det samme spiller? Han har jo spilt for kunstgressklubber i Sverige. Og forskjellen på strøken kunstgressbane, som faktisk var vannet, og den tørre vegg-til-vegg filten på Nordre Åsen er enorm.
 10. Hvorfor er det urimelig å bruke så store summer (som selgende klubb)? Din informatør sier at det er vanlig at kjøpende klubb betaler agenthonoraret. Espen Bugge Pettersen og Jon Tunold sier noe annet. Og uansett dette er bare måten man fører regnskapet på, litt forenklet blir det jo ikke annet enn sånn: Vi selger en spiller 40 (brutto) - 5 går til agent, netto til klubb 35 (selgende klubb betaler agent). Vi selger en spiller for 35 og får alt selv, kjøpende klubb betaler 5 til agent. I begge tilfeller betaler kjøpende klubb 40 som fordeler seg 35/5 selgende klubb / agent. Tunold sier at to overganger ut bidrar mest, det er Emil Bohinen(to agenter er brukt) og også en periodisering av agenthonorar ifm Kristoffer Askildsens overgang og gjør at deler av det honoraret kommer som en 21-kostnad. 20 transaksjoner hadde Stabæk i 2021, dvs at det er mange å fordele dette beløpet på. At det er sånn at agenter skal sitte igjen med så mye penger er dessverre en del av hverdagen. Akkurat som når man kjøper en bolig. Megler skal ha x prosent, som blir borte fra kjøper/selger (i tillegg tar staten 2.5% i dokumentavgift fra kjøper på selveiere).
 11. Vi møter Lyn borte, 18 eller 19 mai.
 12. Får følgende treff på Nordre Åsen på YR (7 x gårdsbruk, 2 x Ås og ett busstopp):
 13. Det kan lønne seg å spille hos Norsk Tipping på flere av spillene du nevner hvis du har trua på oss og våre. Stabæk som vinner av Obos gir 5.0 i odds, direkte opprykk 2.15. Fitim og Oliver gir begge 15 i odds som toppscorer. Direkte nedrykk gir 200(!) i odds. Skattefrie gevinster blir det også:)
 14. Man kan ikke ensidig terminere en kontrakt sånn uten videre. Man kan selvfølgelig påstå mislighold eller avtale en terminering med spilleren, det siste skjer neppe uten at man kompenserer spilleren for hele eller deler av gjenstående lønn. Misligholdpåstand blir fort en tvist..
 15. Jo takk, og jeg er jo klar over det. Poenget er at i denne saken virker det forholdsvis oversiktlig og "lett" å argumentere i stykker påstandene. Spesielt hvis det med grunnforholdene lar seg dokumentere. Er jo da høyere usikkerhet i plan 3A, og er det noe ethvert kommunalt byggeprosjekt av en hvis størrelse ryker på så er det jo økte kostnader pga grunnforholdene.
 16. Utrolig spesielt dette, man setter opp investering av en stadion som skal stå der i 50 år opp mot lovpålagt velferd. Noen som har sett tilsvarende sammenligning av denne type prosjekt ? Skal ikke skattebetalernes penger kunne gå til noe særlig mellom vugge og grav lenger? Men det som er forvirrende er følgende uttalelser fra Arbeiderpartiet: "På grunn av usikkerhet knyttet til grunnforhold, frykter de 2C-alternativet kan bli langt dyrere enn antatt." og I"følge kommunens egne lave anslag er 3A 130 millioner billigere enn 2C. Ved høyere anslag er forskjellen 159 millioner kroner. Men da er ikke salgsinntekter for næringsarealer i 2C-alternativet med. Her opererer kommunen med potensielle inntekter mellom 50 og 100 millioner, som gjør at forskjellen mellom de to alternativene blir lavere. " Og fra BIR: "– Punkt én er økonomien. Det er billigere å lage alternativ 3A, enn 2C. Punkt to er risikoen. Det er mindre risiko å bygge stadion der den ligger i dag. Grunnforholdene under den gamle hovedtribunen – mot Øygardveien – er best og skal ha den tyngste delen. Punkt tre er at alternativ 3A er godt nok." Mye å melde her, og man må ta forbehold om at ting er riktig gjengitt, men.........! 1: I Stabækpodden snakkes det (sånn jeg skjønner det) om at grunnforholdene er klart best utredet og er best under 2C-alternativet. Kan dette dokumenteres @Jon? Hvis det er som Jon sier vil det jo si at argumentene til AP og BIR faller på stengrunn! 2: AP skisserer et budsjett uten inntekter fra næringsdelen. Burde det være mulig? Og viktigheten av at bruken av anlegget blir bred, har man i det hele tatt tenkt på det? 3: BIR melder at "alternativ 3 er godt nok". Alene, så står den uttalelsen til stryk på alle nivåer. Godt nok for hva?
 17. Klubben mangler da for .... ikke sjel. Den mangler profiler.
 18. Alt er mer eller mindre gammelt stoff, det artigste etter min mening er et bilde fra Bekkestua etter cupfinalen i 98 hvor plakaten "Ingebrigt for President" er sentral og på bilde kjenner jeg igjen mange veldig bra Blaa folk! Blant annet en ekstatisk Erik Espeseth (i dag et eller annet oppe i systemet i en Oslo-klubb).
 19. Den var vel fra 2019. Og da rykket Ranheim og Tromsø direkte ned, Lsk på kvalik. Artig lesning og det forteller litt om hvor ofte usannsynlige ting skjer. Ranheim hadde 25% for å gå direkte ned, så den var i nærheten. Tromsø hadde 9% for å gå direkte ned, 10 i odds altså, rett inn. Lsk hadde 3% sannsynlighet for å havne bånn 3, etter det jeg husker gjorde de nettopp det, hvis man samtidig sier at de hadde 50% sjanse for å holde seg i en kvalik betyr det på forhånd (apriori) at det var ca 2% sjanse for nedrykk 25.08.19. Litt uti advent var de i Obos. Godset hadde 81% sjanse for bånn 3, og 6% sjanse for topp 11, de ble nr 11. Never give up!
 20. Møte i MIK (Miljø, Idrett og Kultur) torsdag 19 august, kommunestyremøte er 1 september og fordrer vel da at Kommunedirektørens forslag blir vedtatt 19.08. Dokumenter her.
×
×
 • Create New...