Jump to content

Jalasto

Bruker
 • Posts

  149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Jalasto

 1. En ganske så irriterende ting hvertfall i første omgang, hver eneste gang man har en corner som stort sett havner ved første stolpe har man aldri noen i nærheten der og Start kan enkelt hver eneste gang klarere unna. Synes at Hernandez hadde en godkjent kamp ettersom han var grusom i cupkampen uken før, hadde flere viktige klareringer defensivt.
 2. Ser at Daigo Kobayashi har blitt lagkamerat med Freddy Adu i Las Vegas Ligths FC. Andrew Jacobson ser ut til å være klubbløs. Noen som tror at Bradley kommer til å bli gjennforent med noen tidligere blaa i Los Angeles FC?
 3. Bare man for all del unngår å slippe inn et tidlig mål. Ikke gir bort for mange unødvendige dødballer som Sogndal er gode på. Med fire poeng på de to siste kampene som har vært bortekamper mot RBK og Odd så burde man jo komme inn til kampen med stor selvtillit, mens Sogndal som tapte den kampen de ikke skulle tape mot Tromsø er desperate. Man har satt tendensen i hjemmekampene som endte med tap som mot Kristiansund og Sandefjord der de scoret på sin første mulighet, men skal sies at i begge disse kampene hadde både Kristiansund og Sandefjord skudd i tverleggeren i første omgang, så i begge de to kampene var man egentlig litt heldig som kun lå under med et mål til pause, men i begge disse to kampene kom man seg i starten av andre omgang. Mot Kristiansund utlignet Nimely, mot Sandefjord bommet Ohi på straffe på 1-0 til gjestene, så score de 2-0 rett etterpå. Men felles som både Kristiansund og Sandefjord i de kampene var at de kom til Nadderud med en klar plan som de klarte å gjennomføre. Ikke tilfeldig at man har sett disse tilfellene mot lag hjemme som har endt med tap mot lag som ligger nederst på tabellen. I en god del av disse hjemmekampene er det sjokkerende hvor lett motstanderen spiller seg gjennom og kommer til sjanser. Dette gjelder både sentralt i banen men også på kantene.
 4. Angående siste serierunde i 2013 så vet jeg ikke helt om det var noe som helst av situasjoner i den siste kampen rundt Hødd som egentlig var noe kontroversielle, men innbilte meg det. Ser jo at de tapte 3-1 for Mjøndalen og at Kirkevold scoret to for bruntrøyene og at Ulland- Andersen ble utvist for Hødd. Men ja hadde de vunnet at de tatt den direkte opprykksplassen.
 5. Ikke er jeg helt sikker på hva som er passelig tråd for dette, men jeg tror denne skal gå bra. Aftenposten skrev en greie igår om Hareide, Danmark og hele prosessen med hvordan han ble landslagstrener for danskene. De tok i utgangspunkt i at det var svært tilfeldig at det var akkurat Hareid som ble Malmø- trener i rundt 2013-2014. Ronny Deila var blant annet et av de heteste navnene men han valgte den gang og bli i Godset. Den Malmø- jobben er nok en stor del av grunnen til at Hareide idag er Danmark- trener. Videre kom Aftenposten med flere eksempler på hvor annerledes ting kunne vært om ditt og datt hadde skjedd istedenfor: VIF, Vallhal, kvalikkamp mot Sandefjord og Jonny Ditlefsen. Hva hadde skjedd med klubben den gang om Ditlefsen ikke hadde bortdømt Sandefjord og VIF da hadde rykket ned? Annen ting er Lyn som ledet serien med rundt 10 poeng halvspilt i 2002, men som rotet det bort. Hvis de hadde vunnet, CL- spill? Da har man jo nok av ting å ta av hos Stabæk? - Om man hadde satt noen av sjansene i Parken mot FCK? Hadde det blitt CL- spill? Hvor mange millioner gikk man glipp av? - I 2013- sesongen, hvis det ikke hadde blitt opprykk? Hvor hadde klubben vært i dag? Det var jo også en god del som gnålte om et eller annet straffe som Hødd ble snytt for i siste kamp? (Eller hvertfall en dommeravgjørelse i en annen kamp den siste runden som hadde innvirkning på hvordan tabellen ble til slutt.) - 2015- sesongen, hvis RBK ikke hadde fått den feilaktige straffen på 2-0 til Stabæk, hvordan hadde resten av sesongen da blitt? (Når selv Jesper Mathisen mente at det var feil sier jo det sitt!) - 2016- sesongen, hjemmekampen mot Jerv. Hvis Ohi ikke hadde vært på rett plass til rett tid, hvordan hadde man klart seg i Obos? Med både Glimt og Start nede ville det hvertfall blitt mye tøffere enn de to foregående gangene man har vært nede en divisjon.
 6. Den innsatsen og innstillingen som man hadde i den første seriekampen. Der ballen også gikk kjapt fremover når man vant den. Har man den innstillingen kommer man til å vinne med mange mål over Sogndal. Ser man bort ifra alle annuleringene den kampen så burde man likevel ha klart og score 3-4 mål til i den kampen med tanke på de sjansene man skapte.
 7. Synes ikke det er helt bak mål og bekymre seg nå som det er fire kamper igjen, tre borte og en hjemme, når man gjerne skulle sett at det var mer enn seks poeng ned til nedrykk. Likevel, med tanke på det er hele fire lag mellom 9. plassen og kvalikkplassen så skal jo veldig mye til. Sånn sett var det en bra runde siste med tanke på Aalesund og KBK delte poengene. Førstnevnte har jo et veldig vanskelig program igjen, ser ikke hvordan de skal plukke så mye poeng der. Tror dermed man nærmest kan låse Aalesund sammen med Viking til direkte nedrykk. Da står man kun med kvalikkplassen igjen. Av de fire gjenstående kampene: RBK- Borte: Typisk at det ikke er Europacup for RBK denne uken, et utvilt og heltent RBK kan sikre gullet hundre prosent. Lov å drømme om 2001, 2003, 2008, 2011 og 2014- kampene på Lerkandal der man hadde dagen. Ingen tvil om at det vil bli kontringsrom hvertfall til Boli. Odd- Borte: Er faktisk den kampen jeg har mest tro på poeng. Et Odd- lag som scorer lite og ganske sannsynlig har lite å spille for. Sogndal- Hjemme: Kanskje det laget i ligaen som er best på å spille på den måte som Stabæk håndterer aller dårligst. Hvis man bare kan score et tidlig mål i første omgang og det er Sogndal som må fremover. Skulle Sogndal score først vet alle hvordan det vil gå. Viking- Borte: Enten- eller kamp. Har man virkelig noe å spille for her og for et tidlig mål tror jeg man vinner med flere mål. Ikke like mange som VIF sist helg. Hvis man ikke har så mye og spille for så er det typisk at Viking slipper seg løs og vinner. Dermed lever Rogaland- mareritet i beste velgående.
 8. Seriestart i MLS i helgen. Noen som vet om Cole Grossman har funnet seg en ny klubb? Muhamed Keita var jo aktuell for en MLS- klubb for en liten stund siden? Spent på hva som skjer rundt Mikkel Diskerud, men Ola Kamara, Nicolai Næss, Andrew Jacbson, Daigo Kobayashi og Ricardo Clark blir å finne i denne ligaen. Michael Stephens er nå å finne i San Francisco Deltas i NASL.
 9. Så ditt tips er 14. Plass og kvallik med dagens tropp?Forøvrig enig med deg ang ønsker for nye spillere Er forsåvidt mer redd for nedrykk jeg egentlig selv om det er mange dårlige lag i TL. Men vi er absolutt et av de dårlige lagene ville jeg si. Er det en ting man må huske på angående forrige sesong så var det at det var Brann og Sogndal som var de to nyopprykkede og det var heller ingen overaskelse at ingen av dem ikke var i bunnstriden. Imotsetingen til 2015- sesongen der man hadde Sandefjord og Mjøndalen som begge rykket ned som nyopprykkede lag. Godt mulig Sandefjord har lært fra sist gang de var oppe, men er sikker på at de vil slite i bunnen. Kristiansund tror jeg fort blir som Mjøndalen 2015. Altså, med andre ord er det enda klarere nedrykkskandidater.
 10. I hvilken kategori plasserer man da eksempelvis Anthony Annan, Alanzinho, Martin Andresen osv? Alle tre har vært i klubben i mer enn en periode. Så en viss kjærlighet til klubben har jo disse hatt siden de en gang har kommet tilbake. Tross for at ingen av vil nevnes i samme setning som MMS, Flem, Grimstad osv.
 11. Annan og Diskerud. Men nå var ikke førstnevnte permanent Stabæk- spiller på den tiden heller. Kjell Roar Kaasa og Karl- Petter Løken gikk begge motsatt vei.
 12. Det er langt ifra naivitet. Henning Hauger spilte på lag med Somen Tchoyi, Alanzinho i toppform, Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarson, Anthony Annan, Christian Keller. Det er jo bare å gi ballen til en av de gutta så ser du bra ut. Det som er naivt, er å tro at han er løsningen på 2017. Jeg mener vi kan sammenligne han med Christer Kleiven. Ingen frelser. Bare gammelt talent som aldri slo helt igjennom. Skogseid holder med gammel moro. Nå må vi bruke unge lovende og hente en Afrikaner som sliter med spilletid på lån fra Nederland for å skape konkurranse. "Gammelt talent som aldri slo helt igjennom" som Christer Kleiven? Her faller man ned på den virkelige naiviteten. Sammenligne karrieren til HH med Kleiven er ganske sykt uansett hvor skuffet man er over førstnevnte valgte Godset. Men, siden det blir referert til at mange kommer med kommentarer som "han er jo egentlig ikke så god" hver gang det er en spiller man har hatt i kikkerten men som ender opp i andre klubben kan jeg bare minne om en ting: Skuffelsen den dagen da Azemi signerte for Glimt etter å ha trent med Stabæk en god stund, men dagen etter hentet man jo en viss spiss fra Hviterussland som gjør at det faktisk går an å ha litt is i magen.
 13. Grossman var i alle fall ferdig i stb 9. desember. Stemmer, derfor var det passelig og ta det i en tråd som handler om tidligere blaa. Sesongen i MLS starter i starten av mars, så fortsatt litt tid ettersom jeg regner med at han vender hjem til USA. Kanskje et av disse nye MLS- lagene kunne være noe for Grossman?
 14. Kun basert på at man startet med to såpass uerfarene spillere som Race og Mehnert? Ellers var jo store deler av den elleveren som tok 3. plass sesongen før. Det blir jo uansett en del nye fjes fra den antatt beste elleveren man har idag. Meling forsvinner nok, da må uansett en ny midtbanespiller inn.
 15. Kommer Fagermo nå til å klage over at hans tidligere solgt nettopp solgte en lokal spiller som Martin Rønning Ovenstad og erstattet han med HH? Forresten er det noe nytt rundt Keita, Grossman og Gorozia? Typisk at førstnevnte havner i VIF, han hintet jo litt om det i et intervju med VG i starten av januar. Eller kanskje han ender opp i Molde. Men vi vet jo at han uansett kommer tilbake på lån på høstsesongen. Han og Deila hadde sine krangler da de var i Godset, så skulle han dra til VIF nå vet vi hva som skjer til høsten.
 16. Flere som virkelig svartmaler spissposisjonen med tanke på hva man har i stallen per dags dato. Men likevel, ikke glem at Boli scoret 14 mål i serien i 2014, kun Kjartansson og Gytkjær som hadde flere den sesongen. Ikke siden tilbake til 2009 hadde man da en spiller med tosifret antall seriemål i TL. Og ja, Boli er riktignok ute en stund med skade og at han ikke har scoret så altfor mange mål siden han forlot oss for to år siden. Noe sjansespill er det med Boli ja, men vi vet hvertfall hva vi får. Ohi med sine avgjørende scoringer på tampen av sist sesong må man jo også ta med. Som enkelte har vært inne på, han var som resten av laget håpløs under McKinlay. Mye grunnet at han ganske tydelig slet med å finne sin rolle, men det var jo akkurat det han gjorde de siste kampene av forrige sesong? Uansett hvor kritisk man er til kampen hans mot Jerv i Grimstad der han brente en stor sjanse så kom han tross alt til muligheter siden han var på rett plass til rett tid. Er det ikke akkurat det som kjennetegner en god spiss? Hvis man unngår 4-2-3-1 formasjonen som man åpenbart ikke har de rette spillerne til, la Ohi få en spissmaker ved sin side. Hva slags spisstype er Mauritz- Hansen? Er han en bevegelig spiss som kunne passe bra til Ohi? Forresten, hadde man et spissproblem i 2013? Stokkelien scoret jo bare ett mål mindre enn Jo- Sondre Aas som ble toppscorer den sesongen.
 17. Flott resultat. Ikke bare at Tromsø forblir på 30 poeng, men jo flere kamper Start vinner nå jo mer sikker på er at jeg siste kampen på Nadderud blir en enkel seier for oss. Hadde bare vært så typisk om ting allerede er avgjort før siste serierunde. Huff, hvor utrolig viktig og avgjørende kveldens kamp vil bli.
 18. Synes Edvartsen svarte bra for seg da han ble intervjuet etter kampen. Som han sa, han så at det var en klar felling som fratok Sogndal en målsjanse og at det er to situasjoner han kan dømme på. Han gir LSK- spillerne mulighet til å forklare seg, men ingen sier tydeligvis noenting. Skjønner ikke hva LSK egentlig klager på. Hvis det er at Edvartsen sa at Kippe og Amundsen begge var trege, så mente han i forhold til at de begge var bak Ramsland som ble felt. Ikke noe om at de er trege generelt, men der kunne kanskje Edvartsen formulert seg mer nøyaktig i forhold til at det var selve straffesituasjonen som gjorde at han brukte ordet treg. Ellers, verdt og nevne. I kampen på Åråsen forrige sesongen ble jo Diomande felt alene med keeper. Flere som husker hva Edvartsen svarte da? Noe som at han var veldig sikker, men ikke hundre prosent og da gadd han ikke ta risikoen i forhold karantene hvis han hadde dømt på den situasjonen. Var ikke tilfeldigvis Kippe som var synderen, noen som husker?
 19. Eirik Haugstad. Eneste kamp han har startet til nå.
 20. Synes svartmaling som har vært på forumet den siste tiden og det stadige maset om en ny spiss, i tillegg til at det virker som at mange nesten glemmer hva man allerede har i klubben. Sayouba kommer nok til å ta flere steg med et år mer rutine, i tillegg ser han ut til å få konkurranse fra Singh. Noe som er bra. Vi sitter fortsatt igjen med en av ligaens beste midstopperduo, at Næss sannsynligvis forsvinner til sommeren, javel, men han blir her hvertfall halve sesongen så får problemstillingen komme når den tid er inne. Midtbanen er i likhet med backposisjonene usikkert ja. Grossman sykemeldt. Østvold som har imponert i sesongoppkjøring har vel ikke a-lagskontrakt. Issah kan bli for offensivt. Men ikke glem Gorozia. Gjorde flere gode kamper sist sesong, men havnet i skyggen av de offensive stjernene. Kanskje han kan bli en av de virkelige store profilene kommende sesong? Så til det offensive. Midt oppi spørsmålet om "kommer det en ny spiss" "eventuelt når det kommer det en ny spiss?" Se på firkløveren vi har i Asante, Kassi, Ohi og Eghan. Hvordan skulle man fått plass til enda en spiller til? Asante kommer til å levere godkjent antall målpoeng. Han klarte det til og med under en trener som Mons Ivar Mjelde. Kassi hadde en bra høstsesong sist, så kommende sesong er tiden kanskje inne for at han er stabilt god i en hel sesong? Ohi dunket inn hele 15 mål for Jerv i divisjonen under sist sesong. Han er kanskje den spilleren som ligner mest en spiss, tross for at den har pekt ut at han kanskje ligner mest en offensiv midtbanespiller, men 15 seriemål må jo si noe han er giftig foran mål. Eghan er en spiller som fort kan dominere på samme måtte som el- Ghanassy om han kommer i form. Alt i alt sitter vi jo igjen med at lag uten så altfor mye nytt, er det ikke nettopp det som har vært det de fleste har påpekt de siste sesongoppkjøringene, at vi må bygge opp nye lag hver vinter?
 21. Greit nok at det ikke er så altfor lenge til sesongstart og at vi trenger noe forsterkninger, men at dagens lag er nedrykksmateriale? Virkelig? I motsetning til de to foregående sesongoppkjøringen har vi faktisk denne vinteren stort sett hatt det laget som vi kommer til å stille med til sesongstart. Vi har blant ligaen beste midtforsvar, venstreback, Kassi og Asante på topp som begge er garantister for mål og assists. Greit nok at resultatene i treningskampene ikke har vært bra, men det var de heller ikke under Bradley. Sist sesong fikk vi tross alt de tre aller viktigste brikkene på plass (Asante, Diomande og el- Ghanassy) rett før sesongstart. Før det var jo stemningen her inne nærmest like pessimistisk som den er nå. Men da var jo klagingen stort sett at vi var en klubb bestående av leiesoldater som kun signerte spillere på kortidskontrakt og på lån. Nå som vi har store deler av laget fra forrige sesong så er det noe annet det må legges fokus på ja.
 22. Hvordan skal man egentlig klare og fordøye et slikt tap som i kveld? Uansett hvor ofte man sier til seg selv at vi uansett tok medalje så er det liksom som at man har brukt opp gleden den siste uken fra kampen mot Start ble blåst av til å glede seg over at det ble medalje, på en slik dag som det her hvor Bradley har sin siste kamp er det bare en rar følelse alt dette. Så hvordan komme seg videre, etter dette nederlaget? - Sist gang vi hadde et lignende resultat var mot LSK i 2011 der det ble 7-0 tap. Men da dro vi helgen etter til Lerkendal og vant over RBK som den gangen hadde JJ ved roret. Da kunne man mye lettere glemme det tapet. Nettopp LSK slo oss 6-1 på Nadderud i 1999. Brann derimot har vi både positive og negative. Fra 7-1 på Nadderud i 2000 der Petur Marteinsson faktisk scoret to mål. 6-0 mot bergenserne i 2003, 6-1 mot RBK på Lerkendal samme sesongen. Så må jeg minne om at vi tapte hele 8-1 i Bergen i 2001. Mot Glimt vant vi faktisk 6-1 over i 2000. Med andre ord: Dagens resultat er noe som vi har vist de siste femten årene kan være et typisk Stabæk- resultat. På godt og vondt. - Ser noen tidligere i tråden har blitt minnet om hvordan tingenes tilstand var for tre år siden da siste hjemmekamp mot Sogndal som skulle være den siste TL- kampen på Nadderud på hvertfall ganske så mange år. Det tenkte nok de fleste av oss. De få som nok ikke gjorde det er heldigvis de som har bidratt til at vi er der vi idag. - Livet går videre. Med landskamper kommende uke. Da er det fra og med mandag det hele landet vil fokusere på kommende uke. I tillegg har vi jo ganske så interessante playoff kamper til TL. Vi har jo grunn til å følge spesielt godt med på Ohi. - Angående Ohi. Nye spillere, men først og fremst spørsmålet om ny trener. Faktisk så gleder jeg meg nærmest til å følge forumet nå fremover når det hvertfall vil være aktivitet rundt det med nye spillere og ny trener. Flere som jeg synes det er sprøtt og tenke tilbake hvordan det var fra desember i fjor til serien startet i starten av april? Fra vi knapt satt igjen med noen spillere i januar, Trondsen sin avgang som satte sinnene i kok her inne, til at Diomande ble klar etter denne skattejakten (den greia der man fikk hint om hvem denne spissen kunne være) som var her på forumet, Asante og el- Ghanassy som ble klare ikke sålenge før seriestart. Jeg merker faktisk jeg gleder meg til dette sirkuset er i gang.
 23. Er det nå mulig og få kjøpt billetter på Anton Sport?
 24. Er det slik at Anton Sport kan trykke navn og nummer på drakter?
×
×
 • Create New...