Gå til innhold

Crispo11

Bruker
  • Innholdsteller

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Crispo11

  1. Denne overgangen skjønner jeg lite av. Vi kjøper ut en spiller som ikke passer inn i formasjon, og heller ikke går inn i startelleveren. Han har nok også hatt god lønn i Start og Viking. Dette høres ut som en oppskrift på fremtidig "gammel moro". Måtte jeg ta feil. 

  2. Vi trenger sårt bedre kvalitet på backene. Øverås er en ålreit backup, men langt ifra god nok til å spille 90 uke etter uke. Har lite eller ingenting å bidra med fremover. Vogt på sin side sliter med at han ikke har en god nok venstrefot. Gang på gang for svake eller unøyaktige avleveringer. Synes ikke Jonassen er særlig mye bedre, men han er ihvertfall venstrebeint. Kino er et kapittel for seg selv. Langt langt ifra god nok. 

  3. Vanlig praksis ute i Europa rundt klausuler er at lånende klubb skriver kontrakt med spiller, som trer i kraft hvis klausulen aktiveres. Når Juventus signerte Morata fra Real Madrid med tilbakekjøpsklausul måtte Morata først skrive ny og lengre kontrakt med Madrid. Og det var den kontrakten som ble aktiv når Morata plutselig sto på Santiago Bernabeu to år senere. Om Stabæk har gjort dette er kanskje ikke sikkert? 

  4. Ufattelig dårlig markedsført, men tror det skal komme Stabækspillere til FIFA 19 launch på Elkjøp på storsenteret. Fant ingenting på verken Stabæk eller elkjøps Facebook for å dobbeltsjekke, men det var hengt opp lapp utenfor butikken.

  5.  

    Generelt er jeg veldig skeptisk til videodømming, blant annet fordi jeg frykter det kan stykke opp spillet, men straffesituasjonen mot Særp er jo et tilfelle der det kan fungere bra. Ballen går ut av spill etter taklinga uansett, og dommer viser med all tydelighet at han rekker å spurte bort til fjerdedommer uten at det tar for mye tid. Istedenfor å kjefte på Ordinas for at han våget å vise følelser, kunne han da tatt en kikk på en TV-skjerm...

     

    Det var jo forøvrig ikke corner...

     

    Jeg skjønner ikke hvorfor dommeren må løpe bort til en sånn skjerm uansett. Burde holde at en dommer har ansvaret for å se på skjerm og kan si på øret til hoveddommer hva han skal dømme.

     

     

    Angåaende VAR, så mener jeg det omtrent ikke finnes flere grunner til å være skeptisk. Jeg følger Serie A ganske tett, og erfaringene fra VAR derfra er omtrent utelukkende positive. Til tross for at dommer bruker noe tid på å kommunisere med VAR teamet, har effektiv spilletid gått opp. Det har også blitt mindre eksempler på filming i straffefeltet. Tidsbruken på hver enkelt situasjon har også falt, ettersom dommerne blir mer trygge på teknologien, og jeg tror snittet på VAR situasjoner endte på 90 sekunder. 90 sekunder etter en kontroversiell situasjon har vi tid til. Spesielt ettersom mye av denne tiden ellers ville gått med til at spillerne flokker seg rundt dommer osv. Dessuten får man mulighet til å juble dobbelt. Enten når eget mål godkjennes etter VAR, eller når dommer ikke har annet valg enn å annullere Rosenborgs utligning 5 minutter på overtid. Det kan være nesten like befriende å juble for at motstander ikke får situasjonen sin vei.

     

    Når det gjelder bruk av skjermen, fungerer det som regel som Andreas forespeiler. VAR teamet sitter i en trailer/rom på stadion eller lignende, og har konstant kommunikasjon med hoveddommer. Etter de fleste VAR-situasjoner ser man dommer kommunisere med de han har på øret, før han tar en avgjørelse. Dette gjelder for eksempel offside situasjoner, ball inne/ute, som det er fasit på, eller dommer kan spørre om spiller a handset/taklet spiller b i en situasjon han er usikker. Situasjonene som går til skjermen er som regel der hoveddommer ikke har fått med seg en situasjon, slag, straffesituasjoner som krever skjønn osv, eller dommer som ber om å se en situasjon på nytt.

×
×
  • Opprett ny...