Jump to content

Snubben

Bruker
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Reputation

32

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er positivt å se at det defensive fungerer bedre, og at vi tross alt klarer å holde Glimt fra å skape særlig mye i førsteomgang. Det er åpenbart at det er dette Kjønø først og fremst har jobbet med siden han tok over, og arbeidet har gitt resultater. At vi taper 0-3 mot eliteseriens beste lag var ikke overraskende, da vi visste at spillet kom til å skje på vår banehalvdel 90% av kampen. Det som er bekymringsverdig er hvor lite plan det er over vårt eget spill. Vi mestrer knapt 5 trekk innad i laget, og nesten alle pasninger går bakover eller på tvers i banen. Spillerne virker ikke å trives med ballen i beina, og vi er pdd. det laget i ligaen som ligner aller minst på måten vi er vant til å se Stabæk spille fotball på. Selv Mjøndalen har flottere kombinasjoner og mer kreativitet i laget enn oss. Usikkerheten i laget gjør oss ekstremt forutsigbare, og det virker som de fleste lag i serien nå har skjønt at de trygt kan presse høyt mot oss uten å bli straffet for det, snarere tvert imot. Jeg håper Kjønø og laget bruker landslagspausen på å øve inn noen enkle trekk for å spille av høyt press og forsøke å få ballen oppover i banen. Hvis vi skal spille med vingbacker må det være en plan for hvordan de kan kombinere med midtbanen for å skape ubalanse hos motstanderen. Vi trenger ikke å se lengre enn til Tromsø, en av våre andre nedrykkskonkurrenter.
 2. Dette var 3 etterlengtede poeng. Fint å se at Kjønø og laget har brukt den siste tiden godt på å finne en formasjon som får det beste utav lagets spillere, til tross for at det ikke fungerte mot godset i midtuken. I situasjonen vi er i nå hvor det lekker bakover, så er det smart å ha 3 krigere bakerst som får kælket ballen unna. Jeppe og Sturla har sine styrker offensivt, og det gjør dem godt å få slippe unna det tyngste defensive ansvaret. Se bare på 2-0 målet hvor verdifull venstrefoten til Jeppe er når han kan bidra oftere på kantposisjon. Midtbanen og angrepet jager med en helt annen intensitet enn tidligere i sesongen, og det resulterer i at det for en gangs skyld er vi som presser motstanderen til å pådra seg stygge balltap på egen halvdel - noe som gjør at vi tidlig får kampen inn i vårt spor. Kudos til Kjønø for å bytte 4 der fremme tidlig - i en periode der det var en del slitne bein og Sandefjord var i ferd med å litt mer pusterom. Det gir oss en ny giv, og derfra og ut er vi klart best. Å vinne borte i Sandefjord i årets sesong er en god prestasjon som bør gi laget etterlengtet selvtillit i den viktige perioden som kommer. Det er likevel ikke til å stikke under en stol at Sandefjord med Wembangomo og storebror Kristoffer ute, mangler mye av det offensive arsenalet som kunne bydd på problemer for oss. Derfor ser jeg gjerne at vi er enda et hakk bedre på onsdag, for om vi slår godset så begynner dette virkelig å ligne på noe.
 3. Støtter forslaget om å prøve en variant med 3 bak, selv om det strider med alt som har fungert tidligere i Stabæk. Vi mangler en spiller på midten som tar defensivt ansvar på måten Bohinen og Børkeeiet gjorde dette i tidligere sesonger, samtidig som vi har to backer som er klart bedre offensivt enn defensivt. Virker for meg som en logisk tilnærming, i det minste frem til vi får tettet igjen bakover. Det er tydelig at vi mangler kreativ kraft i midten, hvor alt av pasninger stort sett går sidelengs eller bakover. Får vi doblet på kantene med Sturla, Jeppe, Oliver, Kornelius eller Antonio, så kan vi kanskje få til en fotball der vi spiller på styrkene til spillermateriellet vi faktisk har.
 4. All den tid vi mangler alternativer og konkurranse om kantrollene så skjønner jeg ikke hvorfor Helland ikke skulle kunne være aktuell for oss så lenge man kan bli enige om fornuftige betingelser. Med farten og innsatsviljen til Edvardsen og Normann Hansen så vil det være en fordel å faktisk ha bredde nok i troppen til å få på friske bein etter en times tid. Eller å få inn Helland som en boksåpner om vi står og stanger i en kamp der vi ikke får utnyttet farten på kantene uansett. Er han villig til å fire litt på kravene for å komme til oss så sier jeg kjør på.
 5. Jeg synes vi henger helt greit sammen bakover frem til vi slipper inn første målet. Forsvaret rydder unna, og midtbanen har grei kontroll. Vi skaper lite fremover, men det gjør RBK også. Vi evner å spille vårt eget spill, men det går ikke fort nok fremover på banen når vi har initiativet. Etter baklengsmålet senker RBK skuldrene og gjør et par offensive bytter, og plutselig vinner de alt av dueller. Vi klarer ikke lengre å spille oss ut bakfra og det ender opp med måking av ball. Totalt sett synes jeg ikke dette er så ille. Husk at vi har flere unge spillere på banen med lite erfaring fra dette nivået og har lite tid til å spille inn laget. Bohinen, Amankwah og Kassi er 3 av våre aller beste spillere, og vi trenger dem tilbake om vi skal ha ambisjoner om øvre halvdel. De som kommer inn i fraværet gjør seg ikke bort, men det blir et knepp for svakt mot RBK når de først kommer i dytten.
 6. Herlig å se Oliver jobbe og slite der på topp og bruke styrkene sine til å uroe motstanderens forsvar. Lekkert og ukomplisert forarbeid på 1-0 målet, den typen besluttsomhet er det vi behøver for å få kontringsspillet vårt til å sitte.
 7. Hvorfor slår ikke Kassi cornere lengre? Altfor mye luft under de greiene Ronald driver med.
 8. Endelig seriestart! Tipper vi får se en lignende lagoppstilling: Sandberg Hanche - Vihmann - Demidov - Moe Børkeeiet - Bohinen Vetlesen - Rusike (Kassi) - Brynhildsen Boli
×
×
 • Create New...