Gå til innhold

Nøfyse

Bruker
  • Innholdsteller

    251
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Nøfyse vant dagen sist 13. Januar

Nøfyse hadde mest likt innhold!

Omdømme

1 102

Nylige profilbesøk

4 354 profilvisninger
  1. Og ikke minst det å ta av press er jo noe alle ser etter i en back eller stopper nå til dags. Har du fysikk og fart i tillegg, er det mange som blir interesserte.
  2. Det er ikke første gang at noen som legger vesentlig vekt på personlighetstester i en ansettelsesprosess, bommer totalt. Jeg ville tatt det som et rødt flagg på linje med å bli spurt om stjernetegn under et jobbintervju. Som verktøy har det så klart mer for seg enn et horoskop, men den praktiske anvendelsen er ofte omtrent like velfundert.
  3. Kanskje ikke et helt uvesentlig poeng, det. En klubb kan jo gjøre en dårlig vurdering av spilleren som vi er uenige i, men det er tross alt to MLS-klubber på rad som har funnet ham for lett. Og bunnivået i MLS er virkelig ikke noe å skryte av.
  4. Ved en nærmere sjekk så jeg at bortfall av kompensasjon dersom spilleren ikke har fått et nytt kontraktstilbud er en særbestemmelse for overganger innenfor EU/EØS for ikke å bryte med Bosman-dommen. Men som sagt så må et eventuelt krav fra Dallas i alle tilfeller være en sak mellom dem, Columbus (2) og eventuelt MLS.
  5. Jeg fant ytterligere et viktig poeng. I 2022 avsto Dallas fra å tilby ham den kontraktsforlengelsen som de hadde opsjon på. Som @odd allerede har påpekt så bortfaller retten til utdanningskompensasjon dersom klubben ikke tilbyr noen ny kontrakt. Jeg kan ikke forstå annet enn at dette avgjør det hele, om det var noen tvil fra før. Det kan som sagt hende at det er jeg som har misforstått eller oversett noe, men jeg kan i alle tilfeller ikke forstå annet enn at et eventuelt krav om utdanningskompensasjon må være en sak mellom Dallas, Columbus (alternativt Columbus 2) og MLS. Det kunne jo være interessant å høre fra Stabæk-hold hva som gjør at de mener det kreves kompensasjon for å signere Roberts eller om de kanskje ikke har undersøkt det godt nok.
  6. Det er mulig det kan være noe der, men Columbus Crew 2 spiller jo ikke i MLS. De spiller i MLS Next Pro hvor spillerkontrakter ikke eies av ligaen.
  7. I følge regelverket til FIFA kan jeg ikke helt forstå at vi må betale utdanningskompensasjon i det hele tatt. Der står det at utdanningskompensasjon skal betales for spillere til og med det året de fyller 23, som i dette tilfellet er i år, men det er kun årene fra spilleren var 12 til 21 som skal kompenseres. Videre står det at når spilleren signerer sin første profesjonelle kontrakt skal utdanningskompensasjon utbetales til samtlige tidligere klubber som har bidratt til spillerens trening, og i påfølgende overganger skal kompensasjon utbetales kun til spillerens forrige klubb for tiden han trente med dem. (Tidligere klubber har da allerede fått sin kompensasjon ved tidligere overganger.) Thomas Roberts' forrige kubb var Columbus Crew 2, som hentet ham i fjor, det året han fylte 22 - altså etter det siste året som gir rett til kompensasjon. Jeg vet ikke hva jeg eventuelt har oversett eller misforstått, men jeg syns regelverket virker ganske tydelig på at vi ikke skal betale noen utdanningskompensasjon for denne spilleren.
  8. I dagligtale kaller vi det strekk eller muskelstrekk. Det finnes nok mer medisinske ord som sikkert skiller mellom delvis eller helt avrevne muskelfibre, men det er over mitt kunnskapsnivå. Alle som ikke er leger sier bare strekk.
  9. Det er veldig enkelt å problematisere nær sagt et hvilket som helst prosjekt og kritisere all (offentlig) pengebruk som "for mye". Det de ikke gjør er jo nettopp det å gå i dybden eller forklare sammenhenger. Da kan de heller ikke kalle det å "kritisere makta" - det blir for lettvint journalistikk. Å "kritisere makta" i en sånn sammenheng må jo bety at en går i dybden på saksbehandlingen og dem som faktisk har makt over gangen i saken og dens utfall. Å påpeke at en milliard kroner er mye penger, er ikke veldig opplysende - enda mindre når det ikke settes i noen som helst sammenheng.
  10. Til alle Hegardts lagkamerater som måtte lure på om det er noe poeng i å spille på ham når han er på et av sine løp inn i boksen:
  11. Det er sikkert mange på litt lavere nivå som jeg har glemt, men Thorstvedt burde jeg husket. I Bærum er det jo i hvert fall et par til når jeg tenker meg om: Anders Johan Johansen og Magnus Lundal. Lassen Harrison kan nevnes. Ásgeir Sigurgeirsson spiller vel i øverste divisjon på Island. Men disse er jo mer i kategorien stallfyll enn førstelagsspillere vi har gått glipp av. Kanskje foruten Lundal om han virkelig begynner å satse igjen. I den forstand at han var en vi faktisk kunne beholdt, men valgte bort, ja. For de øvrige av de beste her var vel tilfellet mer at de valgte bort Stabæk enn at Stabæk valgte bort dem. Men rent sportslig sett så syns jeg det er flere andre som svir ca like mye som Daland. I hvert fall Opsahl, Arnstad og Seim-Monsen. Braude kjenner jeg ikke så godt til utover at jeg har registrert at han har startet en del kamper for Heerenveen så nivået bør jo være brukbart.
  12. Ikke det at alle disse spiller fotball andre steder enn på Nadderud pga dårlig spillerlogistikk fra Stabæks side, men vi kunne satt sammen et brukbart lag av "Stabæk-produkter" (løst definert) som mer eller mindre har slått igjennom andre steder enn i Stabæk.
  13. Det står jo litt i kontrast til hva som sies om problemene han og Samuel Pedro skapte i Jerv. Begge var endatil utestengt fra treningene deres i starten av sesongoppkjøringen. Vi får tro at det var Pedro som var problemet.
  14. Det er nok bare klønete formulert. Hvis en vil argumentere for leieavtalen krever at en klubb må ha både et herre- og et damelag på elitenivå så kan en med samme logikk hevde at ordlyden i avtalen krever at klubben har tre elitelag: et lag i OBOS-ligaen, et i Eliteserien og et i Toppserien. Meningen er nok at hvert lag behandles individuelt. Så lenge et herrelag spiller i en av de to øverste divisjonene, vil det ha bruksrett på Nye Nadderud uansett hvilken klubb laget tilhører, og det samme gjelder damelag som spiller i øverste divisjon. Det laget som eventuelt rykker ned fra elitenivå, mister bruksretten uten at det påvirker andre lag tilhørende samme klubb. Om kravet var å ha et elitelag for begge kjønn, ville det jo ikke være noen andre klubber i kommunen som var aktuelle leietakere uansett og det ville følgelig være meningsløst å skrive inn denne teksten i leieavtalen. Intensjonen er nok ganske klar, men dårlig språk i avtaler bør uansett korrigeres for sikkerhets skyld.
  15. Hvis noen kan informere Nikki Schei om at stadionet kommer til å forbruke mye strøm og ikke være egnet til bruk vinterstid så vil han nok brått insistere på å øke budsjettet med ytterligere noen milliarder.
×
×
  • Opprett ny...