Jump to content

Rich

Stabæk Fotball
 • Posts

  3,798
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by Rich

 1. Samlingen skulle faktisk egentlig vært gjennomført i januar. Så ble den utsatt pga Corona, først til mars og så til august. Dette handler altså ikke om vond vilje fra Forbundets side. Det er mye å kritisere NFF for, men vi må være litt edruelig også. Meget spesielt i min verden å bruke denne saken som bevis på at NFF ikke bryr seg om Fair Play

   

 2. På 17.8.2021 den 23.39 skrev odd:

  For en gjeng med nisser!

  I tillegg til at det å unngå helger burde være en ganske basic oppgave, burde det kanskje være mulig for dem å innse at med trenere fra "Eliteserie, OBOS, Toppserie og landslag" starter man med å finne tidspunkt der det passer for trenerne på A-landslagene (antar de uansett har kurset fra før), deretter Eliteserie osv. 

  Så får vi håpe det ikke får for store utslag. Vi har rutinerte karer på banken mot Mjøndalen også, og jeg mistenker at Kjønøs styrker relativt setter på feltet og på forberedelse, snarere enn kampledelse.

  Det er 15 deltagere på UEFA-Pro kurset. Alle fellessamlinger er obligatoriske. Det er ekstremt vanskelig å få plass på disse kursene. I år er kun én (1) deltager, som er hovedtrener i Eliteserien. Deltakerlisten har vært klar siden desember 2020. Da var Kjønø i Grorud. Jeg forstår godt at Kjønø og Stabæk har forsøkt seg på å finne egne løsninger her. Men når det ikke har gått har en vært tvunget til å ta et valg. Når det valget er tatt er saken død. Det bør den være for Stabæk også.

   

  Saken som er publisert på hjemmesiden til Stabæk er dirkete pinlig. Mener virkelig Stabæk at NFF skal kaste rundt på datoer og opplegg pga én person – fordi Stabæk sliter? Tradisjonelt har datoene for disse samlingene alltid vært tilpasset trenerne i Eliteserien/Tippeligaen. De har så og si aldri tatt hensyn til trenerne i Obos eller Toppserien. Per Inge Jacobsen som trener vårt kvinnelag, er også med på dette kurset. Han mister også en kamp – NM-kampen mot Fløya neste onsdag. Vi lager ikke noe nummer av det. Det gjør ikke Jon heller...

   

  Daglig leder i Stabæk gikk i går ut på Twitter og anklaget NFF for elendig planlegging og manglende Fair Play fordi NFF ikke kaster rundt kursdatoene utelukkende av hensyn til Stabæk. Kalenderne til de 14 andre kursdeltagerne betyr tydeligvis ingen ting. Vi er fortsatt i et unntaksår grunnet Corona. Da må alle være litt fleksible. Og hvor lett er det for NFF å planlegge når flere av kursdeltagerne har bytte jobb de seneste månedene? Da datoene for samlingen ble lagt var Kjønø assistenttrener. At en assistent mister én kamp er ikke verdens undergang. 

   

  Jeg synes Stabæk skjemmes ut når klubbens øverste ansatte leder kommer med slik uberettiget og kunnskapsløs kritikk på Twitter og enda mer av den famøse sutresaken på stabak.no

 3. 11 minutter siden skrev sexxes:

  Nordstrand eller Ready (om sistnevnte avanserer) er kanskje deømmeoppsett  Lokalt og ny bane for de fleste av oss.

  Tipper det blir Ullern

   

 4. 1 time siden skrev odd:

  Var det ikke en periode (kanskje bare en sesong?) at nrk.no hadde det meste av kamper live?

  De begynte for noen år siden å streame de fleste kampene med Eliteserielag involvert. I den store sammenhengen er ikke det alle verden. Men, så oppdaget de at det var interesse for "produktet". Flere klubber ønsket å streame selv, samt en del lokalaviser og Sumo (som trengte innhold på sine flater). Det endte opp med en avtale der NRK har rettighetene og viser det de ønsker, mens A-Media (direktesport) tar resten. 

   

 5. 6 timer siden skrev FranckTheBank:

  NRK sitter med rettighetene? De viser Lyn-Vålerenga imorgen hvertfall, men resten av kampene må man betale for?

  Før sendte de alt i NRK nett TV husker jeg. Hvorfor har de sluttet med dette?

  NRK har rettighetene til NM - det er korrekt. Men de har ikke visningsplikt til mer enn finalen, semi-finalene og to av kvartfinalene. Det er ikke riktig at NRK viste "alt" tidligere. At de viser to-tre kamper fra første runde på TV er faktisk rekord. Grunnen til at vi når kan se så og si alle kampene på stream er fordi det er interesse for det og derfor har A-media gjort en deal med NRK, hvor de visere de kampene NRK ikke ønsker å vise selv. For A-media handler dette om at lokalavisene de representerer trenger å ha innhold som er interessant på Pluss-sidene sine. Du skal ikke mange år tilbake før NM-kamper, 3-div etc. var kamper som var helt utilgjengelig for andre enn de som faktisk stilte opp på stadion

 6. 3 timer siden skrev kuk:

  Nå Må du roe det litt her.. Selv om Janne ikke er ansvarlig alene brukte han 1,5 sesong på å sende laget i en prestasjonsmessig utforbakke. 

  Det er mye som må rettes opp i, men sikkert lurt å Kjønø litt mer enn 1,5 uke.. Bjarmann, derimot har ikke 1,5 uke på seg..

  Bare for ordens skyld. Med unntak av 2015, så er de to seneste årene (med Janne), de to beste årene våre siden 2009-sesongen

 7. 13 timer siden skrev Lotto:

  Spilleren har ved et par anledninger «lagt opp» / trappet ned. Senest ifjor vinter. Det som overrasker meg er at han likevel rett etter dette blir tilbudt A-kontrakt hos Stabæk. Spilleren har selv vært relativt åpen på sin usikkerhet rundt egen satsing på fotball. Flott valg å satse på utdannelse synes jeg. En oppegående gutt. Så har han samtidig gjennom årets sesong fått finansiert opp russetiden sin neste år 😉

  Siri Nordeide Grønli klarte å utdanne seg til lege samtidig som hun hele tiden har spilt for Stabæk. Det første året av medisinstudiet tok hun sågar i Bergen. Siri har flere A-kamper enn Flem og passerer Stenersen i antall A-kamper i løpet av august. Det er ikke umulig å kombinere utdanning og fotball hvis du virkelig vil

 8. 24 minutter siden skrev Jon:

  Det stemmer nok ikke. Ettersom jeg har den rollen i dag, kan jeg komme med en presisering😉. Rollen som daglig leder gjelder for både klubb og As. Det betyr at DL rapporterer til både styreleder i Klubben og i SFAS. Ettersom klubb og SFAS samarbeider tett og godt fungerer denne modellen bra i vår klubb. Modellen har vært så og si uforandret siden 1997 (?), med noen avvik enkelte år (bl.a. tiden vi var på Telenor Arena).

  Her sier vi akkurat det samme Jon. Poenget er at når folk på et supporter-forum snakker om "styret" - i entall, så er det jo greit å vite at det er to styrer. 

 9. På 10.7.2021 den 22.28 skrev kuk:

  Varierer fra bedrift til bedrift, men er som regel: Daglig leder styrer daglig drift og er på jobb stort sett hver dag. Styret og styreleder møtes av og til og kontrollerer de store linjene som økonomiske planer, ambisjoner, avsettelser av trener… osv..

  Forskjellen for Stabæks del er av vi har to styrer. Styret i SFAS, (som sitter på pengesekken) og klubbstyret. Daglig leder forholder seg primært til styret i SFAS. Før hadde de to styrene felles styremøter, det har de sluttet med

 10. 8 timer siden skrev bluemaster:

  At styret også har ønsket at Skytte spiller,  er vel ingen overraskelse for noen om han kostet 3 mill?

  Men om de har påvirket laguttaket/ lagt føringer-  er det vel nesten god natt for dagens styre?

  Slik er alle styrer, det er ikke noe spesielt for Stabæk. De vil alltid klage hvis en spiller klubben har kjøpt for mye penger, blir sittende på benken. Det bør være en viktig lærdom til unge spillere: - sørg alltid for å bli solgt, gå aldri på free transfer. De som er på free transfer benkes alltid først for da blir det ikke syting fra styret

   

 11. På 23.6.2020 den 22.12 skrev BelgiskBlaa:

  Hvordan løses det med tilskuere for damene egentlig? Med tanke på snittet de siste årene, og at vi nå er i 1. div bør vel kanskje 200 plasser holde til at jeg kan ta med gutta mine på en Stabæk-kamp i år? :) 

  Du kan ta dem med på alle tenker jeg. Vi kommer med mer info om billettfordeling i god tid før første hjemmekamp 18/7

 12. 15 timer siden skrev Posse:

  NFF øker alle bøter til Stabæk. 

  Stabæk anker alle sammen.

  https://www.stabaek.no/nff-oker-alle-stabaeks-boter/

  Når Doms- og Sanksjonsutvalget velger å håndheve regelverket på en slik måte at de ilegger klubber bøter, til tross for at klubbene helt opplagt hverken har skyld i konflikten som har oppstått eller har noen mulighet til å forhindre tilfeller, da har utvalget feilet i sin oppgave. Det grenser over til parodisk å håndheve reglementet slik når utvalgets egen organisasjon selv har ureglementert bruk av pyroteknikk på sine arrangementer.

  Nå var det vel i alle fall én anke som gikk i Stabæks favør i fjor. Boten på 5000 etter banestormingen i Ålesund da vi reddet plassen i Eliteserien i desember 2018, ble slettet av Ankeutvalget.

  Det er nedfelt at klubbene har et objektivt ansvar for sine supportere. Derfor blir det bøter til klubb selv om de umulig kan ha kontroll over alle som er på kamp. På samme måte som NFF som arrangør har et objektivt ansvar når de arrangerer landskamp  - og nylig fikk en bot på 70.000 fordi noen blussa på Ullevaal. 

  Fristen for å foreslå regelendringer er 15. november 

 13. 7 minutter siden skrev Jan Fredrik:

  Nå snakket Odd om forskjellen mellom 30. mars (rettelse: 1. april) og 21. april, altså tidspunktet hvor man blir to lag som bruker banen. Det er i hvert fall ca. tre uker.

  Har fått med meg det poenget. Utfordringen med denne diskusjonen er at alle i Stabæk ville jo gjerne vært denne situasjonen foruten. Det er ikke bra for banen at vi spiller 30/3 og 1/4. Men, forsalgene til løsning er en diskusjon mellom alternativer som ikke er aktuelle slik reglene er. Da må en enten forholde seg til det - eller forslå regelendringer.

   

 14. 4 minutter siden skrev odd:

  Så: Kadda. 

  Hva som gjøres og ikke gjøres med gressmatta vil jeg tro sportslig ledelse vet mer om enn meg. 

  Siste år før Telenor, i 2008, spilte de to lagene sine første hjemmekamper 6. og 21. april. Så perioden med to lag startet nesten en måned senere enn i år. 

  Det er helt riktig at det er enklere når seriestart er senere. Selv om forskjellen på å starte 30. mars og 6. april dog er litt mindre enn en måned. Men, som sagt, dette løser seg når vi får kunstgress 

   

 15. 2 timer siden skrev Ace:

  Du nevner ikke den kanskje beste løsningen som også ivaretar banen: La ett lag bruke den som hjemmebane og la de andre lagene spille på kunstgress.

  Nei, jeg gjøre ikke det - rett og slett fordi kunstgressbanene aldri ville blitt godkjent for bruk i verken Eliteserien eller Toppserien. Du skal bare vite hvor hardt Stabæk måtte jobbe for å få lov å spille kampen til STB2 der. 

  Konstaterer ellers at vi klarte å spille to lag på Nadderud i årevis frem til vi flyttet til Telenor Arena. Kan ikke huske at det var så mye mas om gresset og at STB2 ødela matta for A-laget og sånn, den gangen. Kanskje det brukes for lite penger på vedlikehold? Ikke vet jeg.

   

×
×
 • Create New...