Jump to content

Alzheimer

Ressurspersoner
 • Posts

  6,446
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  75

Alzheimer last won the day on March 10 2014

Alzheimer had the most liked content!

Reputation

2,525

Profile Information

 • Location
  Bærum
 • Interests
  Ingen

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Stabæk

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.ss.no

Recent Profile Visitors

1,748 profile views
 1. Bob uttalte før kampen at han ville ha et godt resultat mot RBK. Wow! Vi var nok "litt" heldige, men 3-2 over RBK er en utrolig prestasjon! Sogndalkampen blir antagelig svært annerledes, men nå bør gutta ha fått trua, og mange av oss har fått roa nervene. 3 poeng i serieåpninga skal være mulig. Det er bare å møte opp og heie gutta fram.
 2. Dette forumet er ikke spesielt negativt sammenlignet med forumene til våre konkurrenter i TL. Problemet hittil i oppkjøringa er at også nøytrale fremstillinger av prestasjoner og resultater (vi kan ikke unnskylde gjentatte tap mot lag 2 divisjoner under oss) blir tolket som negativitet. Vær klar over at når noen av supporterne kommer med tips om spillere og klager over både manglende kvalitet og ikke minst BREDDE i troppen (vi har 1 dedikert spiss og har kastet ut alternativene vi hadde før sesongen og vraket samtlige som har vært på prøvespill) så er dette OGSÅ av kjærlighet til klubben og frustrasjon over at klubben gjør valg som enkelte opplever at ikke bringer oss nærmere målet vi ALLE har om fortsatt spill i Tippeligaen i 2015. Vi heier på klubben og vi ønsker alt godt. Men vi vet hvor vanskelig det er å få folk til Nadderud om resultatene ikke går vår vei. Derfor kommer disse varslene som tolkes som negativitet. Vi tror vi vet at grunnen til at vi "selger huset" før vi har fått tak i noe nytt er for å spare penger. Selv er jeg blant dem som aldri hadde våget meg inn i en slik situasjon, selv om det som oftest ordner seg likevel. Bradley og Adu er eksempler på gode løsninger på slike situasjoner. Vi har tatt "negativiteten" opp litt off record og konklusjonen er vel at vi får holde kritikken unna offentligheten, slik at håpet skinner lysegrønt nå som vi nærmer oss seriestart. Det innebærer at slike som meg i enda større grad lar være å poste. Ulempen med denne tilnærminga er at engasjementet forsvinner og vi kommer i vakuum-situasjonen vi var i hele 2012, som lett forveksles med at "ingen bryr seg". Mens du er i denne tråden Ingo: Hva er planen om Boli brekker beinet? Har vi noen juniorer som kan bekle spissplass, ettersom det er uttalt uaktuelt å fylle på med bredde i troppen? Spørsmålet er ikke ment som noen kritikk, det er kun et spørsmål, da jeg ikke har særlig kjennskap til rekruttlaget. Deretter skal jeg forsøke å holde labbene borte fra tastaturet når jeg titter innom dette offisielle forumet og oppfordrer alle andre "besserwissere" med angst og frykt foran årets sesong til å gjøre det samme, eventuelt la sinne og frustrasjon gå ut over den nærmeste familien, venner og kollegaer i stedet. Eventuelt kan vi trykke liker hver gang vi ser et positivt innlegg, slik det nå fokuseres på at kvinner gjør for å bygge hverandre opp. Kanskje det virker?
 3. Ro ned littegrann. Vi kommer neppe fra Sør Arena med poeng i 2014. Vi viser at vi er bedre enn Starts 2. lag i 2. omgang. Dessverre er det langt igjen til førstelaget til Start. Jeg bekymrer meg mest for at STB endelig har fått en trener som de alltid har ønsket seg: Ikke noe kontringsspill her nei. Posession og støttepasninger for alle penga. Med to pasninger fram og en tilbake skaper vi fint lite sjanser. Starts 2. lag skaper faktisk flere og større sjanser enn vi, takket være raske overganger. Vi kan med andre ord verken kontringer framover eller hjemover. Dette virker dårligere nå enn under Belsvik. David slo Goliat i nevekamp med steinslynge. Nå virker det som om vi skal slå betydelig bedre lag med våre tekniske ferdigheter, uten å bruke de ekstremferdigheter som en del av spillerne har. David skal altså slå Goliat med tørre never, uten juks av noe slag. Bortsett fra at Goliat bruker steinslynge... Det er vanskelig å konkludere treningskampene vi har hatt med annet enn at vi trenger vesentlig mer tid og vi trenger ikke bare en ny spiss om vi skal klare å hevde oss i TL. Det som imidlertid er positivt er at vi ser gjenvinning på motsatt banehalvdel, press på ballfører og betydelig bedre pasningskvalitet enn i '12 og '13. Jeg tror vi må skru ned forventningene og håpe på at vi får satt et spill og etablert en startellever i løpet av mai, men at det likevel skal holde til TL-spill i '15. Vi må fortsette å ha trua på denne galskapen, selv om ingen eksperter noe sted tipper oss over nedrykksplass.
 4. Leser vi den ellers gode tabellen ser vi at S08, Ulf og Glimt er lag med omtrent tilsvarende ressurser som oss. Opp et hakk finner vi Start, Odd og Sogndal. Jeg er litt overaska over budsjettet til Haugesund. Det skal vel mye til for at ikke de 2 eller 3 som rykker ned ikke er blant disse nevnte lagene. Det er ikke utenkelig at årets tippeliga blir ganske jevn, særlig fordi mange av klubbene med høye budsjetter hadde saftige underskudd i fjor som har tæret på egenkapitalen (RævBK, VIF og Viking). Det er nok mange rike onkler som har fått innsmigrende telefoner fra sportslige ledere omkring i klubbene.
 5. Bra overskrift. Stikka har ikke et eneste konkret ord om hva som er STBs plan, verken formasjon, spillere eller taktikk, utover "spillestilen. Der ønsker vi å være mobile, aggressive og spillende." "Vi kommer til å prøve ut enkelte ting i dag og kommer blant annet til å teste ut folk i ulike posisjoner. Vi håper å få noen gode svar før generalprøven mot Rosenborg". Med andre ord er vi ennå ikke særlig nærme å ha satt en startellever, akkurat som i 2012. Vi krysser fingre og håper at det løsner nå, og brikkene faller på plass.
 6. "Fordringer går inn i resultatet"? Bullshit. En fordring (pengekrav på en debitor) er vanligvis en inntekt som ikke er blitt betalt, men som kan bli en kostnad (tap på krav) om den ikke betales. Slik som økonomiforvaltningen i STB har vært siden 2000 så har alle potensielle inntekter blitt inntektsført raskere enn Erna Solberg i fritt fall, og på de mest kreative måter - både tenkelige og utenkelige. Forsiktighetsprisnisppet ligger aldri til grunn for en fotballklubbs regnskaper. Derfor har vi hatt minst 6 sammenhengende år med økonomisk katastrofe. (Og et seriegull...)
 7. Hmmm. Boli og hvilke andre? Eller har du omskolert Kassi, Brustad og ... eh ... øøhh .... Sortevik? ..øøh .. hmmm .. til spisser i denne uka?
 8. Godt poeng. JEg har sikkert ikke allverdens av hukommelse rundt dette, men jeg kan egentlig bare huske to perioder med heftig eksperimentering fra kamp til kamp med stadig nye spillere i ulike posisjoner/formasjoner. Gaute Larsen i 2004 Petter Belsvik i 2012 Eller har jeg glemt noen? Jeg mener også at i de periodene vi har hatt suksess (5. plass og oppover) har det vært fint lite utskiftninger i startellevern over laaange perioder som har skapt trygghet og relasjoner. Antagelig. Jeg skal ikke klage på Bobs disposisjoner. Men jeg frykter at spillertroppen simpelthen ikke er god nok. Når dette er sagt, må det jo mangle noe oppi huet på spillerne også. Det har blitt levert mange treningskamper mot vesentlig svakere lag med ytterst pinlige resultater og prestasjoner, som bortforklares med kreativitet av ypperste klasse. Hvorfor det er slik (også i år) kan jeg ikke begripe. Jeg ville i utgangspunktet tro at vi har en ung tropp av spillere som virkelig vil vise seg fram - hver gang de får muligheten. Sånn fungerer det åpenbart ikke. Bob trenger all mulig lykke til i sin Moneyball season.
 9. Og vi har Christian Mørch på benken. 97 årgang. Mørch er en gammel lagkamerat av meg. Han er en veldig god keeper, men husker ham ikke som veldig høy, men mulig han har vokst Så du utelukker ikke at han er høy og Mørch?
 10. Usj. Vi tapte 1-0 borte mot Viking uten at de hadde en eneste målsjanse. Alt de trengte var tidenes dårligste tilbakespill fra Muri.. Samme Muri tapte også semien(?) hjemme mot Odd for oss. Merkelig nok var mange sure da han forlot skuta som ei rotte da vi rykket ned.
 11. Er det noen her som har peiling (ikke synsing) på hva fx. Molde eller Esbjerg måtte betale i leie+lønn per måned for en spiller av Diufs kaliber til FCK? Spørsmålet er relevant ift hvor langt unna vi er å kunne gå for slike kortsiktige løsninger. Får vi som Ingo mer enn antydet inn en tidligere toppscorer i tippeligaen som garanterer for 12-16 mål, så kan vi kanskje ha håp om 5. plassen som strengt tatt tilhører STB.
 12. Sogndal har en utrolig track record på å få realivt mye ut av små ressurser. Kanskje fordi ingen noensinne tar dem skikkelig på alvor? Uansett - serieåpninga vår blir like spennende som en cupfinale!
 13. Vindushopping er gøy. Tenk om vi hadde hatt penger...
 14. Det er vel ingen her som sier nei til en spiss i nærheten av tippeliganivå. Du misforsto kansje PerS innlegg?
×
×
 • Create New...