Jump to content

blaamann

Bruker
 • Posts

  1,060
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

blaamann last won the day on July 24 2019

blaamann had the most liked content!

Reputation

1,215

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 • Interests
  Stabæk

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Stabæk

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

983 profile views
 1. Torgeir Bjarmann sin Tommy Stenersen-/Sylvi Listhaug-kombo?
 2. Valsvik ville ikke være med videre, tilsynelatende fordi treningene under JJ var preget av daffhet og lite struktur. Antonsson var som mange har vært inne på ikke en spiller som gjorde det spesielt bra eller ble spesielt savnet da han dro. Bohinen ble solgt, slik vi med jevne mellomrom selger gode spillere (siden Kjønø tok over har vi solgt/ikke prioritert å videresignere bl.a. Edvardsen, Nusa, Haugen, Podstawski, Solbakken). Jeg er på gjerdet mht. Kjønø, men å late som at ikke JJ-prosjektet hadde kjørt seg opp en blindgate og var "dead in the water" er dårlig hukommelse/historieforfalskning. Så satt vi med det som var anerkjent som et stort trenertalent (årets unge trener to år på rad, vant til å slå undenifra og opp med Grorud), vi styrte mot nedrykk ("Klubben ligger nest sist i Eliteserien med kun seks poeng på ti kamper."). Som den lille annerledesklubben Stabæk hvor alder bare er et nummer var det ikke så rart at vi ga Kjønø sjansen, heller kult og som forventet. Så fikk han ikke snudd skuta, men å da hugge hodet av ham ville vært litt prematurt. La ham få sjansen til å få oss opp igjen, så tar vi det derfra. Det er vel fortsatt status - blir det ikke opprykk så må han nok ta sin hatt og gå, blir det derimot opprykk så får han sjansen til å bygge videre.
 3. Det har blitt opplest og vedtatt at Brann er så sykt gode og kommer til å spasere inn til klar førsteplass, så må vi og et par andre kjempe om andreplassen. Man må ikke glemme at Brann/Bergen er Norges mest volatile lag/by, så skulle de miste poeng i to kamper på rad så er det nok kort vei til krisemaksimering, krangling og sømmer som rakner. Det var jo tendenser til det da de sto med 2 seire og 2 uavgjort etter 4 kamper. De har avgjort 30% av seirene sine med mål helt mot slutten av kampen - det er selvfølgelig lov å score sent, noen vil til og med hevde en kunst, men det er likefullt små marginer som gjør at de ikke har 6 poeng mindre enn de har og da ville det vært mye jevnere. Jeg spår at de får en liten kollaps snart (kan fint begynne med tap/uavgjort borte mot Start og tap hjemme mot oss - da er bergenserpulsen høy før turen til Raufoss), og så er det plutselig helt åpent i toppen igjen.
 4. https://www.tv2.no/sport/14868318/ Bør være en no-brainer for Stabæk å bli med på.
 5. For en som ikke følger chixa like godt som han burde - hvordan går det med dette talentet? Hun er vel fortsatt bare snaut 19 år(?), så videre karriere kan ta store byks (eller ikke), men hva er status på talentblomstringen per i dag?
 6. Skjønner heller ikke helt denne debatten. Jeg skjønner at speidere gjerne vil se at en spiller duger på naturgress, men det at alle unge norske fotballspillere blir sånne "tiki-taka-veikinger" fordi det ligger kunstgress på de fleste kamparenaene til Eliteserien-lag, det skjønner jeg ikke. Som eksempel: unggutter på Oslo Øst har jo ikke fotballhverdagen og sine formative år på midtsirkelen av Intility Arena? Om det ble lagt naturgress der så ville de mest sannsynlig ikke få testet det før de var seniorspillere. At kunstgressløkker og ballbinger kan avle frem og gi en fordel til ovennevnte type spillere i løpet av oppveksten er det nok noe i, men det fikses jo ikke av at kamparenaene blir naturgress og mer eller mindre forbeholdt kamp og noen få treninger for A-laget gjennom uka.
 7. Stabæk lånesignere spillere i siste liten? Det kan jeg aldri se for meg😅
 8. Bør jo absolutt tas på alvor mer prinsipielt, og er litt snodig at flere klubber i vårt nedslagsfelt velger å inngå samarbeid med klubber fra helt andre steder. Vi burde klare å skape vinn-vinn-situasjoner med Heming, Bærum, ØHIL osv, ved å opptre ryddig, sende spillere på fotballskoler/være gjestetrener for barna, invitere på prøvespill med åpne kort, vurdere utlån av våre beste juniorer/andrelagsspillere til deres elitelag osv. Når det er sagt, denne Julian Madsen ser ut til å være fra Kampen og være die-hard Vålerenga-fan, så det er vel ikke utenkelig at han ikke er 100% objektiv i sine valg og vurderinger av Stabæk vs VIF.
 9. Fra mitt anekdotiske perspektiv: Jeg er frustrert og sur for at sesongen ble som den ble. Men, den der "Alt må brenne! Alle må sparkes! Alle suger!"-tonen som mange av de mest engasjerte kommuniserer, er jeg ikke enig i. Så kan jeg forsøke å ta diskusjonen, men er jo selvfølgelig skuffet selv også, så blir ikke riktig å være helt kjerringa mot strømmen. Ei heller blir det riktig å henge meg på hovedtonen i forumet. Så da avventer jeg, uten at mitt engasjement for Stabæk er noe mindre av den grunn:)
 10. Edvardsen er jo en av få som i et par år har vist at han er mer enn god nok for Eliteserien. Om han sier at han vil bli i Eliteserien for egen karrieres utvikling så er det greit å høre på bud heller enn å slepe ham med seg ned mot hans vilje. Han har gitt jernet for oss over tid, og fortjener muligheten til å velge. Men jeg håper selvfølgelig at han blir!
 11. Hadde vært interessant å se statistikk på hvordan lag som akkurat har berget plassen eller havnet i en situasjon hvor de hverken kan gå opp eller ned på tabellen, gjør det i påfølgende kamp. Hovedantagelsen vil vel være at de gjør det ganske dårlig, men så er det argumentet om at man "senker skuldrene, får opp spillergleden osv osv". Hvis det er en betydelig positiv faktor så må den vel møtes med full krigsinnstilling - er det én ting man kanskje ikke er innstilt på i en situasjon som Odd sin så er det å krige i alle dueller og "sette livet på spill" for å vinne kampen. Hvis vi derimot legger oss bakpå og satser på kompakt forsvar og kontringer så kan de plutselig synes det er gøy med høyt ballinnehav og litt østfoldsk tiki-taka. Nei, her må vi gå rett i strupen på dem, høyt press og harde taklinger.
 12. Botheim (og Solbakken) om talentbehandling/-utvikling i RBK. Mest interessant: Solbakken skulle prøvespille for oss som siste års junior (4-5 år siden?), men RBK "lurte" ham til å bli litt til. Solbakken ble vraket i Rosenborg: – Ikke det beste og sunneste for talentutvikling – VG
 13. Hva skjedde med Piggy mot Brann? Sliter han fortsatt med magen eller hva er greia? Vi trenger ham i innspurten nå!
 14. Uenig (både i dette konkret og at Azemi generelt gjorde en laber kamp, som andre her inne har insinuert). Synes Azemi gjorde en god jobb som førsteforsvarer/presspiller så lenge vi turte å stå relativt høyt, etter hvert ble det en utakknemlig og utslitende jobb da han måtte ta den mer og mer alene. Mer konkret til offside-argumentet: et par av offsidene han går i er ikke hans feil, men medspiller som bruker for lang tid på ballen. Lett å se (i hvert fall på tv-skjermen ) at han kan gå på løp bak stopperne, og han prøver, men medspiller surrer for lenge, så til slutt når ballen kommer så har han startet og er i offside. Du kan ikke som spiss vente til ballen slås før du begynner løpet. Han ble naturlig nok veldig sliten til slutt, men det var etter 70+ minutter med ekstremt bra jobbing i en etter hvert veldig utakknemlig rolle.
 15. Skulle vi rykke ned, noe vi selvfølgelig håper at ikke skjer, så er det kanskje ikke det verste tidspunktet å gjøre det på. Vi har relativt god råd, vi kunne ryddet godt opp i en stall som bærer preg av å være et lappeteppe, beholde en kjerne av unge spillere som fortsatt trenger litt mer erfaring før de er klare for neste steg, ispedd et par ringrever, og tenke litt tålmodig og langsiktig i rekrutteringen. Kanskje er det også akkurat det Kjønø trenger for å lære klubben å kjenne uten brannslukkingsapparat og sette sitt preg på laget. Beholde Sandberg, Ulla (gjerne bruke Ulla mer), Yaw, Wangberg, Pignatel, Veum, Wernersson(?), Moe, Ottesen, Høyland, Solbakken, Kassi, Kostadinov, Kornelius, Geelmuyden, Edvardsen, Aleksander Andresen og Azemi eller Kirkevold (18 stk), la et par av juniorgutta komme opp og få hår på balla i Obos før det er Eliteserien 2023 igjen, og rekruttere litt langsiktig. Mulig Edvardsen og kanskje Solbakken vil røre på seg, men her kan vi evt gi dem litt bedre vilkår og en opsjon om å slippe dem dersom vi ikker rykker opp på første forsøk. Da sier vi evt. adieu til Haugen, Bolly, Mesik, Kirkevold/Azemi, Lumanza, Kasper Pedersen og Sammy Skytte, og får sånn sett fjernet litt delvis motivert daukjøtt (med forbehold om at Mesik ikke har fått vist seg frem ennå, og jeg antar at Haugen ikke gidder å være med ned) og sitter igjen med en mer dedikert kjerne av spillere. Kan hende at det viser seg i etterpåklokskapens lys, når vi gjør entré på nye Nadderud i 2025 som et mer solid etablert topplag i Eliteserien, at vi hadde sinnsykt godt av det året nede i 2022.
×
×
 • Create New...