Jump to content

blaamann

Bruker
 • Posts

  1,053
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

blaamann last won the day on July 24 2019

blaamann had the most liked content!

Reputation

1,176

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 • Interests
  Stabæk

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Stabæk

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

913 profile views
 1. Bump - noen som vet? Han var vel ventet å være klar snart, men nå virker det plutselig ikke slik lenger(?)
 2. Skjønner heller ikke helt denne debatten. Jeg skjønner at speidere gjerne vil se at en spiller duger på naturgress, men det at alle unge norske fotballspillere blir sånne "tiki-taka-veikinger" fordi det ligger kunstgress på de fleste kamparenaene til Eliteserien-lag, det skjønner jeg ikke. Som eksempel: unggutter på Oslo Øst har jo ikke fotballhverdagen og sine formative år på midtsirkelen av Intility Arena? Om det ble lagt naturgress der så ville de mest sannsynlig ikke få testet det før de var seniorspillere. At kunstgressløkker og ballbinger kan avle frem og gi en fordel til ovennevnte type spillere i løpet av oppveksten er det nok noe i, men det fikses jo ikke av at kamparenaene blir naturgress og mer eller mindre forbeholdt kamp og noen få treninger for A-laget gjennom uka.
 3. Stabæk lånesignere spillere i siste liten? Det kan jeg aldri se for meg😅
 4. Langt bedre lag enn Stabæk har brukt tid på å sette en ny defensiv formasjon og spille seg ut av press langs bakken bakfra (Liverpool da Klopp kom, Manchester United under Solskjær for å nevne et par eksempler). Uten sammenligning forøvrig så er det godt kjent at det tar tid å sette det spillet og kan gi noen stygge feilskjær mens man setter strukturen, men så må man håpe og tro at det blir særs effektivt når man først får flyt i det. Sånn sett er nok OBOS en god liga å etablere det i - desto vanskeligere mot antatt bedre motstand som VIF og LSK (og så kan man spørre seg hvorfor vi spiller mot dem når vi skal spille i OBOS og prøver å etablere et nytt system). Poenget mitt er at jeg ikke blir veldig bekymret over at dette tar litt tid og ser litt keitete ut. Gi det 7-8 runder i OBOS før vi kaster trener og taktikk til sjøs.
 5. Bør jo absolutt tas på alvor mer prinsipielt, og er litt snodig at flere klubber i vårt nedslagsfelt velger å inngå samarbeid med klubber fra helt andre steder. Vi burde klare å skape vinn-vinn-situasjoner med Heming, Bærum, ØHIL osv, ved å opptre ryddig, sende spillere på fotballskoler/være gjestetrener for barna, invitere på prøvespill med åpne kort, vurdere utlån av våre beste juniorer/andrelagsspillere til deres elitelag osv. Når det er sagt, denne Julian Madsen ser ut til å være fra Kampen og være die-hard Vålerenga-fan, så det er vel ikke utenkelig at han ikke er 100% objektiv i sine valg og vurderinger av Stabæk vs VIF.
 6. Fra mitt anekdotiske perspektiv: Jeg er frustrert og sur for at sesongen ble som den ble. Men, den der "Alt må brenne! Alle må sparkes! Alle suger!"-tonen som mange av de mest engasjerte kommuniserer, er jeg ikke enig i. Så kan jeg forsøke å ta diskusjonen, men er jo selvfølgelig skuffet selv også, så blir ikke riktig å være helt kjerringa mot strømmen. Ei heller blir det riktig å henge meg på hovedtonen i forumet. Så da avventer jeg, uten at mitt engasjement for Stabæk er noe mindre av den grunn:)
 7. Edvardsen er jo en av få som i et par år har vist at han er mer enn god nok for Eliteserien. Om han sier at han vil bli i Eliteserien for egen karrieres utvikling så er det greit å høre på bud heller enn å slepe ham med seg ned mot hans vilje. Han har gitt jernet for oss over tid, og fortjener muligheten til å velge. Men jeg håper selvfølgelig at han blir!
 8. Hadde vært interessant å se statistikk på hvordan lag som akkurat har berget plassen eller havnet i en situasjon hvor de hverken kan gå opp eller ned på tabellen, gjør det i påfølgende kamp. Hovedantagelsen vil vel være at de gjør det ganske dårlig, men så er det argumentet om at man "senker skuldrene, får opp spillergleden osv osv". Hvis det er en betydelig positiv faktor så må den vel møtes med full krigsinnstilling - er det én ting man kanskje ikke er innstilt på i en situasjon som Odd sin så er det å krige i alle dueller og "sette livet på spill" for å vinne kampen. Hvis vi derimot legger oss bakpå og satser på kompakt forsvar og kontringer så kan de plutselig synes det er gøy med høyt ballinnehav og litt østfoldsk tiki-taka. Nei, her må vi gå rett i strupen på dem, høyt press og harde taklinger.
 9. Botheim (og Solbakken) om talentbehandling/-utvikling i RBK. Mest interessant: Solbakken skulle prøvespille for oss som siste års junior (4-5 år siden?), men RBK "lurte" ham til å bli litt til. Solbakken ble vraket i Rosenborg: – Ikke det beste og sunneste for talentutvikling – VG
 10. Hva skjedde med Piggy mot Brann? Sliter han fortsatt med magen eller hva er greia? Vi trenger ham i innspurten nå!
 11. Uenig (både i dette konkret og at Azemi generelt gjorde en laber kamp, som andre her inne har insinuert). Synes Azemi gjorde en god jobb som førsteforsvarer/presspiller så lenge vi turte å stå relativt høyt, etter hvert ble det en utakknemlig og utslitende jobb da han måtte ta den mer og mer alene. Mer konkret til offside-argumentet: et par av offsidene han går i er ikke hans feil, men medspiller som bruker for lang tid på ballen. Lett å se (i hvert fall på tv-skjermen ) at han kan gå på løp bak stopperne, og han prøver, men medspiller surrer for lenge, så til slutt når ballen kommer så har han startet og er i offside. Du kan ikke som spiss vente til ballen slås før du begynner løpet. Han ble naturlig nok veldig sliten til slutt, men det var etter 70+ minutter med ekstremt bra jobbing i en etter hvert veldig utakknemlig rolle.
 12. Skulle vi rykke ned, noe vi selvfølgelig håper at ikke skjer, så er det kanskje ikke det verste tidspunktet å gjøre det på. Vi har relativt god råd, vi kunne ryddet godt opp i en stall som bærer preg av å være et lappeteppe, beholde en kjerne av unge spillere som fortsatt trenger litt mer erfaring før de er klare for neste steg, ispedd et par ringrever, og tenke litt tålmodig og langsiktig i rekrutteringen. Kanskje er det også akkurat det Kjønø trenger for å lære klubben å kjenne uten brannslukkingsapparat og sette sitt preg på laget. Beholde Sandberg, Ulla (gjerne bruke Ulla mer), Yaw, Wangberg, Pignatel, Veum, Wernersson(?), Moe, Ottesen, Høyland, Solbakken, Kassi, Kostadinov, Kornelius, Geelmuyden, Edvardsen, Aleksander Andresen og Azemi eller Kirkevold (18 stk), la et par av juniorgutta komme opp og få hår på balla i Obos før det er Eliteserien 2023 igjen, og rekruttere litt langsiktig. Mulig Edvardsen og kanskje Solbakken vil røre på seg, men her kan vi evt gi dem litt bedre vilkår og en opsjon om å slippe dem dersom vi ikker rykker opp på første forsøk. Da sier vi evt. adieu til Haugen, Bolly, Mesik, Kirkevold/Azemi, Lumanza, Kasper Pedersen og Sammy Skytte, og får sånn sett fjernet litt delvis motivert daukjøtt (med forbehold om at Mesik ikke har fått vist seg frem ennå, og jeg antar at Haugen ikke gidder å være med ned) og sitter igjen med en mer dedikert kjerne av spillere. Kan hende at det viser seg i etterpåklokskapens lys, når vi gjør entré på nye Nadderud i 2025 som et mer solid etablert topplag i Eliteserien, at vi hadde sinnsykt godt av det året nede i 2022.
 13. Episoden ute åpen på TV2 sine sider nå: – Jeg husker da jeg fikk beskjeden. Det var et ekstremt slag i trynet (tv2.no) Mye fokus på Eirik i akkurat denne episoden, og/men generelt gjennom de tre episodene jeg har sett så virker han som en bra mann med mye kloke fotballtanker. Han kommer helt sikkert til å bli en enda bedre trener etter hvert som han får mer erfaring, men allerede nå er han forhåpentligvis en trener som vil gi oss mye glede de neste par årene.
 14. Interessant spørsmål. Større marked i større byer, men samtidig kanskje mindre lojalitet til byen sin, vanskeligere å bygge opp en supporterkultur sånn sett. Ta Oslo, der er jo en veldig stor andel av innbyggerne ikke født i Oslo, og har sånn sett liten grunn til å hverken blø eller dø for Vålerenga. Større byer har også ofte flere klubber og flere "landsbyer i byen" som også kan bidra til å undergrave supporterpotensialet. Føles lite som at Vålerenga er "ditt lag" hvis du er oppvokst på Ullern, Berg, St.Hanshaugen eller Nordstrand. Hvis man sjekker, ganske uvitenskaplig, så er de ti største seriene i Europa basert på UEFAs koeffisienter, følgende: England, Spania, Italia, Tyskland, Portugal, Frankrike, Nederland, Skottland, Østerrike og Russland (ref. Liverøds kritkk: Norge er faktisk øverst ranket av de nordiske, så om vi gjør alt feil her er det enda mer tilfelle i de andre nordiske landene). Største/mest dominerende klubbene siste tiåret land for land (basert på egen kunnskap, ikke klubbrating, kan sikkert gjøres mer presist): England: Manchester-klubbene, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham. Tre hovedstadsklubber, alle fra store byer (topp 5 byer i England). Spania: Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid. To største byene. Italia: Juventus, Milan, Inter. Alle fra topp fire store byer. Roma og Napoli de to andre største byene, som også har relativt sterke lag. Tyskland: Bayern Munchen, Borussia Dortmund. Her er det litt avvik fra bystørrelseteorien. Munchen og Dortmund er hhv. 3. og 8. største by, men Berlin, Hamburg, Köln og Frankfurt har i beste fall ustabile klubber som glimter til med en ok sesong i ny og ne. Portugal: Porto, Sporting Lisboa, Benfica. Alle fra de to største byene. Frankrike: PSG, etterfulgt av Lyon, Monaco og Marseille, kanskje? Paris, Marseille og Lyon de tre største byene. Monaco er jo en helt egen greie med veldig få mennesker med veldig mye penger. Nederland: Ajax, Feyenoord, PSV. Hhv. største, nest største og femte største by. Skottland: Celtic og Rangers (vet at sistnevnte har slitt i noen år først og fremst av økonomisk kluss-årsaker, før de nå er tilbake for fullt). Glasgow også største by. Østerrike: Her følger jeg ikke noe særlig med, men Austria Wien, Rapid Wien, RB Salzburg er vel de klubbene som faller først ned i hodet. RB-systemet er jo en historie for seg selv, men de to andre er fra den største byen, og Salzburg er jo også en relativt stor by. Russland: her er det vanskelig å trekke mye slutninger, veldig mye oligarkpenger, men i et litt lengre perspektiv så er det vel CSKA Moskva, Spartak Moskva, Zenit St. Petersburg og Lokomotiv Moskva som er størst(?) Veldig storbypreg. Overrasket over hvor god korrelasjon det er mellom storbyer og store lag når jeg skriver ut alt dette ovenfor - tyder på at Norge er litt sære i så måte. Sverige har vel IFK Gøteborg, AIK (Stockholm), Malmø og kanskje Djurgården (Stockholm), og Danmark har FCK og Brøndby, altså hovedstaden og en forstad (halvtimes kjøretur mellom stadionene - sånn sett er kanskje Brøndby litt i samme situasjon som Stabæk? Kanskje de vi bør lære av?).
 15. Apropos venstrebacker: Rasmussen er ikke blant de mistenkte hos politiet etter nachet, men virker å bli presset ut av Brann fordi han uttalte seg kritisk om klubben i media. Kan han være interessant(?) Jeg må innrømme at jeg ikke helt vet hva hans beste posisjon er, men han er venstreback på Transfermarkt og kan åpenbart bekle mer offensive posisjoner på venstresiden også.
×
×
 • Create New...