Jump to content

Robinho

Bruker
 • Content Count

  785
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Robinho last won the day on January 12 2020

Robinho had the most liked content!

Community Reputation

831

About Robinho

 • Rank
  Arkitekten

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Haslum

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Stabæk Fotball

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

875 profile views
 1. Godt skrevet, Bjørnar! Det er for lengst vedtatt at det skal bygges et nytt stadion på Nadderud, og hvilke krav dette anlegget skal imøtekomme. Nye Nadderud Stadion er budsjettert opp som et nøkternt stadionanlegg med plass til 8000 tilskuerplasser, en publikumskapasitet som er et minimum for å tilfredsstille UEFAs kategori 4 krav. Videre er det vedtatt at arenaen skal ha lukkede hjørner og alle oppvarmede arealer i den ene langsiden. Det som er beskrevet og budsjettert opp er altså et tilnærmet minimum for et bærekraftig stadionanlegg. Dette er estimert til å koste 420-550 mill. inkl. mv
 2. Med 12 rader omkring hele inkl. hjørner blir det rett i overkant av 8.000 plasser. Dette antallet er vel det som er satt som et minimumskrav i internasjonale turneringer. Det er omtrent 200 plasser per rad på langsidene. Med 12 rader er det ca. 230*4=920 plasser i hjørnene. Hjørnene med 920 seter kan eventuelt fjernes og flyttes til hovedtribunen, som da vil få totalt 16-17 rader. De øvrige tribunene har fremdeles 12. På hovedtribunen kan det være nødvendig å dele opp de 17 radene i en øvre- og en nedre tribune for å få tribunen til å gå opp i tre etasjehøyder. Som nevnt tidligere sy
 3. Mange gode tanker og ideer! Hovedtribunen mot gml. Ringeriksvei kan absolutt gjøres høyere. Men, det er ikke noe særlig å vinne på å gjøre den 2-3 meter høyere. Den må gjøres minst 4 meter høyere for at man skal kunne dytte inn en fullverdig etasje til under tribunen. Gjør man det må man samtidig fjerne 7 rader på motsatt langside - eller ca. 4 rader på motsatt langside og på kortsidene. Det gjør det trøblete med etasjehøydene i randsonen. 8000 plasser er ikke fryktelig mange plasser å spille på arena-arkitektonisk. Med en større hovedtribune blir det mindre igjen av de øvrige tribunene.
 4. Her er et uavhengig mulighetsstudie som viser en arena med «8.001» sitteplasser. Arenaen er symmetrisk med 12 sammenhengende rader omkring hele banen. Med ståplasser på hver kortside kan man gange opp publikumskapasiteten med 1,3-1,5 per opptatt seteplass. Feltet midt på kortsiden har eksempelvis plass til 400 seter eller 400*1,5=600 ståplasser. Tribunene burde ha færrest mulig inn- og utganger som deler opp publikumsmassene. Dette for å konsentrere publikum og legge forholdene tilrette for best mulig stemning. Kortsidene er vist uten slike "tribunehull" i animasjonen. Inn- og utganger m
 5. Slik jeg har forstått det godkjenner de safe-standing-seats, som de har på Intility. I så fall blir det nok ståfelt+sitteplasser=8001.
 6. Og her er et bilde av hvordan dette kan se ut med ca. 700 safe-standing-plasser. Klarer man å få til en ståtribune uten safe-standing-seat er det jo enda bedre. Inn- og utganger (og rømningsveier) til/fra feltet kan ligge i hjørnene, som på for eksempel Fredrikstad Stadion. En bratt tribune gir også bedre utnyttelse av arealene under tribunen.
 7. Noen punkter jeg mener er viktige for ståfeltet: Ståfelt midt på kortsiden, selvfølgelig. Ståfeltet bør være så kvadratisk som mulig. Norsk Standard oppgir at det er tillatt å ha maksimalt 30 seteplasser mellom trappeløpene på tribunen. Når hvert sete skal ha 0,5m bredde blir feltet midt på kortsiden mellom trappeløpene 15 meter bredt. Fordelt på 12 rader blir det midterste feltet på tribunen bak mål et kompakt og relativt kvadratisk tribunefelt. Lokomotiv-feltets form kan være avgjørende for stemningen på arenaen. Tribunen bør være så bratt som mulig. Norsk Standart (Euro
 8. Panelet i Fotballmandag på Eurosport går i strupen på NFF og deres manglende vilje til å skape stemning omkring arrangementer i eliteserien. NFF kaller lørdagen for en trist dag i norsk fotballhistorie. Panelet mener at NFF heller burde fokusere på den fantastiske stemning som var under kampen. Verdt å få med seg.
 9. Forumbrukere blir ikke et år eldre, men et år verre.
 10. 30 år gamle Mix inn i klubben tror jeg kan bli noe av det Skjønsberg var for spillergruppa - hvis det er lov å nevne de to i samme setning. Jeg har bare møtt fyren en håndfull ganger da han var yngre, men allerede da fikk jeg litt Skjønsberg-vibber av væremåten hans. Jeg er positiv dersom det er aktuelt med en retur! Fantomet, har du noe inside?
 11. Setter en krølla femtilapp på at vi får se en liten banestorming i morgen. Dattera mi sliter med å få oppmerksomheten min når Stabæk spiller kamp.
 12. Jeg har også oppfattet det slik fra utsiden. Første gang jeg hørte snakk om forslaget med langsiden mot veien må ha vært for omlag fire år siden. Konklusjonen om at dette alternativet er mer komplisert og fordyrende i forhold til de andre alternativene kunne vært landet på en brøkdel av tiden som nå er gått. Kommunen kan prioritere enkeltsaker om de vil. Er Stabæk offensive nok mot kommunen?
 13. Kanskje ikke helt sammenlignbart, men i Oslo krever VIF hockey økonomisk kompensasjon fra kommunen for utsettelsen(e) av nye Jordal Amfi. VIF er kun en leietakere av arenaen, men krever altså likevel kompensasjon for tapte inntekter på grunn av manglende fasiliteter. Jeg håper Stabæk er på offensiven og setter et høyt press mot kommunen. Vi må ha konkrete datoer for de kommende milepælene - nå!
 14. I dag er det 4,5 år siden jeg bistod litt på skisseprosjektet laget av de private utviklerne: https://www.budstikka.no/okonomi/okonomi-bolig/vil-bygge-nye-nadderud-park-med-stort-stabak-stadion/s/2-2.310-1.8673254 Dette prosjektet ble ikke videreutviklet fordi det ble konkludert med at kommunen selv skulle bygge den nye arenaen. Har kommunen gjort noe som helst i disse 4,5 årene? Denne fremdriften er jo helt tragisk!
 15. Jeg synes fordelingen av striper med mørkeblaatt i senter er fint! Men både rødt og oransj på samme drakt er helt krise. Hva skal til for å gjøre Sparebanken-logoen hvit?
×
×
 • Create New...