Jump to content

Robinho

Bruker
 • Posts

  795
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Robinho last won the day on September 11

Robinho had the most liked content!

Reputation

1,082

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Haslum

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  Stabæk Fotball

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

1,233 profile views
 1. Veldig bra, Jørgen! Jeg skulle likt å se et tall på hvor mange innbyggere i Bærum som er interesserte i fotball, og som gjerne ser en TV-kamp hver 14. dag. Jeg tipper 25.000, altså 1 av 5 innbyggere. Det er mange potensielle tilskuere på Nadderud. Om vi hadde klart å friste bare 20% av de fotballinteresserte til å komme på kamp, så ville dagens stadion vært mer enn fullsatt. Det burde være mulig å få til oftere.
 2. Prosjektet er ikke tegnet av noen ennå, så det er ikke bestemt. Men, jeg synes det er naturlig at hovedtribunen med blant annet VIP-fasiliteter og næringsarealer skal ligge ut mot hovedveien.
 3. Jeg er enig i at supportertribunen bør være nærmest Bekkestua og det nye torget. Det ville vært rart om torget skal okkuperes av gjestende lags supportere før og etter kamp. Jeg har tidligere regnet ut at 8.000 tilskuerplasser totalt betyr i gjennomsnitt 10-12 tribunerader omkring hele banen. Det nøyaktige radantallet må ses i sammenheng med avstand mellom spilleflate og tribuner, antall trappeløp på tribunene, antall innganger gjennom tribunen (bør helst unngå slike stemningshull), rømingskonsept, senteravstand mellom tribunesetene (tettpakket vs. mye albuerom), osv. La oss ta utgangspunkt i 12 tribunerader. Om det er ønskelig at «Hovis» skal ha noen flere rader enn motsatt langside, si 15 rader totalt, så betyr det at de resterende sidene får i gj. snitt 8-9 rader. Det er for lite for et bra supporterfelt, som bør være så kvadratisk og konsentrert som mulig. Jeg mener supporterfeltet bør ha et felt med minst 12 rader, gjerne fler. Kortsiden med ståfeltet til SS må derfor «stjele» plasser fra motsatt kortside og underordnet langside. Da blir det lite igjen av disse to tribunene… Personlig heller jeg derfor mer mot å bygge en intim arena med 10-12 rader jevnt omkring hele banen. Man kan kanskje trappe ned tribunene med lavere partier ut mot hjørneflaggene, for å kunne øke antall tribunerader på midten av tribunesidene. Det gir mening også fordi plassene ved hjørneflaggene er mindre attraktive. Men en slik nedtrapping av tribunen kan fort bli et kostnadsspørsmål. Det er billigere og enklere å bygge symmetrisk med repetisjon av like bygningselementer. I det hele tatt ser det ut til at det blir mange spennende ting å diskutere fremover. Uansett, jeg må berømme Jon Tunold for den enorme jobben han har lagt ned i stadionsaken. Fantastisk!
 4. Jeg jobber med et innlegg fra min side. Jeg skriver først og fremst som innbygger av Bærum Kommune. Vi må få alle til å forstå at dette handler om mye mer enn "bare" fotball. Det handler om identitet, tilhørighet, samhold og stolthet for mange tusen innbyggere. Det handler om kommunens flaggskip. Innenfor kommunegrensen vår har vi få andre institusjoner, om noen, som år etter år (i tre tiår) tiltrekker seg innbyggere fra Sandvika, Sollihøgda, Lommedalen, Rykkinn, Østerås, Snarøya og Høvik. Dette må de folkevalgte i kommunen ta vare på, og legge til rette for å dyrke videre med en bærekraftig og konkurransedyktig arena. At arenaen må være konkurransedyktig er viktig å påpeke, fordi det blant annet er budsjettet for arenaen som skal behandles. Det som bygges må imøtekomme UEFA-kravene, med 8.000 tilskuerplasser og tilhørende moderne fasiliteter. For kommunens innbyggere bør den i tillegg planlegges for å bli en sosial og bærekraftig møteplass for alle i hverdagen. Alle vi som brenner for å få på plass den etterlengde arenaen bør absolutt si dette høyt før saken skal opp til behandling igjen.
 5. «Vi trenger all støtte vi kan få fra dere her no! Hver eneste en av dere, i hver eneste kamp utover høsten.» sa en tydelig engasjert Simen Wangberg til de gjenstående supporterene etter kampen i går. Det gnistret av øynene hans. To illsinte baller som søkte etter svar oppover et glissent ståfelt. Han har helt rett, og det skal ikke være nødvendig å si det engang. Selv om mange av oss kanskje kjenner på en følelse av resignasjon, så må vi ikke gi opp. Som ultra-Stabæk er vi de siste som skal gi opp. Vi må jobbe med oss selv, stille opp og gi jernet fra tribunen. Vi må vise mentalitet og karakter, og satsa alt på at dette smitter over på spillere og trenere. Dette gjelder alle supportere; på ståfeltet og på Hovis. Vi har mentaliteten alle sammen, vi må bare grave den frem i oss selv. Begynn nå, så kan vi se hverandre i øynene etter sesongen og si at vi i hvert fall ga alt.
 6. Skulle ønske det var dette de skrev om...
 7. Planter herved et rykte om at dette mageviruset skyldes Nadderud Stadions elendige forfatning. Kan se for meg brunt vann i krana, kvelende inneklima, fuktige undergulv, asbest i himlingene, null dagslys i oppholdsrommene og en drøvtygget telefonlinje til Sandvika. Sånn skal det tydeligvis være. Alltid. Uansett!
 8. Skulle/burde/kunne ha vært der ‘da det snudde’. Veldig bra levert av alle dere som tok turen! Godt volum og helt nydelige feiringsscener på fjernsynet.
 9. Godt skrevet, Bjørnar! Det er for lengst vedtatt at det skal bygges et nytt stadion på Nadderud, og hvilke krav dette anlegget skal imøtekomme. Nye Nadderud Stadion er budsjettert opp som et nøkternt stadionanlegg med plass til 8000 tilskuerplasser, en publikumskapasitet som er et minimum for å tilfredsstille UEFAs kategori 4 krav. Videre er det vedtatt at arenaen skal ha lukkede hjørner og alle oppvarmede arealer i den ene langsiden. Det som er beskrevet og budsjettert opp er altså et tilnærmet minimum for et bærekraftig stadionanlegg. Dette er estimert til å koste 420-550 mill. inkl. mva. fratrukket potensielle inntekter/refusjoner/spillemidler. Beløpet inkluderer usikkerhetsavsetning. Å gjøre betydelige kutt i dette budsjettet er rett og slett ikke mulig når stadionet fremdeles må tilfredsstille de elementære kravene som er satt i prosjektet. Er det verdt å drøye denne prosessen i mange måneder, kanskje år, for å gjennomføre nye utredninger som kanskje leder til noen små kutt på toppen av budsjettet? Den samfunnsmessige verdien av å ha et fungerende stadion med omkringliggende idrettspark klar for bruk så snart som mulig må da være mye større. Og om man utsetter prosjektet nå kommer mange av de millionene man eventuelt klarer å spare ila. utsettelsen tilbake i form av prisstigning. Kommunestyret må la planene for nye Nadderud Stadion gå videre!
 10. Med 12 rader omkring hele inkl. hjørner blir det rett i overkant av 8.000 plasser. Dette antallet er vel det som er satt som et minimumskrav i internasjonale turneringer. Det er omtrent 200 plasser per rad på langsidene. Med 12 rader er det ca. 230*4=920 plasser i hjørnene. Hjørnene med 920 seter kan eventuelt fjernes og flyttes til hovedtribunen, som da vil få totalt 16-17 rader. De øvrige tribunene har fremdeles 12. På hovedtribunen kan det være nødvendig å dele opp de 17 radene i en øvre- og en nedre tribune for å få tribunen til å gå opp i tre etasjehøyder. Som nevnt tidligere synes jeg det er bedre å komprimere radene i en sammenhengende tribune mtp. stemningsforhold.
 11. Mange gode tanker og ideer! Hovedtribunen mot gml. Ringeriksvei kan absolutt gjøres høyere. Men, det er ikke noe særlig å vinne på å gjøre den 2-3 meter høyere. Den må gjøres minst 4 meter høyere for at man skal kunne dytte inn en fullverdig etasje til under tribunen. Gjør man det må man samtidig fjerne 7 rader på motsatt langside - eller ca. 4 rader på motsatt langside og på kortsidene. Det gjør det trøblete med etasjehøydene i randsonen. 8000 plasser er ikke fryktelig mange plasser å spille på arena-arkitektonisk. Med en større hovedtribune blir det mindre igjen av de øvrige tribunene. Balansen her er viktig, og selv synes jeg ikke det bør være mindre enn 10 rader på en tribune før det ser altfor tynt ut. Derfor har jeg foreslått 12 rader omkring hele banen. Da kan man holde de samme etasjehøydene i randsonen omkring hele banen; 2. etasje midt på høyden av tribunen (høyde ca. 4m) og 3. etasje (høyde ca. 8m) i flush med øverste tribunerad. Jeg synes denne rasjonaliteten er god å ha i bånn, spesielt hvis vi skal få så mye ut av pengene som mulig.
 12. Her er et uavhengig mulighetsstudie som viser en arena med «8.001» sitteplasser. Arenaen er symmetrisk med 12 sammenhengende rader omkring hele banen. Med ståplasser på hver kortside kan man gange opp publikumskapasiteten med 1,3-1,5 per opptatt seteplass. Feltet midt på kortsiden har eksempelvis plass til 400 seter eller 400*1,5=600 ståplasser. Tribunene burde ha færrest mulig inn- og utganger som deler opp publikumsmassene. Dette for å konsentrere publikum og legge forholdene tilrette for best mulig stemning. Kortsidene er vist uten slike "tribunehull" i animasjonen. Inn- og utganger med større dimensjoner må da ligge ute ved cornerflaggene. Dette er en prinsippløsning som de har på eksempelvis Fredrikstad Stadion. Bakvegg og tak over tribunene bør ha form, vinkel og materialitet som reflekterer lyd og dermed gir en boost til publikumsstemningen. Optimale lydforhold for publikumsstemning er sjelden vare på fotballarenaer fordi de ofte har tilleggsfunksjoner som konsertarenaer e.l, som krever et helt annet lydbilde. Akustikkoptimalisering for publikumsstemning trenger ikke nødvendigvis å være kostnadsdrivende når grepene ligger inne i prosjektet fra første stund. Tenk om vi kunne fått til å skape Skandinavias beste arena optimalisert for publikumsstemning! Dette som innspill til den videre prosessen. Synspunkter?
 13. Slik jeg har forstått det godkjenner de safe-standing-seats, som de har på Intility. I så fall blir det nok ståfelt+sitteplasser=8001.
×
×
 • Create New...