Gå til innhold

Kamptråd: Stabæk - Mjøndalen


Ace
 Del

Anbefalte innlegg


14 timer siden skrev @ringo:

Nei jeg synes egentlig ikke det.

Vi har hentet en spiss som er en dårlig avslutter. Den pasningen til Hammy skal bare sitte i dag. Så selv om Kirkevold har vært bedre enn ventet har det ikke vært godt nok totalt sett.

Vi har også hentet en stopper som;

a. Ikke er ballsikker

b. Er høyrebeint - i den grad han kan kalle det han har for en pasningsfot

c. Er lurvete defensivt.

Det passet ikke briefen på hva vi burde hentet i det hele tatt.

Desduten - Ingen av spillerne inn i sommer er den lederfiguren vi trenger. Vi har heller ikke ryddet opp i garderoben ennå…

Det ‘skrikes’ mye om Lumanza -  Jeg så siste kampen til 2. laget - usikker på om Lumanza er løsningen altså…

Dessuten - det blir for mye nytt på en gang - men det tvinger seg frem fordi vi over tid ikje har investert nok i kjernetroppen vår.

Så kommer en skjør mentalitet på toppen av det.

 

Her er det jo litt hva man velger å fokusere på også. Ta forsvaret. På midtstopperplass går jeg glatt med på at Pedersen på ingen måte var det vi trengte, men der har vi Wangberg, Yaw, Piggy og Veum som fjerdevalg - forutsatt at ikke skadene tar dem. Nå er Veum ute, og Yaw hangler (som alltid, dessverre), men det virkelige problemet er det vi egentlig hadde løst: Wernersson inn på venstreback var helt klart løsningen på et problem. Med skaden hans er vi selvfølgelig rykket tilbake til start. Uten skader mener jeg dette forsvaret er greit. Pedersen hjelper fint lite, Wernersson hjelper masse. Du fokuserer på Pedersen. Jeg ignorer ham og fokuserer i stedet på Wernersson. Konklusjon: problemene nå er forårsaket av nye skader, overgangsvinduet bedret på situasjonen. Man skulle selvfølgelig kunne ønsket seg en pasningssikker venstrebeint midtstopper, men det er på ingen måte på toppen av ønskelista mi.

 

Spissplassen. Kirkevold har sine sterke sider, som vi helt klart kan benytte oss av: han er veldig duellsterk, og vi må vel tilbake til Boli sist vi hadde en spiller som i klart mindretall kunne holde ballen på topp, eller endog vinne den. Jeg synes allerede jeg ser langt bedre spor av samspill på topp hvor han er involvert, enn jeg noen gang så med f.eks. Kino, eller noen av de andre som har vært der de siste par åra.

 

Midtbanen - her er det vi fortsatt sliter. Her fungerer egentlig ingenting kollektivt, synes jeg. Solbakken er ikke så duellsvak som man kan få inntrykk av ved første øyekast, men Kay er dessverre det. Jeg synes det vi så av Skytte (mot Sarpsborg?) var en grundig forbedring fra tidligere i sesongen, så jeg tar gjerne mer av det. Lumanza burde være i stand til noe av det samme (bare bedre) om Kjønø får orden på huet hans også. Høyland kan godt være spilleren vi trenger, men du kommer ikke fra et bunnlag i Obos og styrer midtbanen heller. Jeg synes dog han bidrar med duellvilje, innsats og arbeidskapasitet, som vi dessverre har manglet sentralt. Vi har jo hatt dette i Torgersen også, men han synes jeg det lukter litt for mye gule kort og farlige frispark av. Det vi mangler er en skikkelig ballfordeler, som kan piske gutta i gang, gå foran i duellspillet, gjenvinne mange baller og stoppe overganger, "kreve" at folk går på de rette løpene, og så videre. Vi får ikke nødvendigvis alt dette i en spiller, men summa summarum er det mye å mangle på en midtbane. Og dette gjør jobben for alle rundt - midtstopper, vinger og spiss, mye vanskeligere. Jeg tror likevel vi må tørre å holde litt mer på kula, og slutte å gi bort området rundt midtstreken mesteparten av kampen til alle lag. Det er som om vi i alle kamper tror vi spiller mot et lag som det Glimt hadde i fjor. Det kan jeg begripe at vi tenker i Molde og et par steder til, men ikke hjemme mot bruntrøyene...

 

Førsteomgangen i går viste meg uansett at vi hadde et bedre lag en Mjøndalen. Andre omgang viste meg hvor dårlig bunnivået vårt er, og hvor lite som ble gjort fra benken for å unngå det i tide.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Enig med mye av det Geirti skriver.

Før har det vært klaging på at vi har hentet spillere som kanskje er gode i seg selv, men som ikke passer i laget. Med unntak av Pedersen ser det jo ut som vi nå har gjort det motsatte.

Wernersson er kanskje et slags unntak. I det lille vi har sett av han ser han rett og slett ut som en bra spiller OG en spiller som bør passe inn i laget.

Høyland. Hva er det vi har etterlyst på midtbanen? Løpskraft og arbeidsvilje. Det er det vi har fått. Spillere med løpskraft og arbeidsvilje OG er på topp eliteserienivå kommer ikke til Stabæk for tiden. 

Kirekvold. Vi har sett etter et oppspillspunkt som kan ta ned ballen og være bra med "vepsen" rundt seg. Det synes jeg vi har fått. Men selvfølgelig, skulle vi hatt en spiss som skal ligge ligge helt øverst og jage i bakrom med en gang vi vinner ballen burde vi valgt annerledes. Skulle vi hatt en som lusket rundt straffemerket og ventet på innlegg skulle vi kanskje også valgt annerledes. Men til den jobben han er satt til å gjøre, synes jeg han fungerer.

Bolly. Jeg antar at vi har ønsket flere alternativer med fart på kantene, fremfor å ende opp med Shala eller Kostadinov slik vi har gjort før. Jeg ble vel ikke veldig imponert over det lille jeg så mot Mjøndalen, men som type er han nok det vi har sett etter.

Selvfølgelig kan vi kritisere Bjarmann for at Wernersson ikke er en Hernandez, at Høyland ikke er en Annan, at Kirkevold ikke er Ohi osv, men da tror jeg ikke forventningene er særlig realistiske. 

Der jeg synes det ser ut som vi har bommet, er Pedersen. Så langt ser jeg virkelig ikke hva han har som ikke Wangberg og Yaw allerede bidrar med.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


18 timer siden skrev geirti:

Konklusjon: problemene nå er forårsaket av nye skader, overgangsvinduet bedret på situasjonen.

Mmja… Wernersson startet friskt, men bidraget var først og fremst offensivt - defensivt tilførte han ikke noe nytt. Men uansett han er uheldigvis indisponert.

Midtstopperene våre gjør endel taktiske feil som ikke samsvarer med den rutinen de har. Vi så det tydelig i første omgang mot MIF også. De faller ikke av i tide og havner i farlige situasjoner. Som vi alle synes enige om så virker ikke Pedersen å ha tatt nivået - men jeg synes dessverre Yaw ikke er så fryktelig mye bedre. 
 

I tillegg er ballbehandlingen jevnt under pari  for alle stopperne våre og det begrenser mulighetene våre i det offensive spillet. 
 

Så selv med en frisk Wernersson - så ville det faktum at vi ikke fant en bedre stopper en Pedersen være et problem for oss - det ER et problem for oss og det forsterkes av Wernerssons skade.

Det er vel og bra at Kirkevold bidrar med duellstyrke og skaper rom for medspillerene - men han må også bidra med mål og målpoeng og en god spiss skal få mer ut av den pasningen fra Hammy. 
 

Når det gjelder midtbnen s er det sant at både  om man scorer for lite mål, eller slipper inn for mange så ligger som oftest svaret på midtbanen.
 

Her har vi det både individuelle mangler - ingen etablerte eliteseriespillere - med unntak av Shala og kanskje Lumanza (Som helt klart har vært det - men som siden returen ikke har vist at han fremdeles har det). Men også mangel på samspill, det er vel ingen av midtbanespillerene som har mer enn ca halvannen sesong i klubben. Det blir for lett i denne sammenhengen. Basert på det jeg har sett av Lumanza er jeg i motsetning til mange andre usikker på om han over tid kan levere på det nivået som kreves.  Glimtivs ja- over tid mnja...
 

Så enig i at hovedproblemet ligger på midtbanen - men jeg tror ikke den enkeltspilleren du etterlyser @geirti finnes. Men problemet hadde ikke vært så akutt om vi hadde funnet en bedre stopper.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Når det kommer til stopperplassen må vi tar Wernersson inn i diskusjonen igjen. Jeg kan ikke se for meg annet enn at planen var å ha Wangberg og Pignatel som førstevalg, og Pedersen som en bedre backup enn Yaw. Så når vi snakker om at Yaw/Pedersen/Wangberg ikke holder mål, så hopper vi over den stopperen som har hatt mest spilletid i år. Et nytt forsøk på å få inn leiespiller på venstrebacken vil frigjøre Pignatel som stopper.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev nichb:

Men det forklarer ikke hvorfor han ikke kunne bytte inn andre spillere tidligere.... 

Sånn som det ble, med Bolly of Edvardsen inn de siste 10 minuttene så gjør det vel indirekte det? Vi ville ha de to på banen mot slutten, og prioriterte heller det enn å bytte inn feks Azemi 15 minutter tidligere.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


9 minutter siden skrev odd:

Sånn som det ble, med Bolly of Edvardsen inn de siste 10 minuttene så gjør det vel indirekte det? Vi ville ha de to på banen mot slutten, og prioriterte heller det enn å bytte inn feks Azemi 15 minutter tidligere.

Det kunne fortsatt ha vært mulig å gjort bytter sentral midt...men nå prioriterte Wiggen som han gjorde. Synes det bare er tull å skylde på det han gjør... 

Sikkert kjekt får han sånn i etterpåklokskapheten.. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


55 minutter siden skrev odd:

Sånn som det ble, med Bolly of Edvardsen inn de siste 10 minuttene så gjør det vel indirekte det? Vi ville ha de to på banen mot slutten, og prioriterte heller det enn å bytte inn feks Azemi 15 minutter tidligere.

 

Edvardsen er så gull at jeg gjerne utsetter et bytte for at han skal få sine femten minutter. Bolly er ikke på det nivået (hos meg), og kunne fint sluppet å bli byttet inn til fordel for f.eks. Lumanza inn i det 55. minutt (for Solbakken eller Kay). Det hadde både vært et forsøk på å endre hvordan vi fremsto, samt et tydelig signal til hele signalet om å ta seg sammen - forhåpentligvis også med noen klare beskjeder fra sidelinja. Wiggen brukte sikkert heller tiden på å tenke ut unnskyldninger om hvorfor han ikke kunne gjøre ditt og datt. Hans valg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev geirti:

 

Edvardsen er så gull at jeg gjerne utsetter et bytte for at han skal få sine femten minutter. Bolly er ikke på det nivået (hos meg), og kunne fint sluppet å bli byttet inn til fordel for f.eks. Lumanza inn i det 55. minutt (for Solbakken eller Kay). Det hadde både vært et forsøk på å endre hvordan vi fremsto, samt et tydelig signal til hele signalet om å ta seg sammen - forhåpentligvis også med noen klare beskjeder fra sidelinja. Wiggen brukte sikkert heller tiden på å tenke ut unnskyldninger om hvorfor han ikke kunne gjøre ditt og datt. Hans valg.

Det var vel ikke antall bytter det sto på. Jeg kunne fint levd med Kirkevold i 90 minutter i stedet for Azemi også. Problemet var at vi bare hadde tre stopp å bytte i. Hadde bar Yaw og Nusa klart å samkjøre skadene sine 🙂

Lenke til innlegg
Del på andre sider


3 timer siden skrev odd:

Det var vel ikke antall bytter det sto på. Jeg kunne fint levd med Kirkevold i 90 minutter i stedet for Azemi også. Problemet var at vi bare hadde tre stopp å bytte i. Hadde bar Yaw og Nusa klart å samkjøre skadene sine 🙂

Jeg gir meg, la oss bite på Wiggens bortforklaringer: det var intet han kunne gjort annerledes. Vi fightet som heltet, men gud var mot oss. Eller noe...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


10 timer siden skrev geirti:

Jeg gir meg, la oss bite på Wiggens bortforklaringer: det var intet han kunne gjort annerledes. Vi fightet som heltet, men gud var mot oss. Eller noe...

Seriøst? Vi er på det nivået? Jeg kommenterte bare at det ikke var antall innbyttere det sto på. At det IKKE var noe i veien for å bytte inn Lumanza samtidig med Geelmuyden eller Pedersen, selv om vi ønsket å få inn Edvardsen og Bolly senere i kampen. Så det med at vi ikke trengte å spare et bytte for Bolly var rett og slett irrelevant.

Det jeg tror skjedde, var at skaden på Yaw kom så brått på Wiggen og Belsvik at de ikke tenkte klart. Den kommer to minutter etter at de må ta ut Nusa, og de har egentlig ikke forberedt seg på at det "siste" byttet må skje allerede to minutter senere. I ettertid er det jo ganske opplagt at vi burde ha gjort andre bytter allerede da.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Kamptråd: Stabæk - Mjøndalen
×
×
  • Opprett ny...