Gå til innhold

OBOS-ligaen 2022, hvordan skal det gå?


rykkinn
 Del

Anbefalte innlegg


Det er jo da det å finne de gode spillerne som kan danne dette fundamentet - typer som går forran i treningshverdagen og som samtidig leverer med et høyt lavestenivå i match. Det kan ikke være noen tvil om at vi har sovet i timen under IAO i mange, mange år, og at vi nå har betalet en pris når mobilitet av spillere og mulighet til å scoute har vært begrenset pga. covid... For dårlig fundament gir vaklevorent byggverk.

Det viktigste er at vi ikke faller ned i IAO fella igjen, og så må Jon være villig til å binde kapital i spillerstallen. Det siste har vært et problem i år. JJ fikk ikke forsterkningene han ønsket og når det brant som verts i sommer fikk inn (for) mange spillere, men det var spillere som visste at de ikke skulle være her lenger enn til slutten av sesongen og som visste de ikke ville måtte ta konsekvensene av en dårlig slutt. Det var ikke heldig tror jeg.

Jeg kommenterte litt rundt det ved valg av Kirkevold som spiss i sommer (Han viste seg å være akkurat så tamm som jeg trodde han ville være). Jeg tror det hadde vært mye bedre å hentet en spiss fra OBOS eller lignende som visste at han skulle være her også i 2022 uansett utfall. Jeg tror det ligger mye motivasjon der. 

Riktige spillere - lange kontrakter og sten for sten i årene som kommer takk. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg synes mye av det som blir nevnt her er veldig riktig, men at det kanskje er noe vanskeligere i praksis. 

Å finne de riktige kontinuitetsbærere i klubben, som bygger god garderobekultur og er gjenkjennelige i nærmiljøet er jo fasit. Men vi snakker da om spillere som skal være gode nok for eliteserien, men ikke så gode at de er interessante for utenlandske/større klubber. De må ha riktig personlighet og lederegenskaper nok til å påvirke garderobekulturen.  De kan ikke være så dårlige at de svekker laget eller blir utkonkurrert av en sulten unggutt (som så blir solgt). 

Noen som vet om Tom Stenvoll har vurdert comeback?

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev Bjornh:

Imponerende mye galt IAO har gjort. Lurer på hvor alle pengene våre kommer fra, og hvordan vi har vært så mange år i TL med så dårlig stadion, inntekter og attpåtil en sportssjef som ikke skjønner noe som helst.

Kanskje du skulle søke den jobben om Bjarmann slutter, virker som om du selv mener du ville gjort det vesentlig bedre enn både ham og ikke minst IAO

 

Sorry Bjørn, men her slår du billig mynt på det enkle, og uvesentlige, poenget, og hopper bukk over det viktigste:

1) Det enkle: Var IAO en bra fyr eller var han det ikke? Følelsesmessig kjempeviktig spørsmål, men all den tid han for lengst har forlatt skuta, er det totalt uvesentlig for hvor vi skal videre som klubb og lag.

2) Det viktige: hvorfor har det gått så til de grader i dass i år? Er det uflaks, eller har laget blitt drevet på en slikt måte at det måtte ende opp her, etter å ha flørtet med nedrykk i mange år?

Hvorfor har vi endt blant de tre nederste plassene på tabellen 3 av de 6 siste sesongene? Samtidig som vi har enorme summer på bok. Jeg regner ikke med å få svar på dette, men hvor mye av de 200 mill vi har solgt for de siste 3-4 åra sitter vi fortsatt på? Det må da være en betydelig sum penger igjen?

Her er jeg enig med Ringo, og jeg synes ærlig talt ikke det er et kontroversielt standpunkt å innta: problemet er at vi har fullstendig manglet kontinuitet. Det har kanskje vært aller tydeligst de siste par årene. Det er egentlig ikke så vesentlig når det begynte, og hvem (om noen) som bestemte at det skulle bli slik. Men faktum er at vi etter hvert har forlatt alle prinsipper som tidligere lå til grunn for hvordan laget skulle se ut. Spillestil. Spillere fra akademiet. Rutinerte spillere som kan bære laget og være med på å utvikle de mange unge håpefulle. I ettertid viser det seg kanskje at den siste dråpen var at vi mistet midtstopperparet Valsvik og Hanche + Bohinen og Vetlesen i fjor. For ikke snakke om spillere som klager på treningskulturen offentlig, og ikke minst to spillere som over lang tid oppfører seg maksimalt uprofesjonelt, men som fortsatt ikke har fått skapet satt på plass. Det er så mye som er feil i dette laget nå. Og det kommer til å ta lang tid å få skuta skikkelig på rett kjøl igjen. Man kan i det minste begynne med å innse to ting:

- Vi må bygge opp igjen det akademiet vi hadde for et par år siden, som skulle levere en hel førsteellever til A-laget. For det målet finnes vel fortsatt?

- Vi må ha klare krav til både spillere og ledere i klubben. Til kulturen og samholdet de skal stå for. Det skal være profesjonelt, og det skal være utviklende for alle parter. Vi er en mindre klubb enn vi har vært på lenge. Vi har ikke råd til alle de idiotiske feila som større klubber kan tillate seg. Vi må finne tilbake til vårt DNA. Anderledesklubben, med positivt fortegn.

 

Det handler ikke om personen IA. Jeg har drukket øl med IA på Onkel Blaa (som mange andre her inne sikkert også har) og han er en likandes kar med et herlig engasjement. Han brant for jobben sin, og var en god ambassadør for STB. Ingen tvil om det. Men, på grunn av at han var kanskje den mest synlige Stabæklederen over en lengre tid, må han også tåle å stå som symbolet for en epoke i vår historie som blant annet innebar en klubb som gikk i feil retning, og som i 2021 rykket ned som et resultat av det.

En del av dette ansvaret lå hos ham, en del lå hos andre. Men ansvaret for å rydde opp ligger nå hos Kjønø, Bjarmann, Tunold, Moe (eller de som eventuelt skal overta rorpinnen etter noen av dem) og, ikke minst: oss som møter opp på årsmøtet på nyåret.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Flørtet med nedrykk? Synes det var hyggelig jeg med plassering på øvre halvdel i 2020 og 2021! At Espen Moe gamblet på en ukvalifisert trener siste 20 kamper har IAO liten skyld for😊

Lenke til innlegg
Del på andre sider


56 minutter siden skrev arni:

Flørtet med nedrykk? Synes det var hyggelig jeg med plassering på øvre halvdel i 2020 og 2021! At Espen Moe gamblet på en ukvalifisert trener siste 20 kamper har IAO liten skyld for😊

Sorry, min feil, glemte at vi kom på sjette plass (og dermed øvre halvdel) i år. Må begynne å tenke før jeg skriver...

For øvrig tolker jeg deg dithen at du mener at det er Kjønø som har gitt oss den nedadgående trenden med to kvalikk og et nedrykk på 6 sesonger? Interessant.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev Eriksen:

Annerkjenner du ikke at kapitalen du nevner utelukkende kan tilskrives IAO. 

 

Tror det er noen trenere, ledere, foresatte og frivillige i og rundt akdemiet som har en mening om det der.

Det hører også med til historien at IAO i utfangspunktet foreslo å legge ned akademiet for å spare penger.  
 

Så svaret er et rungende NEI!

Forøvrig viser jeg til @geirti sitt utmerkede innlegg over.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


17 minutter siden skrev geirti:

Sorry, min feil, glemte at vi kom på sjette plass (og dermed øvre halvdel) i år. Må begynne å tenke før jeg skriver...

For øvrig tolker jeg deg dithen at du mener at det er Kjønø som har gitt oss den nedadgående trenden med to kvalikk og et nedrykk på 6 sesonger? Interessant.

Det jeg mener er selvsagt at sesongene 2019 og 2020 borget for en grei sesong i 2021. At helbom på trenervalg etter skiftet, kan umulig lastes IAO!

Bob Bradley derimot må ta sin skylddel😂😂

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Brann ligger under mot Jerv. Joachim Jonsson jinxet den fint for bergenserne. 

Må si hjertet sier Jerv opprykk, selvom hjernen sier Brann klarer seg. 

Hadde tatt bort fokuset på vårt nedrykk at Brann går ned, uten at det hjelper oss noe særlig. 

Egen lykke er bra, andres ulykker heller ikke så verst. Morsomt med nye lag i ES også 

Den straffen til Finne var verre enn Fitims og Skyttes. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


54 minutter siden skrev arni:

Det jeg mener er selvsagt at sesongene 2019 og 2020 borget for en grei sesong i 2021. At helbom på trenervalg etter skiftet, kan umulig lastes IAO!

Bob Bradley derimot må ta sin skylddel😂😂

På de siste seks sesongene har vi tatt 203 poeng. Det gir et snitt på knapt 34 poeng per sesong. Det er vel rundt regnet en seier over kvalikkplassen. I snitt. Når også da tre av disse seks sesongene har endt med kvalikk eller nedrykk, så mener jeg man kan si at vi har vært vel mye "nedi der" disse seks sesongene. Bradley var ikke treneren vår noen av disse sesongene, så jeg veit ikke hvorfor du drar inn ham. Angående inneværende sesong kan det nesten virke som du mener at det var først etter at vi byttet til Kjønø som hovetrener at vi ramlet ned i nedrykksstriden? Greit at du er glad i IA og JJ, men det må da være mulig å forholde seg til fakta? Som at i år Janne hadde et poengsnitt på 0,60 og Kjønø 0,95? Slike fakta.

Uansett er altså ikke det personfokuset så vesentlig. Det er ikke viktig hvem som har gjort ting feil. Det viktige er hvem som kan gjør det rett framover. Og ikke minst: hva som er rett å gjøre framover. Hva som må endres på.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


7 minutter siden skrev geirti:

På de siste seks sesongene har vi tatt 203 poeng. Det gir et snitt på knapt 34 poeng per sesong. Det er vel rundt regnet en seier over kvalikkplassen. I snitt. Når også da tre av disse seks sesongene har endt med kvalikk eller nedrykk, så mener jeg man kan si at vi har vært vel mye "nedi der" disse seks sesongene. Bradley var ikke treneren vår noen av disse sesongene, så jeg veit ikke hvorfor du drar inn ham. Angående inneværende sesong kan det nesten virke som du mener at det var først etter at vi byttet til Kjønø som hovetrener at vi ramlet ned i nedrykksstriden? Greit at du er glad i IA og JJ, men det må da være mulig å forholde seg til fakta? Som at Janne hadde et poengsnitt på 0,60 og Kjønø 0,95? Slike fakta.

Du skjønte ikke spøken med Bradley😂 Artig med årsak og virkning i kritikken av IAO. Trenden for klubben ble snudd med 2019 og 2020 sesongen.

Ellers var det klart rutinerte alternativer til Kjønø i sommer. Da ville vi sluppet denne fiaskoen. Den nattlige mailen din til Moe som rørte han til tårer, var artig nå i retrospekt.

Her blir vi ikke enig og det er greit

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi hadde en veldig god høst i 2019, det skal jeg være enig i. 17 poeng på de 10 siste ga oss behagelig avstand til bunnstriden. Selv om vi begge år endte (på målforskjell) på 8. plass, var vi begge år nærmere de nederste tre enn de øverste tre, og vi var jo på ingen måte involvert i noen kamp om topplasseringene. I fjor var vi f.eks. 7 poeng bak syvendeplassen med tre runder igjen, og endte 4 poeng bak. Jeg synes det er å strekke det langt å si at vår langvarige nedadgående trend snudde fordi vi to sesonger på rad klarte å legge runde 10 poeng mellom oss og kvalikkplassen. Du trenger det kanskje for å kunne gjøre Janne til helten i historieskrivningen, men man må innse at denne klubben er dårlig drevet, og har vært det lenge.

Alternativt mener man at klubben er godt drevet, at det handler bare om å kvitte seg med Kjønø, så blir alt så meget bedre. Men du er ikke så naiv, Arni?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jo, jeg er kjempenaiv, ha ha. Neida, men få inn en kvalifisert og rutinert trener.

Så må en sentrallinje settes. Den forsvant med Valsvik, Bohinen og Antonsson iår, uten at klubben forsterket probat.

Haugen drar, så da har vi bare Wangberg foreløbig

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fra DN: Det heter seg at første generasjon bygger opp, andre generasjon holder det vedlike, og tredje generasjon river ned alt sammen.

Flathogst gir gjerne mye på kort sikt, men er mer problematisk på lang sikt. Vi har gått fra å ha det beste akademiet i Norge, til å nå være rangert som nummer fire. Vi kan ha utviklet enkeltspillere, men LAGET har ingen utvikling, fordi det kun har vært midlertidige løsninger over mange år. Dette har skjedd under IAO og dagens ledelse.

IAO: mannen som ga oss Billy Mckinlay og Henning Berg, i tillegg til hundre spillere du aldri ville husket uten hjelp fra STB.guru. Bob Bradley kom til Stabæk takket være familien Diskerud.

Ledelsen i klubben er utvilsomt dyktige på å selge alkohol, kjøre buss, og gi juridiske råd - men er avhengig av flaks for å se kompetente ut ved drift av en fotballklubb. De kommer ikke bort fra å ha det overordnede ansvaret for alt som har skjedd de siste 10 årene. Selv etter å ha skjøvet ansvaret over på trenere og spillere.

Meld dere inn i klubben og still på neste årsmøte!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


6 minutter siden skrev Håvard:

Med Brann i OBOS vet vi hvem som får presset og mediekjøret, det kan jo være en viss fordel..

Det kan du si, men fotballag lever nå en gang av oppmerksomhet, da.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bergenserne vil forvente at Brann vinner hver seriekamp 10-0 neste år. Dette blir en kjip opplevelse for Brann. Hele sesongen gjennom. Det unner jeg dem.

 

At det kanskje kan gjøre opprykket vårt litt mer vrient legger vi til side på en gledens dag som denne...

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

OBOS-ligaen 2022, hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...