Gå til innhold

OBOS-ligaen 2022, hvordan skal det gå?


rykkinn
 Del

Anbefalte innlegg


Så denne Metcalfe var ikke noe særlig altså? Har ikke sett 2 lags kamper, og har så vidt spilt for A laget. Tror vi skal vente med å signere prøve spillere etter vi har sett dem i 2-3 kamper og 4-5 uker med trening før signerer. Var nok ikke så dyr, men still. Gambler man ikke så vinner man ikke er det jo noe som heter også.

Kostadinov inn for Edwards i neste kamp, syntes han er litt undervurdert og har mer å gå på. Skadene har ikke hjulpet men tror han kan bli en bra squad spiller på sikt, det trenger vi.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


14 minutter siden skrev odd:

I mitt hode er det at laget spiller seg frem til sjanser et resultat av kampplan, mens bom på store sjanser er mer mangel på individuelle ferdigheter.

Mestringsfølelse, form og selvtillit spiller vel inn også

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2 timer siden skrev nichb:

Mestringsfølelse, form og selvtillit spiller vel inn også

Selvsagt, men det handler forsatt mer om (mentale) indviduelle ferdigheter. (Og man kan vel også tenke seg at mestringsfølelse, form og selvtillit også har innvirkning på spillet frem til avslutningene.)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Skeid leder over Sogndal er jo bra for oss. Sandnes Ulf- KFUM har liten betydning for oss tror jeg. At Ranheim leder over Åsane tror jeg heller vi ikke skal ta så tungt. Fredrikstad-Raufoss er utsatt pga sykdom i Raufoss(diare?) troppen. 

Mjøndalen er vår store utfordrer per dags dato. Og det er godt at Start og Sogndal også kan holdes på avstand. Brann rykker nok direkte opp uansett, men om de skulle begynne å tape er det bare en bonus. 

3 poeng mot FFK er alt som teller nå, og å unngå tap mot brunskjortene. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Her er det nok flere vi bør frykte. Det er fort 6 lag som kjemper om 4 kvalik plasser. Vi må legge om spillemønster for å matche mannskapet. Vi har faktisk tynnere stall enn det mange tror ikke minst på midten. Dette vil vi svi for utover høsten. Jeg tar heller en offensiv midtbane spiller enn spiss hvis vi legger om til 442. Akkurat nå spiller vi nitrist fotball som gir enda færre inne på stadion. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hepp,

Sesongen så langt i tall i følge Wyscout

4. plass på tabellen
7. plass på flest scorede mål
3. plass på xG
1. plass på færrest antall baklengs
2. plass xGA
5. plass på ballbesittelse
3. plass på antall skudd
5. plass på antall inlegg
6. plass på antall driblinger
11. plass på antall offsides
9. plass på antall cornere
3. færrest skudd i mot
9. plass på antall balltap - der er faktisk Brann på 3. plass...
5. plass på challenge intensity - dette er bvor aktivt et lag jakter når motstanderen har ballen. Man teller antall defensive aksjoner per minutt motstanderen har ballen. internasjonalt er en sterk stat her 6. Brann som topper i OBOS nå ligger på 7 vi er på 5,9 (men lå på rett over 6 for et par runder siden)
9. flest gule kort
1. plass på antall røde kort - takk skal du ha din kødd av en dommer mot KIL
3. flest pasninger
5. flest gjennombruddspasninger
5. flest nøkkelpasninger
9. flest langpasninger (spillestilen begynner å kommer frem her :) )
2. flest paninger inn til siste 3.del

Så et par-tre morsomme; progressive passes og progressive runs. Pass betyr at pasningen slås i lengderetningen, run er da det samme, men løp. 
På pasninger er vi nummer 3 mens vi på løp er nummer 7. Brann er best i begge kategorier. Det er jo slik vi også ser - vi triller mye ball også i lengderetningen, men det er veldig lite bevegelse i spillerne og offensiven ender ofte med å løpe ut i sanden. Deep completions - altså vellykkede pasninger inn mot 20 m fra motstanders mål - 4. plass med 89 - Brann på 1. har 172! Så vi har mange pasninger på siste 3. del, men vi får de ikke inn i boksen. Selv om vi relativt sett er gode, så er vi et godt stykke unna de beste. Vi er på andreplass på såkalte smarte pasninger - det er en form for kortpasninger som er ment å skape gjennombrudd. Det er ikke så overraskende at vi ligger høyt her,  men hvor ofte har vi ikke sett spillerne vende om og spille tilbake igjen....

Brann topper (nr. 1-2) mange av disse - også KFUM ligger høyt oppe på mange statistikker uten at jeg gadd å tell hvor mange (Det er varmt)  

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kul statistikk som jeg ikke skal prøve å analysere. 9 plass på antall balltap, betyr det 9ende flest tap eller 9ende best? Uansett for svakt med 16 lag på tabellen. Det samme gjelder 7 plass på scorede mål, selv om det er meget tett her med unntak av brann og start. 1 mål bak 2 og 3 plassen samt likt med 5 plassen.

Savnet dog antall støttepasninger, pasninger til keeper, feilpasninger, innlegg. Sikkert flere interessante også.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Begynner å bli et rotterace om den 2.plassen, der Ranheim på 2.plass med 23 poeng ned til Start på 8.plass med 16 poeng er med i racet. Alt er servert på sølvfat til oss, men per dags dato ser vel kanskje Sogndal sterkest ut av contenderne til å følge Brann opp i Eliteserien direkte. Koffa og Ulf kan nok best håpe på kvalikk, mens FFK også kan klare dette. 

Og vinneren av playoffen i OBOS møter kanskje Vålerenga i playoffinalen🤣

Uten at jeg har statsen foran meg sier magefølelsen min at det er sjelden to lag som rykket ned rykker opp igjen som de eneste. Så da lukter det ikke oss eller Mjøndalen direkte opp, men forhåpentligvis som et tredje lag. Det er vel også typisk Stabæk å gjøre ting mest spennende lengst mulig? Garanterer at vi ikke har rykket opp før siste runde mot Gauseths kjæledegger. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


https://www.eurosport.no/fotball/obos-ligaen/2022/niso-reagerer-pa-blink-uttalelser-mest-dramatiske-i-norsk-fotballs-historie_sto9010034/story.shtml?fbclid=IwAR3Vblcq8VYQ-hPMtVdubfYZNGi4_yIgymWsW8cAdj9bmCTyUlrel4nidw0&fs=e&s=CL

 

Blink ber spillerne godta lønnskutt ned til minimum på 4000 kroner i mnd. Dette kan fort gi en soleklar jumbo i obos. Spennende å se hvordan det spiller inn på ligaen 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Rødt kort på keepern til Blink, og inn med en utespiller i mål grunnet skade på reservekeeper.. 

De har vel ikke økonomi til å hente inn noen spillere til neste kamp.. Lukter vi 90min mot utespiller i mål på torsdag?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det har blitt opplest og vedtatt at Brann er så sykt gode og kommer til å spasere inn til klar førsteplass, så må vi og et par andre kjempe om andreplassen. Man må ikke glemme at Brann/Bergen er Norges mest volatile lag/by, så skulle de miste poeng i to kamper på rad så er det nok kort vei til krisemaksimering, krangling og sømmer som rakner. Det var jo tendenser til det da de sto med 2 seire og 2 uavgjort etter 4 kamper. De har avgjort 30% av seirene sine med mål helt mot slutten av kampen - det er selvfølgelig lov å score sent, noen vil til og med hevde en kunst, men det er likefullt små marginer som gjør at de ikke har 6 poeng mindre enn de har og da ville det vært mye jevnere.

Jeg spår at de får en liten kollaps snart (kan fint begynne med tap/uavgjort borte mot Start og tap hjemme mot oss - da er bergenserpulsen høy før turen til Raufoss), og så er det plutselig helt åpent i toppen igjen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Var i Bergen i helgen som var og der fabuleres det jo om medaljer - i Eliteserien neste år...

Så de mot Grorud og det var en ganske close sak spillemessig - samtidig er det noe med kvaliteten når man stadig vekk bikker de der jevne kampene i sin favør. Likevel, vi er i klar fremgang formmessig og nøkkelspillere som Krogstad og Edwards spillte kanskje sin beste kamp for sesongen sist. Jeg mener vi bør ha gode muligheter for både 1 og 3 poeng til helgen. Strengt tatt burde vi ha vært mye nærmere de enn vi er, men vi får ikke gjort noe med kampene som er spilt.  

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev BlaaSpanjol:

Ser et par bergenserne jeg kjenner til allerede tipper henholdsvis 5-0, 4-0 og 4-1 mot oss på søndag. Dæven så deilig det hadde vært å gitt dem en ordentlig oppvekker!

Bare å ta turen til Bergen for å se gutta!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


53 minutter siden skrev FranckTheBank:

Hvor gode er ranheim? Holder de løpet ut tro?

Dem har vært i bra form siden dem tapte mot oss, men jeg tviler dem holder ut løpet. Dem kommer til å avgi poeng og jeg frykter dem ikke nevneverdig. Men er det et av lagene som kommer til å avgi minst av våre konkurenter så er det nok Ranheim. Viktig vi henter de poengene vi må også!

Møter dem 3 sisterunden på Nadderud, satser på at vi allerede har en luke på dem da.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


4 timer siden skrev rykkinn:

Bare å ta turen til Bergen for å se gutta

Skulle virkelig ønske jeg kunne, "desverre' er jeg stuck i Spania akkurat denne helgen, men skal heie så mye jeg kan foran TvNorge skjermen!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ble en bra runde for oss dette👌
 

Stoler ikke helt på laget vårt ennå, men ser ikke ut til at det er en skikkelig sterk og stabil utfordrer til andreplassen, så vi har alle tiders mulighet her. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

OBOS-ligaen 2022, hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...