Gå til innhold

Økonomi Og Annet Faenskap


elaang
 Del

Anbefalte innlegg


Politiet lekker som en sil, det er det ingen tvil om. Kristiansen-utvalget (som ble ledet av den daværende forsvarsadvokaten Janne Kristiansen nå avgått PST-sjef) undersøkte både politiets og forsvarsadvokatenes bruk av media i straffesaker; og slo fast at begge parter er like flinkte til å lekke til media når det passer en.

 

Hvordan kan ellers VG, Tv2, Nrk osv alltid være på plass når politiet arresterer noen?

 

For at IAO eller noen andre skal bli dømt må det imildertid være fastslått forbi enhver rimelig tvil man ønsket å svindle Nancy for penger. Som kjent skal enver rimelig tvil komme den tiltalte til gode.

 

Ifølge VG og andre medier bø RBK 5 mill men fordelt over to år. Stabæk trengte pengene da. Dette er en plausibel forklaring, særlig sammenholdt med at klubben hadde innsamslingsaksjon og strammet livreimen.

 

Videre hadde Veigar sine beste år bak seg og hadde et mislykket proffopphold på beltet, det bør være mulig å finne en haug av eksperter som kan fortelle at VPGs videresalgsverdi var tilnærmet null - dette er også plausibelt.

 

Stengel er et av de største talentene i sin årsklasse, STB hadde nettopp mistet Møller Dælie for knapper og glansbilder til Man U, STB ønsket å sikre seg ift. Stengel - også plausibelt.

 

Etter min oppfattning må det derfor foreligge nok rimelig tvil til at enhver fornuftig domstol ikke kan dømme. Mulig det STB gjorde var i gråsonen, mulig VIF ikke hadde kjøpt opsjonen på Stengel uten at de fikk VPG på salg, men jeg kan umulig se for meg at det blir domfellelse. (Jeg kan naturligvis ta feil)

 

Håper imidlertid at denne saken kan bli ferdig snart slik at IAO kan bruke tiden på å finne habile spillere, og sponsorene begynne å finne veien tilbake til STB...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Akkurat det med at pressen dukker opp til på rett sted, til riktig tid, er nok så enkelt å forklare som om at de også har politiradio.

 

Men resten av saken er nok ikke bare så enkel som at ditt og datt er plasuibelt. Jeg tror nok politiet sitter på noe de mener kan brukes som bevis, og da stiller dette seg andreledes. Det foreligger sannsynligvis en god del dialog mellom partene, elektronisk, som sikkert avdekker hva som virkelig har skjedd.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Er ikke sambandet til Politiet i Asker og Bærum digitalisert og kryptert enda, slik Oslopolitiet gjorde for 3 år siden? De nevnte at det var en av grunnen til at du opprettet en Twitter-profil, så media og folk ellers fortsatt kunne følge med på hva de gjorde. Om ikke er jo det en naturlig forklaring.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kan umulig se for meg at pågripelsen av divere mennesker i STB har vært omtalt på sambandet.

Det er mye man ikke vet i denne saken. Men at politiet og RBK har lekket til pressen, det er blant de få åpenbare og uomtvistelige fakta. Dessverre hjelper ikke det Stabæk noe som helst...
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Her har vi enda en runde der media bruker gapestokk på å dømme personer uten beviser:

 

Turid Syftestad har tatt rollen som Nils Skutle (RBK)

Christina Vukicevic som Veigar Pall Gunnarsson

Petar Vukicevic som Inge Andre Olsen

Friidrettsforbundet som NFF

 

Merkelig i hvor liten grad det stilles spørsmål ved bakenforliggende motiver ved slike "avsløringer".

 

Alle har vi fra tid til annen kommunikasjon som - tatt ut av sin sammenheng - virker støtende, provoserende og kanskje kriminell, uten at det nødvendigvis behøver å være det og i hvert fall ikke slik ment.

 

Men fy faen som det selger aviser...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


En annen sak der en person raskt blir gjort til syndebukk, og hvor Politiets håndtering av "bevis" og denne praksisens konsekvenser for privatpersoner blir omtalt:

 

Domstolene har lyttet kun til politiet. Sentrale personer på mitt kontor ble aldri gitt mulighet til å uttale seg, men er likevel navngitt til offentligheten av Oslo tingrett.

Nå finnes det imidlertid dokumentasjon som viser at politiet er avslørt. To av landets fremste spesialister på informasjonssikkerhet, Stein Møllerhaug og sivilingeniør Gisle Hannemyr, påviser, uavhengig av hverandre, amatørmessig bevishåndtering, sviktende rutiner og upålitelig metodevalg hos politiet. Kort sagt sier begge at politiets arbeid ikke beviser noe som helst.

Også politiets egen innleide ekspert, sivilingeniør Svein Y. Willassen, skriver i sin rapport at det er en demoversjon som er benyttet, at det ikke foreligger noen tekniske sperrer som hindrer andre i å påføre et slikt vannmerke og det er mulig å fjerne et slikt vannemerke og påføre bildet et annet vannmerke «uten å forringe synlig billedkvalitet». Det er altså avslørt at politiet bløffet.

Bruken av disse såkalte bevis i en rettsprosess har altså forledet domstolene og i neste omgang også Advokatbevillingsnemden til å ta fra meg mitt levebrød.

 

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Kan-vi-stole-pa-alle-i-politiet-7056453.html

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Slik dette fungerer i praksis må det passe å gå i retten for samtlige av forsvarerne og påtalemyndigheten. Man skal ikke se bort fra at det kan bli utfordrende å beramme saken og at den kommer opp senere enn april måned.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

For de som vil se Morten Stene i sine yngre dager som noe lettlurt politibetjent dukker han akkurat nå opp i Olsenbanden på TV2.

 

morten_stene1.png

morten_stene2.png

morten_stene3.png

morten_stene4.png

Endret av Posse
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fra dagens VG.

 

 

De 24 vitnene

Påtalemyndigheten vil bruke disse personene i retten for å styrke sin teori om at de tiltalte i «Gunnarsson-saken» er skyldig i grovt bedrageri.
Av Morten S. Hopperstad, Marius G. Vik 5 januar 2013

Etter det VG får opplyst, planlegger påtalemyndigheten å føre totalt 24 vitner under hovedforhandlingen som er berammet i Asker og Bærum tingrett fra 19. august til 11. september neste år.

– Vitnene skal bidra til å opplyse saken for retten slik at retten kan treffe en riktig avgjørelse, sier politiadvokat Morten Stene ved Asker og Bærum politidistrikt til VG.

I løpet av det siste året har politiets etterforskning endt med at fire lederpersoner i Stabæk og Vålerenga har blitt tiltalt for grovt bedrageri.

Stabæk solgte spiss-stjernen Veigar Páll Gunnarsson for én million kroner i fjor sommer, mens klubbene ble enig om en opsjonsavtale på fire millioner kroner for midtbanetalentet Herman Stengel som da bare var 15 år gammel.

 

Nancy: Alt greit

 

Stabæks problem var følgende:

 

Gunnarssons tidligere klubb, franske Nancy, hadde krav på 50 prosent. Nå fremsto det hele som at klubben hadde forhandlet ned overgangssummen på spissen, og isteden kamuflert det hele med en opsjonsavtale, for å slippe unna med en mindre andel til Nancy.

Politiet har tatt flere beslag i saken og mener at innhold på blant annet datamaskiner og mobiltelefoner vil føre til domfellelse.

 

Ingen av de tiltalte erkjenner straffskyld.

 

– For Nancy er alt greit. Stabæk har betalt oss slik avtalen forutsatte. Vi føler oss ikke bedratt. Stabæk må ikke gi beskjed med en gang. FIFA ville uansett ha gitt oss opplysningene. Slik er det alltid, sier sportsdirektør Nicolas Holveck i Nancy FC til VG.

Franskmannen er påtalemyndighetens første vitne under rettssaken etter at de fire tiltalte har avgitt sin forklaring.

 

Er taus

 

Deretter følger sentrale personer fra Stabæk, Vålerenga, Rosenborg, Helsingborg, Norges Fotballforbund (NFF) og Norges idrettsutøveres sentralorganisasjon (NISO) – som alle var tilknyttet sine verv da de påståtte anklagene ble begått.

 

I tillegg vil forsvarerne sende inn sine vitnelister til tingretten i god tid før hovedforhandlingene starter til høsten.

 

Fotballagent Jim Solbakken sier til VG at han forholder seg til at han er innkalt som vitne, og ønsker ikke å uttale seg før han har forklart seg i retten, mens NISO-leder Joachim Walltin ikke var klar over at han var stevnet som vitne før VG fortalte ham det i går.

 

Ikke overrasket

 

– Men det er ikke så overraskende siden jeg ble avhørt av politiet tidligere. Jeg blir neppe det mest sentrale vitnet, og har ikke vært involvert i denne saken, men er nok mer ment å skulle si noe om hvordan ting fungerer og avtaler inngås, tror Walltin.

 

– Jeg regner med at jeg er kalt inn av forsvaret fordi Stabæk forsøkte å selge oss Gunnarsson sommeren 2011. Selv om vi ikke gikk så langt med saken, mener jeg jo at dette støtter deres versjon av saken, sier Helsingborgs sportssjef Jesper Jansson til VG.

 

Gunnarsson-saken

 

Veigar Páll Gunnarsson avsluttet sitt opphold i Nancy i 2009 og returnerte til Stabæk. Franskmennene sikret seg 50 prosent av et eventuelt videresalg.

 

Sommeren 2011 ønsket Stabæk å selge Gunnarsson. RBK og VIF kjempet om spissen, som endte i Oslo. Pressen mente prisen var på om lag fem millioner kroner.

 

I oktober 2011 avslørte TV 2 at Gunnarsson bare hadde kostet én million, men at VIF også hadde betalt fire millioner for en opsjon på Herman Stengel.

 

I oktober i år ble Inge André Olsen, Truls Haakonsen, Lars Holter Sørensen og Tor Q. Aaserød tiltalt for grovt bedrageri.

 

 

Disse skal vitne STABÆK FOTBALL

 

Veigar Páll Gunnarsson

Hvem: Tidligere spiss i Stabæk.

Rolle i saken: I fjor sommer hadde Stabæk økonomiske problemer og ville selge den islandske spissen for å redusere utgiftene. Gunnarsson gikk til Vålerenga for én million kroner.

 

Herman Sørby Stengel

Hvem: Midtbanespiller i Stabæk.

Rolle i saken: Vålerenga og Stabæk inngikk en opsjonsavtale på fire millioner kroner for det unge midtbanetalentet.

 

Erik Harald Loe

Hvem: Tidligere styreleder i Stabæk.

Rolle i saken: Loe var siktet i saken, men forholdene ble henlagt på bevisets stilling i høst. Han ba blant annet om at Stengel og foreldrene hans skulle informeres om opsjonsavtalen da den ble inngått.

 

Einar Schultz

Hvem: Styreleder i Stabæk Fotball AS og visepresident i Norges Fotballforbund (NFF).

Rolle i saken: Han ble på grunn av sin plass i styret informert om overgangen og opsjonsavtalen da de ble inngått.

 

Jarl Henning Øverby

Hvem: Styreleder i Stabæk.

Rolle i saken: Tok over ledervervet etter Erik Loe som trakk seg fra posisjonen da saken ble kjent i media. Øverby bestemte at Stabæk skulle inngå en avtale om å betale Nancy FC for vel ett år siden. Klubben betalte til slutt 1,6 millioner kroner.

 

Ådne Mauritzen

Hvem: Styremedlem i Stabæk.

Rolle i saken: Han var tilknyttet Bærums-klubben da overgangen til Gunnarsson og opsjonsavtalen på Stengel med Vålerenga ble inngått i fjor sommer.

 

Ingebrigt Steen Jensen

Hvem: Styremedlem i Stabæk og klubbens ansikt utad i 20 år.

Rolle i saken: Han var styremedlem i Bærums-klubben da overgangen til Gunnarsson og opsjonsavtalen på Stengel med Vålerenga ble inngått i fjor sommer.

 

 

VÅLERENGA

 

Martin Andresen

Hvem: Tidligere manager i Vålerenga.

Rolle i saken: Deltok i forhandlingene med Stabæk om kjøp av Gunnarsson og opsjonsavtalen på Stengel.

 

Jon Håkon Pran

Hvem: Styreleder i Vålerenga Invest AS.

Rolle i saken: Tilknyttet Vålerenga da overgangen og opsjonsavtalen med de to Stabæk-spillerne ble inngått.

 

Håvard Steinar Lunde

Hvem: Tidligere VIF-spiller og leder for sportslig utvalg.

Rolle i saken: Tilknyttet Vålerenga da overgangen og opsjonsavtalen med de to Stabæk-spillerne ble inngått.

 

Bjørn Viljugrein

Hvem: Tidligere VIF-spiller og styremedlem i klubben.

Rolle i saken: Tilknyttet Vålerenga da overgangen og opsjonsavtalen med de to Stabæk-spillerne ble inngått.

 

Jon Harald Nordbrekken

Hvem: Styremedlem i Vålerenga Invest AS og deleier i klubben.

Rolle i saken: Deltok i telefonmøtet da overgangen til Gunnarsson og opsjonsavtalen på Stengel ble akseptert.

 

 

ROSENBORG

 

Nils Skutle

Hvem: Tidligere direktør i Rosenborg.

Rolle i saken: Deltok i forhandlingene med Stabæk om spillerkjøp.

 

Kristian Nordheim

Hvem: Advokat tilknyttet Rosenborg.

Rolle i saken: Juridisk rådgiver for Trondheims-klubben i prosessen.

 

Erik Hoftun

Hvem: Sportslig leder i Rosenborg.

Rolle i saken: Forhandlet med Stabæk om flere spillerkjøp.

 

Terje Svendsen

Hvem: Styreleder i Rosenborg.

Rolle i saken: Leder av styret i Trondheims-klubben da de forhandlet om spilleroverganger med Stabæk.

 

 

ØVRIGE

 

Nicolas Holveck

Hvem: Direktør i den franske fotballklubben Nancy FC.

Rolle i saken: Holveck ble først informert om salget av Gunnarsson og overgangssummen da TV2 kontaktet ham. Først var direktøren oppgitt over opplysningene, men uttaler til VG i dag at klubben ikke føler seg bedratt etter å ha fått nye opplysninger om saken og mottatt 1,6 millioner kroner fra Stabæk.

 

Arnor Gudjohnsen

Hvem: Fotballagent.

Rolle i saken: Deltok i forhandlingene med Rosenborg og Vålerenga om de personlige betingelsene til Gunnarsson. Begge klubbene ønsket spissens tjenester i fjor sommer.

 

Jim Solbakken

Hvem: Fotballagent.

Rolle i saken: Bisto Vålerenga i kontakten med Veigar Páll Gunnarsson og er rådgiver for midtbanespilleren Herman Stengel og familien hans.

 

Hans Jørgen Sørby Stengel

Hvem: Far til Stabæk-spiller Herman Sørby Stengel.

Rolle i saken: Da Gunnarsson-saken ble kjent i media uttalte faren at han ikke kjente til opsjonsavtalen på sønnen mellom Vålerenga og Stabæk. Etter det VG får opplyst, har han senere forklart at han ble kjent med avtalen før den ble inngått i juli 2011.

 

Jesper Jansson

Hvem: Sportsdirektør i Helsingborg IF i Sverige.

Rolle i saken: Jansson ble tilbudt å kjøpe Gunnarsson etter at Stabæk var enig med Vålerenga om en overgang. Han avslo.

 

Joachim Walltin

Hvem: Leder av Norske idrettsutøveres sentralorganisasjon (NISO) og tidligere Vålerenga-spiller.

Rolle i saken: Uttalt seg om Gunnarsson-saken som en følge av sitt verv.

 

Stein Pedersen

Hvem: Fagansvarlig for forsikringer og overganger i Norges Fotballforbund (NFF).

 

Truls Dæhli

Hvem: VG-kommentator og far til fotballtalentet Mats Møller Dæhli i Manchester United.

 

Endret av roger
Lenke til innlegg
Del på andre sider


«hovedforhandlingen som er berammet i Asker og Bærum tingrett fra 19. august til 11. september neste år.»

 

Neste år?! Håper dette et en skrivefeil eller utdrag fra en 2012-artikkel.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er noe uforståelig her: hvem er det som mener at de er snytt eller lurt? Det offentlige?

 

Hvis det offentlige føler seg snytt, er det merkelig at det brukes så vanvittig mye penger på etterforskning og saksgang. Kostnadene her må jo tilsvare mange ganger stridens kjerne.

 

Dette går langt i å bekrefte at det er mye prestisje i denne saken. I tillegg er det viktig å skape en presedens, som man gjorde med Bosman-dommen (ingen sammenlikning forøvrig). I den saken var det rettspraksis som staket ut kursen for hvordan den type saker skulle føres framover.

 

Det virker som om påtalemyndigheten vil at "Gunnarsson-saken" skal fungere preventivt; slik at man ikke vil se "kreative" overganger i framtiden. Dette burde selvsagt ha vært gjort ved å lage et regelverk uten "smutthull", ikke ved å la TV2, Rosenborg og Morten Stene bruke media som sirkusmanesje.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


«hovedforhandlingen som er berammet i Asker og Bærum tingrett fra 19. august til 11. september neste år.»

 

Neste år?! Håper dette et en skrivefeil eller utdrag fra en 2012-artikkel.

 

18 virkedager på denne saken, 3.5 uker. Det må være en spøk!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Copy/paste: Pengene ruller inn til Stabæk

Kronerullingsaksjonen «Den magiske tieren» har fått Stabæk-venner til å åpne lommeboken.

Mandag ettermiddag hadde det kommet inn 76.000 kroner på kontoen til prosjektet som kalles «Den magiske tieren».

 

Og det får Ingebrigt Steen Jensen, mannen bak ideen, til å finne frem de store ordene.

 

– Dette er et uttrykk for at folk er glade for å hjelpe til. Når vi har fått inn så mye i løpet av en snau uke, ser jeg ingen grunn til at det skal stoppe, sier Steen Jensen.

 

Han sier at han er usikker på hvor stor del av summen som er månedlige bidrag, og hvor stor del av de 76.000 kronene som er engangsbeløp.

 

– Men jeg tror at mesteparten er månedlige bidrag, sier han.

Utfordrer sponsorene

Mr. Stabæk har likevel ingen planer om å avslutte kronerullingen. Nå utfordrer han klubbens sponsorer til revurderer budsjettene.

 

– Hvis alle sponsorene legger til 10 prosent på det beløpet de sponser oss med, vil det bety veldig mye for oss. Jeg har allerede fått gode signaler fra mange, og hvis alle våre støttespillere gjør det, kan vi snakke om summer på rundt 1 million – i tillegg til det fra folket, hevder Stabæk-guruen.

 

– Dette er det lureste du kan gjøre som samarbeidsparter. Da støtter du plutselig et lag som ser bra ut, og som er morsomt å se på, mener han.

Alt til forsterkninger

Pengene som komme inn, skal ene og alene gå til spillere. Det lover Ingebrigt Steen Jensen bidragsyterne.

 

– Pengene står på en egen konto, og skal ikke inn på de ordinære Stabæk-kontoene. Ikke én eneste krone skal gå til noen i administrasjonen. Det skal heller ikke brukes til bussturer eller utstyr. Dette skal være penger som skal forsterke stallen, lover han.

 

– Skal det på noen måte markeres at noen av spillerne er finansiert via denne aksjonen?

 

– Det er for tidlig å si noe om. Men det hadde vært morsomt om det hadde stått «folkets spiller» eller noe slikt på drakten, avslutter Ingebrigt Steen Jensen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Gjør ledelsen det samme? Det er vel ikke billige de heller.

 

Nå rammes jo administrasjonen rimelig hardt så det hadde ikke gjort noe om ledelsen fulgte opp med "de magiske 10%" i lønnskutt. Det er vel ingen i klubben som fremdeles har ekstremt høy lønn, men de i ledelsen vil nok heve en årslønn som er til å level med selv om de kutter 10% nok en gang. Ikke minst er det enklere for alle som rammes å akseptere et negativt budskap hvis man ser at de som styrer og bestemmer ikke skjermer seg selv helt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Litt trist at det må til, men fett at det er spillerene som har bedt om det http://www.budstikka.no/sport/stab%C3%A6k/stabek-spillere-har-bedt-om-lonnskutt-1.7748538

Ja, dette er virkelig stort av de spillerene det gjelder. I en særedeles vanskelig situasjon så viser de en lojalitet vi altfor sjelden ser. Jeg sender dere en stor stor takk, dere fortjener all mulig respekt og hyllest! Måtte dere få betalt i form av sportslig suksess og forhåpentligvis også i bedre kontrakter på sikt!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Gjør ledelsen det samme? Det er vel ikke billige de heller.

Vi har jo knapt ledelse igjen. Selv de som har jobbet et langt liv på et sagbruk vil klare å telle alle ikke sportslig ansatte på brakka på en hånd. De få som er igjen får såpass mye mer å gjøre at de i praksis har gått ned minst 10% i lønn.

Det eneste jeg ser som positivt er at det neppe kommer flere oppsigelser eller reduksjoner før vi går ned i 2 div. Vi er nå på nivå med resten av 1 div. Det negative er at vi ikke har tatt denne reduksjonen tidligere, vi burde ha gjort det allerede i august.

 

Det tristeste er at informasjonsflyten fra klubben vil bli vesentlig redusert, da de rett og slett ikke vil ha tid til å informere om alle små nyheter som skjer.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Fotballforbundet møtte toppklubbenes rike onkler i London

 

NFF har tatt seg nok en tur til England, denne gang for å lære mer om hvordan klubbene kan eies og drives av rike investorer.

 

Sukk... Det er tysk fotball vi kan lære av her, NFF, ikke engelsk!

 

 

Det er vel ikke lavere andel anglofile tapere i toppen av NFF enn ellers i landet. Tvertimot.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hepp,

 

Med det samme vi er inne på annet faenskap.

 

Denne har vel fløyet under radaren her inne. Geniet Semb & en gjeng andre såpekokere har sett til Skottland for å finne en NY struktur på TL. Jeg kjenner jeg får kraftig vondt i magen over alle slike forslag. Fotball SKAL spilles i en normal serie der lagene møter hverandre like mange ganger hjemme som borte. Vi skal ikke ha noe av en trippel serie som i Danmark, og playoff er for hockey!

 

Jeg kjøper ikke argumentet om at færre lag vil heve kvaliteten på serien. Det blir jo spennende å se hvordan oppsluttningen blir når store publikumslag som VIF og Brann skal spille nedrykkserie på høsten fordi de var 6 poeng bak medalje etter 22 runder, mens Haugesund og Tromsø gjør opp om topp plasseringene. Eller at tradisjonsrike klubber som LSK og Viking sannsynligvis skal slite kraftig med å holde seg i ligaen. Snakk om å pisse i egen brønn!

 

@ringo

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Økonomi Og Annet Faenskap
×
×
  • Opprett ny...