Gå til innhold

Gammel blaa aargang!


superblaa
 Del

Anbefalte innlegg


Daigo Kobayashi spiller nå for New England Revolution i MLS. Sånn beskriver de han A technically-gifted attacking midfielder … has tremendous field vision and ability to integrate his teammates into the attack … right-footed … very adept at set piece service … entering his second season in MLS, but his 14th professional season … has played most of his career in his native Japan, but has also spent time in Norway, Greece and MLS … signed with Whitecaps FC on January 28, 2013, and then was traded to the Revolution on February 26, 2014 … Twitter account: @DaigoKobayashi_.

2013: Signed with Vancouver Whitecaps FC on Jan. 28, 2013. Started 21 of his 30 regular-season appearances. Scored two goals and added four assists. Made his MLS debut against Toronto FC (March 2) and recorded first career assist, a game-winner. Scored his first MLS goal against Columbus Crew (March 9). Opened the scoring against FC Dallas (Sept. 7). Scored a goal in the second leg of the Amway Canadian Championship final against Montreal Impact (May 29). Had a two-assist performance at Seattle (Oct. 9). Had his option declined at the end of the season, but Vancouver held his MLS rights, necessitating a trade to the Revs early in 2014.

BEFORE MLS: Began his professional career in 2001 with Japan’s Tokyo Verdy, where he played for five seasons (2001-2005) … appeared in 135 matches for Tokyo Verde, scoring 10 goals … after five seasons with Verdy, moved to Omiya Ardija of Japan’s J-League and stayed with the club for three seasons (2006-2008) … made 55 appearances and scored nine goals with Omiya Ardija … spent the 2009 season with Stabaek Fotball of the Norwegian Tippeligaen, where he scored eight goals in 29 matches and helped the Norwegian side finish third in league standings … spent 18 months (2010-11) with Greek Football League side Iraklis FC and appeared in 18 matches before returning to J-League side Shimizu S-Pulse … made 38 appearances for Shimizu S-Pulse in two seasons (20011-2012).

INTERNATIONAL: Has one cap with the Japan National Team, which came on Aug. 9, 2006 in Tokyo in a friendly against Trinidad & Tobago … he was a former member of Japan’s Under-18 squad … in 2003, helped lead Japan to the quarterfinals of the FIFA World Youth Championship (now FIFA Under-20 World Cup).

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Chuma til en klubb som tilfeldigvis vant den makedonske serien og dermed har retten til å spille i Champions Leagues andre kvalifiseringsrunde, burde det vel hete. Men Rabotnicki står for Makedonias eneste ordentlige europaeventyr, da de kom til playoffrunden i Europa League i 2012/13. Utrolig spennende for gutten!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Og resten av teksten...?

 

Sorry, glemte at den var stengt.

 

*****

Ettertanker fra en frikjent advokat

Tiden inne for å ta bladet fra munnen. Det har ikke har vært lett å tie. Til det har det vært så mange uriktige utspill fra aktoratet og de som går deres ærend, skriver advokat Sverre E. Koch.

-
Publisert: 17.07.2014 — 21:58

Jeg har vært under straffeforfølgning fra mai 2007 og har i disse syv årene avholdt meg fra å kommentere Transocean-saken i mediene. Nå har jeg en rettskraftig frifinnende dom, og da er tiden inne for å ta bladet fra munnen.

Jeg kan forsikre om at det ikke har vært lett å tie. Til det har det vært så mange uriktige utspill fra aktoratet og de som går deres ærend. Og særlig overfor DNs lesere har det vært vanskelig å tie. Dere har fått en Økokrim- og myndighetsvennlig fremstilling og vinkling av saken. Eva Jolys misvisende utlegging av de forhold som gjelder selve straffesaken og førstestatsadvokat Morten Eriksens utspill i gårsdagens DN, må jeg av plasshensyn la ligge.

Innledningsvis understreker jeg at jeg er udelt tilhenger av vår samfunnsstruktur med et godt regulert nærings- og samfunnsliv, som holdes i ørene av en i hovedsak oppegående offentlig sektor. Like viktig som at vi som er næringslivsaktører, og alle samfunnsborgerne, etterlever de lovlig vedtatte spillereglene, er det at de som er satt til å forvalte lovverket følger de vedtatte retningslinjene for saksbehandling mv. Det siste har ikke funnet sted overfor meg i denne saken, og det er disse forholdene jeg ønsker å ta opp i dette innlegget.

Jeg må nøye meg med å trekke frem bare noen få av de nedslående raritetene som jeg har vært utsatt for i denne saken:

  • Da jeg i mai 2007 mottok brevet om at jeg var mistenkt i utbytteforholdet, var det jeg som måtte ta initiativet til å bli avhørt. Jeg har i en årrekke av strafferettsadvokater fått vite at når Økokrim er aktor, så skyter de med hagle i håp om at et par av dem treffer blinken. Det er i realiteten opp til tiltalte og forsvarer å bevise uskyld. Stikk i strid med EMK og Riksadvokatens retningslinjer. En spissformulering? Javel, men i min sak var det slik. Min «forbrytelse» var i et brev å argumentere for klientens synspunkter etter at skattekontoret hadde full innsikt i faktum. I den sivile skattesaken der staten fikk medhold i skattejusen, betegnet dommeren det likevel som forfeilet å mene at jeg hadde gjort noe galt. «Forfeilet» er fra dommerens side en meget presis beskrivelse av det Eriksen har holdt på med fra 2007 overfor meg.

  • Da jeg to år senere ble mistenkt i den såkalte konsernbidragssaken i 2009, oppsummerte jeg ved avhørets slutt at: «Her er det noe som mangler, jeg skjønner ikke hva jeg er mistenkt for». Jeg tok dette skriftlig opp med førstestats­advokat Morten Eriksen neste dag, men fikk et god-dag-mann-økseskaft-svar.

  • Ytterligere etterforskning ble ikke gjort overfor meg. Da tiltalene ble tatt ut mot de andre i saken i juni 2011, fikk jeg opplyst at Økokrim uttalte at det ikke ville bli tatt ut tiltale mot flere. Jeg skrev brev til Økokrim et par dager senere og ba om status for mitt vedkommende, uten å få svar. Først da Transoceans advokater tre måneder senere tok opp med skattekontoret at de ikke kunne bruke «mine e-poster mv.» i utbyttesaken, fordi jeg var sjekket ut av straffesaken, kom Eriksen med en hjelpende hånd og tok ut tiltalen mot meg. I retten og nå til mediene har Eriksen opplyst at skattekontoret ikke ville ha fått tilgang til en rekke interne dokumenter uten Økokrims aksjon. Når dette er begrunnelsen for en uberettiget tiltale, er det myndighetsmisbruk. Da jeg leste tiltalebeslutningen første gang, var det så mange faktiske feil og derfor fortsatt umulig å forstå hva den straffbare handlingen besto i. Sånn blir det når man løper andres ærend og har forhåndskonkludert og derfor ikke gjør et minimum av relevant etterforskning.

  • Økokrim fikk minst ti millioner kroner i ekstrabevilgning fra daværende justisminister Knut Storberget for å etterforske denne saken. En anselig del av beløpet synes å ha gått til et tosifret antall «seminarer» på hoteller spredt ut over hele Sør-Norge. De burde vært benyttet til etterforskning og ikke til poster som «kreative innspill» og så videre. Er det virkelig slik i Norge at påtalemyndigheten vil fengsle borgerne basert på «kreative innspill»?

  • Som DNs lesere vil være kjent med, forfekter Morten Eriksen at det er straffbart å unnlate å gi opplysninger om forhold som ikke kan medføre skattetap for staten fordi skattyteren har rett i sin tolkning av skatteloven. Dette tok forsvarerne opp i forkant av rettssaken med riksadvokat Tor-Aksel Busch, men han syntes vel at det er OK at aktorer fremholder den slags juridisk visvas i retten. Standpunktet er grundig parkert av tingretten.

  • Opprinnelig hadde Økokrim avtalt at to av Regjeringsadvokatens advokater skulle være medaktorer. Forsvarerne tok opp at disse var inhabile. Staten er den «fornærmede» i saken, og da kan ikke fornærmedes egen advokat være aktor. Dette synet var regjeringsadvokat Sven Ole Fagernæs enig i, men han valgte å meddele Økokrim dette i et brev «unntatt offentligheten». De kunne ikke delta i selve straffesaken. Regjeringsadvokaten ble likevel en aktør i saken da de prosederte erstatningskravet på drøye 1,8 milliarder kroner i konsernbidragssaken mot meg og de andre tiltalte. Da det kom et nødrop fra Økokrim om kapasitetsmangel til å skrive sluttinnlegget i straffesaken om dette forholdet, så gjorde Regjeringsadvokaten dette strafferettslige arbeidet. Forsettlig brudd på inhabilitetsreglene er ikke så nøye der i gården? Det var nok derfor at aktoratet og Regjeringsadvokaten kjempet med nebb og klør for at vi ikke skulle få innsyn i denne korrespondansen.

Disse forholdene er toppen av isberget av hva jeg ser som myndighetsmisbruk. Er jeg bitter? Nei, det ligger ikke for meg. Er jeg desillusjonert? Egentlig ikke. Jeg har fra midten av 1990-tallet skrevet avisinnlegg og i foredrag påtalt flere av disse underliggende forholdene, men registrert at myndighetene turer frem. Jeg følger dessuten såpass med at jeg vet at Økokrim ikke lever opp til Riksadvokatens utmerkede retningslinjer for saksbehandling og EMK-reglene.

Tiltalen mot meg skyldes vikarierende motiver for urettmessig å sikre skattekontoret innsyn i interne saksdokumenter. Skattekontoret, har som Eriksen, trukket sentrale feilslutninger av innholdet i disse dokumentene på grunn av manglende etterforskning. Disse sidene ved min sak har viktige prinsipielle sider. Jeg har derfor nå besluttet å ta en sommeruke på kontoret for å anmelde Eriksen for «grov uforstand i tjenesten».

Denne saken kommer til å koste Norge flere hundre millioner kroner innen sluttstrek settes. Når de andre tiltalte også er frifunnet etter ankesaken, må justisministeren nedsette en «havarikommisjon». Ingen er tjent med at påtalemyndigheten og andre offentlige etater ikke følger samfunnets spilleregler.

PS: Noe godt er det kommet ut av saken for meg. Jeg har to ganger i løpet av disse årene repetert Kafkas «Prosessen» om Josef K, som etterforskes uten å skjønne hva han har gjort galt. Det anbefales at deltagerne til neste seminar som Eriksen trommer sammen til, leser denne klassikeren langsomt – og at en kort runde om «Prosessen» erstatter posten om «kreative innspill».

Sverre E. Koch, advokat

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Morten Thorsby kom inn for Heerenveen i det 54 minutt i en treningskamp de tapte 1-0 for Levante. Tror neppe det er forventet at Thorsby skal etablere seg på laget allerede i sin første sesong, men at han får sine muligheter. Heerenveen har jo også skiftet trener etter at Marco van Basten valgte å ta over AZ. Får håpe for Thorsby del at det ikke blir flere trenerskifter fremover. Se bare på hvordan det gikk med Tarik Elyounoussi og antall trenere han hadde da han var i Heerenveen.

 

Jørgen Lennartsson var på kampen igår, og han ryktes tydeligvis til den snart ledige trenerjobben i Sarpsborg.

 

Når man er inne på tidligere svenske trenere: Mjallby har vist ingen ringere enn Anders Linderoth som trener, så i grunnen forståelig at Chippen ønsker og bli gjenforent med han.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


http://www.vg.no/sport/fotball/champions-league-2014-15/europas-siste-amatoerer-forstaar-ikke-den-norske-fiaskoen/a/23270351/

 

Veigar:

- Jeg ser ikke så mange kamper selv lenger, men alle jeg snakker med i Norge sier ligaen er blitt dårligere og mindre interessant. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd. Norsk fotball burde hevdet seg bedre med slike ressurser, sier Gunnarsson til VG på telefon fra Island og unnskylder at han ikke lenger snakker like godt norsk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tidligere Stabæk-spiller rammet av hjernesvulst

Brommapojkarna-kaptein Pontus Segerström, med en fortid i Stabæk, mister resten av sesongen etter at en undersøkelse avslørte at han har fått hjernesvulst.

 

Det er med sjokk og fortvilelse vi har mottatt informasjon om at vår lagkaptein og støttespiller blir borte resten av sesongen, skriver klubben i en pressemelding.

 

Segerström dro på sykehuset søndag på grunn av hodepine, og først ble det konstatert hjerneblødning på grunn av en sprukket blodkar. Videre undersøkelser avdekket at det dreide seg om en svulst.

Midtstopperen er i gang med behandling for å bli kvitt svulsten. (NTB)

 

 

God bedring, Pontus

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Gammel blaa aargang!
×
×
  • Opprett ny...