Gå til innhold

Gammel blaa aargang!


superblaa
 Del

Anbefalte innlegg


Oscar Løken har fått en ny og god start i Raufoss, tilgodesett med 2s oppslag i dag i lokalavisen Oppland Arbeiderblad:

 

RAUFOSS: Med pappa Karl Petter og bestefar Ingar på tribunen bidro Oskar Johannes Løken (19) til at Raufoss fortsatt har godt heng på kvalikplassen til 1. divisjon.

Oskar Johannes Løken kom til Raufoss fra Stabæk med masse ekstremt godt fotballblod i årene. Bestefar Ingar spilte for Sarpsborg fra 1966 til 1975 og trente østfoldklubben. Pappa Karl Petter Løken er en av de største profilene i norsk fotball. Han spilte 216 kamper for Rosenborg fra 1985 til 1996, er seriemester sju ganger og cupvinner fire ganger. Med 36 landskamper og toppscorertittel i 1991 har han en eventyrlig karriere bak seg.

 

Kjempegodt fornøyd

 

Nå gleder han seg over at sønnen har fått en god start i Raufoss.

 

Dette er et godt og riktig steg for Oskar. Han har stortrivdes fra dag en på Raufoss. Han kjenner Christian godt fra NTG. Det er trygt og godt. Dessuten sier han det er et kjempegodt miljø her. Det er en flott stadion og det er stor interesse rundt klubben. Det er også noe annet å spille for en toppklubb i 2. divisjon enn andrelaget i Stabæk. Vi som foreldre er veldig glade for at han har kommet til en så fin klubb. Jeg er imponert over Raufoss etter det jeg har hørt av Oskar, og det jeg har sett her oppe, sa Karl Petter Løken.

 

 

Krigekamp

 

Fra tribuneplass fikk han se sønnen og hans nye klubb kjempe seg til tre poeng mot et defensivt Grorud. Seiersmålet i andre omgang var et selvmål, men Oskar Johannes Løken var klar på returen dersom innlegget ikke hadde vært over streken etter å ha truffet Grorud-backen Glenn Harviken.

 

Det ble en slitekamp, men det er viktig å vinne slike kamper. Det er god læring i å spille denne type kamper, sa Løken.

 

Bestefar Ingar her heller ingen smågutt i fotballsammenheng. Han har en lang karriere bak seg som spiller og trener i Sarpsborg.

 

Jeg har fulgt Oscar i veldig mange kamper. jeg tror han kan nå langt. Jeg ser litt av Karl Petter i ham. Evnen til å score mål, teknikken og måten å spille på er noe jeg ser igjen i Oskar. Han trenger selvsagt litt erfaring og styrke, men det får han nå. Det ser jo ut til at han kommet til en flott klubb. Begge er også kjekke og snille gutter, sa han og smilte.

 

AVGJØRELSEN: Oscar Løken (nummer 10) luktet mål da Fredrik Greve Monsens (nummer 20) innlegg traff en motspiller og gikk i mål.

AVGJØRELSEN: Oscar Løken (nummer 10) luktet mål da Fredrik Greve Monsens (nummer 20) innlegg traff en motspiller og gikk i mål.

Trives

 

Oskar Johannes Løken syntes det var fint å ha familien på tribunen. Mamma og bestemor var også på plass. Han synes ikke det er noen ulempe å ha en kjent fotballprofil som far.

 

Nei, han har gitt meg mange tips og råd. Jeg synes det bare er positivt, sa han.

 

Unggutten scoret i sine to første kamper fra start, men fikk ikke nettkjenning mot Grorud.

 

Jeg kunne vært bedre i dag, men det viktigste er at vi vinner. Jeg stortrives på Raufoss i en supert miljø. Det var et helt riktig valg å gå hit. Jeg spiller i en toppklubb i 2. divisjon, fansen er helt super og det er stor interesse rundt laget. Jeg tror også vi kommer til å være med å kjempe i toppen utover høsten, sa den spennende nykommeren - like blid og sympatisk som vi husker pappa Karl Petter fra glansdagene på Lerkendal.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Birger, Skjelvik, Trondsen og Hedenstad fra start for Rosenborg i Europa League mot Real Sociedad

Mulig jeg er old school men hva er greia med røde selvmordsko Skjelvik? Og forsåvidt greit nok at Birger kjører gule og Vegard grå, men hvorfor må Trondsen kjøre oppheveoffsidesko?
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Birger, Skjelvik, Trondsen og Hedenstad fra start for Rosenborg i Europa League mot Real Sociedad

 

Jøss. Hvor mange backer trenger de?

 

(Litt usikker på Skjelvik, men tror han så vidt var innom backen i Stabæk også?)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Officiellt: Agon Mehmeti klar för Oxford United

Agon Mehmeti bröt med Genclerbirligi tidigare i sommar. Nu har anfallaren skrivit på för Oxford United.

Oxford United meddelar på sin officiella hemsida att Agon Mehmeti, 27, är klar för klubben.

 

Den tidigare MFF-anfallaren ansluter närmast från turkiska Genclerbirligi.

 

Mehmeti har skrivit på för en säsong med den engelska tredjeligaklubben, som numera tränas av Josep Clotet Ruiz.

 

– Jag är verkligen exalterad över att vara i Oxford. Pep är en fantastisk tränare som jag njöt av att jobba med tidigare och detta är en perfekt tidpunkt att återförenas med honom och vara en del av det han bygger, säger Mehmeti till hemsidan.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fotball

Vekker oppsikt med sin ukjente langrennskarriere: -Jeg blir «mobbet»

Der Martin Ødegaard først og fremst briljerer med ball, løper lagkamerat Morten Thorsby så mye i Heerenveen at treneren får hakeslepp. Den tidligere langrennsløperen forteller nå om sin helhetlige og allsidige filosofi.

 

26. SEPTEMBER 2017 KL. 1.47 DEL PÅ FACEBOOK

Øyvind Godø Øyvind Godø

(Dagbladet): I en tid hvor det norske A-landslaget har fått i overkant mange lettbeinte «kunstgresspillere», representerer Morten Thorsby (21) løpskraft, duellkraft og en effektiv spillestil som Lars Lagerbäck leter etter.

 

Heerenveens toppscorer hittil i sesongen har ennå ingen A-landskamper for Norge, men banker knallhardt på landslagsdøra nå og kan kanskje bli en ny Øyvind Leonhardsen, altså en målfarlig indreløper som dekker enormt store rom og er uvurderlig for laget.

 

Det er denne rollen han har fått i Heerenveen, hvor Thorsby også har vist lekenhet med ball og lekre detaljer, men først og fremst assosieres med sin enorme fysikk og løpskraft. Det gjør den tidligere Heming- og Stabæk-spilleren unik.

 

Heerenveen-trener Jurgen Streppel lar seg fascinere over Thorsbys ukjente bakgrunn fra idretter som langrenn og alpint, i tillegg til bandy og tennis, og mener det er representativt for nordmannens unike kvaliteter.

 

- Mortens løpskraft er utrolig. Han har til og med vært på pallen i langrenn i Norge. Det er ekstremt hvor mye han løper, uttalte Streppel nylig til Nederlandse Omroep Stichting.

 

Langrennsfortida

Til Dagbladet forteller nå Morten Thorsby om sin allsidige idrettsbakgrunn og hvordan dette har formet ham som idrettsutøver. I 2008 fikk faktisk 21-åringen IL Hemings allsidighetspokal for sin markante deltakelse i klubbmesterskap som fotball, alpint, tennis, langrenn.

 

 

LANDSLAGSAKTUELL: Morten Thorsby har mange kamper for U21-landslaget, men kan være på A-landslaget allerede i neste tropp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Jeg vet ikke helt hvilket renn Streppel refererer til, men jeg gikk lenge langrenn og har en allsidig idrettsbakgrunn fra flere idretter. Det hjelper på grunnfysikken og er gunstig og viktig for meg. Jeg trente veldig allsidig og holdt på med både bandy, langrenn, tennis og alpint fram til jeg var 12-13 år, forteller Thorsby til Dagbladet.

 

- Langrenn og bandy holdt jeg på med lengst, til jeg var 14-15 år, men da måtte jeg ta et valg og endte opp med fotball. Jeg har alltid vært god i utholdenhetsidretter og kunne sikkert ha gjort det bra som langrennsløper, i tillegg til lengre løpsdistanser.

 

Knalltid på 3000 meter

Heerenveens toppscorer har alltid hatt god utholdenhet. På ungdomsskolen løp han 3000 meter på den knallsterke tiden 9.30, som fører ham inn i et godt selskap sammenliknet med tidene til Norges største langrennsstjerner.

 

Thorsby hevdet seg godt i lokale renn i Oslo før han la skiene på hylla, og løper i dag 12-13 kilometer per kamp i snitt for Heerenveen. Ingen løper mer.

 

- Jeg løper mest på laget per kamp, men det handler om å bruke kondisjonen riktig. Fotball er et tankespill, men det er samtidig enklere å tenke riktig og smart utover i kampen om man er godt trent, forteller 21-åringen til Dagbladet.

 

- Medspillerne ser testresultatene våre hvor jeg alltid løper mest. Det har blitt en greie som jeg blir «mobbet» for. Nederland forbinder oss nordboere med langrenn og tenker at det er det jeg og Martin har bakgrunn fra. For min del er det jo sant.

 

Utholdenhetstalent

Ekstrem forvandling: Nå er plutselig Morten Thorsby toppscorer i Nederland

Ekstrem forvandling: Nå er plutselig Morten Thorsby toppscorer i Nederland

Heerenveen er en av verdens mest profilerte skøytebyer, hvor den norsk-nederlandske relasjonen og duellen historisk sett har vært sterk. Heerenveens fotballag har også historisk sett vært glad i norske spillere.

 

At Thorsby har vinteridrettsbakgrunn gir først og fremst positive konnotasjoner i skøytebyen.

 

- Heerenveens forhold er godt til Norge. Utholdenhetsbiten kommer veldig naturlig for meg, og en 4 x 4 minutts intervall gir veldig raskt framgang, men på den eksplosive biten går det langt treigere. Jeg har mye utholdende muskelfibre. Styrken har kommet litt naturlig av treningen de siste årene hvor jeg har hatt mye fokus på det eksplosive.

 

Midtbaneprofilen er et nytt eksempel på at en allsidig idrettsbakgrunn kan være hensiktsmessig, som Dagbladet eksemplifiserte gjennom Karsten Warholms historie nylig.

 

Allsidighetsdebatt

Thorsby synes debatten er interessant.

 

- Det er ingen fasit her, men for min del har jeg hatt stor glede av grunnformen det har gitt meg. Allsidig trening er fordelaktig for ulike bevegelsesmønstre, koordinasjon, utholdenhet og et skjerpet hode.

 

- Ensidig motorikk og pasningsøvelser kunne gitt visse tekniske fordeler, men jeg føler allsidigheten gir andre styrker som bredere grunnlag, koordinasjon og andre egenskaper som jeg er glad for.

 

Banker på landslagsdøra

Frekkere Ødegaard nærmer seg Messi- og Neymars dribletall: - Et sjokk i starten

Frekkere Ødegaard nærmer seg Messi- og Neymars dribletall: - Et sjokk i starten

Ifølge landslagets assistenttrener Per Joar Hansen nærmer Thorsby seg debuten for det norske A-landslaget. Både Hansen og Lars Lagerbäck liker det de ser av Martin Ødegaards lagkompis.

 

- Både Morten og Martin gjør det bra i Heerenveen og er begge med i vurderingen vår i kommende A-landslagstropper. Her er det også en vurdering om hvor stor sannsynlighet det er for startplass opp mot spilletiden vi vet de får på U21-landslaget, forteller Per Joar Hansen til Dagbladet.

 

- Morten har vi fulgt lenge. Det er veldig gledelig å se at han har hatt mange gode kamper med sin løpskapasitet. Morten skaper mange sjanser og er en boks til boks-spiller som er involvert i mange mål. Han tar løp som også skaper sjanser for andre.

 

- Har vi en ny Øyvind Leonhardsen på gang her?

 

- Ja, det er ingen dum sammenlikning det, og det trengs slike spillertyper i Norge. Han løper mye, løyper smart og er målfarlig. Morten kan spille både rett bak spissen og i andre roller på midtbanen.

 

Slik forsvarer han forvandlingen

Thorsby håper han får sjansen på A-landslaget snart.

 

- Jeg vil så klart ta steget opp dit, men har fokus på å utvikle meg. Det er sikkert et kjedelig svar, men det er det jeg må ha fokus på, sier midtbaneesset.

 

Han er svært målfarlig og er så langt Heerenveens toppscorer denne sesongen. Fram til forrige helg var også toppscorer i hele den nederlandske ligaen.

 

 

- Var det kjipt å miste 1.-plassen på lista?

 

- Det var litt dumt, men først og fremst er jeg glad for at jeg har fått en så bra start og er litt overrasket over så bra uttelling. Jeg spiller lenger fram i banen nå og har flere løp inn i boks, hvor majoriteten av målene bli scoret. Jeg har også blitt kaldere i avslutningsøyeblikket, sier Heerenveen-esset.

 

- Hvor mange mål kan vi forvente fra deg denne sesongen?

 

- Jeg har ikke scoret så mye før, så det er vanskelig å legge inn et konkret mål for hvor mye jeg skal score.

 

Trikseshowet

Thorsby, som har en to år igjen i kontrakten med Nederland, sørget også for en «snakkis» i sosiale medier da han trikset til seks inne i PSVs 16-meter og lekte seg litt med motspillerne tidligere i måneden.

 

- Hehe, ja, det har blitt en liten greie her. Det er morsomt, sier han.

 

Heerenveen er foreløpig ubeseiret i årets sesong og er bare ett poeng bak serieleder Feyenoord.

 

- Det er veldig jevnt, men vi håper å være der oppe og kjempe om Europa League-playoff. PSV, Ajax og Feyenoord er vanskelig å slå i lengden, men bak der er det muligheter. I enkeltkamper kan vi slå alle. Når vi er gode, er vi veldig gode.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Hvor mye fikk klubben da han forlot oss?

VG spekulerte i 9 mill., mens andre kilder hevdet fem mill. da han gikk. Skal ha vært diverse forhold som antall spilte kamper etc. som spiller inn i endelig sum.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Gammel blaa aargang!
×
×
  • Opprett ny...