Gå til innhold

Mer liv fra $$


Harald
 Del

Anbefalte innlegg


På søndag lover jeg å være så blid og oppmuntrende at dere kommer til å tro at jeg har tatt medikamenter.

Det trodde vi allerede sist søndag...

Endret av Albert
Lenke til innlegg
Del på andre sider


På søndag lover jeg å være så blid og oppmuntrende at dere kommer til å tro at jeg har tatt medikamenter.

Det trodde vi allerede sist søndag...

 

Ja, for noe var du på Anders F. Ryktene sier at du ved en feiltagelse hadde vært innom TexBurger istedet for McDonalds.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg skal forsøke å forklare min situasjon.

 

Fotball er spennende, interessant og inkluderende. Jeg liker å spille fotball selv, og jeg synes det er helt greit å se på fotball generelt sett. Real Madrid, Arsenal, Manchester City, Manchester United, Barcelona o.l. representerer verdenstoppen (og derav det beste av "spillet fotball") man kan oppdrive. Uavhengig av dette finner jeg internasjonale kamper helt uinteressante ettersom jeg ikke har noen tilhørighet til stedene disse lagene kommer fra. Stabæk derimot er det fotballaget mitt hjerte banker for. Forstå meg rett, mitt hjerte banker for mange ulike ting i samfunnet, og selvfølgelig mange ting som påvirker meg personlig uavhengig av engasjement. Fotball derimot, velger jeg å engasjere meg i selv, det er ikke noe som skjer automatisk.

 

Dette betyr at jeg velger selv i hvilken grad jeg vil engasjere meg i ulike sportsbegivenheter hvor lokale utøvere utpreger seg. For det er det som betyr noe. Hos meg står fotball høyest, og Stabæk står nærmest mitt hjerte, og dermed vil fotballkamper i helgene stå øverst av aktuelle kulturbegivenheter som er aktuelle for dette tidspunktet (Fre/Lør/Søn/Man). Selvfølgelig er det mer attraktivt å dra på kamp om det går bra med laget, og da større sannsynlighet for at disse 2x45 minuttene vil tilføre glede, tilfredshet og stolthet - men det står ikke i sentrum for avgjørelsen om å dra på kamp, eller se den hjemme/på pub. Jeg finner kampene like spennende om det overværes i personlige omgivelser hjemme i stuen. Men - når jeg drar på kamp kan jeg like gjerne sitte på langsiden, og rope på spillerne nå og da - eller synge hele kampen (ref. de bortekamper jeg har vært på).

 

Det viktigste for meg er, av den tiden jeg har til å avse til kulturelle begivenheter, å få med meg Stabæk - uavhengig av om det er på radioen, langsiden på TA, eller sammen SS på bortetribunen i Kristiansand.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På søndag lover jeg å være så blid og oppmuntrende at dere kommer til å tro at jeg har tatt medikamenter.

Steroider får vel stort sett bare folk til å bli hissige?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Noen som vet hvor stor av $$s medlemmer som regelmessig går på kamper? Det er helt sikkert en del støttemedlemmer som kommer på kamp når de kan, evt sitter på langsiden (jeg er en av de). Når man ikke får gått regelmessig på kamp, kan $$-feltet sikkert være et litt skremmende sted å oppholde seg, spesielt om man er ny og ikke kan alle rop/sanger. Jeg innbiler meg at dette kan være en hemmende faktor mtp rekruttering til $$ og $$-feltet.

jeg bor i utlandet og klarer ikke aa komme paa alle kamper. men selv med noen maaneders pause mellom kampene har jeg aldri fölt at det var skremmende aa komme tilbake. selv om jeg ikke kunne alle de nye sangene saa gikk det veldig fort med aa laere de (höre paa dem 1-2 ganger saa funker det). og selv om du er litt usikker saa finnes det folk som hjelper deg og - bokstavelig talt - griper armen din og tar deg med naar det hoppes. jeg har aldri truffet en som ser skjeiv paa nykommere som av og til trenger aa spörre om tekst eller en eller annen support relatert ting.

det som gjör det vanskelig (og kanskje skremmende) aa bli med i stab. sup. er at de som staar paa stabaek support tribunen maa vaere villige til aa fokusere paa to ting: kampen selv og support. det er lett aa la seg rive med naar alt gaar bra. men det er utrolig slitsomt (emosjonelt og fysisk) aa lage stemning naar det blaaser sterk motvind og laget vaart spiller daarlig eller taper.

 

Med "Ha med en venn"-prinsippet har som ny mulighet til å gå på kamp med "en fadder" som kan gi deg en innføring i "skikk og bruk", hvilket jeg tror er en god tanke. Videre tror jeg at flestet er stort nok for alle $$-medlememr, både hardcore og de litt mer "softcore". Mine oppleveler på langsiden tilsier at dess fler som står/klapper/roper rundt meg, dess mer blir man selv delaktig. Dersom man f.eks definerte en del av feltet for hardcoresupportere og åpnet opp for de som ikke er like dedikerte på radene over, tror jeg at man vil oppnå at periferien også blir med på de aller fleste rop/sanger og klapping. Ser ikke bort ifra at de som ikke synes de er hardcore nok til å stå på $$-feltet og som synes langsiden koster litt for mye til å få med seg hver kamp, kunne sett flere kamper som en "softcore" $$er

egentlig en god ide. men jeg maa si (og da kan jeg bare snakke for meg selv) at jeg blir mer engasjert jo mindre folk det er. masse folk betyr at jeg som enkeltperson ikke trenger aa levere paa höyest mulig nivaa.

 

det beste ville vaert en utsolgt tribune slik at folk maatte skynde seg med aa kjöpe sesongkort, slik at folk begynte aa sette pris paa et slik sesongkort og alle de "privilegiene" som fölger med (mulighet til aa staa, synge, hoppe, ha med flagg og banner, faa hilse laget etter kampen). öker den immmaterielle verdien av et stabaek support sesongkort, blir det lettere aa gi alt naar man er paa tribunen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hva gjelder kommentarfeltet på stabak.no synes jeg det snarest bør fjernes og erstattes av et registrert kommentarfelt, gjerne basert på dette forumet (evt. facebook-profiler). Jeg tror kommentarfeltet florerer med troll, og ser ikke hva det tilfører av verdi til Stabæks hjemmeside slik det fungerer nå.

 

Vi skal endre kommentarfeltet på stabak.no til å baseres på Facebookprofilen. Ølriksen er på saken.

betyr det at kun de som er paa fb kan skrive innlegg?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dette blir litt gjentagelser av hva andre har sagt, men selv om det virker som om folk gradvis blir mer enige i denne tråden, er det en viss tendens til at man snakker forbi hverandre.

 

De som kommer med forslag til hvordan ting kanskje kan bli gjort annerledes, for å få med flere folk (på å stå og synge), kritiserer ikke nødvendigvis $$ eller folkene der. Som andre har sagt: $$ gjør en fantastisk jobb, og (jeg bor i utlandet og ser de fleste kamper på nett) jeg blir utrolig stolt og revet med over å høre hvor mye liv og lyd dere klarer å lage.

Jeg tror heller ikke at noen er bevisst kjipe mot hverandre på ståfeltet, og det stemmer sikkert at man kan komme tilbake etter flere måneder borte og føle seg hjemme igjen med en gang. Men, jeg tror, som Håvard var inne på, at man kunne rekruttert flere nye folk, som på sikt kan bli viktige bidragsytere, ved å være litt tålmodige med nye folk. Selvfølgelig er det jo egentlig bare å hive seg inn i dansen, spørre noen dersom man ikke kan alle sangene osv osv, men det er mange som sikkert synes den tanken virker litt skremmende, dersom man alene eller med en venn ikke kjenner noen av de barske supporterpøblene ;) i $$.

 

Kanskje kunne man, som folk også har vært inne på, startet en slags fadderordning, hvor man som nytt $$-medlem enten melder fra at man kjenner folk og ikke trenger det, eller får utnevnt en fadder som tar en (og evt. venner) med på puben før kamp, introduserer deg til folk og lærer deg sanger. Jeg ser f.eks. for meg at det kan være attraktivt for en liten kompisgjeng som går på en del hjemmekamper (på langsiden), og synes det ser kult ut å være med i $$, men ikke kjenner noen der. Med en gang man kjenner folk (etter et par kamper med "fadder") er det nok også mye vanskeligere å legge seg langflat med mobiltelefonen midt i $$-feltet. Det kan senke terskelen for å bli med, og vil gjøre at folk fortere trives og blir ihuga $$-ere.

Endret av blaamann
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Så gamle dere har blitt. Er det ikke deilig å bli kvitt alle trollene fra trøndelag som skriver i kommentarfeltet vårt?

 

Stabæklars; De facebookkommentarfeltene jeg har installert har også muligheten for å registrere seg med epost og la alle som kun bruker epost gå til mod preview. Er det mulig for dere?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Facebook er bare en enkel måte å sørge for at folk ikke kan gjemme seg bak anonymitet, og dermed komme med all slags drit de vil i et kommentarfelt. Alternativet er at du taster inn telefonnummeret ditt og evt. må betale noen kr i måneden, som f.eks. hos Dagbladet. Er det bedre enn å opprette en FB-konto?

 

Du trenger ikke å BRUKE Facebook, du trenger ikke å legge ut fyllebilder av deg selv og vise det til hele verden. Du trenger bare å opprette en gratis konto, så folk ser navnet ditt. Da kanskje du tenker deg om en gang ekstra før du kaller personen over deg i kommentarfeltet for en idiot.

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er vel ikke noe vanskeligere å lage FB konto, fremfor en annen slags registreringsdings vi måtte ha laget for å holde trollene ute?

 

 

Selvfølgelig er det bra at dere går løs på problemet med alle trollene (og annet pakk) i kommentarfeltet. Og det er fullt mulig at dette er en greiere løsning enn at registreingsdilldall.

 

Men jeg hater facebook likefullt. Alltid. Uansett.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg lurer også på når folk begynte å tro at ytringsfrihet er identisk med retten til anonym drittslenging.

 

Forresten: Hvis noen virkelig tror at de er anonyme på internett tar de grundig feil. Alt registreres, logges og arkiveres. Dette gjelder selv for tempelriddere

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er vel ikke noe vanskeligere å lage FB konto, fremfor en annen slags registreringsdings vi måtte ha laget for å holde trollene ute?

helt klart er det lett aa faa en egen konto. men jeg liker ikke fb og vil ikke ha konto der. datalagringssikkerhet/personvern paa internett spiller en stor rolle. og saa synes jeg at fb er bare barnslig. hva er vitsen med 15 mill trykte "like" knapper, tulle vennskaper og folk som maa dele hver eneste ting de gjör?

 

alzheimer: kommer litt an paa hvoran man registrerer seg...og hva slags "pc-hygiene" man har ;-) men generelt sett har du rett.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg syns iallefall det er bra at denne ordningen innføres på budstikka.no. Jeg syns det var helt greit at folk var høylytt uenige med meg i JJ-saken i fjor, men om en sånn ordning kan redusere sjikanerende og truende kommentarer er det sikkert fint for familiene de som skal "tas".

 

Og er jeg for en sånn ordning på budstikka.no bør jeg vel støtte det på stabak.no også.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg har sakset dette innlegget fra stabak.no på en tråd det er mye snakk om SS om dagen. Harald Ødegård Holmboe, et respektert medlem i Stabæks Venner (de frivillige) og som også er medlem i SS, har skrevet følgende som jeg synes sier mye om oss på godt og vondt. Skulle vi tatt diskusjonen om en navneendring... - for og mot uten å gå helt av skaftet, slik noen har for vane å gjøre...

 

 

(Skrevet av Harald Ødegård Holmboe)

Berget det blaa i stedet for SS

 

Ja, la oss skifte navn fra SS (gir jo også noen assosiasjoner tilbake til 1940-45) til noe mer hyggelig og lystbetont som f.eks. berget de blaa. Jeg er medlem i SS, men det blir for å støtte opp rent økonomisk, for på kampene er jeg med som frivillig i Stabæks Venner, og ser svært sjelden en hel kamp. Diskusjonen om sitte / stå / synge / klappe eller med et ikke foran, blir bare dum. La oss forene oss alle sammen - de som står og sitter, synger og / eller klapper. Kom igjen folks, det er da viktigere å få folk til å komme på kamp enn å krangle om hvem som skal stå og hvor du kan sitte eller ikke. Glem deg selv og sett andre høyere enn deg selv, så blir det mye morsommere for alle.

 

Stabæk - Alltid. Uansett.

 

En ting til...

Hærverk og rampestreker...

Forstod det også slik at det bedrives hærverk i SS' sitt navn - sist i Fredrikstad. OM dette stemmer - HVA ER DETTE FOR NOE TULL. Reiser vi ikke som bortesupportere i fotballens tegn og ikke som bøller. Det er mye viktigere å lese/høre om hva laget har klart, enn å stadig få høre noe negativt om SS.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Forstod det også slik at det bedrives hærverk i SS' sitt navn - sist i Fredrikstad. OM dette stemmer - HVA ER DETTE FOR NOE TULL. Reiser vi ikke som bortesupportere i fotballens tegn og ikke som bøller. Det er mye viktigere å lese/høre om hva laget har klart, enn å stadig få høre noe negativt om SS.

 

 

Så vidt jeg forsto var disse ryktene storm i et vannglass - ikke var det Stabæksupportere, og ikke var det hærverk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er vel ikke noe vanskeligere å lage FB konto, fremfor en annen slags registreringsdings vi måtte ha laget for å holde trollene ute?

helt klart er det lett aa faa en egen konto. men jeg liker ikke fb og vil ikke ha konto der. datalagringssikkerhet/personvern paa internett spiller en stor rolle. og saa synes jeg at fb er bare barnslig. hva er vitsen med 15 mill trykte "like" knapper, tulle vennskaper og folk som maa dele hver eneste ting de gjör?

 

alzheimer: kommer litt an paa hvoran man registrerer seg...og hva slags "pc-hygiene" man har ;-) men generelt sett har du rett.

 

 

Tidenes innlegg! Pauligirl : vil du gifte deg med meg?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Forstod det også slik at det bedrives hærverk i SS' sitt navn - sist i Fredrikstad. OM dette stemmer - HVA ER DETTE FOR NOE TULL. Reiser vi ikke som bortesupportere i fotballens tegn og ikke som bøller. Det er mye viktigere å lese/høre om hva laget har klart, enn å stadig få høre noe negativt om SS.

 

 

Så vidt jeg forsto var disse ryktene storm i et vannglass - ikke var det Stabæksupportere, og ikke var det hærverk.

 

Er det denne saken det snakkes om? http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.7739939

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er vel ikke noe vanskeligere å lage FB konto, fremfor en annen slags registreringsdings vi måtte ha laget for å holde trollene ute?

helt klart er det lett aa faa en egen konto. men jeg liker ikke fb og vil ikke ha konto der. datalagringssikkerhet/personvern paa internett spiller en stor rolle. og saa synes jeg at fb er bare barnslig. hva er vitsen med 15 mill trykte "like" knapper, tulle vennskaper og folk som maa dele hver eneste ting de gjör?

 

alzheimer: kommer litt an paa hvoran man registrerer seg...og hva slags "pc-hygiene" man har ;-) men generelt sett har du rett.

 

Herregud, hvor ofte kommenterer du egentlig på stabak.no? Fratas du nå en daglig aktivitet liksom?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg har sakset dette innlegget fra stabak.no på en tråd det er mye snakk om SS om dagen. Harald Ødegård Holmboe, et respektert medlem i Stabæks Venner (de frivillige) og som også er medlem i SS, har skrevet følgende som jeg synes sier mye om oss på godt og vondt. Skulle vi tatt diskusjonen om en navneendring... - for og mot uten å gå helt av skaftet, slik noen har for vane å gjøre...

 

 

(Skrevet av Harald Ødegård Holmboe)

Berget det blaa i stedet for SS

 

Ja, la oss skifte navn fra SS (gir jo også noen assosiasjoner tilbake til 1940-45) til noe mer hyggelig og lystbetont som f.eks. berget de blaa. Jeg er medlem i SS, men det blir for å støtte opp rent økonomisk, for på kampene er jeg med som frivillig i Stabæks Venner, og ser svært sjelden en hel kamp. Diskusjonen om sitte / stå / synge / klappe eller med et ikke foran, blir bare dum. La oss forene oss alle sammen - de som står og sitter, synger og / eller klapper. Kom igjen folks, det er da viktigere å få folk til å komme på kamp enn å krangle om hvem som skal stå og hvor du kan sitte eller ikke. Glem deg selv og sett andre høyere enn deg selv, så blir det mye morsommere for alle.

 

Stabæk - Alltid. Uansett.

Berget det blaa er et latterlig teit navn. Stabæk Support er kanskje ikke genialt det heller, men det er enkelt og beskriver helt presist hva det er snakk om. Å henge seg opp i at forkortelsen kan gi andre, negative assosisjoner synes jeg blir litt hysterisk. Ser ingen grunn til å bytte navn bare for navneskiftets skyld.

 

At det er viktig å få flest mulig tilskuere på kamp utelukker ikke en diskusjon om kvalitet og hva som passer hvor på tribunen. Det kan ikke bli sånn at stående, syngende supportere ikke skal få ha meninger om hvordan man oppfører seg på deres felt bare fordi det er mange tomme seter på samtlige tribuneseksjoner. Det går an å ha to tanker i hodet samtidig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg syne Sandvika Storsenter skal endre navn til Sandvika Kjempesenter for å unngå forkortelsen SS (i logoen) som gir assosiasjoner til 2. verdenskrig. Jeg tror mange unngår å handle der nettopp på grunn av den assosiasjonen. For ikke å snakke om selskapet Nordic Solutions som har den grusomme nettadressen ns.no

 

Aftenposten bør også fjerne domenet sitt ap.no. Det gir assosiasjoner til Arbeiderpartiet og i sin tur til AUF som i sin tur gir assosiasjoner til Utøya og som i sin tur gir assosiasjoner til Anders Behring Breivik. Veldig uheldig. For ikke å snakke om det internasjonale konsernet ABB som fremdeles kaller seg dette enda det gir assosiasjoner til samme Breivik.

 

 

Vi får se hva som skjer.

 

Vi får se.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Mer liv fra $$
×
×
  • Opprett ny...