Gå til innhold

Nye spillere


knutta
 Del

Anbefalte innlegg


@ringo _ det er skammelig lenge siden du har scoutet markedet. Du kunne ikke tenke deg å øse litt av din kunnskap igjen, eller er du for tett på info slik at du ikke kan boltre deg som i gamle dager?

Hepp,

 

Det er ikke hensiktsmessig å bruke så mye tid på å spekulere på nye spillere all den tid klubben er raka fant og ledelsen ikke lenger er så uansvarlige at de setter ting over styr bare fordi de er redde for å ikke få signert noen.

 

Skjønt det er vel ikke mulig å skru helt av... Jeg mener også at vi må passe oss for ikke å bli satt. En spillerstall har godt av litt utlufting mellom hver sesong og det er ferdigheter vi helt klart mangler i dagens stall. Ser vi bort fra Daigo mangler vi en god frisparkskytter, vi kunne godt hatt noe mer duellstyrke på midtbanen, vi mangler et godt venstreben i det bakre leddet og vi mangler en spiss med et internasjonalt snitt som kan levere både i TL og E-cup.

 

Vi får sende ønskeliste til nissen :)

 

@ringo

 

 

Mener du har glemt det viktigste her, fart i midtbaneleddet. Daigo, Henning, Pontus, Hoff, Palmi, Andersson holder ikke.

Synes det har vært merkbart iår, spes når Hoff og Andersson ikke har spilt. Hoff ser rask ut men er ikke superrask. Andersson er ganske rask og ser veldig rask ut pga at han har så sykt gode og intelligente løp. Men jeg savner ett hurtigtog a la Ødegaard, Knutzon som skaper trøbbel for motstanderen. Vi har Skjelvik men han trenger nok 1-2 år til. I tillegg er Nannskog tregere enn før og en evt Veigar er jo definitivt ikke rask. På en annen side, en rask og god midtbanespiller er gjerne dyr... I forsvarsleddet skulle jeg gjerne også hatt ett hurtigtog på minst en backplass. JIH har det men spiller ofte stopper. Skal man hevde seg internasjonalt må vi ha mer fart i laget! Knudzon kunne vært noe, må jo være en billig mann?

Nja...

 

Det spørs litt hva du mener med fart... Er det evnen til å løpe hurtig eller føre ball i stor hastighet så er jeg ikke sikker på om jeg er enig.

 

Hurtighet i fotball er så mangt. Men jeg mener det er to ting som er viktigere enn noe annet i forhold til hurtighet - førstetouch og evnen til kjapt å orientere seg på banen. I min bok er det å føre en ball i utgangspunktet bortkastet tid. Men det er selvsagt tidspunkt i en kamp hvor det å føre ball er uungåelig. Derfor må man til en viss grad beherske dette også. Sett i den sammenhengen tror jeg vi har tilstrekkelig med hurtighet i laget per i dag, og skal man utvikle hurtigheten vår så vil jeg heller ha inn flere gode pasningsleggere og mottakere enn gode sprintere.

 

@ringo

 

 

 

Første gang jeg har sett "@ringo" ikke starte posten med: Hepp,

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nå spekuleres det også på Nancys offisielle hjemmeside

 

Gunnarsson vers la Norvege?

 

Noen som kan oversette..?

 

The Icelandic attack informed HAVE it nancy-lorraine of his desire to return to play in Norway. Stabaek, his former club, would be according to him ready to welcome it. "For the moment, we had no direct contact with them, tempers the general director Nicolas Holveck. We will not oppose ourselves nevertheless to his departure". Arrived in January 2009, Veigar Gunnarsson disputed only five games of championship the last season and one of cutting of the League this season.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Han sats karen jeg snakket om på Manglerud Star har fått tilbud fra en rekke klubber rett under vårt nivå.

Bl.a. Hønefoss.

Vil jo ikke at han skal spille mot oss, men vi kan vel ikke anbefale noen verdens ting til SF da vi har lik økonmi som AS Island

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det spørs litt hva du mener med fart... Er det evnen til å løpe hurtig eller føre ball i stor hastighet så er jeg ikke sikker på om jeg er enig.

 

Hurtighet i fotball er så mangt. Men jeg mener det er to ting som er viktigere enn noe annet i forhold til hurtighet - førstetouch og evnen til kjapt å orientere seg på banen. I min bok er det å føre en ball i utgangspunktet bortkastet tid. Men det er selvsagt tidspunkt i en kamp hvor det å føre ball er uungåelig. Derfor må man til en viss grad beherske dette også. Sett i den sammenhengen tror jeg vi har tilstrekkelig med hurtighet i laget per i dag, og skal man utvikle hurtigheten vår så vil jeg heller ha inn flere gode pasningsleggere og mottakere enn gode sprintere.

 

@ringo

Det har du rett i. Hurtighet i balltempo og se løsninger raskt (både offensivt og defensivt) er mer viktig enn å ha stor hurtighet rett fram. Spesielt førstetouchen er nøkkelen - i all lagidrett. Det avgjør i hvilken grad du tar de (mest) riktige løsningene, og skaffer deg de tidelene som gjør at du "alltid" har god tid. Det kan igjen være med å destablisere et lag enten ved å deretter føre ball eller hvis pasningen går presist og fort - hele tida ved å være i forkant. Tidelene som gjør at du får kroppen foran (og er forbi) eller pasningen som gjør at motstanderen er sekundet for sent ute.

 

Begge deler er like viktig. Pasningsspillet er en grunnpilar for å lykkes, men ikke alene. I dagens fotball ser man stadig mindre og mindre av at det ikke bare holder å spille på markert mann og fordele pasningene i et så høyt tempoet at motstanderen blir dårlig i presset og man komme forbi et ledd. Spesielt i en fotball som stadig blir mer kompakt og gir mindre rom defensivt.

 

Da kommer det å føre ball inn, eller iallfall ha en eller flere touch som gjør at den "markerte spilleren" kommer forbi motstanderen og kommer dette sekundet foran som gjør at man kan spille seg inn i mellomrommet - der det "alltid" er farligst. Der har man alternativer i mange retninger. Det gjør det vanskelig for motstanderen å forholde seg til. Man kan skyte, spille ut på begge kanter, spille på gjennombrudd i midten eller kombinere alene med en av spissene. Og da er det å føre ball viktig - gjerne i stor fart.

 

Både for den "markerte defensive midtbanespilleren", som man mer og mer gjerne ser har ferdigheter til å komme sekundet forbi en motstander ved å vende opp eller føre ballen forbi og deretter sette i gang angrepet. Spiller man mye på fot og ikke har en spiller som klarer å få midtbaneleddet i ubalanse, blir det mest trilling til siden og tilbake og man vinner lite terreng. Derfor er ballføring svært essensielt i fotball. Både også i pressende situasjoner, for eksempel fra egen 16-meter, å føre med seg ballen og få flyttet opp laget litt - eller i det minste få et frispark (istedenfor når du er ved 16-meteren bare dunke ballen ut - den norske varianten).

 

Ballføring er også minst like effektiv for å spille igjennom ledd som en pasning. Fair enough at man kan la ballen gjøre jobben - og man løper aldri fortere enn en ball triller - men husk at en pasning krever noe av minst to. Timingen både på pasningen og løpet må være presist. Da er det gjerne mer effektivt å ha en spiller som kan destabilisere et lag alene - ved å føre ballen forbi - og få angrepsspillet ofte inn i mellomrommet i stor fart. Det blir gjerne mer og mer viktig for den markerte defensive midtbanespilleren - altså ikke Alan-metoden, men å bare føre seg forbi det sekundet som gjør at motstandren er for sen og man følgelig kan sette opp angrepsspillerene eller playmakeren. Det er i dag minst like viktig som å spille seg igjennom med høyt tempo (som blir mer og mer vanskelig, har jeg inntrykk av). Jeg så for eksempel hvordan Rubin Kazan ofte brutalt stoppet et etterhvert pasningsdestruktivt Barca. Og de fikk da også utligningsmålet ved at den "markerte" klarte å nippe seg forbi motstander (med andre ord føre seg forbi i høyt tempo) og sette opp angrepet i fart...

 

Jeg er enig i at det ikke er noe prekært behov for mer hurtighet - ikke i betydningen rask til å løpe rett fram - og Stabæk har allerede hurtighet på en av de viktigste plassene i laget - angrepet. Det gjør at man tvinger motstanderen til å omstrukturere sine defensive strategier og vaner, som man hele tida må holde "kontroll" over spilleren på overganger, som også gjør at eget spill blir litt redusert. Eller i alle fall kan bli det. Punkt to er at hurtighet på topp er viktig for at motstanderen skal bli stressa med ball i forsvar (ved at spissene jager - de har alltid prioritet så lenge motstanderen ikke er over midtbanen) og blir slurverte/upresise i oppspillene og gjøre at man igjen kan vinne ballen høyt i banen.

Endret av III
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Eller ikke. Jubelbrusen stivnet da de fortalte at Daigo ikke blir her neste sesong. Og Lets face it, Nannskog blir ikke bedre med årene det så vi allerede i år. Vi har Hoff og Anderson som førstevalg på kantene nå som Daigo drar, men vi bør absolutt ha noe i bakhånd for Nannskog da det er tegn på at han begynner å dabbe av. Men vi bør være med å kjempe om medalje, men ingen automatikk i at Veigar+Nannskog er like bra som 07/08 osv, selvfølgelig meget bra men kanksje ikke på samme nivå. Dårlig gjort av Schelvan å komme med det med Daigo mitt i jubelen, men uansett en blaa helt er tilbake!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Daigo ut. Venstreback og kantspiller inn.

 

Denne tråden kan bli morsom fremover. Det eneste som er aktuelt nå er vel billige og unge talenter, - ihvertfall ikke kjente navn som går rett inn blandt de 11. JJ ønsker at det meste skal være klart til sesongoppkjøringen i januar så vi skal ikke se bort fra at det kommer flere julegaver.

Endret av Potter
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Har nevnt han selv tidligere, men han blir nok dessverre for dyr for oss. :(

 

Har også nevnt han noen ganger. Han er det klart beste alternativet jeg kan se. Ja, han blir nok for dyr, vil tippe han kommer på 2.5 mill.

 

Hva tror du om Ulrik Flo? Han er god spiss han!

 

Edit: feil:)

Endret av s-simen
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi må vel nesten ta med Johan Andersson som ny spiller før neste sesong. Med en skikkelig sesongoppkjøring, må han regnes som ny spiller i forhold til årets sesong. Da blir lagoppstillingen til seriestart:

 

Jon

JIH-PS-MMS-VEH

JA-HH-PF-EH

VPG-DN

 

Da har vi fortsatt spennende/etablerte spillere på benken som Rogne, Stenvoll, IAO, Mix, PRP og Aase som alle sannsynligvis vil få en del kamper i løpet av neste sesong. Ny venstreback og en mer typisk ving er absolutt fornuftige valg til nye spillere, men det ligger litt i kortene at PallSkog skal spille mye, og at man ikke velger å ha en etablert 3. spiss. Vi har da også nok spillere som kan bekle spissrollen i våre offensive midtbanespillere.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Nye spillere
×
×
  • Opprett ny...