Gå til innhold

Nye spillere


knutta
 Del

Anbefalte innlegg


Min bror har spilt mot Ibba i futsal og han var visst helt overlegen. Men er stor forskjell på futsal, hvor det ikke finnes taklinger, og fotball. Han blir vel for veik.

 

Vi får jo uansett Sortevik i januar som er en god futsalspiller.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Min bror har spilt mot Ibba i futsal og han var visst helt overlegen. Men er stor forskjell på futsal, hvor det ikke finnes taklinger, og fotball. Han blir vel for veik.

 

Vi får jo uansett Sortevik i januar som er en god futsalspiller.

 

Det holder lenge med en futsal spiller i troppen. Vi spiller tross alt ikke i en gymsal (....)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Min bror har spilt mot Ibba i futsal og han var visst helt overlegen. Men er stor forskjell på futsal, hvor det ikke finnes taklinger, og fotball. Han blir vel for veik.

 

Vi får jo uansett Sortevik i januar som er en god futsalspiller.

 

Han ser jo ikke så veik ut. Adecco-erfaring må også være mer enn godt nok når vi ser etter spillere. En tur innom Borussia Mönchengladbach har han også vært.

Fyren bor i Oslo og arbeider som lærer. Kanskje en mann vi kunne knyttet til oss uten at det koster alt for mye? Spørsmålet er vel om han vil legge bort futsal-skoene og satse 100% på TL-fotball.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hehehehehe.... Hvis du i det heletatt har en list/terskel nå, er jeg redd du blir både skuffet og overrasket fremover.

 

1. Stabæk kommer til å få den yngste troppen i TL 2012

2. Stabæk kommer til å ha flest ukjente navn

3. Stabæk kommer til å ha en tropp med svært mange usikre kort.

4. Får vi inn NOEN som har vist TL-nivå nylig er det utelukkende et pluss!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hepp,

 

Jeg er spent på hvor mange og hvem fra årets jr-elite stall som blir tatt opp i troppen. Per i dag teller vel A-lags troppen 10 mann, hvorav 3 er potensielle salgsobjekt. Det kreves så vidt jeg forstår 16 spillere i troppen for å få lisens (ikke 20 som NISO hevder) Det betyr at vi MINST må ha inn et sted mellom 6 og 9 spillere.

 

Ideelt sett bør vi ikke ta opp mer enn 2-3 spillere fra JR-troppen på en gang, men det blir vel litt snaut i dagens situasjon. Jeg tror likevel at den forsvarelige smertegrensen med jr-spillere i A-lags stallen er maksimatlt 5.

 

Men har vi 5 spillere i jr. troppen som kan ta steget opp? Hvem er nærmest? Noen som har oversikt og som tør spå?

 

@ringo

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi har jo Leirvik og Baastad som begge bør være i stand til å ta et steg opp. God fysikk og har vist at de i de minste klarer seg veldig bra i 2. divisjon. Leirvik tror jeg hadde fått ta steget opp neste år uavhengig av det som har skjedd med klubben i det siste. Ellers så er det jo Thor Lange (som har vært skadet i hele år,) samt Suka Suka og Munthe Kaas, som har fått trene med a-laget fra tid til annen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Baastad har flyttet til Trondheim (i sommer?) pga studier og spiller for Nardo. Men Leirvik er nok ganske bankers, vil jeg tro. Kolseth virket som en solid forsterkning da han kom og kan kanskje være blant dem som vurderes? Hæhre, Munthe-Kaas og Johannesen er 92-modeller og må vel enten tas opp i a-stallen eller gis bort.

Endret av Perfect 7
Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Kovacs linkes til Godset:

http://dt.no/godset/...eback-1.6675590

 

 

"Peter Kovacs er høyaktuell for en retur til SIF" Det ligger vel litt mer i det enn "linkes til Godset"?

Men finnes det ikke en eneste mulighet til at utenforstående kan hjelpe Stabæk ved å tilby Kovacs en anstendig lønn slik at han også kan spille i blaa og mørke blaatt.

Tenkte at f.eks. Ulrichsen &Co hadde så flau smak i munne nå at det å sponse lønna til Kovacs et par år er det minste Euforum kunne gjøre :P

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tenkte at f.eks. Ulrichsen &Co hadde så flau smak i munne nå at det å sponse lønna til Kovacs et par år er det minste Euforum kunne gjøre :P

Nå som de har booket inn Norges Sterkeste Mann 12. mai har de sikkert råd, i hvertfall om hele $$ møter opp for å skale litt liv å røre :P

Lenke til innlegg
Del på andre sider


TROPPEN 2012

KEEPER

UNDER KONTRAKT: Ingen

AKTUELLE JR: Ingen

 

Kommentar:

I skrivende stund er klubben uten sisteskanse. Jon Knudsen fikk et tilbud om å bli spillende assistent/keepretrener, men reiste på ferie og har bedt om utsettelse for svarfristen. Sett utenifra virker dermed situasjonen uavklart, gitt at klubben har akseptert utsettelsen. Hva gjelder Jan Kjell Larsen så har vikke hørt noe konkret om situasjonen hans og om han er villig til å finne en løsning rundt ny kontrakt med Stabæk.

 

De fleste TL klubbene later dog til å være fornøyd med sin keepresituasjon, og dermed er alternativene for JK og JKL begrenset. Det kan jo virke stimulerende for å finne pragmatisek løsninger med Stabæk.

 

Av de keeperne som befinner seg på Bosmanlisten, var Magnus Hjulstad et helt klart det mest interessant alternativet, men han har dessverre skrevet under for Bærum. En meget god forsterkning for 1. divisjonslaget. Ustabile Kenneth Høie og Håkon Opdal er andre Bosmanalternativer, men ingen av disse er for meg noen attraktive alternativer. Ellers later eks Brommapojkarna keeper Kristoffer Nordfeldt å være uten kontrakt og er en spiller som kunne vært aktuell for oss, men han har sannsynligvis mange beilere.

 

Keeperplassen er normalt meget viktig og med det Stabæk laget vi aner konturene av for 2012 blir det ekstra viktig å finne en stabil sisteskanse som kan spre ro til spillerne foran seg. Keeperplassen er dermed i skrivende stund den største bekymringen jeg har rundt neste års Stabækstall.

 

FORSVAR

UNDER KONTRAKT:

Bjarni Olafur Eiriksson (29)

Jørgen Hammer (20)

Tor Marius Gromstad (22)

Vegard Eggen Hedenstad (20)

 

AKTUELLE JR:

Thor Lange (18)

Andreas Leirvik (18)

Carl-Fredrik Lystad (18)

 

I Bjarni, Jørgen, Tor Marius og VEH har Stabæk i utgangspunktet en helt ok 1. oppstilling. Men det er vel lite sannsynlig at VEH er å finne i spillertroppen når serien sparker i gang i 2012. Det finnes kanskje muligheter for at det dukker opp løsninger både for Morten og Haris selv om det i skrivende stund virker å være langt unna.

 

I Leirvik, Lange og Lystad har stabæk tre unge og spennende spillere som alle kan hospitere i troppen. Leirvik er vel sannsynligvis nærmest og som andre har nevnt så virker det sannsynlig at han hadde blitt hentet opp i A-stallen uavhengig av situasjonen for øvrig. Sannsynligvis "one to watch" – hvis man skal plukke noen slike kandidater til neste år.

 

Vi kommer til å behøve en ny høreback, fortrinnsvis en med litt rutine og erfaring og som samtidig har sine styrker i det defensive spillet. Kanskje også en av en viss størrelse slik at han kan vikariere sentralt ved behov? P7 har vel også foreslått å omskolere Brustad til back, hvilket er en interessant tanke.

 

Det er ikke mange kandidater bland de kontraktsløse TL spilleren, men Bjarte Haugsdal kan kanskje være en kandidat, selv om han ikke akkurat fyller kriteriene nevnt over.

 

Forsvaret er vel den lagdelen som i øyeblikket ser greiest ut på papiret. Både med tanke på de spillerne vi har under kontrakt, og de som er på vei opp.

 

MIDTBANE

UNDER KONTRAKT

Fredik Brustad (22)

Herman Stengel (16)

MIX (21)

Erik Benjaminsen (19)

Stian Sortevik (23)

 

AKTUELLE JR:

Jiress Suka-Suka (18)

Fredrik Levorstad (17)

Daniel Hæhre (19)

Johannes Johannessen (19)

 

 

Det er mye ungt i lagdelen. Mix er den naturlige anføreren og vil kunne få en svært sentral rolle som profilert midtbanegeneral for et nederlagsdømt mannskap. Må bruke vinteren på å gå fra å være en småfiks nummer to til en dominerende spielführer som evner å dominere en midtbane og styre et kampforløp. Dette er svenneprøven uten livline. Med mindre han velger den enekle løsningen og hopper av til fordel for LSK, slik skråsikre kilder på Romeriket hevder. Mix vil uansett bli borte deler av sesongen i forbindelse med spill for USAs OL landslag.

 

"The million dollar baby" – Herman Stengel kan også i følge ryktene bli solgt i vinter. Er ønsket i Manchester og Milan, men Enga har forskjøpsretten – eller har de det? Vel, det finner vi snart ut av. Sammen med Mix vil han kunne utgjøre den mest talentfulle sentrale midtbanen i TL. (Slik vi sier når vi er optimistisk stemt rett før julaften)

 

Bak disse har vi Benjaminsen og Sortevik begge talentfulle spillere, men spillere som er uprøvd på dette nivået. Sortevik har fysikk, teknikk, pansingsfot og overblikk nok til å bli en god offensiv playumaker – OM han tar tempoet. Jeg gleder meg fryktelig til å følge utviklingen. Benjaminsen er også en god spiller, men mangler kanskje litt selvtillitt?

 

Flere unge og spennende spillere. Vi har vel nå gått rundt og ventet på Suka-Suka som the second Coming. Det spørs vel om at vi (jeg) har litt for store forventinger til hva han kan utrette i TL på kort sikt. Levorstad hadde en god avslutning på sesongen og er en interessant kantspiller. Hæhre og Johannessen er kommet til en slik alder at vi enten må ta de opp eller la de gåd videre. Tidligere har vi diskutert at Stabæk ikke bestandig har vært like flinke til/tålmodine nok til å la denne typen spillere få sin sjanse. Nå er tidene forandret kanskje vi også da skal revurdere strategien?

 

Dette er en lagdel spekket med offensive ferdigheter og talent, men nærmest blottet for defensive kvaliteter og rutine. En balanserende midtbanespiller med noen TL nivå kamper under beltet er sårt tiltrengt. I så måte virker bosmannspiller Petter Bruer-Hansen å være en ideell kandidat! Av enkelte Start fans nevnt som klubbens mest undervurderte spiller… Dersom Mix velger å bli kanarifugl trenger lagdelen også en ledertype – en profil til å bygge spillet rundt.

 

 

ANGREP

UNDER KONTRAKT:

Torstein Andersen Aase (20)

Boli Franc (18)

 

AKTUELLE JR:

Jens Marius Kolseth (17)

Haaken Munthe-Kaas (19)

 

Kommentar:

Ved siden av keeperplassen kanskje den svakest besatte lagdelen. Håpet må være at Boli viser seg å være en ny Anthony Ujha. Aase har vist målteft i 2. div, men har til gode å vise seg frem i TL. Jeg er også nyskjerrig på hva han kan utrette lenger bak på banen. Fysisk tilstedeværesle i kombinasjon av god teknikk gjør aase interessant til flere possisjoner – trenger å stå opp og vise seg frem. Håper vi får se en spill med sting i fra TAA.

 

Kolseth kom inn som en vind og kan fort bli for Stabæk anno 2012 det De-Lanley var for viking i år. Men er ung og bør matches forsiktig. Haaken faller i samme kategori som Hæhre og Johannessen – det blir spennede å se hva Stabæk velger å gjøre med disse tre spillerene.

 

Dette er også en lagdel som skriker etter litt rutine og pondus. Mye talent her også, men alt er uprøvd. Skulle gjerne sett en gammel ringrev i lagdelen, en riktig "Pappa" for å vie ungguttene vei.

 

 

OPPSUMMERING

Tidenes tynneste TL stall er tross alt spekket med en god del talent, og hvordan vi velger å betrakte dette avhenger stort sett av vårt eget perspektiv. Likevel er det skrikende behov for å fylle på med rutine rundt talentet. Skape trygge forhold slik at talentene får anledning til å utfolde seg. Valg av trener blir i så måte sentral, men det har jeg ikke tenkt å gå inn på nå. Tiden går og IA bør få lov til å starte å lande noen baller etter hvert. Vi ser at de beste Bosmanspillerne er attraktive og forsvinner av markedet fort (for eksempel Hjulstad) . Vi har i dag (Hvis jeg har telt riktig ovenfor) 11 spillere under kontrakt og nesten like mange JRer som kan ta steget opp. (Mulig vi har flere, men disse er de vi har nevnt tidligere). Vi bør være forsiktige med å ta opp for mange unge spillere samtidig – jeg har tidligere nevnt en smertegrense på 5 jr spillere samtidig. Det betyr at vi fort har en tropp på 16 potensielle utespillere, hvilket antallmessig er et ok utgangspunkt. Men så vet vi at det kanskje ting her med VEH, Stengel og Mix som gjør at vi får færre å velge i.

 

Størst bekymring volder som sagt keeper plassen, der har vi per i dag INGEN spillere under kontrakt. Det MÅ ha prioritet. Enten det betyr at vi må finne en løsning med JK/JKL eller hente inn keepere utenifra.

 

@ringos (foreløpige) ønskeliste for det nye året:

2 KEEPERE

1 HØYREBACK

1 DEFENSIV MIDTBANESPILLER

1 SPISS

 

Uansett, det er ikke helt bekmørkt faktisk!

 

Jeg gleder meg til 2012!

 

@ringo

 

PS:

Noen glemt?

 

Ingen glemt.

.........men husket du ikke på èn for mye?

 

Har ikke Daniel van Hæhre alt forlatt oss?

I vanære?

Tror ikke det heller, selv om det ofte går stille for seg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


[ingen glemt.

.........men husket du ikke på èn for mye?

 

Har ikke Daniel van Hæhre alt forlatt oss?

I vanære?

Tror ikke det heller, selv om det ofte går stille for seg.

Hepp,

 

Har jeg ingen formening om, men det har vel du bedre kilder på enn meg :)

 

@ringo

Lenke til innlegg
Del på andre sider


P7 har vel også foreslått å omskolere Brustad til back, hvilket er en interessant tanke.

 

Hva gjør Brustad som høyrebækk til en interessant tanke? Ekspertene Ringo og P7 har vært tildels svært kritiske til Hedenstads defensive kvaliteter. Kvaliteter som ikke har hindret han i å bli en viktig spiller på U21 og U23-nivå for Norge.

 

Hovedkritikken mot Hedenstad har vært dårlig posisjonering defensivt.

 

Hvilke kvaliteter har dere sett i Brustad som tilsier at han kan bli en bra back? Han er rask, det vet vi. Han er relativt høy (188) og ung (22 år). Offensivt har han ikke imponert nevneverdig når det kommer til å lese spille, plassere seg og gå på de riktige løpene. Hedenstad har vist god spilleforståelse og har bakgrunn fra en 360-rolle på midten. Likevel har han etter flere års praksis fortsatt mye å gå på i å løse back-rollen. Tror dere at Brustad, i en alder av 22, plutselig skal bli en rutinert back uten disse svakhetene?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


[ingen glemt.

.........men husket du ikke på èn for mye?

 

Har ikke Daniel van Hæhre alt forlatt oss?

I vanære?

Tror ikke det heller, selv om det ofte går stille for seg.

Hepp,

 

Har jeg ingen formening om, men det har vel du bedre kilder på enn meg :)

 

@ringo

 

Daniel Hæhre dro til USA i sommer!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Daniel Hæhre dro til USA i sommer!

 

 

Hepp,

 

Flott, takk for info.

 

Jeg tok han med fordi han ble nevnt lenger oppe i tråden og fortsatt står listet som spiller på Stabak.no, men mistenkte vel at det var noe muffens da jeg ikke kunne huske å ha sett navnet hans nevnt i noen av de siste matchtrapportene. Han hadde vel uansett ikke fått A-lags kontrakt vil jeg tro. Spent på om Haaken og Johannes får tilbud også...

 

@ringo

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Når det gjelder Brustad så er det vel mest snakk om å finne en posisjon der han kan fungere når vi først har brukt penger på å signere han. At jeg har foreslått han omskolert til back er med utgangspunkt i at jeg ikke tror han har all verdens mulighet til å bli en god ving eller spiss på Tippeliga-nivå pga sine tekniske mangler. Et annet element er usikkerheten rundt Hedenstad. Muligheten for at han blir solgt er sannsynligvis ganske stor, og dersom han ikke blir det vil både laget og han selv ha godt av at han flyttes til en mer egnet posisjon.

 

Brustad har bra fysikk og stor fart og viser stor innsats og besluttsomhet. Det er et ok utgangspunkt for en omskolering til en rolle som krever mindre tekniske ferdigheter og avslutteregenskaper og der de kvalitetene han har er til stor nytte. Synes også han har vist glimt av ok ferdigheter en mot en defensivt. Han har dog foreløpig ikke vært i mange nok sånne situasjoner til å kunne si noe sikkert.

 

Hvorvidt han har de taktiske evnene til å spille back er selvsagt et ubesvart spørsmål. At Hedenstad ikke har disse kvalitetene er uansett et dårlig argument for at Brustad ikke skal kunne ha dem. Jeg tror det er større mulighet for at Brustad skal lære seg hvordan man opptrer som back enn å bygge opp teknikken til godt nok nivå til å matche farten og en rolle som spiss eller ving. Også må han nok utvikle større løpskapasitet for å kunne spille back i 90 minutter.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Daniel Hæhre dro til USA i sommer!

 

 

Hepp,

 

Flott, takk for info.

 

Jeg tok han med fordi han ble nevnt lenger oppe i tråden og fortsatt står listet som spiller på Stabak.no, men mistenkte vel at det var noe muffens da jeg ikke kunne huske å ha sett navnet hans nevnt i noen av de siste matchtrapportene. Han hadde vel uansett ikke fått A-lags kontrakt vil jeg tro. Spent på om Haaken og Johannes får tilbud også...

 

@ringo

 

Edit: Haaken forsvant til Valdres FK

http://www.valdresfk.no/a-laget/spillerstall/spillerstall-(mappe)/haaken-munthe-kaas.aspx

 

En annen ting som kan bli interessant er hva slags lag vi skal stille med i 2 divisjon. Vi gjorde det bra en stund i år med tilnærmet rent jr.-lag, men hvis 4-5 av dem nå rykker opp på A-lag blir det tynt. Mange nye unge som får prøvd seg på høyere nivå i 2012 - kan bli spennende...

Endret av KOJ
Lenke til innlegg
Del på andre sider


At Hedenstad ikke har disse kvalitetene er uansett et dårlig argument for at Brustad ikke skal kunne ha dem.

 

Kunne kanskje vridd det og sagt at hans manglende egenskaper som spiss er et dårlig argument for at han skal bli en bra back :D

 

Med utgangspunktet at han ikke virker å ha kvaliteter nok offensivt og at back kan være en plass der han gjør minst skade kan jeg være enig. Samtidig krever også en backplass sine kvaliteter, og så langt har ikke Brustad vist noe annet enn rask løping.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Edit: Haaken forsvant til Valdres FK

http://www.valdresfk.no/a-laget/spillerstall/spillerstall-(mappe)/haaken-munthe-kaas.aspx

 

En annen ting som kan bli interessant er hva slags lag vi skal stille med i 2 divisjon. Vi gjorde det bra en stund i år med tilnærmet rent jr.-lag, men hvis 4-5 av dem nå rykker opp på A-lag blir det tynt. Mange nye unge som får prøvd seg på høyere nivå i 2012 - kan bli spennende...

Hepp,

 

Ser man på. Her renner det på - Er Johannessen fremdeles i troppen da?

 

@ringo

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ikke bare fra a-laget spillerne forsvinner tydeligvis.... Kan bli litt av ett 100 års jubileum neste år.......

Måtte nissen komme med en rik onkel som ikke vet hva han skal bruke penga på...

 

?????? Nissen ER en rik onkel.

 

Forøvrig er dette bevis på at vi hadde både fjær og Hæhre for sin hatt:

http://www.vcuathlet...anielhaehres2ol

..nå er det mer rullgardin og natt.

og Kaas var edslet til å være langt mer tess

enn å velge mellom liv i bunad eller Valdress.

Skyldes disse valgene noe unødvendig tidlig stress

som økonomisk bare øker STBs og $$s press?

Endret av fantomet
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Nye spillere
×
×
  • Opprett ny...