Gå til innhold

Nye spillere


knutta
 Del

Anbefalte innlegg


Sendt hjem etter prøvespill i 2009.

 

Ser ut til å ha spilt 24 kamper i år for russiske Yenisey. 3 mål.

 

 

Edit: Sesongen deres ble ferdigspilt 25. mai.
Edit2: Endringen på Wikipedia ble gjort 11. juni av en IP-adresse fra Moldova. Samme IP la inn moldoveren Stanislav Namașco i troppen til belgiske R.E.A.C. Mons 20.mai, uten at han har dukket opp på klubbens offisielle hjemmesider. Har ikke helt trua på at det ligger noe i dette...
Endret av alltidblaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg mener nå at både Høiland og Haugsdal er bedre alternativer på back enn Hammer. Er også lysten på å se mer av Næss i midtforsvaret. Om Høiland kommer er jeg egentlig veldig usikker på hvordan forsvarsrekken skal se ut.

Endret av Norris
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg mener nå at både Høiland og Haugsdal er bedre alternativer på back enn Hammer. Er også lysten på å se mer av Næss i midtforsvaret. Om Høiland kommer er jeg egentlig veldig usikker på hvordan forsvarsrekken skal se ut.

 

Sånn jeg ser det vil vi få tre alternativer.

 

Den Belsvik kommer til å velge: Johansen - Jalasto - Høiland - Haugsdal

Min personlige favoritt: Johansen - Jalsto - Høiland - Hammer

Alterntivt: Johansen - Næss - Jalasto - Høiland

 

Det finnes selvsagt andre kombinasjonsmuligheter også. Min mening er at det først og fremst bør stå mellom Jalasto, Høiland og Næss som midtstoppere og Høiland og Hammer som back. Eller sagt på en annen måte: Forutsatt at Høiland er i noenlunne slag står det mellom Næss, Hammer og Haugsdal. Haugsdal er den beste fotballspilleren blant disse og bør være i førsteelleveren. Min mening er at han imidlertid er vår dårligste forsvarsspiller, med god margin, og bør brukes på en av kantene, dermed står valget mellom Næss og Hammer. Da ser jeg det som en større forsterkning å få Høiland inn i midten på bekostning av Næss enn på høyreback på bekostning av Hammer, selv om Næss kanskje er hakket bedre enn Hammer isolert sett.

 

Tror som sagt at vi kan komme styrket ut av det i tre posisjoner hvis Høiland går inn i midtforsvaret (forsterkning i forhold til Hammer), Hammer ut på back (forsterkning iallfall defensivt i forhold til Haugsdal, ettertrykkelig bevist høsten 2012.) og Haugsdal opp på en av kantene (forsterkning i forhold til Sortevik).

Endret av Perfect 7
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Men det er vel mer sannsynlig at Høiland IKKE kommer enn at han kommer. Iflg. IAO har ikke klubben engang knapper og glansbilder å tilby, så hvem skal i så fall betale lønn til Høiland? Tipper han forlanger et sted mellom 600´ og 750´.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Klubben er under administrasjon fra NFF og har forbud mot å signere nye spillere, eller rettere sagt å pådra seg nye lønnsutgifter. Det har nok helt fra starten av vært snakk om ekstern finansiering av en eventuell Høiland-signering. Tieraksjonen er sikkert ment å dekke deler av lønna, så kommer nok eventuelle investorer eller ansettelse hos en av våre sponsorer i tillegg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Min personlige favoritt: Johansen - Jalsto - Høiland - Hammer

Alterntivt: Johansen - Næss - Jalasto - Høiland

 

Jeg trodde din personlige favoritt skulle inneholde Brustad, som du har mast om å få som back siden 1962.

 

Ikke engang i den alternative oppstillingen er han nevnt.

 

Har du skrinlagt det ønsket?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ønsket mitt var at vi skulle brukt sesongoppkjøringen på å kjøre inn Brustad som back og øve på plan A med ballbesittelse og angrep mot etablert forsvar, og ha en alternativ strategi i bakhånd, med en mer defensiv back (Hammer) i en mer kontringsbasert plan B.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Klubben er under administrasjon fra NFF og har forbud mot å signere nye spillere, eller rettere sagt å pådra seg nye lønnsutgifter.

 

Dette er nytt for meg. Har du kilde på dette? Jeg vet at STB må skaffe egenkapital innen 30.6.13, men forbud mot å signere nye spillere fra NFF?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Klubben er under administrasjon fra NFF og har forbud mot å signere nye spillere, eller rettere sagt å pådra seg nye lønnsutgifter.

 

Dette er nytt for meg. Har du kilde på dette? Jeg vet at STB må skaffe egenkapital innen 30.6.13, men forbud mot å signere nye spillere fra NFF?

 

 

Det var nevnt i Ingos siste blogg, mener jeg å huske.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hepp,

 

Fordelen med Høiland er at han er svært anvendelig. Han kan dekke alle tre plassene i forsvaret og sansynligvis alle tre plassene i midtbaneleddet. Han har også rutinen vi mangler og gode holdninger.

 

På den andre siden, han avsluttet det forrige oppholdet i Stabæk med en klar nedadgående kurve. Han har spilt lite de siste sesongene og ryktet fra Barteby er at han har mye småvondt hele tiden. Det er en fare for en ny Andresenhistorie og det bør kontrakten han evt. får reflektere.

 

Dagens forsvar er, slik jeg ser det, veldig avhengige av Jalasto. Det er en bekymring om den gode finnen skulle bli skadet, eller få karantener utover høsten. Høiland vil sansynligvis gjøre oss mindre sårbare i forsvar og det alene er god grunn til å signere Høiland. Kortsiktig gir det oss også muligheten til å benke Hammer hvilket også vil styrke forsvaret vårt.

 

@ringo

Endret av @ringo
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Litt om rød kategori og handlingsplan og sånt.

 

NFF innførte i 2009 et finansielt oppfølgingssystem, som de liker å kalle FOS, for å tvinge klubbene til bedre økonomistyring. Det finansielle oppfølgingsystemet og grønn, gul og rød kategori er en del av lisenskravet for våre to øverste divisjoner. Rævva økonomi = kom deg bort.

 

Fra fotball.no:

b ) Nytt lisenskriterium Ø.04, Finansielt oppfølgingssystem, innføres som lisenskriterium for klubber i 0. eller 1. divisjon menn allerede for lisensbehandlingen høsten 2009.

 

Alle de økonomiske lisenskravene ligger her.

 

Ø.04

Lisenssøkers/lisensinnehavers finansielle posisjon skal klassifiseres til kategori II eller III i det Finansielle Oppfølgingssystemet. Dersom lisenssøkers/lisensinnehavers finansielle posisjon blir klassifisert til kategori I, skal Klubblisensnemnda, i henhold til prosedyrebestemmelsene § 2-6 (1), pålegge klubben å etablere en handlingsplan for godkjennelse av nemnda. Handlingsplanen må som et minimum inneholde følgende:
a) Den må vise at det er nok likviditet til å gjennomføre den konkurransen lisenssøker/lisensinnehaver ikke har avsluttet per innsendelse av dokumentasjon
b ) Planen må ha klare, målbare og verifiserbare resultater som skal være oppnådd på datoer angitt i handlingsplanen (frister for måloppnåelse)
c) Planen må klart og tydelig vise hvordan lisenssøker/lisensinnehaver skal tilfredsstille alle gjeldende kriterier og være etablert som en kategori II klubb innen maksimum 3 år fra den rapporteringsdato de ble kategorisert i kategori I

 

"Handlingsplan" er forøvrig standardreaksjonen når en klubb ikke innfrir et lisenskrav. Man kan få lisens selv om man ikke møter et lisenskrav - dersom man har en godkjent handlingsplan.

 

Kategoriene for det finansielle oppfølgingssystemet er slik:

 

Kategori I (rød) = under 65 poeng
Kategori II (gul) = opp til 130 poeng
Kategori III (grønn) = over 130 poeng

 

Kategori I gir altså krav om en handlingsplan, men det medfører også enkelte handlingsbegrensninger. Det innebærer at lisensnemda må gi tillatelse til spillerkjøp, ansettelser og så videre. Uten å være 100% sikker tror jeg i praksis det betyr at vi ikke kan pådra oss en økning i lønnskostnader - men vi kan bytte ut folk. Også kan en ekstern part ta på seg nye lønnsforpliktelser for oss.
Poengsummen er et resultat av score på følgende:
Totalkapitalrentabilitet: 0-16
Resultat før skatt: 0-16
Resultat før skatt siste 2 år: 0-16
Personalkostnader: -4-16
Arbeidskapital: -10-40
Likviditetsgrad I: -10-40
Egenkapitalandel: -30-90
Disiplin (forbedring/prognosetreff): 0-6
Minimum totalscore er altså -54 og maks er 240. Det meste av dette er ganske straight forward, og de økonomiske retningslinjene ligger her.
Balanseføring av spillerstall er derimot en utfordring for en klubb som utvikler egne spillere. Vi husker alle da FFK verdsatte spillerstallen sin til 70 mill (hvordan synes de selv det gikk?), og for å forhindre at det gjentar seg har NFF sagt at det kun er kjøpesummen som skal legges til grunn. Om vi ikke kjøper spillere må vi skrive 0.

 

1.1.2.3 Kapitalisering av overgangsutgifter

Dersom lisenssøker/lisensinnehaver velger å kapitalisere spillerrettigheter skal følgende prinsipper gjelde for regnskapet i den økonomiske lisensdokumentasjonen:
  • Det er kun kontraktssum fra kjøpende klubb til selgende klubb for den spesifikke spilleren som kan aktiveres. Denne summen skal ikke inneholde andre honorarer som for eksempel agenthonorar, sign on fee eller lignende
  • Overgangssum kapitaliseres som immaterielle eiendeler og avskrives lineært over det som ender først av 5 år eller spillerens kontraktperiode
  • Av regnskapsmessige hensyn kan en spillers angitte verdi aldri oppskrives, selv om lisenssøker/lisensinnehaver er av den mening at markedsverdien overstiger angitt verdi
  • Spillere fra klubbens egen junioravdeling kan ikke kapitaliseres i den økonomiske lisensdokumentasjonen. Kun overgangssummer utløst av en kontrakt mellom to klubber kan kapitaliseresNorges Fotballforbund
  • Avskriving starter når spillerregistreringen for den kjøpende klubben er i orden
  • Alle kapitaliserte spillerkontrakter skal vurderes til laveste av bokført verdi og virkelig verdi (virkelig verdi kan være lavere enn bokført verdi på grunn av skader, lite spilletid osv.). Vurderingen skal gjøres årlig og på individuell basis

 

Desto mer er det en nødvendighet å få inn cash i emisjonen - vi er nødt til å ha positiv egenkapital.
Status p.t.:
tlfos.PNG
alfos.PNG
Så - hva hvis en klubb ikke innfrir?
En klubb kan maksimum være 36 måneder i kategori rød.
Klubber med en, eller under en periode igjen i kategori rød per 30.6.2013:
• Ranheim IL 30 måneder
• HamKam 30 måneder
• Fredrikstad 30 måneder
• Kongsvinger 34 måneder
Jeg er ikke helt sikker på hva som skjer med disse klubbene om de ikke klatrer til kategori II i løpet av de neste månedene...
Brudd mot mål i handlingsplanen:
Brudd nr 1 - Irettesettelse
Brudd nr 2 - Trekk av 1 poeng i serien
Brudd nr 3 - Trekk av 3 poeng i serien
Brudd nr 4 - Trekk av 6 poeng i serien
Brudd nr 5 - Trekk av 8 poeng i serien
Brudd nr 6 - Trekk av 8 poeng i serien
Oppnår ikke målsetting i handlingsplanen - Klubblisensen trekkes tilbake

 

Hvordan HamKam og Kattem fikk to poeng trekk i fjor vet jeg ikke - kanskje NFF kan gjøre som de vil.

 

Skyt gjerne inn spørsmål!

Endret av alltidblaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider


alfos.PNG

En klubb kan maksimum være 36 måneder i kategori rød.
Klubber med en, eller under en periode igjen i kategori rød per 30.6.2013:
• Ranheim IL 30 måneder
• HamKam 30 måneder
• Fredrikstad 30 måneder
• Kongsvinger 34 måneder

 

 

Leser jeg tabellen rilkig hvis at alle heftelser fra 31.08.2009 til dd gjelder akkumulert? Det vil si at at klubbene drar med seg all gammel "moro" fra 08.2009.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


hva skjer med de som når opp til 36 måneder i rødt?

f.eks. hamkam - som allerede har 34 måneder i rødt?

og betyr grått at klubben er ute av faresonen eller ikke med i (proff-) ligaene som blir vurdert?
(stusser litt over at hamkam fikk rødt i slutten av 2009 men ikke ble vurdert i midten av 2010 mens de var i rødt igjen i slutten av 2010)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


En klubb som har vært i rød sone i totalt 36 av de siste 50 månedene får ikke innvilget proflisens. Grått betyr helt riktig at laget spilte i en divisjon som ikke krever proflisens og dermed ikke ble vurdert.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


50 måneder er det samme som 4 år og 2 måneder. Det vil si fra nå og tilbake til april 2009. Ved å telle opp alle rubrikkene med rødt finner man at Ham-Kam i løpet av denne perioden har 40 måneder (6 x 6 + 4 = 40) i "rød sone"! Hvorfor får de fortsatt lisens?

Endret av geirti
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Godt spørsmål. Det skal vel forresten være maksimalt 36 måneder av de siste 60, eller totalt tre av de siste fem år, uten at det endrer noe for Ham-kam sin situasjon.

 

Det er vel forresten ikke mer mystisk enn at oppholdet deres i andredivisjon kansellerte resultatene fra 2009, uten at jeg helt skjønner hvorfor det er sånn.

Endret av Perfect 7
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tilbake til mulighetene for å skaffe Høiland:

 

Er det ikke slik at overgangsvinduet i Norge kun er åpent i august på sommeren? Altså at norske klubber kun kan signere spillere i august (i tillegg til det store overgangsvinduet januar til mars, selvsagt). Eller gjelder dette bare spillere man kjøper fra andre klubber, slik at hvis Høiland først fristilles fra kontrakten, og deretter går til oss, så er det ingen "overgang" og den kan foregå utenom overgangsvinduet?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Undres litt over alle Høiland-innspill her inne.

Med tanke på at IA ble spurt om han trodde JIH var villig til å spille for knapper og glansbilder.

Hvor IA ble sitert på at vi verken hadde knapper eller glansbilder å tilby.

 

Mulig vi kan benytte oss av den ubenyttede knappen som ble forbeholdt Rote i sin tid?. Hva vet jeg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Nye spillere
×
×
  • Opprett ny...