Gå til innhold

Karanba møter Stabækfamilien! | Karanba


alltidblaa
 Del

Anbefalte innlegg


Begge lagene blir å se i morgen!

 

Karanba U18 spiller klokken 10:15 i morgen og møter KFUM, mens guttelaget spiller klokken 17:00 mot Alunorte fra Brasil.

Da er det guttelaget som akkurat nå leder 1-0 etter 33min spill i hennhold til komentatorer er det klasseforskjell på disse lagene. Kampen går Live på¨TV2

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...

Mye som har skjedd siden august 2011, selv om denne tråden har ligget død. På Karanba.com har det blitt publisert nyheter om både jentelag, cup'er og fotballmesser.

 

TV-serien har begynt i reprise på NRK1 (og episodene blir nok en gang tilgjengelige på Nett-TV) og i morgen, torsdag, kommer det et nytt innslag om Karanba i serien Billedbrev.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Karanba fortsetter å blomstre, med veldig mange fler frivillige i Rio. Jentelaget vokser og prosjektet får bra med oppmerksomhet, både fra brasilianere og nordmenn i Brasil.

 

Også nordmenn i Norge følger med, og Oppsal 2003 Orange/Svart har bestemt seg for å sette av den største sponsorplassen på treningstøyet til Karanba.

 

Gutta kommer til Norway Cup, og de som har lyst til å ta en tur opp for å se kan finne kampoppsettet her: http://www.cupassist.com/resultater/vis_oppsett.php?turn=norwaycup2012&klubb=4449650

 

Edit: legger til at mangeårig Karanbaspiller Darlan nå spiller på juniorlaget til Fluminense. Her trener han med A-laget:

 

528043_436319126401033_1754107166_n.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Ny oppdatering fra Karanba!


Eksemplarisk representasjon av Karanba
Postet bilde
Vi er veldig glade for å kunne fortelle historien under – en historie som illustrerer det viktigste målet til Karanbasprosjektet.

3.juli, en tirsdag, møter vi Alisson, Renan og Yasmin på SENAI, som ligger i Triagem, i nordsonen av Rio de Janeiro. Det har gått én uke siden de tre ungdommene, på henholdsvis 19, 18 og16 år, startet hydraulikkurset på SENAI. Alisson har deltatt i Karanba siden 2006, Renan siden 2008 og Yasmin siden mars i år.

Ettersom de er deltakere i Karanba, er det ingen overraskelse at de tre ungdommene elsker fotball og at de ønsker å spille og trene mest mulig i løpet av uka. Disse vet også å benytte muligheten til å investere i fremtiden sin ved å ta en utdannelse. Selv om de har uka full av aktiviteter, deltar de på hydraulikkurset på SENAI mandag til fredag, fra kl. 18-22. De bruker mellom 60-80 minutter hver vei til/fra skolen.

Alisson jobber på stranda på dagen og trener med Karanba på ettermiddagen før kurset på SENAI om kvelden. "Jeg har alltid hatt lyst til å ta dette kurset. Jeg har visst om det i flere år, og nå fikk jeg muligheten. Da jeg startet, visste jeg ingenting om hydraulikk. Nå er målet mitt å bli en av de flinkeste i klassen," sier 19-åringen.

Renan deltar nå på to kurs: hydraulikk-kurset og et IT-kurs. "Jeg har hatt lyst til å ta dette kurset lenge. Da jeg fikk muligheten, fantes det ikke tvil om at jeg ville begynne. Jeg ønsker å bli en av de flinkeste i klassen!"

"Dette er en unik mulighet. Jeg liker veldig godt å lære," sier Yasmin, som er allerede vet at når hun avslutter kurset i mars 2013, får hun et stipend for å begynne på universitetet. Yasmin har skole på dagen, fotball med Karanba og skolelaget på morgenen og ettermiddagen, og deretter SENAI på kvelden.

Alisson og Renan ønsker å begynne å jobbe når de avslutter kurset. Det som gir de to aller mest motivasjon for å ta kurset, er tanken på å kunne hjelpe mødrene sine. Dersom de ikke hadde fått denne muligheten, ville de ha fortsatt å spille fotball.
Yasmin kommenterer at selv om det er få jenter på kurset og også på fotballbanen, så opplever hun ikke fordommer eller noen form for diskriminering som ikke kan overvinnes med innsats og målbevissthet. "Vi bidrar til at forskjellene mellom det som tradisjonelt er manns- eller kvinnearbeid bli mindre", mener 16-åringen bestemt.

Som nevnt i starten av denne artikkelen, illustrerer historien om Alisson, Renan og Yasmin det viktigste målet til Karanbasprosjektet: det å skape muligheter for at deltakerne skal kunne forbedre livene sine, også utenom mulighetene som skapes gjennom fotballen.

Vi vil gjerne benytte anledningen til å uttrykke hvor stolte alle deltakerne våre gjør oss, og, i dette tilfellet, ønsker vi også å takke Alisson, Renan og Yasmin for at de benyttet muligheten til å ta en utdannelse som kan endre livene deres. På denne måten representerer dere Karanba på en eksemplarisk måte! Takk skal dere ha!

Skrevet av Jorunn Skinnemoen


Karanbas første kamper på Norway Cup ser ut til å være:

 

 

1 19 0 15 002 Vinstra/K/H/SF/S 2 - Karanba * 30.07 - kl. 13:15 19 / Ekeberg
1 19 0 15 004 Karanba * - KIL / Hemne 2 * 30.07 - kl. 18:30 15 / Ekeberg
1 19 0 15 005 Karanba * - Nesodden 31.07 - kl. 13:15 4 / Ekeberg

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Grei skuring:

1 19 0 15 002 Vinstra/K/H/SF/S 2 - Karanba * 0 - 7 B    
1 19 0 15 004 Karanba * - KIL / Hemne 2 * 5 - 0 H    
1 19 0 15 005 Karanba * - Nesodden 5 - 1 H    

Om seiern over Nesodden (fra Norway Cup sine sider):

Postet bilde
 

Stoppet av sambafotball
 

Karanba - Nesodden IF 5-1. Guttene fra Nesodden fikk det tøft mot brasiliansk sambafotball under Norway Cup.


Marie Bjørk Myklebust har laget en rapport fra kampen:
Rett før avspark, i det både de norske og brasilianske fotballguttene har tatt plass på gressbanen, går det en yngre gjeng med gutter langs sidelinjen og kikker.


“Se!” roper en av guttene, “Det er Nesodden! De er jo døds gode!”.

Postet bilde

Scoret mot Karanba
Til tross for yngre fans holdt det ikke for Nesodden-laget i kampen mot det brasilianske laget Karanba. Brasilianerne startet målscoringen allerede i det tredje minuttet og fortsatte med tre mål videre i første omgang. Nesodden-guttene lå fire mål under etter 30 minutters spill og gikk dermed til pause med senket hode.


Etter en peptalk fra hovedtrener Bjørnar Hansen startet Nesodden andre omgang med nytt mot. Etter bare syv minutters spill viste Jo Augestad, med Nesoddens første mål i kampen, at det var mulig å skape litt trøbbel for de brasilianske spillerne.


Ikke bare var det første baklengsmål for brasilianerne i kampen. Det var det første målet de hadde sluppet inn foreløpig i cupen. Nesodden klarte å spille seg til en uavgjort andre omgang. Kampen endte dermed 5-1 til Karanba.


Postet bilde

- De er tekniske
Etter kampen svarte Nesodden-guttene på noen spørsmål om hvordan de syntes opplevelsen hadde vært: 


- Tøft, ler kaptein Jesper Bugten.


- De er kjappe, veldig gode tekniske og hver individuell spiller presterer på topp, fortsetter han.


Da de blir spurt om kampen ble vanskeligere enn forventet, svarte Magnus Braathen at Nesodden-guttene var forberedt, men at det var vanskelig å unngå tap når de brasilianske motstanderne er på et såpass godt nivå.
Postet bilde

Flere spillere skadet
Kapteinen Jesper føyer til at om de møter det samme laget igjen kan resultatet bli betydelig bedre for Nesodden. Flere faktorer gjorde at laget til guttene fra Oslofjordens halvøy ikke var på sitt beste.


Blant annet manglet de tre av sine viktigste spillere og flere var ute med skade. Selv om det ble et tungt tap, var guttene svært fornøyde med andre omgangen.


I tillegg mente de at det var en av de mest lærerike kampene de hadde spilt og de var glade for muligheten til å få prøve seg mot det Nesodden-kapteinen kalte et av verdens beste juniorlag.


Nesoddens hovedtrener Bjørnar Hansen sier at de fortsatt har et mål om å komme til A-sluttspillet til tross for tapet mot sambaspillerne.


Alle bildene i artikkelen: Marie Bjørk Myklebust

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tom Henning Øvrebø om Karanba etter å ha dømt kampen mot KIL / Hemne (fra Norway Cup sine sider)

IMG_2463_1343677401_485x323.JPG

Tilbake fra Skadeavbrekk

 

Tom Henning Øvrebø er tilbake fra skade og har dømt kamp på Norway Cup

 

Tom Henning Øvrebø har vært ute fra fotballbanen grunnet skade.

Nå er han derimot tilbake og nøt å dømme kamp på Norway Cup.

Men Karanba- KIL/ Hemne 2 blir nok den eneste kampen på årets Norway Cup for hans del.

 

-For en mann i min alder, holder det kanskje med en kamp i uka, sa en glisende Øvrebø, men la til at han skal dømme sin første Adeccoliga kamp siden skaden på søndag.

 

Handshake for peace

Tom Henning er utdannet psykolog. Han forteller at Handshake for peace er et bra konsept bl.a. fordi det symboliserer fred etter “krigen” på banen er ferdig utkjempet. Et slags “begrave stridsøksen-rituale”.

På spørsmål om hvordan han tror UEFA vil motta Handshake for peace, svarer han at hvis han kjenner de rett, kommer de nok til å være positive. Slik de er med det meste som omhandler fair play.

Vers_2._1343678437.png

 

Imponert over Karanba.

Øvrebø synes Karanba var et fantastisk lag, og at å dømme dem mot KIL/Hemne 2 var en fornøyelse.

Dømmingen var heller ingenting å utsette på, selv om han har vært skadet en stund. Øvrebø var kontant med fløyta og lynrask til å dømme straffe til Karnaba da brasilianerne ble for raske for Hemneværingene.

Straffen omgjorde Karanbakaptein enkelt til en 1-0 ledelse.

Det var ikke bare Øvrebø som ble imponert av sambafotballen til brasilianerne. Publikum lot seg også begeistre av de tekniske sør-amerikanerne og jublet hemningsløst hver gang de driblet seg opp langs kantene. Karanba vant forøvring kampen 5-0.

Laget er også regjerende mestre i Norway Cup fra 2010 og 2011 (Klasse B, nå spiller de i klasse A). De vant også årets Dana Cup.

IMG_2398_1343677942_330x220.JPG

 

Straffesituasjonen i 1. omgang.

 

IMG_2410_1343679486_330x220.JPG

 

Det ble samba på sletta

 

IMG_2397_1343678718_330x220.JPG

 

Godt med publikum

 

Foto/tekst av Viktor Myrvang

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Karanba forbereder seg på sin syvende sesong!

 

jENTER-LITE-344x229.jpg

 

http://www.nbcc.com....f-for-season-7/

Karanba is getting ready for the seventh season in Brazil, and this time, focus is on the girls. Earlier this year Karanba and two teams from Alunorte Rainforest/Norsk Hydro participated in Norway Cup in Oslo, while another Karanba team is leaving for a one week stay in Norway in October.
Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Etter en kortere periode i Serra Macaense FC etter Karanba her i Rio de Janeiro er Darlan nå i Fluminense, en av Brasils største klubber. Han har profesjonell kontrakt og er i den best tenkelige sportslige struktur i Rio de Janeiro.

 

http://www.karanba.com/nyheter/darlan

 

Søndag den 14.oktober skal nok et Karanba-lag ut på livets reise. Vi er invitert til å delta i en eliteturnering i regi av FK Haugesund og Haugaland Talentforvaltning ( HTF ). Reise og opphold er dekket av en av våre hovedsponsorer Solstad Offshore.

 

http://www.karanba.com/nyheter/solstad-offshore-fkh-og-karanba

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

karanba-artikkelbilde.jpg

 

Ny oppdatering!

 

2012 har vært et veldig spennende år for Karanba, og man går inn i 2013 med uforminsket styrke. Flere frivillige har sluttet seg til prosjektet i Brasil, og vår venn Tommy skal forhåpentligvis kunne avlastes litt fremover. Én mann skal slippe å bære på alle arbeidsoppgaver og bekymringer. Samtidig har det kommet inn flere viktige sponsorer, som gjør det mulig å ha en fornuftig og fremtidsrettet drift. Spennende å se at sponsorene også tar del i Karanbas arbeid, som Farstad Shipping.

 

Karanba har flyttet aktiviteten for de eldste deltakerne sørover for å få plass til fler av de yngre i den nordlige delen av Sao Goncalo, et av de hardest belastede områdene i Rio.

 

Jentelaget har gjort det veldig bra i 2012, og kan vise til gode resultater i en rekke turneringer i 2012.

 

Karanba har lenge hatt som mål å kunne tilby engelskundervisning, og mens man i 2011 kun hadde kapasitet til 40 elever har man nå 12 frivillige lærere, samt et samarbeid med det sosiale prosjektet DreamLearnWork og skolenettverksorganisasjonen SENAI.

 

Per i dag tilbyr Karanba engelskundervisning til mellom 100-150 barn og unge!

 

Ellers er det kommet ny og oppdatert beskrivelse på hjemmesiden, både om prosjektet, fotballen og engelskundervisningen.

 

 

Forresten så vant G13-laget finalen i Copa-Light Rio etter å ha snudd 0-1 til pause til 2-1 ved full tid.

 

e0e259b6-a7b6-4424-a7d4-2475dd0a17a7.jpg

 

http://www.youtube.com/watch?v=P7RM5evQhnM

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Karanba Kommer i år 5 Juli til Oslo der det bare blir et lite stopp med overnatting i Hakkadal. 07 juli tar de Stenaline Til Fredrikshavn for deltakelse i Dana Cup, så blir det Gotia Cup, ett Opphold på Gol før Norway Cup. 05 August Reiser de hjem. MEN det spesielle er at de i år kommer med 20 jenter + 2 kvinnelige og 4 mannlige ledere, inkludert Tommy. Altså ingen gutter i år. Gutta har jo alltid gjort det bra i turneringene, så nå blir det spennede å se hvilket niva jentene er på.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Karanba med nyhetsbrev!

 

 

Mye spennende på gang i Karanba

Første kvartal av 2013 har vært fantastisk utviklende for Karanba. Et interimstyre bestående av sentrale forretningspersoner for det Norske næringslivet i Brasil har sammen med Karanba gjennomgått driften, og sett fremover med hovedmål for øyet å gjøre organisasjonen enda mer bærekraftig for tiden som kommer. Med over 1200 barn og unge, er det viktigere enn noen sinne at Karanba kan gi alle våre deltakere et solid og bærekraftig fundament for fremtiden.

Videre reiser vi for første gang til Norge, med et av våre jentelag. Vi kommer til å være i Norge fra 4 Juli til 5 August, og skal delta i både Gothia Cup, Dana Cup, og selvsagt Norway Cup! Håper å se mange av Karanbas tilhengere der! Karanba ser frem til å vise til nye fremskritt og suksess-historier, og håper flest mulig er med oss videre. Vi vil også benytte anledningen til å takke for all støtte så langt, det gleder mange og skaper grunnlag for fremtidstro og endrede liv.

Graduering Dream Learn Work

I samarbeid med Dream Learn Work begynte tre av våre deltakere på hydraulikkurs hos SENAI i Juni 2012. Renan, Yasmin og Alisson gikk på med lærevilje, nysgjerrighet og begeistring. Les hele artikkelen her

Familiedag hos Karanba

Søndag 3 Mars ble det arrangert familiedag på basen til Karanba. Dagen ble en stor suksess med fint vær, grilling, fotball og utdeling av diplomer til Karanbadeltakerne som hadde fullført et lengre kurs i Engelsk. Det var godt oppmøte både fra det norske miljøet i Rio, barn og ungdom fra Karanba og familiemedlemmer av deltakerne. Les hele artikkelen her

Intervju med to frivillige

Vi intervjuer to blide jenter fra Oslo, som har jobbet som frivillige hos Karanba i henholdsvis 5 og 6 måneder. Isabelle (23) og Juni (19) er to veldig positive, eventyrlystne jenter som begge deler en felles interesse om å hjelpe andre personer. De har begge vært en flott tilførsel for Karanba i de månedene de har vært her. Les hele artikkelen her.

Questback Ambassadør

Questback er Team Angel for våre U11 gutter, og gjennom det hovedsponsor for dette laget i det daglige i Rio. Disse guttene har hatt et meget godt 2012, med mye aktivitet og fornuftige utfordringer, som igjen har gitt svært positive sportslige resultater. Vi har vunnet turneringene Campeonato Goncalense, Copa ABS i Buzios og Copa ABS i Silva Jardim, samt trofeet for beste delegasjon. Sjekk ut video laget av Questback da de var her. Les hele artikkelen her.

Nytt i år! -Karanba Danseklasse!

Nytt av året i Karanba er danseundervisning, som i første omgang er et tilbud for jentespillerne mellom 16 og 20 år. I tillegg til at danseundervisningen gir fart og styrke, gir det også Karanbajentene enda en arena for å utvikle ferdigheter og selvtillitt. Danseundervisningen er et viktig steg videre i Karanbas satsning på jentene. Les hele artikkelen her.

 

Påsketurnering

Torsdag den 28 Mars satte Karanba turen mot Silva Jardim for å delta i påsketurneringen Copa ABS - en flott arena for høytid med variert innhold på barnas premisser. Les hele artikkelen her.

 

 

Om du vil ha de neste nyhetsbrevene rett til innboksen din kan du ta kontakt med Michael Klem, som er daglig leder for prosjektet: michael@karanba.org.

 

Edit: Slenger ved en video som viser hvordan det ser ut i Karanbabasen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=FrXyQxjifbo

Endret av alltidblaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Nytt nyhetsbrev!

Karanbas sommerprogram![/size]
Vi er stolte over å ha med oss vårt første jentelag til Norway Cup i år. Vi skal være i Skandinavia i litt over en måned, og skal da være med på turnering i alle de tre Skandinaviske landene. Programmet vil være:

  • 5 Juli - Ankomst Gardermoen klokken 16.30 (med 20 Jenter Junior, født etter 01.01.94 og 6 ledere)
  • 5 - 7 Juli Buss til Hakadal IL, akklimatisering og trening
  • 7 - 14 Juli Stena Line til Dana Cup i Fredrikshavn
  • 14 - 20 Juli Stena Line til Gothia Cup i Gøteborg
  • 20 - 25 Juli Buss til Gol IL, avslapning og trening på Gol
  • 25 Juli - 4 August Buss til Oslo, Norway Cup og innlosjering på skole
  • 5 August - Hjemreise til Brasil fra Gardermoen klokken 19.10
I tillegg til turen med jentene i juli er Karanba invitert til å delta på HTF-turneringen i Haugesund og Skudeneshavn mellom 25 August og 1 September. Turen er fullt betalt av Solstad Offshore, og Karanba kommer med 16 gutter 15 år, og 4 ledere. Dette blir stort for Karanba og våre spillere!
Vi håper flest mulig har sjansen til å se på oss, og heie oss frem til nye høyder mens vi er i Skandinavia.

Igjen, takk for din støtte.
Vi håper å se deg i sommer!

Tommy og Michael


Edit: Om vi kommer til å se dem på Nadderud eller ikke avhenger av om jentelaget spiller NC-kamp lørdag 3. august (vi møter HamKam).

Endret av alltidblaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Karanba møter Stabækfamilien! | Karanba
×
×
  • Opprett ny...