Gå til innhold

Karanba møter Stabækfamilien! | Karanba


alltidblaa
 Del

Anbefalte innlegg


Nytt nyhetsbrev!

 

Karanbas sommerprogram![/size]

Vi er stolte over å ha med oss vårt første jentelag til Norway Cup i år. Vi skal være i Skandinavia i litt over en måned, og skal da være med på turnering i alle de tre Skandinaviske landene. Programmet vil være:

  • 5 Juli - Ankomst Gardermoen klokken 16.30 (med 20 Jenter Junior, født etter 01.01.94 og 6 ledere)
  • 5 - 7 Juli Buss til Hakadal IL, akklimatisering og trening
  • 7 - 14 Juli Stena Line til Dana Cup i Fredrikshavn
  • 14 - 20 Juli Stena Line til Gothia Cup i Gøteborg
  • 20 - 25 Juli Buss til Gol IL, avslapning og trening på Gol
  • 25 Juli - 4 August Buss til Oslo, Norway Cup og innlosjering på skole
  • 5 August - Hjemreise til Brasil fra Gardermoen klokken 19.10
I tillegg til turen med jentene i juli er Karanba invitert til å delta på HTF-turneringen i Haugesund og Skudeneshavn mellom 25 August og 1 September. Turen er fullt betalt av Solstad Offshore, og Karanba kommer med 16 gutter 15 år, og 4 ledere. Dette blir stort for Karanba og våre spillere!

Vi håper flest mulig har sjansen til å se på oss, og heie oss frem til nye høyder mens vi er i Skandinavia.

 

Igjen, takk for din støtte.

Vi håper å se deg i sommer!

 

Tommy og Michael

 

Edit: Om vi kommer til å se dem på Nadderud eller ikke avhenger av om jentelaget spiller NC-kamp lørdag 3. august (vi møter HamKam).

4. august da? (Sandviken).

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Spiller kvartfinale i kveld kl 17:20 mot Kungsbacka DFF.

 

1011297_608972999135644_1247843867_n.jpg

 

Artikkel på norwaycup.no: Vinnerlag til NC

 

Karanbas jentelag kommer til Oslo og Norway Cup fulle av selvtillit.

Karanba er et sosialt prosjekt i Rio de Janeiro. Med fotball som virkemiddel hjelper Karanba vanskeligstilte barn og unge fra slumområdene med utdanning, utvikling og utfoldelse.
Denne sommeren er første gang at Karanba reiser til Europa med et jentelag. De er allerede på plass i Europa og spilte nylig CupNo.1 i Fredrikshavn i Danmark. Det endte med at laget gikk hele veien til finalen. I finalen ble det 1-0 seier over Nasets SK fra Sverige.
- Vi har hatt en fantastisk flott uke i Frederikshavn med flott vær og mange gode opplevelser. Det er stort for oss alle med finaleseier, sier Tommy Nilsen, grunnleggeren av Karanba.
Før Europa-turen sa han følgende:
- Jeg mener vi har et sterkt jentelag (U19). Mest av alt reiser vi for å leve ut våre drømmer og for å gi jentene erfaringer og minner for livet!
Endret av alltidblaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Karanba slo i dag ut Runar fra Sandefjord. Det stod 0-0 etter ekstra omganger. Karanba vant på straffe konk 3-4. Runar hadde et toppet lag, med det som er mulig av overårige spillere og innlånt keeper fra Fløya, Karanba derimot har meldt seg på i en aldersklasse høyere en de egentlig behøver og har selvfølgelig ingen innlånte spillere. med litt merkelig dømming stort sett til Runars fordel føler jeg, fra mitt nøytrale ståsted at det var rett lag som vant.

Så vidt vi forstår er neste kamp i morgen kl 15 og vi tror den er mot LSK.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg skal lett opp og se Karanba banke LSK. Flere som tar turen?

 

 

Edit: Et norsk-brasiliansk eventyr

 

- Spillere hos oss har gjennom Karanba fått mulighet til utdanning og jobb. Noen er blitt rørleggere, noen sveisere, noen bygningsarbeidere. Og noen fotballspillere. En spiller i Qatar, en i Portugal og en på Malta, og flere spiller i større brasilianske klubber, forteller han.

 

Det han startet helt alene i 2006 har gitt håp til hundrevis av unge barn i slummen. Det forteller om hva ett dedikert menneske kan utrette.

Endret av alltidblaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Da har 22 jenter og 4 ledere, med Tommy i spissen, alle kjempefornøyd med oppholdet, reist hjemover til Rio. Dette er 4 gang jeg kjører Karanba til Gardermoen og jeg har aldri opplevd Tommy så uthvilt og fornøyd som denne gangen. Bagasjeromet på bussen var halvfult da jeg hentet dem for 4 uker siden og nå var det helt fult. Noe av grunnen var at de hadde med seg et lass med lettere brukte puma fotballstøvler fra Stabæk, en gave Tommy var overbegeistret over.

Senere i måneden kommer Karanba til Haugesund for å delta i en turnering, men da bare med et gutte lag og bare for en uke.

Intil vi ser Karanba igjenn får vi bare ønske fortsatt lykke til med aktivitetene i Rio. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Hilser fra Michael Klem, daglig leder i Karanba:

 

Det var kjempegøy og imponerende.

Og meget kult å se hvor sterk og viktig Stabæk-kulturen er blitt.
Det er ikke bare spillerne som skal ha æren for dette opprykket:)
Kanskje jentene kroner verket!

Mvh
Michael

 

Og for dere som ikke mottar nyhetsbrevene (dette kom rett før helgen):

 

Kjære Karanbavenner!

Vi hadde alle store forventninger til vår første Skandinavia tur med et jente-lag.
Og det ble en stor suksess på alle måter.
De 22 jentene som var med hadde aldri vært utenfor Rio før, og hadde alle en uforglemmelig tur gjennom både Danmark, Sverige og Norge. Seire i både Dana Cup og Norway Cup var selvfølgelig veldig stort, men opplevelsene, inntrykkene og inspirasjonen de kom hjem med var mye, mye mer verdt.
2013 ser ut til å bli et år med flere milepeler og stor utvikling for Karanba. At vi i år har fått støtte fra det Kongelig Norske Utenriksdepartement, samt blitt godkjent som en organisasjon hvor bidrag gir skattefradrag, bør være viktige steg mot en mer bærekraftig og forutsigbar økonomi.
Støtten og engasjementet fra alle våre medlemmer står imidlertid like sentralt og er en stor og viktig inspirasjon for alle oss som jobber frivillig for Karanba. Vi håper dere alle følger med oss videre.

Eget Karanbahus i Sao Goncalo
Fra og med sommeren 2013 har Karanba leid et hus i nabolaget Vista Alegre i Sao Goncalo, ca 2 kilometer fra Karanba-basen. Hensikten med huset er å huse heltids- og deltidsfrivillige som jobber med prosjektet utenfor Rio de Janeiro. Les artikkelen her.

Karanbas fem første sjømenn!

30 April var en stor dag for 5 unge menn, og ikke minst for Karanba. Dette var dagen da 39 unge menn graduerte etter seks måneders intensiv utdannelse i den Brasilianske Marinens regi. Sponsorer, familie og sjømennene selv var invitert til en høytidelig seremoni i marinemuseet i Rio de Janeiro. Les artikkelen her


Solstad Offshore, Skudeneshavn og Haugesund

For andre året på rad var Karanba invitert av Solstad Offshore til Skudeneshavn, Haugesund og HTF-Eliteturnering for gutter 15 år. Les artikkelen her


Karanbajentene vant Norway Cup!

Det var med stor spenning Karanba stilte med et jente lag for første gang i Norway Cup. Med de tidligere resultatene til Karanba guttene i bakholdet, var nok forventningene fra omverdenen noe større enn de Tommy og Karanba lederne hadde. Jentene var imidlertid revansjelystne etter at laget litt rask ble slått ut i kvartfinalen i Gothia Cup. Les artikkelen her

Støtt Karanba, vinn tur for 2 til Rio!

Karanba ønsker å hjelpe flere barn! Vi ønsker derfor å utfordre alle Karanbas venner til å gjennomføre en privat innsamling på vegne av Karanba. Og fordi vi har sponsorer som setter pris på hva vi gjør, og som gjerne vil motivere givergleden i Karanba, kan vi tilby følgende. Les artikkelen her

Har du tips eller råd til hvordan vi kan få mer blest om denne konkurransen, setter vi pris på innspill!
Private innsamlinger betyr mye for Karanbas arbeid. Ta gjerne kontakt med jorgen@karanba.org eller michael@karanba.org .

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
  • 2 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Skal hilse så mye fra Rio og Karanba, som gleder seg stort over Stabæks gode seriestart.


Nyhetsbrevet som gikk ut i natt:

Kjære Karanba-venner,

Vi er glade for å formidle mange gode nyheter og mye positiv aktivitet i årets første måneder.
2014 blir "Brasils år" med VM som det naturlige klimaks.

Følg med KaranbaFacebook og på Instagram


Fotball VM, Football for Hope og Brasil's år!

Karanba handler mest av alt om å forberede fantastiske mennesker på livet og tilby muligheter for menneskelig utvikling. Det handler om langt viktigere ting enn fotball, seier eller tap. Det handler om å skape motivasjon og inspirasjon til å tro på drømmen om et bedre liv og en bedre fremtid. Siden 2007 har Karanba årlig reist til Norden for opplevelser og deltakelser i turneringene Norway Cup, Gothia Cup og Dana Cup. Vi tror alle våre reiser til en annen virkelighet stimulerer våre deltagere til å tro på seg selv og sin videre utvikling og potensiale. Det går an å lykkes i livet på tross av bakgrunn og oppvekst.

Les mer her.

Storslått besøk av utenriksministeren!

Onsdag 19 februar var en minnerik og spennende dag for Karanba. Selveste utenriksminister Børge Brende hadde tatt turen for å møte oss på Copacabana. Karanbabussen ble fyllt opp med 40 blide gutter og jenter samt trenere, ledere og frivillige for å vise utenriksministeren vårt prosjekt. For mange av deltagerne var dette første gang på Copacabana og de koste seg med ball-lek i sanden og synes det var spennende med så flott besøk fra Norge. Tommy fikk fortalt mye om prosjektet og Karanba fikk vist sitt mangfold ovenfor ministeren og pressen.

Les hele artikkelen her.


Profesjonell debut for Flamego

Darlan Martins Benvindo (19 år) har vært med i Karanba siden oppstart i 2006. Han var også en av hovedpersonene i dokumentarserien som ble vist på NRK i 2010. Darlan har hatt en fantastisk sportslig utvikling i de årene han har vært med oss. Blant annet har han vært vår toppscorer i turneringsseriene i Dana Cup, Gothia Cup og Norway Cup.

Onsdag den 22.januar 2014 fikk Darlan sin profesjonelle debut for Brasils største fotballklubb Flamengo i kampen mot V. Redonda i Statsmesterskapet i Rio de Janeiro, Campeonato Carioca. Han kom inn på stillingen 0 - 0 og gjør et godt innhopp i kampen som Flamengo vant 1 - 0.

Lykke til videre! Impossible is nothing!

Les artikkelen her

Summer Camp!

Siden oppstart i begynnelsen av februar har Karanba Education arrangert Summer Camp for deltagerne. Dette har vært frivillig for barna å være med på, men til lærernes store entusiasme har omtrent hundre elever deltatt på Summer Campen.

Les om Summer Campen her.

Tyrilistiftelsen vant tur for 2 til Rio!

Karanba Norge har i løpet av høsten sammen med sponsorene Air France/KLM, Berg-Hansen Reisebureau og Accor Group, utlyst en kampanje for å samle inn mer penger til Karanba. Alle som greide å samle inn NOK 10.000,- eller mer, var med i trekningen av en tur for to stykker til Rio de Janeiro i 2014.

Les mer om dette her.

Sao Goncalo EC og Karanba!

Karanba har en ambisjon langt utover det sportslige for å skape en god og anstendig fremtid for våre deltakere. Vårt største fokus er nettopp å påvirke barn og unge med positive holdninger, verdier og innstilling til livet generelt sett. Vi jobber målrettet for å påvirke unge mennesker til å tro på seg selv og en bedre fremtid. Det handler definitivt også om skape et bevisst forhold til sin egen skolesituasjon, videre utdanning og fremtidig arbeid.

Les mer om samarbeidet her.


Tusen takk for at du følger og støtter vårt arbeid!
Med vennlig hilsen

Tommy

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...

Fra Rio-slummen til offshorejobber

 

Karanba5_2.jpg

 

Brasil. De vokste opp i Rocinha, den største favelaen i Rio de Janeiro, og kunne ha endt opp som mafiabosser.

Vegen gikk i stedet om fotballprosjektet Karanba som drives av nordmannen Tommy Nilsen.

Sammen med tre andre har Fabricio Camargo og Jenderson Alves gått sjømannskurs og - som historiens første Karanba-gutter - fått seg jobb på Farstad-båter.

(...)

– Læreren kom til Tommy Nilsen i Karanba og spurte hva han hadde gjort med guttene. Disse har respekt for autoriteter, kan jobbe i team, er målrettet og kan engelsk. De har alle de kvaliteter den brasilianske marine leter etter, forteller Michael Klem, daglig leder i Karanba.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Karanba er med i første episode av en dansk TV-serie, hvor journalist Kim Bildsøe, som bodde i Rio for 30 år siden, reiser tilbake for å se hvordan landet og byen har utviklet seg.

 

Episoden er på 30 min og fin i sin helhet, men om du kun vil se Karanba-innslagene kan du spole frem til 9:45 og 21:40.

 

Link: http://www.dr.dk/tv/se/bildsoee-i-brasilien/bildsoee-i-brasilien-1-3

 

Et par utvalgte stillbilder:

 

karanbaDK6.PNG

 

karanbaDK2.PNG

 

karanbaDK3.PNG

 

karanbaDK4.PNG

Endret av alltidblaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det står nesten i nyhetsbrevet sitert over, hvor det linkes videre til en artikkel på karanba.com: Forberedelse til fotball VM og deltagelse i Football for Hope - Brasils år

 

På grunn av aktivitetsnivået og begivenhetene som vil finne sted i Brasil denne våren og sommeren vil vi ikke ha mulighet til å besøke Skandinavia i juli dette året. Vi håper på forståelse fra alle våre venner og støttespillere for avgjørelsen om å være tilstede i Brasil under fotball VM i år. Det har ikke vært noen enkel avgjørelse for oss å bryte med en viktig årlig tradisjon, men vi anser tilstedeværelse i Brasil under fotball VM som en unik opplevelse og mulighet for Karanba.

Selv om vi ikke reiser i juli dette året blir det mulighet til å treffe og se oss i Norge også i 2014. Som i 2012 og 2013 har Solstad Offshore invitert oss til Skudeneshavn for å delta i eliteturneringen (G15) i Haugesund. Vi gleder oss veldig til å besøke den idylliske kystperlen den siste uka i august 2014 og ser frem til å treffe mange av våre venner og støttespillere i denne anledning.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Hilser så mye fra Tommy og Karanba, som i dag landet i Stavanger med en god gjeng brasilianske 15-åringer. Én har vært på langreise tidligere, resten er førstereis.

 

Gutta skal matches i en eliteturnering i Haugesund i helgen, og frem til da bor og trener de hos og sammen med Skudeneshavn UIL, en snau time sør for Haugesund Stadion, der STB 2 tapte knepent tidligere i dag.

 

Mer om turneringen står på karanba.com: http://www.karanba.com/nyheter/norgesreise-2014

 

tommy1.jpg

 

tommy2.jpg

 

Legg merke til at Tommy og trenerne fremdeles stolt bærer STB-logoen på skulderen!

Endret av alltidblaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Karanba1.jpg

 

Karanba2.jpg

 

Karanba3.jpg

 

Flere bilder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.879505258727457.1073741830.116392098372114&type=1

 

Gutta har hatt gode treninger de siste dagene, og reiser innover mot Haugesund i kveld. Turneringen starter i morgen.

 

29.08 18:00 Viking FK G15 - RCD Espanyol G15
29.08 18:00 FK Haugesund U16 G15 - Strømsgodset G15
29.08 19:45 Bryne-Jæder G15 - Sandnes Ulf G15
29.08 19:45 Karanba G15 - FKH Team G15
30.08 10:30 RCD Espanyol G15 - FK Haugesund U16 G15
30.08 10:30 Strømsgodset G15 - Viking FK G15
30.08 12:15 FKH Team G15- Bryne-Jæder G15
30.08 12:15 Sandnes Ulf G15 - Karanba G15
30.08 18:00 Viking FK G15 - FK Haugesund U16 G15
30.08 18:00 Strømsgodset G15 - RCD Espanyol G15
30.08 19:45 Sandnes Ulf G15 - FKH Team G15
30.08 19:45 Karanba G15 - Bryne-Jæder G15
31.08 09:30 Plasseringskamp
31.08 11:15 Plasseringskamp
31.08 13:00 Bronsefinale
31.08 14:45 Finale

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Resultater fra helgens turnering:

 

Karanba - FKH 3-1

Sandnes Ulf - Karanba 1-1

Karanba - Bryne 0-0

 

Bryne vant gruppen med 6-3 og 4-2 over hhv Sandnes Ulf og FKH, og møtte Espanyol i finalen. Der tapte de 6-0 for spanjolene, som vant alle kamper lekende lett og endte med 22 - 3 i målforskjell.

 

Bronsefinale: Viking - Karanba 0-2

 

Karanba-breddelaget er dermed ubeseiret gjennom en eliteturnering på bortebane (på alle tenkelige måter), og tok 3. plassen. Gratulerer!

 

De var for øvrig veldig nære å slå Bryne, og kunne sikret seg finaleplassen. Om Karanbas spillestil ville klart seg bedre mot Espanyol enn det de norske lagene hadde å by på får vi aldri vite, men vi tror nok det. God aggressivitet og høyt press fra gutta, og velfortjent pokal.

 

10608588_882274981783818_681431246244302

 

Det sosiale er likevel viktigst, og Tommy melder om helt eksemplarisk oppførsel gjennom hele uken. Det hjelper naturligvis stort at både vertene i Skudeneshavn og arrangøren i Haugesund sørget for optimale forhold for sportslig og sosial utfoldelse, men likevel skal Karanba-gutta ha ros for høy grad av disiplin og samarbeidsevne.

 

Det blir bra folk av disse gutta.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Resultater fra helgens turnering:

 

 

Karanba - FKH 3-1

Sandnes Ulf - Karanba 1-1

Karanba - Bryne 0-0

Bryne vant gruppen med 6-3 og 4-2 over hhv Sandnes Ulf og FKH, og møtte Espanyol i finalen. Der tapte de 6-0 for spanjolene, som vant alle kamper lekende lett og endte med 22 - 3 i målforskjell.

 

Bronsefinale: Viking - Karanba 0-2

Karanba-breddelaget er dermed ubeseiret gjennom en eliteturnering på bortebane (på alle tenkelige måter), og tok 3. plassen. Gratulerer!

 

De var for øvrig veldig nære å slå Bryne, og kunne sikret seg finaleplassen. Om Karanbas spillestil ville klart seg bedre mot Espanyol enn det de norske lagene hadde å by på får vi aldri vite, men vi tror nok det. God aggressivitet og høyt press fra gutta, og velfortjent pokal.

 

10608588_882274981783818_681431246244302

 

Det sosiale er likevel viktigst, og Tommy melder om helt eksemplarisk oppførsel gjennom hele uken. Det hjelper naturligvis stort at både vertene i Skudeneshavn og arrangøren i Haugesund sørget for optimale forhold for sportslig og sosial utfoldelse, men likevel skal Karanba-gutta ha ros for høy grad av disiplin og samarbeidsevne.

 

Det blir bra folk av disse gutta.

Kanskje vi kan få gleden av å se dem i Audi Cup Stabæk Fotball neste år...?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
  • 7 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Karanba møter Stabækfamilien! | Karanba
×
×
  • Opprett ny...