Gå til innhold

De andre lagene


Rich
 Del

Anbefalte innlegg


Siden det ikke er kommet de vante Toppserietipsene tenkte jeg at jeg kunne ta for meg litt selv. Ser man på tipsene fra andre parter skiller topp tre seg ut, mens det også ser ut til å være enighet om hvilke to lag som følger etter. Fra 6-12 har jeg inntrykk av at man nesten kunne hatt ren trekning selv om Amazon nok er tippet nederst av flest.

 

At Stabæk skal være nummer en er egentlig en selvfølge. Med et tosifret antall landslagsspillere bør man være i en klasse for seg. I tillegg har man en benk som kanskje vil være ennå mer suveren i forhold til våre motstandere.

 

På andreplass er Lillestrøm tippet. Helt uenig i det kan man ikke være, men er ikke sikker på at de er like flinke til å takle det om man opplever litt motgang. I tillegg har man jo fått oppleve hvor ille dårlig humøret til Herlovsen kan være. Skal ikke se bort fra at noen forsvarsspillere visker henne et og annet i øret. Så får vi se hvordan det slår ut. Tror om laget kommer i rytmen kan henge med som i fjor, men personlig tror jeg de kan få noen smeller, og er ikke sikker på at andreplassen er så sikker. Tapet av Korpela kan ha sitt og si også.

 

Deretter har man Avaldsnes, og her vet man jo ikke hva som kan skje. Ryktene sier at både den ene og den andre stjernespilleren skal dukke opp i sommer, så kanskje greit å slå dem på vårsesongen. Uansett skal laget spilles sammen etter sommeren også, og her kan det også bli mangel på stabilitet. Er jo verdt å merke seg at lagets største seire i vinter har vært mot Lillestrøm og Stabæk, mens man har tapt to ganger mot Klepp, samt vunnet med kun et mål mot Sandviken. Dog bli ikke overrasket om det blir sølv til laget fra Karmøy.

 

Arna Bjørnar har mistet stjernene Berge og Hegland. Har mange gode unge spillere, men blir kanskje litt for lette gjennom sesongen. Lite treningskamper, men uavgjort mot CL-semifinalist Tyresö ser jo imponerende ut. Samtidig har man godt på tap mot Vålerenga. Kanskje vanskeligere å plassere enn på lenge, men skal i utgangspunktet ikke ta medalje.

 

Kolbotn mister jo vært år sine stjernespilleren, men henger allikevel fortsatt med i toppen. Laget har tidvis imponert spillemessig, men resultatene har ikke stått i stil. Greier man å endre på det kan laget bli en medaljekandidat, om ikke kan man havne faretruende nær nedrykk.

 

Trondheims/Ørn er av mange tippet som det beste av de resterende lagene. Resultatene i vinter kan se bra ut, men ser man på hvilke lag som er slått blir man ikke like imponert. Har mistet et par sentrale spillere uten å få inn tilsvarende. Tror fort dette kan bli en trist sesong for trønderne, og jeg ser ikke bort fra at det kan ende med en sisteplass.

 

Røa har som vanlig spilt mange treningskamper, og fått bank av Lillestrøm og Stabæk, men har klart seg bedre mot de svakere lagene. Det kan være bra, og tror ikke laget havner helt i bunnen, men neppe så høyt opp som man håper/tror i Oslo Vest heller.

 

Medkila var et friskt pust fra nord i fjor, Laget virker dog svekket, og resultatene i vinter har vært sånn passe. Blir nok en kamp for å overleve, men kan overraske i enkeltkamper. Den kan være nok.

 

Vålerenga har mistet noen gode spillere, og fått erstattet dem med OK spillere. Med andre er laget svekket, og med unntak av La Manga har resultatene vært skrale. Blir nok også her en kamp om å overleve.

 

Grand er årets nykommer, og har vel i vinter vist at man har noe i Toppserien å gjøre. Kan fort gjøre som Medkila i fjor. Får man derimot ikke en brukbar start kan det fort gå ille.

 

Klepp er av snittipsene sendt ned på kvalplass. Laget ser også svekket ut på papiret, men er det eneste laget som ikke har tapt en kamp i vinter. Bør derfor styre unna nedrykk.

 

Amazon er tippet nederst, men med unntak av La Manga har laget gjort det greit i vinter. Fått en kjempebra trener i Vanja, samt noen spennende internasjonale spillere. At Grødum er borte vil man imidlertid kjenne, men ser ikke helt bort fra at hun er tilbake på høsten. Så Amazon vil nok være der nede, men igjen tror ikke på nedrykk.

 

Skal ikke ta en hel tabell, men tar topp og bunn. I toppen er jeg så kjedelig og tipper det samme som mange andre: 1. Stabæk 2. Lillestrøm 3. Avaldsnes.

Så sjokkerer jeg med å sette Trondheims/Ørn sist, mens jeg setter Vålerenga på kvalik.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det er jo ikke bra at spillerne leser det jeg skriver. Mulig derfor det gikk som det gikk mot Ørn, som forøvrig knuste Grand i Bodø. Begge lagene foran oss taper, og Lillestrøm vinner med et mål for lite til å gå forbi. Dermed er vi tilbake der vi skal være.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Er ikke Avaldsnes i rød sone? De kan da umulig ha råd til dette. Er vel bare media som slår opp løse rykter, dette kommer tross alt via ikke én, men to agenter...

Er i grønn sone nå.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Stemmer det at Stabæk kvinner havner i samme pulje som herrelaget på grunn av sammenblandet økonomi ? Dvs. at dersom herrelaget ryker, ryker all elitesatsingen inkludert Stabæk kvinner og rekruttlaget ?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tydeligvis tøft å være trener for kvinnelag i nord. Treneren til Grand sykmeldt, mens Peter Pedersen som skulle ta over Fløya trakk seg av helsemessige grunner. Hvem blir trener der da? Tom Kåre Staurvik har for øvrig tatt over ansvaret i Bodø-klubben.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Avaldsnes fortsetter å avgi poeng.

Ligger ann til å tape hjemme mot Trondheims-Ørn men Cecilie Perdersen putter i siste minutt slik at det blir 3-3.

 

Etter seks serierunder er de litt overraskende helt nede på syvende plass med 8 poeng. Negativ målforskjell har de også.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Avaldsnes har så langt 2 seire, 2 uavgjorte og 2 tap. De har dermed "avgitt" 10 poeng. De årene det har vært 12 lag i toppserien, har vinneren avgitt 10-12 poeng. Avaldsnes er dermed i praksis allerede ute av gullkampen. 0-6 tapet som Klepp gikk på i går forteller med all tydelighet at de heller ikke kan regnes til disse lagene. Vi står da igjen med oss selv, våre to argeste rivaler Røa og LSK, samt den evige treer/firer Arna Bjørnar. Mye vil nok avgjøres de neste 5 ukene, da vi møter alle disse topplagene. Spesielt er jeg spent på hjemmekampene mot LSK og Røa, kamper jeg føler vi MÅ vinne (vi har nemlig en helt jævlig oktober måned med flere vanskelig bortekamper i serien samtidig med CL-spill), så det kan være greit å ha noe å gå på til da.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Lillestrøm vant 6-0 over Medkila. Herlovsen satt på benken, men ble ikke byttet inn. Så hva det betyr med tanke på skaden vet jeg ikke. Tenkte på å dra dit, men tenkte at jeg risikerte å bli nektet adgang. Så følte uansett ikke at det hadde vært verdt turen.

 

En annen ting for oss som følger litt med på tabellen. Ta en titt på Kolbotn, På tre hjemmekamper har laget 3 0 0 14-0. Borte har laget 0 0 4 0-11! Ser man på motstanderne er det kanskje mer forstålig. Tap borte mot Vålerenga, samt en storseier hjemme mot Klepp er vel sånt sett mest oppsiktsvekkende. Ser forøvrig ingen grunn til at dette ikke kan fortsette tre runder til (Amazon hjemme, Ørn og Røa borte).

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Ser at Vålerenga ikke er helt fornøyd med dommerne og Herlovsen i kampen mot Lillestrøm.

 

http://www.sotahjornet.no/?p=4885#.U57omAxNNFw.twitter

 

Biter forøvrig merke i følgende setning: "Når fløytetøyta da har med seg en linjemann som ikke har behov for briller, men førerhund og bommer på åtte meter offside på en spiller som rusler ut når forsvaret har pusha ut for lengst, så risikerer man at Norge sender feil lag til europa."

Lenke til innlegg
Del på andre sider


LSK herrer har visst store økonomiske utfordringer, men har hatt i motsetning til Stabæk og VIF hatt forsyn nok til å splitte økonomien for herrer og damer. LSK damer havnet vel i rød sone i fjor, men NøFF aksepterer vel 3 røde år over en 5 årsperiode før det er slutt. Stemmer det at Stabæk "bare" må gå i balanse i år og neste år før løpet er kjørt ?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Lillestrøm kastes ut av LSK hallen etter 5 juli.

 

http://fotballmagasinet.no/?mode=news&id=27680&title=NFF_nekter_LSK_Kvinner_

Det er LSK som eier hallen, så det er lite sannsynlig at de har råd til å legge nytt kunstgress med det aller første. Det er snakk om å selge hallen (til kommunen) for å hjelpe på økonomien i klubben.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

 

Er ikke Avaldsnes i rød sone? De kan da umulig ha råd til dette. Er vel bare media som slår opp løse rykter, dette kommer tross alt via ikke én, men to agenter...

 

Er i grønn sone nå.

Marta gikk til svensk klubb

Ifølge Aftonbladet har Marta, som også har vært omtalt som verdens beste kvinnelige fotballspiller, skrevet under for FC Rosengård etter at hun gikk fra den økonomisk skakkjørte klubben Tyresö. Den norske klubben Avaldsnes vurderte om de skulle skafe seg den brasilianske spilleren. Nå er det klart at Marta blir i Sverige.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kapteinen til Avaldsnes forsvinner etter vårsesongen. Hvordan skal man tolke det? Ser ikke det som helt naturlig i et hardtsatsende lag.

I tilegg velger hun å gå til seriens bunnlag Grand! Skal være assiterende trener der også.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 5 uker senere...
  • 1 måned senere...

Ikke en dag for tidlig.

Den banen kan umulig av tilfredsstillt lisenskravene de siste årene.

 

Dødsdom over Røabanen

Norges Fotballforbund har gitt beskjed om at Røabanen skal stenges for toppfotball på grunn av dårlig og farlig kunstgress. Byrådet har ikke rehabilitering av banen med i sitt forslag til budsjett.

 

http://touch.dittoslo.no/ullern-avis-akersposten/nyheter-akersposten/dodsdom-over-roabanen-1.8628996

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ullernbanen er vel nærmeste alternativ, men vet ikke hvor godkjent den er på andre områder. Ellers regner jeg med at hallen på Lillestrøm ikke godkjennes for neste sesong før nytt kunstgress er på plass.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ullernbanen er vel nærmeste alternativ, men vet ikke hvor godkjent den er på andre områder. Ellers regner jeg med at hallen på Lillestrøm ikke godkjennes for neste sesong før nytt kunstgress er på plass.

Har de penger til det i Lsk da?
Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Ullernbanen er vel nærmeste alternativ, men vet ikke hvor godkjent den er på andre områder. Ellers regner jeg med at hallen på Lillestrøm ikke godkjennes for neste sesong før nytt kunstgress er på plass.

Har de penger til det i Lsk da?

 

Nei, og de har vel planer om å få solgt hallen til kommuenen. Spørs dog hva de vil gjøre. Blir det helt krise blir det vel til at Per Berg sponser nytt dekke.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Spørsmålet er hvordan Røa skal finansiere nytt dekke om ikke Oslo komune vil bytte det nå.

LSK har en Per Berg som muligens vil trå til. Hva har Røa? Idar Voldvik???

De skal også selge fryktelig mange dater for at det skal kunne finansiere nytt kunsgress!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Andre landslag i hvertfall. England-Tyskland skal møtes i landskamp på Wembley og kampen er utsolgt. Skal dog sies at pga. diverse vedlikeholdsarbeide er det kun lagt ut 55000 billetter, men det er vel ikke så galt det heller.

 

Kampen spilles samme dag som cupfinalen for herrer i Norge uten at det ser ut til å ha svekket interessen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Avaldsnes har gitt et tilbud som trener til en som tidligere har spilt i Toppserien. Virket som man var ganse sikre på å få ja. Hvem kan det være? Ikke samme person som var aktuell for trenerjobb i Fløya i sommer?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

De andre lagene
×
×
  • Opprett ny...