Gå til innhold

De andre lagene


Rich
 Del

Anbefalte innlegg


Å bli "fratatt sitt medlemskap i NFF", er vel ensbetydende med å bli sparket ut av Toppserien? Og antageligvis måtte begynne på nytt i 4. divisjon (hvis det er den som er nederst i Rogaland)?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/QxJRPA/toppkampen-som-inneholder-alt-sykt-gira-paa-aa-vinne

 

Artikkel om toppoppgjøret mellom LSK og VIF(som egentlig virker mer som en bronsefinale, men samma det).

 

Fokuset er på toppscorerne Emilie Haavi og Synne Jensen, og det får meg til å tenke: de var begge hos oss. Tenk om vi hadde hatt ressurser til å holde på noen av de mange spillerne vi hadde hatt innom. Og tenk om vi hadde hatt ressurser til bedre trenere. Da kunne vi vært hvertfall 10 poeng høyere oppe enn vi er nå, og sluppet å legge en plan B for 1. divisjon, som nå kanskje virker som det mest realistiske. Jeg snakker selvfølgelig ikke om Ada og Caro (det hadde krevd en skikkelig drøy satsing!), men stort sett alle andre vi har hatt innom og ønsket å beholde.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Synne Jensen fungerte vel ikke så bra hos oss. Ble noen fine drilling, og håpløse avslutninger. Scoret i snitt mye mer mål i Kolbotn, Røa og Vålerenga. Så kan vi undres hvorfor.

Emilie Haavi trodde vi jo lenge skulle komme tilbake til Stabæk. Fortsatte i Røa allikevel. Så valgte hun LSK, og hørte flere ganger at hun ikke skulle fornye der. Etter ni sesonger har man vel for lengst gitt opp. 

Synes det er snodig hun ikke kom tilbake, men sportslig må man vel være ærlig å si hun ikke har valgt dårlig.

Trenere? Hva kunne vi hatt som var bedre. Finjord ble jo faktisk landslagstrener, Eide var vel ingen dårlig trener. Vanja var selvsagt katastrofe. Jakobsen hadde en god merittliste, og fikk oss lett gjennom 1. divisjon. Hva tenker du som bedre trenere, og mener du virkelig at det ville gitt oss ti! poeng mer? Eller er det med Haavi og Jensen.

Hadde vi kunnet beholde Caroline og Ada hadde vi vært på et annet nivå. Da hadde vi sannsynligvis i tillegg kunnet hentet det meste av øvrige toppspillere i Norge (Mjelde,   Reiten, og senere Blakstad mm). Da hadde vi nærmet oss CL-finale, og serien her hjemme hadde vært dørgende kjedelig :) Topptreneren din er også inkludert.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg nevner trener, fordi jeg synes vi konsekvent har fått lite ut av spillematerialet vi har. At vi vant serien kun 2 av de første 5 sesongene sier en del. Mener at vi under EM-finalen i 2013 hadde så godt som hele førsteoppstillinga til Norge? Likevel ble vi vært eneste år utfordret av Røa og etterhvert LSK.

De første årene var vi åpenbart "den nye vinen", og vi hadde fantastiske spillerstaller. Det synes jeg reflekterer relativt dårlig på trenerene. Serien burde faktisk ikke vært spennende de årene der. Deretter fikk vi konkurranse av andre tippeligaklubber, først LSK, deretter VIF, RBK og Brann (neste sesong?) og i tillegg Avaldsnes hvor det ble satsa ganske kraftig. Da har vi falt helt gjennom siden vi aldri var i nærheten av å matche disse på ressurser.

Nåværende trener synes jeg er vanskeligere å vurdere, da han har en av de svakeste Toppseriestallene vi noen gang har hatt. Men potensialet er åpenbart større enn det vi f.eks. fikk vist mot Arna-Bj, så jeg er likevel litt skeptisk til ham. Det er såpass at jeg gruer meg faktisk til i morgen. At han gjør det bedre enn Vanja sier fint lite. Det er som å si at man hopper høyere enn en sekk råtne poteter.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Seks stykker i startoppstillingen var fra Stabæk. Ada og Solveig var ikke lenger i Stabæk. Elise og Leni! kom inn som innbytter.

Ingvild I (byttet inn), og Melissa B på benk. De ble Stabæk-spillere senere.

Nå er det vel kun Stine som har vært på samling (ifjor). Melissa har ikke landskamp siden 2015. Så har vi noen reserver som er innom aldersbestemt, men lite kamper der etter 2019.

Hadde forresten mareritt om at alle lag i Stabæk rykket ned. Til og med bandy!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


To sekspoengere i dag blant lagene rett foran oss på tabellen. Normalt ville vi vel tenkt at uavgjort er bra i begge oppgjørene, men da får vi ett ekstra poeng opp til alle. Vi trenger jo egentlig kun legge ett eller to lag bak oss på tabellen for å berge plassen, så det er kanskje bedre om f.eks. Klepp går på en skikkelig smell? Arna Bjørnar virker også å være skikkelig i stimen, så kanskje helt greit om de river i stykker målforskjellen til Lyn en smule? Klepp er ett poeng foran oss med lik måldiff, mens Lyn er to poeng foran med seks mål bedre. 3-målstap eller mer for disse to idag, så vil vi ha en målforskjell som kan konkurrere med Lyns, og som ligger klart foran Klepps.

 

Det er nok allerede bare å huke av to ekstremt viktige datoer for chixa i september:

4. september: Stabæk - Klepp

25. september: Stabæk - Lyn

Vi har jo også hjemmekamper mot Kolbotn (15. august) og Avaldsnes (siste runde) gjenstående, men alt i alt tror jeg kampen mot Klepp fort kan bli sesongens viktigste.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Ikke i samme divisjon som oss, men Hønefoss Emilie Finnevolden pådro seg hjernerystelse og mulig neseblod etter å ha skallet med dommeren! Dommeren kom bedre fra det. På det tidspunktet hadde Hønefoss kun en keeper på benken, og hadde uansett hatt bytter ved tre stopp i spillet. Var dog kun få minutter igjen men ble et mål til.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Etter at Åsane presterte å tape mot Fløya er det nok bare å "gratulere" Røa med retur til Toppserien. Dermed blir det nok evt. kvalik mot Åsane, eller naboeb oppe i gata. Disse møtes i siste serierunde i Bergen. Amazon har fortsatt i teorien en mulighet til å skyte Åsane/ØHIL for kvalik.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Åsane tar kvalikplassen etter 2-2 i den avgjørende kampen mot ØHIL. ØHIL til Toppserien? Sorry, men har litt skadefryd. Må vel også innrømme at selv om Tom Stenvoll er en likandes kar ser jeg gjerne at Åsane tar plassen. Litt med tanke på kamp om lokale spillere også. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 minutt siden skrev geirti:

Uavhengig av om det ville blitt ØHIL eller Åsane så forventer man vel at de taper greit mot Lyn i kvalikken uansett?

Forventer det, og med ØHIL hadde jeg vært helt sikker. Åsane har derimot et høyt toppnivå, men om det går over to kamper er en annen ting. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2-1 til Lyn etter redusering på tampen hvor Åsane endelig utnyttet en dødball. Er ihvertfall ikke avgjort. Åsane borte og hjemne var det stor forskjell på i serien.

Lyn var dog spillemessig klart best i dag.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det ble egentlig like lite spennende so  vanlig, selv om Lyn bare vant 1-0. Åsane fikk en spiller utvist midtveis i andre omgang, men haddeneppe hjulpet med 11 på banen. Åsane var  veldig tamme, og skremmende dårlig tilslag på ballen. Når jeg ser dette skjønner jeg hvorfor vi cruiset ganske greit gjennom 1. divisjon, og også hvorfor vi slet i bunnen i år.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Rosenborg mener det er "den største overgangen fra norsk kvinnefotball noensinne".

Først og fremst gratulerer til Julie Blakstad! Det kan godt tenkes dette er kanonbra økonomisk, spesielt sett i forhold til da vi ga bort spillere hvis storklubber banket på døren, men i kategorien "største overgangen" kan jeg tenke meg en 19 år gammel Caroline Graham Hansen til Wolfsburg i 2014 vil ha et ord med i laget?

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Kunstgresset på,Kringsjå er igjen ikke mulig å spille på. Lyns første hjemmekamp er flyttet til Grorud. Hva som skjer videre er fortsatt uvisst. Ellers sliter Brann med covid-smitte, og ønsker utsettelse av kampen mot Røa.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 3 måneder senere...

Kan jo ta en kjapp titt på overgangsmarkedet.

Kolbotn har sendt Sara Hørte til Rosenborg, og det er en svekkelse, samt keeper Siri Ervik til Avaldsnes. Inn med to spillere fra nivå to og tre.

Lyn har hentet en spiller fra Brønnøysund uten at de sier meg så mye.

LSK derimot har virkelig vært aktive. De to uønskede spillerne Brenn og Linberg har dratt til Como, nord i Italia. Der Dan Corneliusson herjet på 80-tallet.

Thea Kyvåg har dratt til West Ham, og det er jo en svekkelse. De to andre spilte jo ikke på slutten av vårsesongen.

Så har de vært både i Belgia, Danmark og Sverige og hentet spillere, samt en fra Rosenborg. Noe usikker på hva dette egentlig betyr. Interessant i hvert fall, og greit nok at vi ikke skal møte dem i august.

Resten av lagene er ikke like interessante for oss, men de tre topplagene har mistet en toppspiller, og fått inn en toppspiller.

Arna Bjørnar og Røa er det lite å melde, mens Avaldsnes som vanlig har mye inn og ut. Ser også at to spillere der skal spille mesterskap, og går glipp av de neste kampene.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kolbotn mister sin beste og mest stabile spiller over fler sesonger. Toppseriens desidert beste duellspiller, toppskårer på laget i fjor og i år. Jeg tror de er ute av dansen om 4.plassen. 
 

(Og jeg tror 2.10 på H og 3.9 på hc-1 er gavepakker idag)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 1 måned senere...

Det er nå klart at et av årets 1. divisjonslag spiller Toppserie 2023. Åsane kan ikke havne under nedrykkstreken, og for mye skal måtte skje for at det blir kvalik. Kolbotn får det tøft. Skal selvsagt vinne i Tromsø,  men langt fra sikkert det nå. Taperen der spiller neppe Toppserie neste år. Avaldsnes kan slå følge med et av dem ned, men kan også ta igjen Røa, og sende dem til kval. LSK Berger seg nok, og Arna Bjørnar og Lyn er alt sikret.

Takk og lov for at vi slipper dette, og heller får topp matching.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Du har nok rett. Jeg regner med at Stabæk-spillerne var mentalt forberedt på at matchinga kunne medføre mange tap

 

Utrolig gunstig for vinneren av "rest-1. divisjon" å spille kvaliken som skal spilles. Mye større sjanser å rykke opp på den måten, over et par kamper, enn å karre seg gjennom dette "bunnsluttspillet".

 

Når det er sagt, tror jeg ikke det ville vært så veldig gunstig for ØHIL som klubb å rykke opp gjennom en slik kvalik.

 

Men tre lag fra Bergen i Toppserien. Det kan jo ende med at de slår hverandre litt i hodet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Må gi honnør til ØHIL for mobiliseringen mot Avaldsnes! Var der ikke selv, men kjørte forbi og vil tro det var flere på Hosle i dag enn 90% av toppseriekampene.

Endte forøvrig 1-1, så det kan fort bli derby della Øygardveien neste år. Som gammel ØB-gutt med barn i klubben er jeg programforpliktet til å heie dem frem, men med tanke på kannibalisering hadde jeg helst sluppet enda en klubb i toppdivisjonen  hvor man kan treffe klubbhuset med et keeperutspill (inkl. medvind).

Lenke til innlegg
Del på andre sider


36 minutter siden skrev BelgiskBlaa:

Må gi honnør til ØHIL for mobiliseringen mot Avaldsnes! Var der ikke selv, men kjørte forbi og vil tro det var flere på Hosle i dag enn 90% av toppseriekampene.

Endte forøvrig 1-1, så det kan fort bli derby della Øygardveien neste år. Som gammel ØB-gutt med barn i klubben er jeg programforpliktet til å heie dem frem, men med tanke på kannibalisering hadde jeg helst sluppet enda en klubb i toppdivisjonen  hvor man kan treffe klubbhuset med et keeperutspill (inkl. medvind).

1032 tilskuere. Gratis inngang, men imponerende.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Har trolig aldri vært så stor fan av Riise som nå. Til tross for at øhil (midlertidig) har selveste Tommy Stenersen som hovedtrener. 

- norsk toppfotball for kvinner trenger ikke (enda et) amatørlag. Hele opplegget på Hosle er flaut, sett med toppfotballbriller. 

- toppfotballen for kvinner på østlandet trenger ikke flere lag, det burde vært færre. 

-toppfotball for kvinner i Bærum trenger definitivt ikke flere lag. Det blir bare kanibalisering på en allerede utfordrende greie. 

- øhil er en av få klubber som er store nok til å kunne tilby bra (bredde) fotball for jenter, og de er virkelig gode på Bredde. Fortsett med det

- Øhil i Toppserien, hvor skal de spille kampene sine? Gud forby om vi må dele Nadderud med dem. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

De andre lagene
×
×
  • Opprett ny...