Gå til innhold

Formasjon og spillestil


@ringo
 Del

Anbefalte innlegg


Pallskog

 

Johan, Henning, Pontus, Diogo

 

Bjarni, Kristian, Morten, Jon-Inge

 

Jon

 

Benken:

Iven

Gromstad, Vegar

Mix, Skjelvik, Hoff

Aase

 

Uten Vegar på høyrebekk? seriøst.. Nei gi meg Jon Inge i midten og Morten ut av laget. For dårlige prestasjoner i 2009 og 2010.

 

 

(Banan og Tom får dessverre ikke plass?)

Nå er det vel bestemt at Jon Inge skal satses på som stopper. Så inn med ham i midten, sett Vegar på høyre back, og Morten må dessverre starte på benken.

Ellers er jeg helt enig.

 

Tror vel du har rett i at det er slik Janne vil ha det, men jeg ville heller gitt Morten en sjanse i midten og satt Jon Inge (som både er vår beste stopper og høyreback) på kanten. Dette forutsetter for så vidt at KFO er såpass spillende som han hevder, foreløpig har jeg ikke sett bevis verken for eller imot det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Gi gutten 2-3 viktige krevende kamper, så er jeg ganske sikker på at de fleste helst vil se Gromstad som fast startende på stopperplass utover i sesongen. Hvis man ikke innser det fort nok, så er han i løpet av året vår nye Rogne som blir sjarmert av andre, og plukket opp for småpenger. Verken Onstad, Palmasson (bra innhopp) eller Skjønsberg har gjort sakene sine bedre enn Gromstad på den plassen i treningskampene hittil. Jeg går videre ut i fra at det er den med minst erfaring som har størst potensiale til å utvikle seg mest fra treningskamper i januar/februar til tippeligakamper i mai. Spilleren er altså TMG. Merk mine ord.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Veldig spent på å få se en back-firer bestående av VEH - JIH - TMG - BOE.....

 

evt ser jeg gjerne: JIH-MMS-TMG-VEH

 

bjarni får heller vise seg litt mer frem, og onstad får inntil videre være en backup.

 

edit: synes benken begynner å se meget lovende ut også!

Endret av axe
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg lurer litt på om det beste for forsvaret vårt vil være å kjøre ( fra haøyre ) Gromstad - Høiland - Eiriksson - Hedenstad

 

Enig i valg av spillere, men kunne tenkt meg å bytte Gromstad og Høiland:

 

Høiland - Gromstad - Eiriksson - Hedenstad.

 

Synd å evt. miste venstrefoten på venstrebacken, men så skjørt det er i midten nå, så har vi muligens ikke råd til å ha Eiriksson på backen?

 

Alternativet er:

 

Hedenstad - Høiland - Gromstad - Eiriksson

 

Må forøvrig si at Gromstad virker som en oppegående type, som virker å ha en bra analytisk tilnærming til det som skjer på banen. Med andre ord, et klokt fotballhode.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg lurer litt på om det beste for forsvaret vårt vil være å kjøre ( fra haøyre ) Gromstad - Høiland - Eiriksson - Hedenstad

 

Enig i valg av spillere, men kunne tenkt meg å bytte Gromstad og Høiland:

 

Høiland - Gromstad - Eiriksson - Hedenstad.

 

Synd å evt. miste venstrefoten på venstrebacken, men så skjørt det er i midten nå, så har vi muligens ikke råd til å ha Eiriksson på backen?

 

Alternativet er:

 

Hedenstad - Høiland - Gromstad - Eiriksson

 

Må forøvrig si at Gromstad virker som en oppegående type, som virker å ha en bra analytisk tilnærming til det som skjer på banen. Med andre ord, et klokt fotballhode.

 

Tror vi skal vente med å flytte inn Eiriksson til vi har sett hvordan Høiland-Gromstad (Onstad) fungerer. Om JIH skulle drøye alt for lenge med å bli skadefri må vi muligens vurdere annerledes. Men jeg har fortsatt troen på at forsvaret setter seg til seriestart.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Helt ufattelig kjip at Segers dro hjem. Frykter vi kommer til å savne ham minst like mye som RævBK savnet Hoftun...

 

Håper jeg tar feil, at JIH er ferdig med strekkskadene for i år og at vi finner tryggheten til seriestart.

 

Ser for meg følgende firer (fra høyre):

 

VEH-JIH-Onstad/Gromstad/MMS-Eiriksson

Endret av Eiko
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Eiriksson har jo funket klart best av forsvarerne hittil, på venstreback, og så er det mange som vil flytte han vekk derfra? Flere av tingene han gjør såpass bra offensivt funker ikke for en midtstopper. La oss heller prøve å finne et midtstopperpar som funker, og samtidig få enten Høiland eller en forbedret utgave av enten MMS eller Hedenstad til høyre. Sistnevnte er sannsynligvis førstevalget mitt, men tiden vil vel vise ganske tydelig hvem som passer best der. Dersom Schelvan jakter en spiller til, så antar jeg det er en midtstopper (vi bør aldri være så tynt besatt at folk som Mix blir tvunget ned på backen). Er det ikke det, er vel spiss det eneste andre vi trenger.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


[quote name='AndersBD' date='22 February 2010 - 14:54' timestamp='1266846884' post='230366']
Hypotetisk: kunne Henning fungert som stopper?
[/quote]

Jeg ville heller satt Palmi ned da. Hvis han hadde blitt omskolert tror jeg han kunne blitt meget bra etterhvert. Ang. Henning er det nesten litt synd at han aldri får vist seg fram ordentlig offensivt. Han klarte rollen som offensiv midtbane og kant meget bra en periode.
Lenke til innlegg
Del på andre sider


(vi bør aldri være så tynt besatt at folk som Mix blir tvunget ned på backen).

 

Skjønner ikke hva mix gjorde på venstrebacken nei, om vi absolutt skulle tvunget noen ned dit burde det vært skjelvik.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...

I et forsøk på diskutere noe annet enn JJ børster jeg støvet av denne og spør hvordan vil / bør vi spille under Jørgen Lennartson?

 

Jeg har hørt at JL ofte bruker en diamant på midten (selv om jeg ikke har klart å bekrefte dette via google-søk), og dette er noe jeg tror passer Stabæk bra. Både med tanke på hvordan klubben ønsker å spille, men også mtp. de spillerne vi har tilgjengelige per dags dato.

 

Med Pontus i tuppen av diamanten som offensiv playmaker, vil Veigar få mer rom ettersom midtforsvaret / midtbanen til motstanderen må dekke opp både Pontus og Veigar. Dette vil igjen skape rom for Helle å boltre seg i. Bak han kan både Mix/ Johan / Palmi ligge som rene indreløpere. Dette vil ihvertfall føre til at vi bør være bedre stilt imot motstandere som ligger med 3 midtbanespillere, enn vi noen gang har vært under JJ. En slik smal diamant vil (etter min mening) også få mest mulig ut av stall som for det vesentlige bare har sentrale midtbanespillere.

 

Problemet med en slik formasjon er naturlig nok å holde bredden i spillet. Det kreves mao. gode angrepsvillige backer for å erstatte manglende (utpregede) kanter. Dette har vi i Bjarni og Vegar som begge vel er bedre offensivt en defensivt.

 

Der vi imidlertid faller igjennom er på stopperplass, JIH har enda ikke signert ny kontrakt, og MMS er desverre hverken rask nok eller spillende nok til å kunne dekke store rom bakover. Dette kan avhjelpes noe ved at ankeret kommer ned og hjelper stopperne, men her ligger vel den utfordringen ved å spille med en diamant. Gromstad og Hammer har begge potensialet til å bli en god duo. Men begge er unge og det er kanskje litt vel spennende å starte med begge?

 

Innspill og tanker?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Skrev i Hønefoss - Stabæk-kamptråden at jeg vil helst se oss i en 4-2-3-1 der laget pr. nå ville sett noe slik ut:

 

 

------------------Knudsen-----------------

Hedenstad - JIH - Hammer - Eiriksson

-----------Henning ----- Pontus----------

-------Johan--------VPG----------Mix-----

---------------------Helle-------------------

 

Angriper vi med en ganske statisk 2-3-1 er vi ikke nødvendigvis så avhengige av å bruke backer for å skape overtall, og hvis man vil benytte seg av kombinasjonene vi allerede har idag kan vi bare bruke Pontus mer aktivt i angrepsspillet, skyve han opp sentralt, hvilket igjen gjør at Veigar kan flyttes høyere opp, og plutselig kan vi spille som vi har gjort. Men han skal tilbake fort som faen og jobbe som anker i forsvarsfasen av spillet. Slik jeg ser det er vi også mindre utsatt om skader skulle oppstå, da samtlige roller her kan bekles av spillere vi har på benken.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg er tilhenger av noe jeg selv velger å kalle 2-1-2-2. Grunnen til de rare tallene er at jeg velger å kun tallfeste sentrallinjen, da breddeholdere - backer og vinger - i moderne fotball typisk forflytter seg mye mellom og innenfor lagdelene. Jeg har sansen for fleksible, dynamiske formasjoner som gir en naturlig omstilling mellom forsvar og midtbane og rom for varierte angrepsmønstre.

 

Jeg kan gi en kort og ufullstendig beskrivelse:

 

Fundamentet består av en firebackslinje som ved hjelp av et midtbaneanker (jeg ser Gromstad som veldig interessant for en sånn rolle) blir til en trebackslinje med en sweeper når laget har ballbesittelse. Om motstanderlaget har en angrepsduo, vil en trebackslinje ha overtall, om de stiller med en ensom spiss, kan sweeperen frigis til offensive oppgaver. Backene er for meg de naturlige, optimale breddeholderne og er en nødvendig del av det offesive spillet.

 

Den store fordelen med 4-3-3 vs 4-4-2 ligger i de tre sentralt på midten. For meg er tre spillere på midten nesten like viktig som angripende backer. Sammen med nevnte Gromstad blir midtanetrioen komplett med Henning og Pontus. Denne midtbanen kan enkelt tilpasses hvilke rom motstander gir fra seg og angriper i. F.eks. kan Pontus legge seg dypere om nødvendig for å få rom til å spre pasninger eller Henning legge seg defensivt sammen med Gromstad for å trygge rommet foran midstopperne enda mer. Igjen, det handler om å være fleksibel og dynamisk. Jeg mener også Mix passer bedre inn i en treer enn en sentral duo.

 

4-4-2 på sin side har én eneste fordel sånn jeg ser det: spissduoen. Min løsning på å spille med både en treer på midten og en duo på topp er asymmetri. Jeg vil ha en som kan ligge i en fri rolle offensivt og tilpasses etter motstander. Hovedsaken er å bruke han for å skape overtallssituasjoner med og rom for backene og tanken er at to vinger er strengt tatt bortkastet - i hvert fall sammenlignet med nytten av tre sentralt og minimum to til å angripe i boksen - én spiller kan gjøre akkurat samme nytten. Både Johan og Mix kan fungere i en sånn rolle.

 

Jeg kunne sikkert vært mer detaljert og utdypende, men ikke akkurat nå iallfall.

Endret av Perfect 7
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Meget godt og interessant innlegg. Spennende tanker.

 

Jeg tror også fremtiden vil by på mer fleksible og dynamiske formasjoner, hvor også spillere bytter mer posisjoner for aldri å stille motstanderen i en situasjon som er "gitt". Mer uforutsigbarhet og fokus på ferdigheter en-mot-en. Det bør være fundementet Norge bygger talentutviklingen på. Det er også hele grunnpilaren for å spille dynamisk, etter min mening. For å kunne rullere må man ha basisferdigheter til det. En god spiller har også det, og det er ofte det som skiller en god spiller fra en middels potet, som presterer middelmådig i en rekke posisjoner istendefor å vise spisskompetanse uansett om han blir plassert på høyre eller venstre. Nettopp spisskompetanse er viktig i en 4-3-3-formasjon. Den har noen åpenbare fordeler, men er også den formasjonen som krever mest av spillermaterialet. Det gjør den vanskelig.

 

Offensive backer er et must for å skape bredde offensivt, som det blir nevnt. Men de må også være betydelig sterkere defensivt en-mot-en enn backer i en 4-4-2-formasjon, som kan få mer hjelp av kantene. Vingene må også være raske etter min mening, og midtspissen må være komplett i den forstand at han må kunne både støte og stange. Forientes i form er en sånn spiss som passer perfekt inn i 4-3-3 . Men slike spisser er vanskelig å få tak i.

 

En veldig god formasjon om man har spillermaterialet til det, men vanskelig og sårbar om man ikke har materiell eller bredde til det. Da kan det fort bli forutsigbart, senterert, stor strekk i laget og ikke minst undertall sentralt i banen.

 

I fremtiden ser jeg for meg at det blir mindre og mindre rom. Det så vi også i årets VM. Da er ferdigheter en-mot-en livsviktige for å skape overtall. Både for å skape rom offensivt og få flere samtidige bevegelser, som det snakkes om. En tydelig ballfører gir tydelige bevegelser. I og med at lagene blir bedre og bedre organisert er ferdigheter en-mot-en avgjørende. Ikke minst er det i mange tilfeller lettere å skape ubalanse alene enn at både pasning og mottak skal stemme 100 %.

Endret av III
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Godt initiativ!

 

Det skal bli spennende å se hvordan JL komponerer sin første 11'er - men inntil videre er det morro å leke litt met tall formasjoner og navn.

 

Først noen generelle tanker om spillestil:

 

Forsvarsspill - Kompakt med mange spillere bak ballen. Vi mangler ballvinnere i dagens lag, likevel har vi tidvis forsøkt oss på et aggrisivt press med det resultatet at vi mister possisjonene våre og forsvarsspillet ser mer klønete ut enn det egentlig trenger å være. Kjappe defensive omstillinger og kompakt forsvarsspill vil passe oss best. Utgangspunkt i et soneforsvar, men laget må også kunne endre et et markeringsforsvar ved behov.

 

Angrepsspill - Vi må finne tilbake overgangsspillet som var vårt varemerke frem til slutten av 2010 sesongen. Kjappere offensive omstillinger ved ballerobring, som en konsekvens av et dyptliggende forsvar så blir behovet for et direkte angrepsspill økende. De to siste sesongene har vi blitt stadig mer omstendelige i det offensive spillet, med det resultatet at vi har mistet effektiviteten vår. Bevegelige angrepsspillere som behersker flere roller vil gi oss muligheten til å endre taktikk underveis i kamper ved behov. Diagonale pasninger fra midten av banen inn bak sidebackene, mot angrepsspillere som starter bredt og søker innover er den moderne trenden. Den klassiske krittsleikende vingen, eller den gode gamle sentrale playmakeren (nr10) er i mangel, på et bedre ord blitt litt utrendy...

 

Ferdigheter - Manglende ballvinnere er nevnt, men vi trenger også bedre distanse og frisparkskyttere. Likevel er det viktigste de mentale ferdighetene. Hvis Daniel legger opp trenger vi spillere med innpiskeregenskaper - ekte vinnerskaller. Jeg savner også Somen og hans rå egenskaper 1 mot 1 offensivt, evnen til å forsere med kraft, teknikk og styrke det har vi ikke i dagens tropp.Vi har mange unge og lovende spillere, men litt avhengig av hva som skjer med Nannskog og JIH kan det være at vi trenger litt mer rutine i troppen gitt at vi har midler til å erstatte evt. spillere i avgang. Dette for å gi ro, rett tenningsnivå og stabilie prestasjoner. Nøkkelferdighetene er uansett fremdeles løpskraft, teknikk og pasningsspill.

 

Så til formasjonen - slikt avhenger selvfølgelig til syvende og sist av spillerutvalget. hvilket bringer oss kort innom sammensetningen av stallen. Vi har de siste årene hatt god bredde i stallen, men den har kanskje vært noe for homogen ferdighetsmessig. Vi bør ønske oss en bedre sammensatt stall, hvor reservene ikke er litt dårligere versjoner av spillerene i startelveren - ref Nannskog og Tømmernes. Men mer likeveridge spillere som kan benyttes nå taktiske situasjoner tilsier det, ref. Shelton og Zajic i VIF. Ingen av disse vil noen gang holde Nannskogs nivå, men begge er bedre enn Tømmernes. Resultatet er kvalitetsmessig kanskje det samme over tid, selv om toppnivået nok blir noe mindre. Altså mer komplimentære ferdigheter, eller mer bredde enn dybde i troppen om du veil. Siden økonomien er skral, må det også tenkes på at dersom man skal rekruttere spillere så må det være spillere som behersker flere roller. Enten innad i en lagdel, på tvers av lagdeler eller begge deler.

 

Så var det bra et jeg tittet innom forumet før jeg postet innlegget :) Så slapp jeg å gjenta mye av det Perfect 7 skrev. Jeg er veldig enig med Perfect 7 hva gjelder formasjon. Med det unntaket at jeg helst ville sett en trebackslinje med et godt defensivt anker forran som utgangspunkt.

 

@ringo

Endret av @ringo
Lenke til innlegg
Del på andre sider


jeg helst ville sett en trebackslinje med et godt defensivt anker forran som utgangspunkt.
Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er fryktelig skeptisk til trebackslinjer som defensivt fundament, men like fullt er det unektelig interessant. Kanskje mest fordi det er så uvanlig og sjelden perfeksjonert. Det er i alle fall helt avgjørende at man ikke ender med å bruke tre midtstoppere; de to utvendig må være komfortable med backroller for at det skal fungere.

 

--------------Gromstad

---Eiriksson---Hammer---Høiland

 

...kunne f.eks. vært interessant.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


3-5-2?

--Veigar - Andersen Aase

---Johan - Farnerud - Mix

----Gromstad - Hauger

Eiriksson - Hammer - Hedenstad

 

 

Beholder to angripere, kan få mye bredde i Johan og Mix og godt defensivt fundament. Er dog noe skeptisk til hvordan det går når motstander dobler på kant, med mindre en av de defensive på midten automatisk går ned i en midtstopper-rolle når vi får press i mot og dermed gir en firer bak.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg tror ikke vi MÅ erstatte rutinerte spillere i avgang. Mye kan kompenseres med tydelig, positiv, krevende og god coaching (som RF på SFK). Jeg er mer bekymret over at vi mangler en skikkelig kapteinstype - en strateg på laget, ute på banen. VPG, HH, PF og JIH har ferdighetene som "passer" til en slik rolle, men det virker ikke som de har personligheten som passer. Jeg ser derfor ikke helt hvem som utfordrer den rollen i laget. PF er ihvertfall en nødløsning.

 

Hva gjelder formasjoner spiller det liten rolle så lenge treneren velger noe som passer til det vi har av spillere. 3 bak er ikke dumt, ettersom vi faktisk både mangler gode klassiske sidebacker og et solid stopperpar, og et av mange problemer i år har vært at alt av angrep har passert rett forbi kantene på midtbanen vår. Kunne godt tenkt meg en slags 3-5-1-1 formasjon ut fra den troppen vi har. Uansett formasjonsvalg må vi ha omstilling både offensivt og defensivt. Jeg synes vi har hatt svært lite bevegelse i lengderetningen ved overganger, slik at vi har spilt i undertall uansett hvor ballen er på banen. Da hjelper det fint lite at vi har gode tekniske ferdigheter og sikkert er konger på småspill. Bevegelse uten ball har vært svak både i med- og motspill og kombinert med det ekstremt svake presset vi setter på motstanders ballfører (rygge 3 meter unna) har det virka som om vi spiller nærmest uten plan i det hele tatt annet enn den utrolig statiske 4-4-1-1.

 

Mister vi DN og JIH kunne vi kjøre

 

..........JK

....MS...JH/TMG....BE

VEH..HH..Mix..PF..JS

.......VPG..MH/JBT/TAa

 

Utfordringa her er den defensive jobbinga til JS. Jeg skulle også ønsket meg en duell- og hodesterk spiss i tillegg til gjennombrudds-spissen og da kjørt VPG "ned" i en offensiv midtbanerolle. PRP sliter jeg med å finne en posisjon til på banen ut fra hva jeg har sett i år. Jeg tror at både TMG og JH samtidig bak i en back-3er blir vel ferskt. Banan som kantspiller har jeg også liten tro på. Vi får velge den at MH/JBT og TAa som har best avslutterferdigheter og fungerer best med VPG. Mix skulle jeg gjerne sett mer i den offensive midtbanerollen. JA tror jeg forsvinner med flyttelasset til xxx, og vil antagelig være skadet i 19 av neste sesongs kamper uansett.

 

Formasjonsendring løser selvsagt ikke de problemene laget har slitt med i år. Vi må ha helt andre bevegelsesmønstre og ikke minst bevegelse i det hele tatt. Vi savner ballvinnere av typen Jansson, Keller, Linderoth, Tchoyi, Sand og som nevnt en kriger på topp.

 

NB! Jeg tror det er mulig å utvikle slike ferdigheter i de spillerne vi har i troppen i dag, spesielt de yngste som er lettest å "forme". Det er billigst og gir oss mer komplette spillertyper. Det krever en god trener/spillerutvikler. Kanskje får vi det nå?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


3-5-2?

--Veigar - Andersen Aase

---Johan - Farnerud - Mix

----Gromstad - Hauger

Eiriksson - Hammer - Hedenstad

 

 

Beholder to angripere, kan få mye bredde i Johan og Mix og godt defensivt fundament. Er dog noe skeptisk til hvordan det går når motstander dobler på kant, med mindre en av de defensive på midten automatisk går ned i en midtstopper-rolle når vi får press i mot og dermed gir en firer bak.

 

Ser du la ut det samme (nesten) som jeg skrev på. Jeg er ikke så redd for dobling på kant bare vi får mer bevegelse i laget, også i form av sideforskyvning. Jeg synes jo vi dekker unødig mye uaktuelt rom på banen i motspill. Norske lag er ikke spesielt gode på å bruke bredden i spillet og vrir motstander med en lang tversover, vel så får vi løpe litt da, vi snakker om 20 meter pr spiller i det ballen slås. Defensivt MÅ vi ha 7-8 spillere på riktig side av ballen, ikke 3-4 som i år. Lær av Drillo, enkelt og greit. Det funker.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


3-5-2?

--Veigar - Andersen Aase

---Johan - Farnerud - Mix

----Gromstad - Hauger

Eiriksson - Hammer - Hedenstad

 

 

Beholder to angripere, kan få mye bredde i Johan og Mix og godt defensivt fundament. Er dog noe skeptisk til hvordan det går når motstander dobler på kant, med mindre en av de defensive på midten automatisk går ned i en midtstopper-rolle når vi får press i mot og dermed gir en firer bak.

Jeg synes dette ser veldig spennende (om enn noe dristig) ut!

Gromgutten kan jo selvfølgelig droppe ned i forsvar.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


3-5-2?

--Veigar - Andersen Aase

---Johan - Farnerud - Mix

----Gromstad - Hauger

Eiriksson - Hammer - Hedenstad

 

 

Beholder to angripere, kan få mye bredde i Johan og Mix og godt defensivt fundament. Er dog noe skeptisk til hvordan det går når motstander dobler på kant, med mindre en av de defensive på midten automatisk går ned i en midtstopper-rolle når vi får press i mot og dermed gir en firer bak.

Med en trebackslinje så er eneste måten å håndtere en sånn situasjon på å trekke midtbaneankeret ned i forsvaret og sideforskyve, ja. Nettopp derfor må de to utvendige være komfortable som backer også. Sånn jeg ser det, er dette eneste måten å løse det på, og da kan man diskutere om det egentlig er tre eller fire i forsvar. Om man ikke gjør det på denne måten, er trebackslinjer veldig sårbare for å strekkes eller dras ut av posisjon, eller vingbackene/kantene faller helt ned i forsvarsleddet for å dekke de store, åpne rommene på sidene så man står med fem spillere i forsvarsleddet, eller seks om midtbaneankeret også faller ned. Og da er brått mye av vitsen med å bruke tre i stedet for fire forsvarere borte og vel så det. Som sagt, jeg er skeptisk til trebackslinjer defensivt. Meget skeptisk.

 

Å bruke en trebackslinje når man har ballbesittelse, derimot, er en effektiv måte å sørge for bredde og rom til å holde på ballen. F.eks. sånn som Barcelona ofte gjør når de sender backene opp i angrep som breddeholdere, med Pique og Puyol som trekker ut til sidene, nærmest som backer, og Bosquets posisjonerer seg mellom dem som en sweeper eller center-half om du vil.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hepp,

 

3 backs linjen var vel langt vanligere på 90-tallet enn hva det har vært i det siste tiåret. I prinsippet fungerer den jo på samme måte som en 4 backs linje, men med en spiller "fri" til å løse andre oppgaver. Men det er rett som du sier at det er mest effektivt mot 2 angrepsspillere. Så med den nåværende 4231 moten så er neppe timingen den beste for å introdusere 3 manns linje. Selv om vi vel så noen tendenser til 3 mann bak i sommerens VM. Egypt - Afrikas beste landslag kjører 3-4-1-2 og har gjort det med suksess lenge.

 

Man kan kanskje la seg inspirere litt av Marcelo Bielsa når man setter sammen en 11'er...

 

F.eks. slik:

 

Jeg er helt enig med deg angående spillerne i den bakre kvinteten

 

Jon - JIH, Hammer, Eiriksson - Gromstad

 

Hvis man ser på midtbanen lagt opp som en diamant med Gromstad i den "sittende" rollen som nevnt over og så har man en backtype (to veis midtbanespiller) på den ene siden - f.eks. Hedenstad og en mer allroundspiller som Hauger på den andre siden. Fremme i diamanten setter vi Veigar i en rolle som ikke er helt ulik den han har i dag, men hvor han blir liggende litt dypere i banen.

 

Jon - JIH, Hammer, Eiriksson - Gromstad - VEH, Hauger - VPG

 

Så til angrepstrioen - Farnerud starter bredt til høyre i oppstillingen, Mix like så til venstre og Andersson i spissrollen sentralt. Disse tre kan rotere på possisjonene. Et viktig element i Bielsas taktikk er et aggrisivt press alt fra de tre fremste spillerne. Hvilket ikke passer helt med den taktikken jeg tror vi vil være best tjent med. Men dette er unektelig en veldig fleksibel formasjon med et hav av taktiske muligheter. Bielsa kjører f.eks alltid med 4 mann bak dersom han møter et lag med 3 angripere.

 

Jon - Jon - JIH, Hammer, Eiriksson - Gromstad - VEH, Hauger - VPG - Farnerud, Andersson, Mix

 

Vel et slags forslag er det jo :)

 

 

 

 

 

@ringo

Endret av @ringo
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Formasjon og spillestil
×
×
  • Opprett ny...