Gå til innhold

Mediedekning


$uperTerje
 Del

Anbefalte innlegg


Det er faktisk ikke uvanlig at fotballklubber bytter logo. Særlig i England har mange klubber endret/modernisert designet de siste årene. Min mening er at det i de fleste tilfeller bare fører til at logoene blir mer daterte.

 

Synes ikke vår logo er blant dem som trenger å redesignes og han var vel heller ikke helt heldig med så mye annet enn fargevalget. Kjedelig form, rar symbolbruk (høye, snødekte fjelltopper og de to stjernene har lite med Stabæk eller Bærum å gjøre), kjip font (som får skriften til å virke noe rotete), skriver fotball på svensk...

 

Hvis Stabæk-logoen skulle forbedres, synes jeg det heller burde vært mer i retning av Malaga og Lecce:

 

M%C3%A1laga_CF.pngUs_lecce.png

 

Det siste var muligens ment som en liten utfordring til Posse...

Endret av Perfect 7
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Norge er som kjent hovedstaden i Sverige og det går isbjørner i gatene her. At det kan bommes på språk og lokalgeografi er ikke så vanskelig å forstå. Forøvrig synes jeg det var en trivelig sak, og et godt kompliment at noen der ute i verden faktisk bryr seg om klubben vår.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


- Stabæk skal være en eliteserieklubb

 

Espen Moe ble i går valgt inn som ny styreleder i Stabæk Fotball. Virker som en meget oppegående, kunnskapsrik, fremoverlent, tvers igjennom hyggelig mann. Han sa i går at han ønsker å være synlig, både i media og på Nadderud. Bra!

 

- Godt å være med i Stabæk-styret igjen

 

Ingo ble valgt inn igjen, og vil nok også være synlig fremover. Uten å fly rundt og være bajas (hans ord). Bra!

Endret av alltidblaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tenker du på denne fra i går? Finner ikke noe om keeper fra i dag... Denne ble vel også lagt ut i en annen tråd, men ok.

 

 

 

Stabæk jakter keeper

Keeperen Jonathan Rasheed har far fra Nigeria, mor fra Norge og snakker kav svensk. Nå vil Stabæk-trener Petter Belsvik ha underskriften hans.

– Jeg er født i Sverige, mamma er norsk og bestemte da jeg var liten at jeg skulle være norsk statsborger, forteller Jonathan Rasheed.

Nå vil han også flytte til Norge og aller helst spille fotball for Stabæk.

– Det er først og fremst Stabæk jeg satser på – jeg har ingen andre klubber på gang, sier Rasheed som forteller at det var hans far som tok kontakt med Stabæk.

– Jeg regner pappa som min agent, han tok kontakt med Stabæk i fjor. Etter det har vi holdt kontakten. Vi diskuterte igjen i januar og ble enige om at jeg kunne komme og teste. Jeg har vært her en stund, så får vi se hva det blir, kommenterer 21-åringen, som tidligere blant annet har spilt for Silvia i svensk 1. divisjon.

 

Kamp om keeperplassen

Trener Petter Belsvik er klar på at Rasheed har overbevist såpass at de gjerne vil tilby ham kontrakt.

– Vi har fått et veldig positivt inntrykk. Fra oss i sporten i klubben er vi sikre på at det er en keeper som er spennende, som har et bra nivå og som helt sikkert kommer til å bli bedre. Vi er sikre på at han kan være den rette for oss nå.

 

Belsvik er i tillegg tydelig på at Stabæk ikke ser på Rasheed som reservekeeper, men at det blir reell kamp om keeperplassen mellom ham og Mande Sayouba hvis partene kommer til enighet.

 

Blåser i økonomien

Sportslig leder, Inge André Olsen, forteller at Rasheed har fått et tilbud fra Stabæk og et par dager på å tenke seg om.

– Det er en faglig vurdering fra keepertrener Espen Granli som ligger til grunn. Og ikke minst jobber Jonathan og Mande Sayouba veldig godt sammen, sier Olsen.

 

Rasheed sier at Stabæks økonomisk anstrengte situasjon ikke gjør ham skeptisk.

– Jeg har ikke bra kontroll på det. Jeg bryr meg ikke så mye om økonomien. Jeg er her for fotballen. Og jeg synes det kjennes bra og er en bra klubb med bra treninger. Det er det viktigste. Nå skal vi diskutere litt.

 

Belsvik beskriver Rasheed som en keeper med gode basisferdigheter, med god rekkevidde, trygg på streken og trygg med beina.

 

Endret av Norris
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det hadde vært svært interessant å få riksmedia til å nøste litt i saken. TV2 kan vi selvsagt bare glemme, men VG og NRK har muligheten til å grave litt uten å begrave egen integritet i samme slengen. Dessuten burde Stikka komme på banen, - selv om de har opptrådt svært varsomt og vagt i frykt for å ikke være objektive nok i den ene eller andre retning.

 

Jeg våger å påstå at de juridiske organene i NFF ikke er helt riktig skrudd sammen. Stabæk Support har selv flere ganger erfart at man har et lemfeldig forhold til faktum i de kretsene. Senest i høst ble vi beskyldt for å ha provosert Hønefoss' keeper Steve Clark. Da vi kontaktet NFF for å få klarhet i hva de baserte dette på var det slik at de hadde fått en rapport fra noen i Hønefoss. Rapporten var forøvrig "hemmelighetsstemplet" av personvernhensyn. Hvordan skal man kunne forsvare seg mot anklager og feilaktige påstander når bevis og vitner ikke er tilgjengelige for den det gjelder? Det var heller ikke mulig å få en versjon der Hønefoss sin representant var anonymisert. I delegatrapporten stod det det forøvrig ingen ting om provoserende oppførsel fra Stabæk Supports side. Jeg gjentar, NFFs offisielle delegat hadde INTET å utsette på de gjestende supportere. Det er nesten så man kan tro at NFFs juridiske organer i ettertid fabrikerer fakta som ikke har rot i virkeligheten. Men såååå gale kan de virkelig ikke være... eller? Jeg forsøkte forgjeves å få fatt i juridisk ansvarlig i forbundet uten hell. Det var tyst som i graven. Skaden var for Stabæk Supports vedkommende allerede skjedd og de journalistene som forsøkte å nøste opp i hva NFF drev med ble møtt av stengte dører og avvisende kommentarer.

Endret av Potter
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det hadde vært svært interessant å få riksmedia til å nøste litt i saken. TV2 kan vi selvsagt bare glemme, men VG og NRK har muligheten til å grave litt uten å begrave egen integritet i samme slengen. Dessuten burde Stikka komme på banen, - selv om de har opptrådt svært varsomt og vagt i frykt for å ikke være objektive nok i den ene eller andre retning.

 

Jeg våger å påstå at de juridiske organene i NFF ikke er helt riktig skrudd sammen. Stabæk Support har selv flere ganger erfart at man har et lemfeldig forhold til faktum i de kretsene. Senest i høst ble vi beskyldt for å ha provosert Hønefoss' keeper Steve Clark. Da vi kontaktet NFF for å få klarhet i hva de baserte dette på var det slik at de hadde fått en rapport fra noen i Hønefoss. Rapporten var forøvrig "hemmelighetsstemplet" av personvernhensyn. Hvordan skal man kunne forsvare seg mot anklager og feilaktige påstander når bevis og vitner ikke er tilgjengelige for den det gjelder? Det var heller ikke mulig å få en versjon der Hønefoss sin representant var anonymisert. I delegatrapporten stod det det forøvrig ingen ting om provoserende oppførsel fra Stabæk Supports side. Jeg gjentar, NFFs offisielle delegat hadde INTET å utsette på de gjestende supportere. Det er nesten så man kan tro at NFFs juridiske organer i ettertid fabrikerer fakta som ikke har rot i virkeligheten. Men såååå gale kan de virkelig ikke være... eller? Jeg forsøkte forgjeves å få fatt i juridisk ansvarlig i forbundet uten hell. Det var tyst som i graven. Skaden var for Stabæk Supports vedkommende var allerede skjedd og de journalistene som forsøkte å nøste opp i hva NFF drev med ble møtt av stengte dører og avvisende kommentarer.

 

Dette er heller ikke første gang. Vi ble i sin tid bøtelagt for å ha sunget "Dommerfitte" Når det vitterlig ble ropt "Dommerbytte" - så vidt jeg vet første gang NFF bøtela en klubb for hva supporterne sang på tribunen.

 

Hva de åndelige neandertalerne i NFF tenker med - eller på for den saks skyld - for bare assosiasjonen bytte vs fitte er hinsides hva jeg klarer å oppdrive. De burde kanskje kutte ned på metadonbruken i NFF-administrasjonen?

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Petter Belsvik: – Keeperduellen er ikke avgjort

(Sandefjord–Stabæk 3-3) Petter Belsvik har ikke valgt førstekeeper. I går lot han Mande Sayouba og Jonathan Rasheed stå en omgang hver.

 

I fjor startet Mande Sayouba (19) som andrevalg bak mer rutinerte Jan Kjell Larsen, men etter hvert tok ivorianeren over som Petter Belsviks førstevalg mellom stengene.

Nå, drøye to uker før sesongstart, vedgår Petter Belsvik at han ennå ikke har bestemt seg for om Sayouba får fornyet tillit, eller om jobben mellom stengene i serieåpningen mot HamKam lørdag 6. april går til Jonathan Rasheed (21).


– Konkurranse hele veien

– De har vært veldig jevne gjennom hele vinteren, og etter det de har levert i treningskampene, er det vanskelig å skille dem. Det har vært konkurranse hele veien, sier Petter Belsvik.

Han røper at han neppe bestemmer seg for hvem som står mot HamKam før noen dager i forkant av serieåpningen.

– De kommer til å stå én omgang hver både mot Fredrikstad på søndag, og mot Strømmen søndagen etter, sier Belsvik.

Vanskelig å skille

Og gårsdagens kamp mot Sandefjord gjorde det ikke enklere for Belsvik å skille dem. Sayouba, som sto i 1. omgang, hadde et par fine redninger og opptrådte ellers solid. Baklengsmålet kunne han ikke lastes for.

Rasheed kunne heller ikke lastes for de to han slapp inn, og han hadde også flere meget solide inngripener, spesielt på skudd fra distanse.

– Begge gjorde jobben sin. De er veldig like som keepere. Meget god fysikk, som igjen fører til god rekkevidde. Dessuten er de gode på streken, skryter Belsvik.

Ikke stemt offensivt

– I motsetning til hvordan det var før i tiden, er det ikke slik at når man har valgt en keeper, så holder man på han uansett. Jeg kommer til å vurdere form og prestasjoner hos begge to foran hvert laguttak, sier Stabæk-treneren.

Men mot Sandefjord var det ikke først og fremst keeperspillet som gledet. For etter en del kamper hvor lite har stemt offensivt, så det plutselig ut til å løsne for Stabæk.

– Et lite stykke ut i 2. omgang begynte vi å spille slik jeg ønsker. Da var avstanden mellom leddene korte, og det var trykk og tæl i guttene. Det er ikke til å legge skjul på at vi har slitt i det offensive spillet vårt, men nå både skapte vi sjanser – og vi utnyttet dem, så dette var gledelig, påpeker Belsvik.

Andresen skadet

Det som ikke var like gledelig var at Martin Andresen kastet inn håndkleet allerede under oppvarmingen, men ifølge Belsvik var det ikke alvorlig.

– Det har nappet litt i den ene leggen hans etter fotballtreningene på mandag og tirsdag, så da han kjente det på oppvarmingen, fant vi det fornuftig at han sto over, sier Belsvik.

– Det er ikke alvorlig, og jeg regner med han kan spille mot Fredrikstad på søndag, avslutter Belsvik.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kan forsåvidt forstå frustrasjonen din, men i dette tilfellet synes jeg faktisk det var klubben som bommet litt i sin vurdering av hva som er pressekonferansemateriale.

 

Nyheter om ungdomsavdeligen i en førstedivisjonsklubb er neppe spesielt interessant for riksmediene, det burde man forstå. Det er sikkert interessant for rene fotballmagasiner å skrive mer utfyldende om dette samarbeidet med Milan, men da er ikke en pressekonferanse rett form.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Synes egentlig ikke det er noe å bli frustrert av. Dessuten kan det skyldes flere ting: Få journalister tilgjengelig torsdag kveld, få tilgjengelig til å skrive saken torsdag kveld eller kanskje Stabæk vinklet det for dårlig ut mot pressen, slik som på Stabak.no?

 

Uansett: Satsingen fortsetter jo uavhengig av mediedekning, og jeg tenker det blir mer interessant å ta tak i når dette har resultert i helt konkrete spillere og sportslige resultater. Nyhetsverdien av at en klubb på papiret samarbeider med en annen er langt mindre enn at samarbeidet at gir fruktbare resultater.

 

Jeg synes samarbeidet med AC Milan er utrolig spennende, og gleder meg til å se hva det betyr i årene fremover.

 

PS: Budstikka var der helt sikkert, men de har ikke samme produksjonshastigheten som store, nasjonale aviser med stor konkurranse rundt seg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fra Budstikka:

 

– Stabæk et steg foran

Fotball. Filippo Galli (49) har 217 Serie A-kamper for AC Milan. Nå hyller han Stabæk som Milans nye samarbeidsklubb.

 

 

– Jeg er stolt over å være her i Stabæk og for å få dette samarbeidet på plass. Stabæk har lenge fokusert på utvikling av unge spillere, og det er derfor vi ønsker å samarbeide med klubben, sier Filippo Galli.

Han er direktør for ungdomsavdelingen i gigantklubben AC Milan, klubben som har vunnet Serie A hele 17 ganger. Syv ganger har den italienske storklubben vunnet Mesterligaen, tre ganger var Filippo Galli med på å vinne Europas gjeveste fotballpokal.

 

 

I går ble altså avtalen mellom Stabæk og AC Milan endelig. En samarbeidsavtale mellom de to klubbene som gjør at Stabæk vil kunne lære og benytte seg av italienernes kompetanse på utvikling av unge fotballspillere.

Første proffklubb

Avtalen skal i første omgang strekke seg over tre år, og to ganger i året vil minst tre trenere fra Milan-systemet komme til Nadderud og Stabæk for å følge utviklingen.

Stabæk skal være den første profesjonelle fotballklubben som AC Milan inngår denne typen samarbeid med. Årsaken skal være at også Stabæk nå starter et akademi der klubben vil begynne utviklingen av unge spillere helt fra åtteårsalderen.

 

 

– Stabæk er en klubb som satser og fokuserer på dette med utvikling av unge spillere, og de er seriøse med det, Derfor vil vi samarbeide med dem, sier Galli.

– Men Stabæk er en liten klubb, også i norsk målestokk. Hvorfor valgte dere ikke en større klubb?

– For oss har det ingen betydning at det er en liten klubb. Det aller viktigste er at klubben er seriøs med dette, og av det jeg har sett så langt, virker det som om klubben er akkurat det. Stabæk har et perfekt miljø, og samarbeidet med NTG er også helt unikt, sier Galli.

 

 

- Steg i riktig retning

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, er stolt over samarbeidet.

– Stabæk ønsker å være den klubben i Norden som er flinkest på å utvikle unge spillere. Samarbeidet med Milan er et steg i riktig retning for å bli det. Vi er veldig heldig som har fått til dette samarbeidet med Milan, sier Olsen.

– Kan dette samarbeide føre til et enda tettere samarbeid mellom Stabæk og Milan, Filippo Galli?

– Hvorfor ikke? Jeg skal ikke lukke noen dører. Men ikke la oss gå for fort frem, smiler Galli.

Endret av roger
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Mediedekning
×
×
  • Opprett ny...