Gå til innhold

Mediedekning


$uperTerje
 Del

Anbefalte innlegg


Josimar har bæsjet seg ut så manger ganger at jeg mener de kan få være i fred med konspirasjonsteoriene sine. Tror ingen tar bladet seriøst.  Det verste var da de konspirerte omkring at Morten Pedersen i Dagbladet var korrupt fordi han ved en anledning hadde drukket par pils med Yngve Hallen. I samme stil skrev de  om det mistenkelige ved at MP hadde overnatta i privatboligen til Siem da han jobba i Sør Afrika. Jeg foreslår et kort svar fra Stabæk:  Vi kommenterer ikke spørsmål omkring spillerovganger, da dette i sin natur er fortrolig mellom partene.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nå er jeg lei de stadige oppslagene fra Josimar og Johnsen, de kommer ikke til å slutte før Bærum er i Eliteserien. Mao aldri. At klubben bevist velger taktikken med å ære tause svekker oss tror jeg. Det svekker garantert vårt omdømme, selv om vi har alt på stell ifølge klubben. Omdømme i lokalsamfunnet og ikke minst ovenfor fremtidige sponsorer. «Oi er det enda en sak» «Triksing og miksing som alltid» Er det jeg hører fra venner utenfor fotballen i Bærum og innenfor i det ganske land. Selv om klubben har rett, ifølge dem selv. Så må de snart agere. Dra driten til retten på æreskrenkelse eller på metodene deres. Og få et punktum ( eller tørr dem ikke fordi klubben faktisk har en dårlig sak?). For dette kommer ikke til å slutte. Eller skal vi stake en ny kurs med nye navn i ledelsen? Så ingen kan ta oss på fom 2011 til dags dato…Er redd klubben ikke tar det nok på alvoret…

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bærum signerte avtale med Vålerenga - frykter Stabæks tidlige talentjakt

SAMARBEIDER IKKE: Stabæk har samarbeid med nærmere ti lokale klubber. Bærum SK er ikke blant disse. Her fra en kamp i 2015. Innfelt er daglig leder i Bærum SK, Henrik Dahl (t.v.) og daglig leder i Stabæk, Jon Tunold (t.h.)FOTO: KARL BRAANAAS

SAMARBEIDER IKKE: Stabæk har samarbeid med nærmere ti lokale klubber. Bærum SK er ikke blant disse. Her fra en kamp i 2015. Innfelt er daglig leder i Bærum SK, Henrik Dahl (t.v.) og daglig leder i Stabæk, Jon Tunold (t.h.)FOTO: KARL BRAANAAS

Publisert:11. mai 2019, kl. 15:03

I flere år har Stabæk og Bærum pratet om et mulig samarbeid. Likevel signerte Bærum en avtale med Vålerenga.

 
DEL
  •  
  •  

Bærum Sportsklubb har signert en ettårsavtale om et tett samarbeid med Vålerenga. Bærum-leder Henrik Dahl sier Vålerenga har kommet på banen med flotte presentasjoner.

– Det er sånn at vi har lurt på om det er gjennomførbart. Men på kort tid har de vist at de mener alvor og gjennomfører det de sier, forteller Dahl som på kort tid har hatt ni av klubbens trenere på kurs og seminarer hos Vålerenga og sier det gir et kompetanseløft.

Samarbeidet betyr at 2. divisjonsklubben igjen vraker Stabæk. De to klubbene har hatt dialog om et samarbeid over flere år.

LES OGSÅ: Den amerikanske ambassaden liker ikke Nadderud stadion-planer

Føler seg dolket i ryggen

Nyheten kom ikke overraskende på Stabæk-leder Jon Tunold, som likevel er klar på at han er dypt skuffet over naboklubbens valg.

– Jeg er dypt skuffet, men ønsker ikke nå å bruke mer krefter på Bærum Sportsklubb. Vi fokuserer heller på klubbene som vil samarbeide om å gjøre fotballen i Bærum sterkere, sier Tunold.

Tidligere i år arrangerte Vålerenga «Vålerengas Engaland» på Sandvika stadion, hvor klubbens A-lagsspillere stilte opp for å kaste glans over arrangementet. Stabæk opplevde dette som å bli dolket i ryggen.

LES OGSÅ: Stabæk-leder provosert av at Vålerenga spiller treningskamp på hjemmebanen til Bærum

Bærum-leder Dahl sier at det er forskjellen i rekrutteringspolitikken som har gjort at Bærum valgte Vålerenga – på bekostning av Stabæk.

– Vålerenga vil ikke hente for unge spillere og mener 16-årsalderen er det tidligste. Stabæk vil ha spillere til seg i tidlig alder. Vi har ikke store årganger, sier Dahl og legger til at det er ødeleggende for dem om to-tre spillere forsvinner fra hver årgang. Samtidig sier han det er naturlig at en spiller forsvinner fra klubben når han eller hun er for god for Bærum.

– Men de trenger ikke forsvinne når de er 10, sier Dahl.

Stabæk stiller seg uforstående til valget.

– Vålerenga er langt mer aggressive på å hente unge spillere enn oss. 95 prosent av spillerne som kommer hit har selv tatt kontakt med oss, og vi har også ordninger hvor spillere kan hospitere hos oss over lengre perioder – slik at de slipper å bytte klubb, sier Tunold.

Han legger til at klubben har brukt mye tid på å beklage noen uheldige tilfeller fra noen år tilbake, og at de har gjort mange endringer i måten de henter unge spillere på.

– Vi kommer uansett til å være interessert i spillere fra Bærum Sportsklubb, og derfor hadde dialogen vært lettere om vi hadde hatt et samarbeid, sier Tunold.

LES OGSÅ: Stabæk skulle bli Oslos lag – ga opp kampen om tilskuere

Skryter av Stabæk

Dahl skryter av Stabæk og sier han har hatt fin dialog med Tunold, sportslig leder Inge André Olsen og trener Henning Berg.

– Bærum har tradisjon for å få frem gode spillere og det er interessant for eliteserieklubber å samarbeide med oss. Personlig har jeg vært veldig stor tilhenger av at samarbeidet skulle skje med Stabæk, for å bygge fotballen i Bærum, sier Dahl.

Han sier også at han ikke ser bort fra at «gammel moro mellom Stabæk og Bærum» også har gjort at det ikke har latt seg gjøre å få til et samarbeid mellom naboene.

– Det kommer nok alltid til å være en grad av følelser når gjelder idrettslag og fotballklubber. Styret vårt har bestemt at vi går for dette, det forholder jeg meg til.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2 timer siden skrev Hanse:

En annen ting er jo at de utelukker det faktum at da stabæk signerte boli for andre gang så hadde han 6-12 måneder med rehabilitering forran seg. Selv for 0 kr så er det tilnærmet 0 klubber som signerer slike spillere

Agenten hans jobbet garantert mye med å skaffe ny arbeidsgiver på det tidspunktet, og han har jo selv uttalt dette: 

– Jeg er takknemlig for alt det denne klubben har gjort for meg. Stabæk var der da jeg trengte det som mest, da jeg var skadet og trengte en klubb. Ingen vil signere en langtidsskadet spiller, men Stabæk hentet meg hjem. Det er jeg evig takknemlig for, og dette er min måte å betale tilbake på, sier Boli til Stabak.no.
 
 
 
 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Mye interessant å merke seg i denne artikkelen. For det første er det åpenbart at grunnen til at Bærum velger Enga er hard feelings blant de gamle knarkene der nede. Begrunnelsen om at Stabæk er så mye mer aggressive i rekrutteringen enn Enga er jo faktafeil, noe som også Tunold påpeker. Dessuten vil jeg tro at dette derimot vil gjøre Stabæk mer aggressive enn dersom klubbene samarbeidet. Og at Bærum av alle kritiserer andre klubber for spillerrekrutteringen... Nå blir det overtidsarbeid på glassmesterne i området fremover!

Også gøy å se at det er så stor uenighet der nede. Henrik Dahl går langt i å kritisere egen klubb her.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er jo nesten søtt hvor langsint og bitter det går an å være. Samarbeidet med viff har jo virkelig løftet bærum til nye høyder..

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er to interessant ting i denne artikkelen i Budstikka som er kopiert inn over her:

- Ettårig avtale, man har ikke akkurat bundet seg til VIF for lang tid framover.

- Daglig leder (som kanskje er i slutten av 40-åra?) viser tydelig at han er uenig med de gretne gamle gubbene (GGG) som dominerer styret i BSK. Anti-Stabæk-generasjonen er på vei ut!

 

Jon, faen heller, ikke gi dere på dette. Når den ettårige avtalen med VIF nærmer seg slutten, håper jeg at de signerer en ny avtale med oss. Ikke vær like furt som GGG i BSK, men få i stand en avtale. Denne artikkelen kan tyde på at det ikke er mye som skal til. Et par avtaler rundt dette med å hente særdeles unge spillere, videreutdanning/hospitering av trenere hos oss og litt generell goodwill, så faller dette sikkert på plass. Det er ille nok at vi har gitt opp Oslo vest, om vi ikke skal gi opp deler av Bærum også. Hvorfor skal vi gidde? Fordi det vil være til vår fordel å (endelig) få samlet hele Bærum  under samme paraply. For å få størst mulig grunnlag for å finne kommende storspillere, selvsagt, men også med tanke på tilskuertall og sponsorer. Dette får vi til!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


8 minutter siden skrev geirti:

Daglig leder (som kanskje er i slutten av 40-åra?)

Daglig leder er den tidligere Lynspilleren Henrik Dahl. Han er svensk, så han har hvertfall ikke fått inn noe Stabækhat med morsmelka.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


6 minutter siden skrev nichb:

Dropp Bærum, bruk ressursene og samarbeidet på Asker istedet...

Hallo? Hvem sier at vi må velge mellom disse to?

Stabæk bør være det naturlige førstevalget til spillere i både Bærum SK og Asker Fotball som er klare for å det neste steget. Likeledes for spillere på Lommedalen, Holmen, Jardar, Heggedal, Jutul, Haslum, Vollen, Fossum, ØHIL og BVHIF, bare for å nevne noen. Vi ER storebror. Det bør disse lagene nyte godt av, og det bør vi nyte godt av.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2 minutter siden skrev geirti:

Hallo? Hvem sier at vi må velge mellom disse to?

Enig. Det er viktig å samle Asker og Bærum om Stabæk. Ingen i de to kommunene bør ha samarbeid med andre toppklubber enn oss.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


57 minutter siden skrev Ace:

Enig. Det er viktig å samle Asker og Bærum om Stabæk. Ingen i de to kommunene bør ha samarbeid med andre toppklubber enn oss.

Dersom Bærum SK får kommunal støtte synes jeg denne bør stoppes og evt. tilbakebetales da de bruker penger på å utvikle spillere for Vålerenga.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev geirti:

Hallo? Hvem sier at vi må velge mellom disse to?

Stabæk bør være det naturlige førstevalget til spillere i både Bærum SK og Asker Fotball som er klare for å det neste steget. Likeledes for spillere på Lommedalen, Holmen, Jardar, Heggedal, Jutul, Haslum, Vollen, Fossum, ØHIL og BVHIF, bare for å nevne noen. Vi ER storebror. Det bør disse lagene nyte godt av, og det bør vi nyte godt av.

Ja helt enig idet, men skal vi stå med åpne armer og ta mot Bærum som heller har valgt samarbeid med våre nærmeste konkurenter ? det var vel 3 år med Lillestrøm først og nå Vålerenga.

Lojalitet og kunne stole på er viktig ved samarbeid. Hvis det sitter ledelse i Bærum som ønsket lsk og enga, fortsatt  så bør de byttes ut hvis et samarbeid med Stabæk skal skje. Bedre å ha et samarbeid med folk som faktisk ønsker og vil være lojale og har samme mål og man kan kunne stole på.. Nevnte Asker for de er i samme divisjon som Bærum, selvfølgelig skal vi ha samarbeid med andre lokal klubber lengre ned i systemene.  Med å kunne få Asker eller Bærum opp til OBOS om noen år, kan være mulig. Så da synes jeg Asker heller fortjener mer støtte fra oss enn Bærum....Og dette har Bærum klart helt selv, ved flere dårlige valg. Nesten bevist for å provosere oss og samarbeide med LSK og Enga ( og det visste dem)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


5 minutter siden skrev nichb:

Ja helt enig idet, men skal vi stå med åpne armer og ta mot Bærum som heller har valgt samarbeid med våre nærmeste konkurenter ? det var vel 3 år med Lillestrøm først og nå Vålerenga.

Lojalitet og kunne stole på er viktig ved samarbeid. Hvis det sitter ledelse i Bærum som ønsket lsk og enga, fortsatt  så bør de byttes ut hvis et samarbeid med Stabæk skal skje. Bedre å ha et samarbeid med folk som faktisk ønsker og vil være lojale og har samme mål og man kan kunne stole på.. Nevnte Asker for de er i samme divisjon som Bærum, selvfølgelig skal vi ha samarbeid med andre lokal klubber lengre ned i systemene.  Med å kunne få Asker eller Bærum opp til OBOS om noen år, kan være mulig. Så da synes jeg Asker heller fortjener mer støtte fra oss enn Bærum....Og dette har Bærum klart helt selv, ved flere dårlige valg. Nesten bevist for å provosere oss og samarbeide med LSK og Enga ( og det visste dem)

 

Jeg frykter at den uthevede setningen beskriver mye av problemet her. Vi er storebror, og alle i "bygda" bør oppfatte vår oppmerksomhet som en gave. Vi skal bare finne oss et lag som vi skal løfte opp i OBOS, "istedet" for andrelaget vårt, som sliter med å komme seg opp til nivå. Slik er det selvfølgelig ikke. Vi trenger samarbeidsklubbene like mye som de trenger oss. Samarbeid handler om å gjøre hverandre gode, dette er ikke et nullsumspill, hvor vi gir og gir, og samarbeidsklubben (enten det er Asker/Bærum eller andre) bare får og får. Og det handler selvfølgelig om veldig mye mer enn bare A-laget og om de spiller på nivå 2 eller 3 (eller lavere). Hvor er de neste Stabæktalentene nå? Mange av dem er antageligvis i andre klubber rundt omkring i Asker og Bærum. Det er i både vår og den nåværende klubbens interesse at disse følges opp beste mulig, av mest mulig kompetente folk. Den kompetansen kan vi, som fortsatt har Norges beste akademi, dele uten at det koster oss mer enn litt tid. Samtidig får Stabæk enda bedre fotfeste i den klubbens nærområde, både hos spillere, publikum og evt. sponsorer.

La oss si vi må krype litt for noen duster i styret i Bærum, for å få en avtale som er veldig fordelaktig for oss, er det ikke verdt det å drite i den tåpelige stoltheten og få inngått den jævla avtalen da? Jeg syns det. Men du er selvfølgelig mye kulere hvis du ikke legger stoltheten til side, men husker all dritten som har blitt sagt tidligere. Ærlig talt. dette høres ut som forhandlinger, og i forhandlinger handler det om være grei med motparten, så du får det som du vil. Så enkelt, og så vanskelig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


7 minutter siden skrev geirti:

La oss si vi må krype litt for noen duster i styret i Bærum, for å få en avtale som er veldig fordelaktig for oss, er det ikke verdt det å drite i den tåpelige stoltheten og få inngått den jævla avtalen da? Jeg syns det. Men du er selvfølgelig mye kulere hvis du ikke legger stoltheten til side, men husker all dritten som har blitt sagt tidligere. Ærlig talt. dette høres ut som forhandlinger, og i forhandlinger handler det om være grei med motparten, så du får det som du vil. Så enkelt, og så vanskelig.

 

Hvor har du dette fra? Hvilke krav eller ønsker er det Bærum har ønsket fra oss som vi ikke har gitt dem? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Skjønner fortsatt ikke hva som ligger i denne samarbeidsklubb greia. Gode spillere vil alltid være attraktive for mange klubber, er de da forpliktetet til å gå til samarbeidsklubben? Det kan jeg nesten ikke tro. Er spillere i samarbeidsklubber forpliktet til å være supportere for klubben de samarbeider med? tror jeg enda mindre på. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


8 minutter siden skrev smart:

Skjønner fortsatt ikke hva som ligger i denne samarbeidsklubb greia. Gode spillere vil alltid være attraktive for mange klubber, er de da forpliktetet til å gå til samarbeidsklubben? Det kan jeg nesten ikke tro. Er spillere i samarbeidsklubber forpliktet til å være supportere for klubben de samarbeider med? tror jeg enda mindre på. 

Hvis si Asker eller Bærum kunne blitt en typ farmerklubb for oss i OBOS, med hjelp fra oss så kunne vi sendt spillere på lån der som trenger spill på det nivået og ikke la de spille to divisjoner under OBOS på Stabæk 2..kanskje dekker vi lønna og samarbeidsklubbem får gratis spiller. Som vi tjener på at får spilletid og utvikling på høyere nivå... 

Sikkert flere måter at begge parter får utbytte på også,men bare et eksempel... 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev smart:

Nå er vel verken Bærum eller Asker i OBOS,  men for all del sikkert bra.

Med samarbeid så kan vi kanskje hjelpe en av dem, trodde du forstod det... 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


11 minutter siden skrev blaasoldat:

Mads Hansen har uttalt at til konfirmasjonsgave fikk han Aksjer i Stabæk Fotball for 10 000 kr.
De er vel ikke mye verd nå vel?

Verdt null kroner, noe han selv sa i podcasten du refererer til. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Mediedekning
×
×
  • Opprett ny...