Gå til innhold

2. Laget


Øyvind
 Del

Anbefalte innlegg


Nå er vi faktisk foran dem på tabellen selv uten poengtrekket. Så selv med den gi-bort-seieren Lyn fikk på Nadderud tidligere i høst, så har vi klart å hente dem igjen. Hvem hadde trodd det for to runder siden? Deilig!

 

 

Sjekk forresten målforskjellen vår: 98 - 25 !!! Er det noen tvil om at opprykket er fortjent?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Den halvtimen de "spiller jevnt" ned oss, så hadde vi et skudd i tverrliggeren og ett i stolpen, og halvparten av spillet foregikk rundt deres sekstenmeter, men det er vel mye å innrømme at man blir rundspilt i 2x45...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Stabæks unggutter får bryne seg på et høyere nivå etter opprykket.

DEL

Lørdag ettermiddag rykket Stabæks andrelag opp til 2. divisjon etter at de smadret Redalen 8-0 og Lyn rotet vekk seieren hjemme mot Korsvoll.

 

LES MER: Stabæk rykket opp etter høydramatisk slutt

 

 

Nå venter en langt tøffere liga for Stabæks unggutter, og det er nettopp derfor det er så viktig for klubben å ha en kamparena for de nest beste på det nivået i Norge.

 

Det betyr veldig mye for oss å ha et lag i 2. divisjon. Vi har vunnet med store sifre i år, og det blir en helt annen kamparena for andrelaget vårt. Med så mange talenter vi har i klubben er det viktig at vi har en god kamparena for dem, sier Stabæks daglige leder Jon Tunold.

 

FØR KAMPEN LØRDAG: Stabæk-opprykk i fare etter Lyns poengtrekk

 

Han tror det blir spennende å igjen spille i 2. divisjon og sier det er et høyt nivå der. Kampen lørdag fulgte Tunold sammen med flere andre fra klubben på sidelinjen.

 

Det er jo morsomt når det avgjøres sånn. Det som var spesielt hyggelig var at vi klarte dette uten Lyns poengtrekk. Det fikk ikke noe betydning. Vi hadde rykket opp på målforskjellen om vi hadde endt opp på lik poengsum som Lyn, sier Tunold.

 

Mange landslagsspillere

 

Også trener Gaute Larsen er fornøyd med at hans gutter har klart opprykket. Andrelaget til Stabæk består av flere spillere som har vært innom aldersbestemte landslag.

 

Fra gutter 15-landslag til gutter 19-landslag har vi en 15-16 landslagsspillere. I forhold til å være med å konkurrere i 2. divisjon er det veldig bra. Vi klarer ikke det alene for vi må ha litt hjelp fra A-lagsspillere. Sånn som det blir i dag er det ingen utfordring å vinne 8-0. Derfor skal det bli veldig bra å komme opp et nivå hvor det blir flere jevnere kamper, sier Larsen.

 

LES MER: Må punge ut etter Skjønsbergs andre (!) mål på 287 kamper

 

Han forventer at 2. divisjon blir knalltøff.

 

 

 

 

Du ser lag som Vålerenga, Odd og Rosenborg som har andrelagene sine der har såvidt overlevd. Vi har scoret 98 mål på 26 kamper og da kan det være greit å få den utfordringene 2. divisjon er. For klubben som jobber så hardt med talentutvikling i samarbeid med NTG er det ekstremt viktig at vi kommer opp i 2. divisjon.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Sorry, Gaute, men RBK 2 har ikke såvidt berget plassen i 2. divisjon, de har såvidt berget plassen i 3. divisjon! Å kjempe mot nedrykk er noe faktisk alle (!) andrelagene har gjort i 3. divisjon. Med unntak av oss, da.

 

2 lag har ligget i 2. divisjon, hvor lagene på 12. - 14. plass rykker ned:

 

11. VIF 27 poeng. 5 poeng over nedrykk.

11. Odd 26 poeng. 4 poeng over nedrykk.

 

Begge har altså klart nederste plassen som gir fornyet kontrakt.

 

 

Vi er eneste laget som har kjempet i toppen i 3. divisjon. De øvrige har endt som følger:

 

Viking: 37 poeng. 6 poeng over nedrykk.

RBK: 37 poeng. 3 poeng over nedrykk.

Molde: 37 poeng. 3 poeng over nedrykk.

Start: 36 poeng. 5 poeng over nedrykk. (dette er strengt tatt ikke et tippeligalag i år, men jeg regner med at de rykker opp)

SIF: 36 poeng. 1 poeng over nedrykk.

LSK: 35 poeng. 4 mål over nedrykk.

Brann: 30 poeng. 11 mål over nedrykk.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sarp: 35 poeng. 9 mål opp til sikker plass.

FKH: 27 poeng. 3 poeng opp.

TIL: 24 poeng. 11 poeng opp.

AaFK: 17 poeng. 13 poeng opp.

 

Neste sesong er det altså kun 3 ES-lag som har lagene sine på nivå 3 (2. divisjon).

Samtidig er det kun 7 lag som har klart å berge plassen på nivå 4. Det har vært ganske hårfint. Gjennomsnittlig margin til nedrykk for disse syv lagene har vært under 3 poeng.

4 lag har rykket ned til nivå 5.

4 lag (Sandefjord, KBK, SIL og B/G) har ikke hatt lag på nivå 4 i år. To av disse, Sandefjord og KBK har rykket opp til nivå 4.

 

Neste år (her regner jeg med årets ES-lag + forventede opprykkslag Glimt og Start)

3 lag på nivå 3.

9 lag på nivå 4.

5 lag på nivå 5.

1 lag på nivå 6. (litt usikker på denne, men jeg finner ikke Sogndals nest beste lag i verken 3. eller 4. divisjon)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tror 2. laget "må" spille på stadion neste år, det er krav til bl.a. tribune i turneringsreglementet: https://www.fotball.no/globalassets/regler-og-retningslinjer/turneringsbestemmelser/turneringsbestemmelser-postnordligaen.pdf

 

Det var det vel sist 2. laget var oppe også, og da fikk vi disp?

 

Ellers gikk det jo forholdsvis greit å spille A-lag, damelag, 2. lag på Nadderud i 2014. Men om det var pga. bedre banemestere eller noe annet skal jeg ikke uttale meg om.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Var vel snakk om kvalikken som førte til at gresset måtte holdes oppvarmet og spilleklart nesten en måned ekstra, samt en rimelig våt vinter og vår. I det hele tatt en helt ekstraordinær opphopning av omstendigheter som ikke kommer til å gjenta seg hvert år.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nå som opprykket for lengst er landet, kan man jo håpe på en lokal avdeling med følgende lag:

 

Stabæk

Asker

Bærum

KFUM Oslo

Kjelsås

Vålerenga

Skeid

Grorud

Hønefoss

Moss

Fredrikstad*

Fram Larvik

Notodden*

Odd Grenland

Raufoss*

 

* Disse lagene har rundt regnet 80 % sannsynlighet for å spille i denne divisjonen neste år. (derfor har jeg tatt med ett lag ekstra)

Alt innenfor 2 timers reisevei!
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hvis vi antar at Elverum og Arendal rykker ned, og Fredrikstad overlever kvalifiseringen, ser jo feltet i 2. divisjon neste år slik ut:

Asker
Alta
Skeid
Grorud
KFUM
Kjelsås
Bærum
Nybergsund
Vålerenga 2
Bryne
Vidar
Fram Larvik
Hødd
Nardo
Vard
Egersund
Hønefoss
Odd 2
Moss
Stabæk 2
Flekkerøy
Brattvåg
Stjørdals-Blink
Mjølner
Elverum
Arendal
Raufoss
Notodden

16 østlandslag, 2 nordnorske lag, 6 vestlandslag, 2 trønderske lag, 2 sørlandslag. Min gjetning er at de grupperer Vest- og Sørlandet samt seks østlandslag i en avdeling, og så legger trønderne, nordlendingene og resten av Østlandet i den andre. Østlandslagene i sistnevnte avdeling vil da typisk være lagene som er nærmest Gardermoen.

Det er vel ikke helt fjernt å tippe at Fram, Hønefoss, Odd 2, Notodden vil havne i "vestlandsavdelingen". Da gjenstår det to østlandslag, og det er litt vanskelig å avgjøre hvem det blir. Men det er fare både for at vi havner i vestlandsavdelingen, og for at de splitter opp lagene i distriktet ved å f. eks hive Asker inn i vestlandsavdelingen mens Bærum og Stabæk 2 spiller i "Gardermoen-avdelingen".

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Herregud for en trist klubb. Finnes det ingen i den klubben som veit hva de driver med? De burde jo ha ressurser til å minimum slåss om opprykk til Eliteserien - de hadde jo flere tilskuere på kvalikken sist søndag enn vi har plass til på stadion.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På denne dagen for fem år siden spilte vi forøvrig vår siste kamp i marerittsesongen 2012, mot Strømsgodset. Nådestøtet hadde i praksis kommet to måneder tidligere, da nettopp Fredrikstad, som vi jo rykket ned sammen med, slo oss 1-0 på Nadderud. Fredrikstad var i likhet med oss i store økonomiske vanskeligheter, men hadde større ressurser på lager enn oss og ble av mange spådd som opprykkskandidater i 2013. De fleste spådde oss midt på tabellen, noen få tenkte til og med at vi skulle ta turen ned til 2. div. Det var i alle fall ganske klart at vi skulle tilbringe noen år i Adeccodassen, ifølge ganske mange (undertegnede inkludert).

 

Vi sklei på et bananskall tilbake til Tippeligaen. Fredrikstad endte i ingenmannsland.

 

Og historien siden kjenner vi alle til. Det finnes ingen unnskyldninger de kan bruke. Stabæk og Fredrikstad bør brukes i en komparativ stilstudie for å vise akkurat hvor mye klubbkultur og ledelse betyr for det som skjer ute på banen. Det er knapt en eneste spiller som har vært en suksess i Fredrikstad de siste årene. De fleste av dem har stagnert. Og la oss ikke snakke om trenere. Den klubben er gift. Jeg lurer seriøst på hva slags menneske personen som tar på seg å trene dem neste år egentlig er. For vedkommende kan ikke være noe glad i seg selv.

Endret av kkh94
Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

PostNord avdeling 1:

Alta

Mjølner

Raufoss

Asker

Bærum

Grorud

Nybergsund

Stabæk 2

Moss

Odd 2

Fram

Fredrikstad

Hønefoss

Elverum

 

Lokaloppgjør mot både Asker og Bærum, gjensyn med Petter Belsvik, og litt mobbing av laget som var vår nærmeste konkurrent på toppnivå i 2008. Konge!

Endret av kkh94
Lenke til innlegg
Del på andre sider


PostNord avdeling 1:

Alta

Mjølner

Raufoss

Asker

Bærum

Grorud

Nybergsund

Stabæk 2

Moss

Odd 2

Fram

Fredrikstad

Hønefoss

Elverum

 

Lokaloppgjør mot både Asker og Bærum, gjensyn med Petter Belsvik, og litt mobbing av laget som var vår nærmeste konkurrent på toppnivå i 2008. Konge!

En tøff avdeling perfekt for videreutvikling av talentene vår med mange morsomme oppgjør. Høgmo til Nadderud blir spennende.
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Stilles det noe mer krav til anlegg på kampene til STB 2 ettersom post nord er litt mer proft?

Årets turneringsbestemmelser finner du her: https://www.fotball.no/globalassets/regler-og-retningslinjer/turneringsbestemmelser/turneringsbestemmelser-postnordligaen.pdf

Det er ganske mange krav som kunstgressbanen ikke tilfredsstiller, og så lenge Nadderud ligger ved siden av vil jeg tro det er vrient å få disp.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

2. Laget
×
×
  • Opprett ny...