Gå til innhold

Fotball skal spilles i helgen


Posse
 Del

Anbefalte innlegg


 

Hva er egentlig problemet med fredag? Man rekker da å komme seg på kamp etter jobben, og har masser av tid til å komme seg hjem igjen etterpå (langveisfarende eller ei).

 

Fredag er flott så lenge det er lokaloppgjør.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fredag er også flott når man heier på hjemmelaget, noe de aller fleste gjør. For hjemmekamper vil jeg faktisk foretrekke fredag fremfor lørdag eller søndag.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


I sesongstarten har det vært flere boikotter og aksjoner for at fotball skal spilles i helgen. Vi er av den oppfatning at synlige aksjoner på stadion er de mest virkningsfulle, og har derfor en oppfordring:

 

Norsk Supporterallianse og aksjonen Fotball skal spilles i helgen oppfordrer alle sine involverte grupper til følgende:

 

Hver gang laget deres spiller kamp på mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag - Sitt ned og hold kjeft de første 10 minuttene av kampen. Etter det, syng det dere kan. Husk å ha banneret synlig, og spe gjerne på med tekstbannere i tillegg.

 

Kritiske røster sier at de drar på kamp for å støtte laget og ikke for å holde kjeft. Vel, hvordan skal de dra på kamp og støtte laget hvis kampen spilles på en annen kant av landet mens de jobber til kl 17 på en mandag? Dette handler om forholdene til norske supportere i lang tid framover, og det er uhyre viktig at vi tar et ordentlig tak nå.

 

Vi oppfordrer ikke supportere til å utebli fra ukekampene. Dette er en signert avtale som ikke kan endres, og ved boikott resulterer det bare i tapte inntekter for klubbene. Det aller viktigste er å være tilstede og påvirke i størst mulig grad at den neste avtalen tar mer hensyn til oss som supportere.

 

-Fotball skal spilles i helgen

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Mandag 16. mai er vel neppe aktuell som aksjonsdag, da disse kampene ville blitt spilt på den datoen uansett dag.

 

Hva med mandag 25. april og mandag 13. juni...? (Langhelger er noe herk :) )

 

Selvsagt er "røde" mandager en del av helga. Jeg syns NSA opptrer på en utrolig bra måte, jeg støtter både aksjonens innhold og form. Å boikotte kamper eller ha "hold-kjeft-kampanje" hele kampen skader laget og supporterne mer enn NFF og TV2.

 

Så får vi akseptere at supportere er sånn skrudd sammen at dersom laget ditt scorer ett par-tre ganger før det har gått ti minutter, så blir det vanskelig å holde kjeft.

 

Vår første aksjon blir vel borte mot Odd og deretter Sarpsborg? (Eller er det noen langhelger jeg nå har glemt?)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Aftenposten skriver i dag:

 

Supporteropprør mot kamper på hverdager

 

Å legge eliteserie- kampene på en ukedag vil ødelegge for publikums- oppslutningen, mener supporterne. Fra fotballforbundet får de ingen støtte.

 

«I don't like Mondays».

Boomtown Rats og Bob Geldofs verdenshit er også en låt som snart kunne gjelde for norske supporterklubber. Der er svaret unisont nei til at eliteseriekamper skal spilles på mandager og andre ukedager, men der fredag går til nød i tillegg til lørdag og søndag.

 

Spesielt har Lillestrøm fått merke at seriekampene ikke lenger går på søndager, slik tradisjonen var i mange år. Medieavtalen gjør at kampene spres på flere TV-kanaler og dager.

 

LSK spilte i fjor hele syv av sine kamper på mandager, og da er ikke 16. mai medregnet, som også falt på en mandag.

 

Denne sesongen har Romeriks-klubben fortsatt til gode å spille en hjemmekamp på «fotballens dag», søndag. Neste serierunde går i morgen. På denne hverdagen har LSK bortekamp mot Tromsø.

 

- I fjor ble en av mandagskampene til LSK lagt borte mot Tromsø, men også mot Haugesund. De aller fleste av oss jobber eller går på skole, derfor er det nesten ingen som vil klare noe slikt - både av praktiske og økonomiske årsaker, sier talsmann for Kanarifansen, Morten Galåsen.

 

Flytter kampdager

Totalt spilles det 30 serierunder i årets eliteserie. Et tøft kampprogram gjør at Norges Fotballforbund kan flytte opp mot åtte kamper for et lag i løpet av en sesong.

 

- Bortekampen mot Haugesund på en mandag i fjor, ble boikottet fra vår side. Jeg tror samtlige supportere i Norge stiller seg bak kravet om at fotball skal spilles i helgene, sier Galåsen.

 

Han viser blant annet til aksjonsgruppen «Fotball skal spilles i helgen», som støttes av alle supporterklubbene til eliteserielagene. Bannere er synlige på arenaene.

 

- Fredagskampene er ikke like ille som mandag, men ved å velge hverdager blir utfordringene til å få folk på kampene store. Resultatet er at supporterne vil utebli, og da forsvinner livet, stemningen, fargene og jubelen på kampene. Fotballproduktet er ikke tjent med en slik utvikling, heller ikke medieavtalen, sier Galåsen.

 

Ingen støtte

Norges Fotballforbund har imidlertid ingen planer om å presse inn seriekampene i løpet av helgen.

 

- Vi er kjent med kritikken, men denne strukturen er nå godt etablert og ligger inne i de rettighetene vi har solgt. Klubbene har vært med på å bestemme denne strukturen, så dette er noe NFF og Norsk Toppfotball står sammen om, sier informasjonsrådgiver Yngve Haavik.

 

- Jo, færre kampdager som ligger inne i en avtale, jo, mindre inntekter vil medieavtalen gi til toppklubbene. Det er viktig å minne om at seks av åtte kamper spilles lørdag og søndag, en kamp fredag, og en kamp mandag. Modellen med flere kampdager pr. uke er for øvrig vanlig i hele Europa, sier han.

 

- Vil det være aktuelt å fjerne mandagskampene i den neste medieavtalen (går ut i 2012)?

 

- Det forligger ingen planer i dag om å fjerne mandagskampene, og vi ønsker uansett ikke å spekulere i hypotetiske problemstillinger om hva som blir aktuelt i neste medieavtale.

 

- Er det TV-selskapene som styrer tidspunktene for når kampene skal spilles - eller er det NFF?

 

- Det er NFF og Norsk Toppfotball som selger rettighetene gjennom Fotball Media, og kamptidspunkt og kampdager er regulert gjennom den til enhver tid gjeldende medieavtale, sier Yngve Haavik.

 

Supporterkrav

  • Aksjonsgruppen bak «Fotball skal spilles i helgene» ønsker at alle kampene i norsk eliteserie skal spilles over to dager knyttet til helgen, enten fredag eller lørdag/søndag.
  • De vil at færre av kampene skal vises på TV.
  • De mener at fristen for å flytte en kamp skal være på minst åtte uker. Dermed kan supporterne lettere planlegge bortekampene.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Mye dekning av dette i Aftenposten desiste dagene. Veldig bra i dag. TV2 viser sitt sanne ansikt, og pisser på supporterne.

 

Jeg syns at $$ skal ta initiativ til en diskusjon om hvorvidt man ikke bør arrangere en tifo boikott på mandagskamper. Da må begge lag være med. Ingen banner. Ingen flagg. Ingen sanger og rop. Folk må gjer e klappe og rope, men ikke noe organisert.

 

Så får man se hva TV2 da mener om supportere.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Mye dekning av dette i Aftenposten desiste dagene. Veldig bra i dag. TV2 viser sitt sanne ansikt, og pisser på supporterne.

 

Jeg syns at $ skal ta initiativ til en diskusjon om hvorvidt man ikke bør arrangere en tifo boikott på mandagskamper. Da må begge lag være med. Ingen banner. Ingen flagg. Ingen sanger og rop. Folk må gjer e klappe og rope, men ikke noe organisert.

 

Så får man se hva TV2 da mener om supportere.

 

Dette med å holde helt kjeft (synging, tifo, flagging osv) på uønskede* mandagskamper mener jeg er selve syretesten på om vi klarer å organisere oss som et samlet supporter-Norge eller ikke. Problemet er selvfølgelig at det er bortefansen som lider, men hjemmefansen som det kan være vanskeligst (og samtidig viktigst) å få til å holde kjeft.

 

* = Lokale mandagskamper er selvfølgelig ikke noe problem, f.eks. FFK-Sarp, kamper mellom SIF, VIF, STB og LSK, Viking-Bryne osv. Her får man bli enige om hvor grensa går.

 

Edit : man må gjerne klage på svina i NFF, TV2, NTF osv, men det er selvfølgelig makta som rår. Men dersom de titusener av ekstremt fotballinteresserte som er medlem av supporterklubbene står sammen, så har vi makt. Mye makt. Først ovenfor egne klubber og NTF, men også overfor TV2 og NFF.

Endret av geirti
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Prioriteringer... Fotball > Jobb

 

Det er ingen unnskyldning å ikke møte på kamp fordi det kræsjer med jobben. Litt sånn som at man ikke ditcher medlemsmøte fordi man har kveldsvakt i kassa på Rimi. Lolz.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Fotball skal spilles i helgen
×
×
  • Opprett ny...