Gå til innhold

Etterspillet – Brann - Stabæk 2011


alltidblaa
 Del

Anbefalte innlegg


Ikke meningen å gå bort fra tema her, men fanken heller a pauligirl, bruker du ALDRI store bokstaver når du skriver?!?

Hun gjør det for å skjule at hun mangler ÆØÅ.

 

For øvrig har jeg samme erfaring. Ikke noe ubehag fordi jeg har gått i blaatt i Bergen.

 

Har aldri endt i voldelige situasjoner der. (Nå holder du tyst, Tor Harald...)

 

Drittsekker fins overalt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


mikki, nei, liker ikke store bokstaver, gaar mye fortere med kun smaa. saa lenge man bruker interpunksjon burde det gaa greit synes jeg.

Men jeg skal lære meg både STORE BOKSTAVER og Å, Æ og Ø :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


I fotballsammenheng er Bergen et drittsted av dimensjoner, det er aldri enormt ubehagelig å være der, stoler og ølglass kastes på deg, og dritten flyr veggimellom. Jævla drittsted

Lenke til innlegg
Del på andre sider


I fotballsammenheng er Bergen et drittsted av dimensjone

 

Spot on. Når bergensere er utenbys, eventuelt får besøk av folk utenbys fra, kommer det frem et markeringsbehov som er fullstendig hinsides.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ikke meningen å gå bort fra tema her, men fanken heller a pauligirl, bruker du ALDRI store bokstaver når du skriver?!?

Hun gjør det for å skjule at hun mangler ÆØÅ.

 

For øvrig har jeg samme erfaring. Ikke noe ubehag fordi jeg har gått i blaatt i Bergen.

 

Har aldri endt i voldelige situasjoner der. (Nå holder du tyst, Tor Harald...)

 

Drittsekker fins overalt.

 

 

Bergensern Tor Harald :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider


I morgen satser jeg liv og lemmer på nytt, med ny bergenstur, skal også innom politiet og prate med den som har saken der, før jeg drar til åsanne og betaler regningen på 50052,- og henter bussen. De 2 rutene som er knust er byttet, det som ikke er knust, bare truffet, med et stort merke er ikke byttet. Leiebussen vi hadde hjem, kostet 34500,- I morgen er det dag 11 siden vi kom hjem, så da skal jeg ha erstattning for 11 dager ute av drift. Her er vi snart oppe i 150.000,- Stakkars dust(er)

 

Først i går ble jeg oppringt av politiet, de hadde ikke klart å fa tak i meg, da sentralbordet til stabæk fotball er stengt. Dette til tros for at jeg hadde oppgitt alle personalia. Snakk om dettektiver...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


uff da. haaper det ordner seg og du faar betalt for alle kostnader. hvorfor var reparaturen av 2 ruter saa dyrt? frakt og transport fra tyskland( mener aa huske at du skrev rutene maa importeres fra tyskland)?

lykke til i "idiotenes by". ikke lar deg skremme av politiet der borte.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Om å stille opp for hverandre

pdf_button.pngprintButton.pngemailButton.png

 

 

 

kCAuVnJytHabBDnU_49AnwW8P2ZJhhx5OBkd3EYA3ovQ.jpg

Det er noen som har lurt på hvorfor det ikke har kommet noe turreferat fra Brann borte. Den åpenbare årsaken til det er at det skjedde en del ting på denne turen som overskygger de positive opplevelsene mange hadde. Av hensyn til å få klarhet i hendelsesforløp og ta hånd om våre venner, har vi ventet med å skrive noe til nå.

 

Dette er ikke et vanlig turreferat, det er en kronologisk gjennomgang av hva som skjedde ment for de som ikke var der, og en oppfordring i slutten.Vi var rundt 30 supportere på bussen til Bergen, i et relativt stort aldersspenn. Vi hadde i fjor vært på puben Dubliner med positive erfaringer, fordi vi der fikk være i fred for både den gjengse bergenser og de litt mer ytterliggående. Da vi kom til puben var det en håndfull alternativt kledde fra Bergen der, uten at noen anså det som noe problem. Etterhvert ble de flere og nådde omtrent det samme antallet som våre alternativet. Det var noen spredte samtaler og litt synging fra hver side, folk holdt seg på hver sin del av terrassen og de fleste vil kunne si seg enig i at ting foregikk på en mer ryddig måte enn vi har erfart med mer "folkelige" supportere.

 

En times tid før kampen forlot våre alternative motstykker i Bergen Dubliner. I noens verden vil kanskje standoff og stirrekrig uten at man gir hadetklem gi inntrykk av at det er hat og fiendeskap mellom gruppene, i andres verden er dette kun en del av hele fotballhverdagen og ikke noe man tenker spesielt over. Det var heller ikke noe amper stemning mellom supporterne fra Stabæk og de alternativt kledde fra Bergen under oppholdet, eller da de dro. Supporterne fra Stabæk ble litt lenger på puben før vi gikk mot bussen.

 

Da vi hadde kjørt rundt 30 meter ned mot havna hørte vi et smell i bussens venstre side, etterfulgt av 4 smell til. 3 ruter ble truffet, 2 ble knust. En av personene som satt innenfor hadde overtalt sin bestevenn til å bli med på bortetur, og så brosteinen fly forbi sitt eget hode og treffe kameraten i halsen. En annen ble truffet i bakhodet, den 13 år gamle jenta ble sneiet, og flere ble truffet av knust glass. Det var ganske kaotisk og mye blod, mens en håndfull personer stormet ut av bussen og løp etter personene som kastet.

 

Bussjåføren hadde løpt ut sin førerdør og lå litt foran oss som løp, opp de smale gågatene fram til Lille Øvregate. En av steinkasterne hadde forsøkt å rømme inn en oppkjørsel og ble fanget i en blindvei. Han ble lagt i bakken av bussjåføren like før 3-4 andre nådde fram. Alle vi som hadde fått stein, glass og våre venners blod på oss var temmelig oppbragt, og personen som var tatt fikk høre det. Etter litt tid roet stemningen seg noe, helt til personen som var tatt begynte å slå rundt seg med en kjettingstump, og traff flere personer som stod rundt ham. Dette gjentok seg flere ganger, og for vår del var det ingen tvil om at det ikke var synd på ham. Dette var en person vi kjente igjen, som stod i bakgrunnen av gjengen på puben Dubliner.

 

Det kom 2 ambulanser før de første politifolkene kom etter nesten 15 minutter, til tross for at det skal ha kommet inn over hundre nødsamtaler fra området. Én politimann og én politikvinne kom brasende inn og trakk folk unna. Personen som var tatt fikk raskt på håndjern. Etterhvert fikk også 2 av våre påsatt håndjern, og parkert inn mot veggen. En halvtime ut i fotballkampen noen kilometer unna ble de to kjørt bort, mens resten av oss ble vinket vekk av innsatslederen. Som ikke nøyde seg med å kalle enkelte både dumme og fulle, men også proklamerte at "dette er Bergen, ikke Norge".

 

Kampen ble en forholdsvis sur affære for mange, også de 8 som kom i maxi fra Lille Øvregate rett før pause. Etter kampen fikk vi plukket opp de 2 innbragte på Åsane utenfor Bergen. 1 av de skadde var nødt til å tilbringe natta på sykehus i Bergen. Bussen måtte settes på verksted. Det ble klart at de 2 innbragte hadde fått hvert sitt forelegg på 10 000 kr, for å løpe etter og lage "ordensforstyrrelse" rundt personen som kastet stein på våre venner. De ble truet med å måtte møte i retten i Bergen, å sitte på cella over natta, å bli siktet for vold istedet og så videre dersom de ikke vedtok. Dette er våre venner, som har vært med på utallige kamper, og uten rulleblad, som løp etter en person som akkurat har angrepet og skadet flere av vennene deres. Berettiget harme var ikke et kjent begrep den kvelden.

 

Dagen etter ble det hevet over enhver tvil at vi hadde tatt riktig mann, da den siktede tilstod. Det ble selvsagt skrevet mye om dette i avisene, og bergensere unnskyldte seg så godt de kunne. En god del bergensforakt kom til overflaten hos mange i Stabæk, og kanskje noen andre steder. Og selv den mest diplomatiske bergenser kunne fått passet sitt påskrevet. Nå er vi selvsagt inneforstått med at det finnes bergensere som er ålreite også, og har ikke bedt om noen unnskyldning fra noen andre enn de som kastet. I likhet med oss selv i gapestokken da vi fortalte Janne hva vi mente i fjor, andre skal ikke behøve å unnskylde seg til Janne, resten av Norge, eller aller minst VG og Dagbladet.

 

I kjølvannet av dette er bussregningen omtrent oppe i 150 000,- kr, som på en eller annen måte må dekkes av den ene gjerningsmannen som er tatt. I tillegg har to av våre venner problemer med å få deltatt på de kampene de ønsker å gå på i år, fordi de må betale ned en bot på 10 000,- hver. En sum som er sensasjonelt høy, tatt i betraktning hva de egentlig har gjort.

 

Supporterne som reiste ble rost fra flere hold for måten de håndterte de skadde og hverandre etter hendelsen og på vei hjem. Det ble beskrevet som at ung og gammel stilte opp for hverandre, selv om de ikke kjente hverandre fra før.

 

Vi som utgjør en liten kjerne supportere som reiser mye på kamp starter i dag en innsamlingsaksjon for å hjelpe de to som har blitt bøtelagt. Mange har allerede sagt at de vil bidra, også bergensere. Dette er ikke for å rettferdiggjøre enhver handling, men for å lette byrden på de to som ble plukket ned som moden frukt av lovens lange arm i Bergen, påsatt håndjern og kastet på glattcelle, etter å ha blitt angrepet fra en bakgate.

 

Innsamling

Ultras1912.no samler inn penger for å betale ned på bøtene til 2 personer, i størrelsesordenen 10 000,- hver. Pengene vil bli likt fordelt mellom de to. Dersom det skulle være overskytende beløp av noe slag vil dette gå uavkortet til Tommy Nilsens Karanba.

 

Bidrag kan gis på følgende måter:

 

  • Nettbankoverføring til konto 97232246638. Skriv "Bergen" og evt en liten hilsen i kommentarfeltet.
  • Paypaloverføring til kontoen post@ultras1912.no. Skriv "Bergen" og evt en liten hilsen i kommentarfeltet.
  • Bøssebæring vil bli forsøkt hjemme mot RBK, og hvertfall i bussen borte mot Aalesund.

Vi ønsker de berørte en rask vei tilbake på kamp og gleder oss til å se dere alle sammen resten av denne sesongen, og alle de som kommer.

 

Forza Stabæk

 

Endret av Posse
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kommer til å overføre når jeg kommer meg hjem, men lurer på en ting; står ikke noe om bøssebæringen på Stabæk sin hjemmeside: Er det "bare" hos oss det vil være bøssebærere? Tror flere på langsiden ville bidratt om det opplyses om årsak før kampen, men ledelsen vil kanskje ikke blande seg inn?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Etter at jeg har vært til avhør hos politiet i bergen, tror jeg vi skal legge denne innsamlingen litt på is, til saken er endelig avgjort, antakelig en gang uti september-oktober. Den juristen som utferdiget bøtene, har hatt en dårlig dag på jobben og har overhode ikke tatt hensyn til begrepet: Berettiget harme, og har tydeligvis ikke satt seg godt nok inn i saken før bøtene ble utferdiget. Heldigvis har en av de bøtelagte ikke godtatt og dermed kan saken havne i retten, der bøtene garantert kommer til å bli betraktelig redusert, men vi skal ikke bli veldig overrasket om begge bøtene trekkes. Dette er en sak politiet ikke vil vinne, boten vil i beste fall(for snuten) bli redusert, skal de da få flydd inn en masse vitner så koster det så mye, at jeg tror den trekkes, da politiet blir sittende med saksomkostninger, her er det heller ingen almenpreventive hensyn å ta hensyn til.

 

Ordensforstyrrelse i bergen bøtelegges med 10.000 punktum og juristene har ikke mandat til å redusere boten. Men er dette ordensforstyrrelse?? Orden er forstyrret, men vi er bare offre.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


(blah... blahh..) kommer.

 

Forza Stabæk

For å slippe mere mas, satt jeg over 50 SGD, og da er vi vel over 10% på vei? Men jeg gjorde det via paypal, og hadde litt problemer med cut og/eller paste så adressen ble ost@ultras1912.no. Si i fra hvis det skaper problemer. Gidder ikke å støtte Synnøve eller Tine i denne saken, hvis ikke de er direkte involvert.

 

Vi får skje hva som skjer.

 

Sånn ble det.

 

Men, men.

 

Vi får se.

 

Vi får se hva som skjer.

 

PS3

Håper dette går i orden.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Marius: Ett av foreleggene ble akseptert på stedet. Uansett holder vi av det som kommer inn til evt reaksjoner fra polisen i Bergen, i motsatt fall kommer pengene Karanba tilgode, noe som i og for seg også er en god sak...

 

Atleten: Det har angivelig kommet inn en del mer enn det som er nevnt på forumet, og det er lovnader fra folk som har tatt ferie fra nettbanken. Jeg har imidlertid ikke fått noen bekreftelse fra Paypal på at du har ført over penger. Derfor vil jeg anta at du har støttet vårt andre prosjekt for å hjelpe nisjeprodukter i ostehyllene, Ultras 1912's pultost og utpultost. Når vi går globalt lover jeg at vi skal prioritere alle Kiwi-butikkene i Singapore som takk for hjelpen. Forøvrig var det like greit at du ikke skrev kost@ultras1912.no, for vi støtter også Stabekk's lokale børstemaker, samt apoteket på nedre Stabekk på host@ultras1912.no, og Stabekk Kebab med frokost@ultras1912.no.

Endret av Posse
Lenke til innlegg
Del på andre sider


I bøssa som ble sendt rundt i går ble det samlet inn ca 4200,- kr. Dette er over all forventning! I tillegg kommer alle kontooverføringene direkte til innsamlingskontoen. Kontantene veksles inn og settes inn på den samme kontoen, og der blir alle pengene til det er endelig avklart hva foreleggene egentlig lander på (nå som politiet selv mener det bør klages osv). Takk til alle sammen :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Da har jeg overført 200 kroner. Burde være på Ultras konto i morgen. Godt at vi fikk mulighet til å være solidariske, men likevel synd at politiet i Bergen er med på å undergrave respekten for politiet generelt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


500 er overført. Har dessverre til nå ikke vært med på noen av turene men Marius, jeg kjenner deg godt fra turene du kjørte til MotSem i sin tid da jeg studerte, du er en grei kar, du gjorde det eneste rette og du fortjener all den støtte du kan få!

 

Lykke til! Og for all del, til alle andre, bruk pengene dere ville brukt på Hansa til dette i stedet! Ikke støtt råtten bergensk industri!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Etterspillet – Brann - Stabæk 2011
×
×
  • Opprett ny...