Gå til innhold

Alt om rettssaken tar vi i denne tråden.


Slum
 Del

Anbefalte innlegg


Egil:

 

Dine vurderinger av verdien på Stengel er det fornuft i. Men hvis en av de Italienske klubbene kom på banen, og Stengel heller ville dit, mistet jo VIF hele opsjonspremien, og Stabæk fikk alle pengene fra Italienerne. Er ikke det en unaturlig risiko å ta for VIF?

Men fortsatt har VIF muligheten til å hente Herman for la oss si 12 mill når f.eks inter legger inn ett bud på 20 mill.

Vil Herman bli i Norge for å utvikle seg, (han er opptatt av å gå til en klubb hvor han får spilletid) får enga han for 8 mill billigere enn "markedspris". de kan også inngå ett forlik og kjøpe han for så å selge han videre direkte for 18 mill til Inter, da har VIF tjent 6 mill på opsjonsavtalen.

 

Du bør kanskje ta en titt på historien til din egen klubb.

Hvordan de går fram for å signere spillere under kontrakt bak ryggen på spillerens/ trenerens klubb.

 

Eller Utbetalinger i form av leiligheter på solsiden (les: iversen) som blir gjort for å slippe unna skatter og avgifter.

Er en grunn til at NFF ikke etterforsker avtaler lenger tilbake av den grunn at RBK har mye svinn på skogen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Om det er straffbart eller ikke, får vi ikke vite før saken er ferdig. Men før man jubler for en frifinnelse, bør man lese dommen. Siden straffeskyld skal være bevist uten noen tvil, kan en frifinnelsesdom godt si at her er det svindel, men vi har ikke sterke nok beviser.

 

Men alle de 3 innblandede klubbene er stillt i vanry av sine egne ansatte, og taper antagelig sponsormidler pga dette.

 

Handlingene som er gjennomført er, uavhengig av om de blir dømt eller ikke, etisk og moralsk helt forkastelige. Når IAO ber om så lav sum som mulig for VPG, og høyere sum på en annen spiller og/eller opsjon, så er det umoralsk og setter hele overgangssystemet med videresalgsklausuler under press.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Når rettsaken er ferdig og frifinnelse er et faktum. Er det ikke da mulig å melde TV2 inn til PFU? Om vi ikke får noe erstatning

rent økonomisk hadde det vært digg om TV2 ble fellt i PFU. Var ikke denne saken TV2sporten sitt bidrag til SKUP-prisen foresten...?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Blaasoldat:

 

Jeg jubler ikke når jeg ser at min klubb er på kant med lover eller moral. Jeg blir rasende.

 

Hvis VIF får signert Stengel, for bruk, er selvfølgelig opsjonen verdt noe, og de kan tjene penger ved videresalg. Men hvorfor tror du Stengel skal være med på å bli solgt til Enga, for så å videreselges slik at Enga tjener 6 mill på han? Tror du ikke heller han ville sagt nei til Enga, og dermed latt Stabæk fått de 18 millionene? Solbakken kunne jo til og med sagt til Stabæk at hvis dere ber Inter gå ned til 16, og gi 2 til Stengel i sign on, så dropper vi å gå via VIF...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


hdaniels: Godt å høre at noen er kritiske. De skriver tydeligvis ikke stort her inne :-)

 

Øistein: Du kan glemme noen klager mot TV2. TV2's historie er jo 98% bekreftet hittil. Kun noen små avvik i beløp, men hele sakskomplekset hadde de jo korrekt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Er det ingen her inne som synes saken blir tvilsom når:

 

- IAO innrømmer at han ba RBK prise VPG til 1. mill og JA til 4,25 mill

- Haakonsen innrømmer at hvis Stengel sier nei til VIF har de ingen rettigheter ihht opsjonsavtalen. Bare 4 mill i dass

- Loe innrømmer at det var beklagelig at IAO pratet ned prisen på VPG overfor RBK

- ISJ avslutter en SMS med : Tror du vi kan juge videre å slippe unna?»

 

Vi RBK'ere er rasende for at våre folk var med på så tvilsomme transaksjoner, og hadde sett at de ble sparket på dagen. Samtidig vet vi at med litt uflaks, hadde det vært vår klubb som var i en rettsak beskyldt for bedrageri.

 

Punkt en her stemmer jo ikke engang. Det var IAO som ba RBK fordele prisen mellom VGP og JA og dermed RBK som kom opp med 1 mill for VPG og 4,25 for JA.

 

Etter fire dager i retten er det fortsatt ingen fra potensielt kjøpende parter som har verdsatt VPG til mer enn 1 mill, men vi har fortsatt til gode å få høre forklaringene til Hoftun og Jansson, men her kan mye skje.

 

Det er uansett påtalemyndighetene som har bevisbyrden og de må dermed bevise at BÅDE 1 mill for VPG er for mye OG at 4 mill for opsjon på Stengel ikke er reel I TILLEGG til at det er en sammenheng mellom disse som gjør at Nancy er bedratt for et betydelig beløp. Dette er ikke påtalemyndigheten per nå engang i nærheten av å bevise

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hanse:

 

Hvis du leser budstikkas referat fra dag 1, litt før 15.00, så ser du at IAO bekrefter at han på telefon bar RBK by 1 mill for VPG og resten på JA. Han anså 1 mill for å være markedspris. Og i dag beklaget Loe at det ble gjort.

 

Så punkt 1 er ikke feil, og kan være et avgjørende punkt i saken. Avhengig av hva vitnene fremover sier. Spesielt styremedlemmet fra VIF, og de 3 fra RBK.

 

Og du har rett i at aktor ikke er i nærheten av å bevise noe enda. De eneste avslørende spørsmålene er jo stillt av dommeren. Klubbene kan være så heldig at aktor er udugelig, eller han har en strategi som gjør ting klarere senere i saken.

Endret av RBKfan
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Synes det er litt rart at folk som mener at saken er helt opplagt gidder å gå inn på et forum hvor de må regne med at de fleste vil støtte klubben og de ansatte - mulig at det er et klart skille mellom dette i RBK, men i mindre klubber som Stabæk er klubb, ansatte, supportere relativt tett knytte sammen. Det betyr ikke at det ikke reises kritikk mot styre og stell, men å gidde som RBKfan, eller ander supportere å gå inn her for å sjekke diskusjonen, må jo være fordi man ønsker å irritere seg. Be my guset.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hvis du leser ennå litt tidligere så ser du at RBK byr 5,25 for begge, men at IAO ber RBK komme med fordelingen av summene på de to. Dette er altså før IAO sier at det er ønskelig med 1 mill for VPG. Selvsagt sier han han ikke noe annet når det er RBK som foreslår prisen

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Og angående "kompensasjonen" Stabæk betalte Nancy kan det være mange gode grunner til å gjøre det. En grunn som ikke er nevnt er Stabæks renome blant andre klubber; ingen liker å handle med noen som ikke gjør opp for seg. Fifa er jo ikke dratt inn i dette, og Nancy dro heller ikke inn det franske fotballforbundet eller NFF. Nancy er jo per nå eneste som vinner på denne saken.

 

Som Slum nevner; merkostnaden av Fifa, franske fotballforbundet og NFF i retten ville nok også kosten noen hundre tusen euro.

 

Ikke formange fronter å sloss på..

 

Ryddighet overfor egne interessenter, som sponsorer.

 

Og alle forlik utenfor rettsystemet er per definisjon ikke innrømmelse av skyld.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


smart:

 

Jeg har naturligvis interesse av saken, siden min klubb var millimetre fra å sitte som tiltalt i den samme saken, og er innkallt som vitner.

 

Jeg leser referatene fra rettssalen, og konstaterer at TV2's fremstilling var forbløffende riktig. Så kommer jeg hit, og de fleste som skriver jubler, og vil saksøke TV2. Da blir jeg en smule forundret.

 

Jeg påstår ikke at noe er ulovlig. Det får retten avgjøre. Men tvilsom moral og/eller udugelighet har det vært fra alle 3 klubbene i denne saken.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hanse:

 

Feil. Han ringer RBK før de sender mailen med fordelingen. I mailen fra RBK hvor budet er splittet, henvises det til telefonsamtalene. (Det er vel årsaken til at han måtte innrømme det)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Handlingene som er gjennomført er, uavhengig av om de blir dømt eller ikke, etisk og moralsk helt forkastelige. Når IAO ber om så lav sum som mulig for VPG, og høyere sum på en annen spiller og/eller opsjon, så er det umoralsk og setter hele overgangssystemet med videresalgsklausuler under press.

Først en faktaopplysning - det var Haakonsen og VIF som kom opp med ideen om en opsjonsavtale - ref Haakonsen selv i rettssaken.

 

Hva du måtte mene om hva som er moralsk forkastelig er komplett irrellevant dersom det ikke blir bevist utover enhver rimlig tvil at det foreligger et bedrageri. Det du og dine meningsfeller i TV2 og på VGD glemmer er at man faktisk er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Det er et grunnleggende prinsipp i rettsstaten. Det er vel et prinsipp som nærmest er et globalt folkerettslig pålegg til lojal etterlevelse av verdens stater.

 

Så sorry for at vi Stabæksupportere flest velger å holde oss til grunnleggende menneskerettighetsprinsipp i denne debatten.

 

Foreløpig synes jeg de tiltalte har kommet seg godt fra det og gitt plausible forklaringer der det har vært behov for det.

 

@ringo

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Er dere seriøst så tette i pappen, alle dere som plutselig dukket opp her i dag? Kom tilbake etter rettsaken (forutsatt at dere da følger med på hele saken og lærer dere alle fakta som kommer frem, og at dere selvsagt lærer dere mer om hvordan overgangsmarkedet fungerer innen fotballen).

Norris ut.

Endret av Norris
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kan ikke alle lese innholdet i opsjonsavtalen nøye før dere poster mer om dette. 98% av de som uttaler seg har rett og slett ikke forstått dette. Dere diskuterer utfra forutsetninger som kun finnes i deres egne hoder. IAO og Haakonsen forklarte seg tydelig om intensjonen i avtalen. Avtalens formuleringer er som den er, men i en evt. tvist om avtalen er det alltid intensjonen som skal legges til grunn. Det eneste det er mulig å diskutere, er om det er urimelig å betale 4. millioner for en opsjon på Herman Stengel. Svaret på det har, og vil endre seg. Aktoratet må bevise at Stengel ikke var verdt 4. mill og at Gunnarsson var verdt mer enn 1. mill. Jeg ønsker alle parter lykke til og melder meg med dette ut av diskusjonen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


@Ringo

 

Jeg har flere ganger presisert at jeg ikke er sikker på at det som er gjort er ulovlig.

 

Men støtter du at klubben din har lav moral, hvis de bare klarer å få dokumentene så korrekte at de ikke blir straffedømt?

 

Jeg ønsker ikke at min klubb skal synke så lavt, og tror klubber som blir oppfattet slik taper på det i lengden. Derfor hadde jeg helst sett at de ansatte som gjorde slik i min klubb ble kastet ut til fordel for noen med høyere moral.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Men støtter du at klubben din har lav moral, hvis de bare klarer å få dokumentene så korrekte at de ikke blir straffedømt?

Hepp,

 

Først må de gjøre noe umoralsk da.

 

@ringo

Lenke til innlegg
Del på andre sider


@Ringo

 

Er det ikke etter din mening umoralsk å ringe RBK å si at vi vil gjerne ha salgsbeløpet på den spilleren hvor vi har 50% videresalgsklausul satt så lavt som mulig, og mest mulig på den andre spilleren?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Synes det er litt rart at folk som mener at saken er helt opplagt gidder å gå inn på et forum hvor de må regne med at de fleste vil støtte klubben og de ansatte - mulig at det er et klart skille mellom dette i RBK, men i mindre klubber som Stabæk er klubb, ansatte, supportere relativt tett knytte sammen. Det betyr ikke at det ikke reises kritikk mot styre og stell, men å gidde som RBKfan, eller ander supportere å gå inn her for å sjekke diskusjonen, må jo være fordi man ønsker å irritere seg. Be my guset.

Det er bare det klassiske trøndersyndromet, der man løfter seg selv opp ved å tråkke på de som ligger nede.

 

Jeg tror det kommer av at de har komplekser på grunn av den rare dialekten sin.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Anders:

 

Er det noen som løfter opp seg selv her?

 

Jeg er jo mer kritisk til min klubb, og dens ansatte, enn dere er til egen klubb. Jeg slakter jo min klubbs handlinger på lik linje med at jeg mener deres klubb har handlet uetisk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Anders:

 

Er det noen som løfter opp seg selv her?

 

Jeg er jo mer kritisk til min klubb, og dens ansatte, enn dere er til egen klubb. Jeg slakter jo min klubbs handlinger på lik linje med at jeg mener deres klubb har handlet uetisk.

 

Å fremstille seg selv som moralsk overlegen kan lett oppfattes som å heve seg over andre. Hvorvidt det er noen logikk i at du er mer moralsk fordi du har lettere for å slakte egen klubb kan vel diskuteres. Min mening er at det mest umoralske som har skjedd i denne saken er uthengingen av Erik Loe, som, uansett hva som har skjedd, ikke har vært involvert i det, men er en av dem som har måttet betale den høyeste prisen for råkjøret fra TV2 og enkelte personer i NFF.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

 

Egil:

 

Jeg spør her, fordi jeg har problemer med å forstå hvorfor det ikke er noen kritiske røster til de ansatte i klubben. Supportere skal tenke på klubbens beste, ikke ansatte som setter klubben i vanry ved tvilsomme transaksjoner.

Er det bedre med røster som fordømmer og krever avsettelser basert på TV2s avsløringer, der flere av de aller mest sentrale punktene viser seg å være feil?

 

Eller skal vi kanskje bare la rettssaken gå sin gang og se om det har skjedd noe straffbart eller ikke.

I Stabækmiljøet står vi bak klubben og alle som er involvert i klubben så lenge det lar seg gjøre! Samhold i motgang istedenfor å skrike på ledere osv

Lenke til innlegg
Del på andre sider


sludder, pølsevev, snikksnakk

 

Dra til brakka og spre eder og galle på dine egne "umoralske" ledere. barber av dem barten, ta fra dem grilldressen, hva enn dere holder på med der oppe. men hold de usaklige Rema1000-komentarene dine vekk fra forumet vårt.

Velkommen til Nadderud i 2014

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Sier hermed takk for i kveld. VGD har langt høyere nivå enn her, så kanskje registrere seg der i stedet :-)

 

Som fotballeder i en liten østlandsklubb (ja, jeg er trønder) så vet jeg iallefall at unge spillere ikke kan få gå til Stabæk for en rimelig sum, med videresalgsklausul. Der gjelder kun cash up front.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


En trønder kommer til forumet for klubben som har blitt hengt ut og dømt i media i lang tid og påstår at TV2 har 98% rett - også blir du liksom overrasket over kritikk? Bare glem å poste noe som helst her igjen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Sier hermed takk for i kveld. VGD har langt høyere nivå enn her, så kanskje registrere seg der i stedet :-)

 

Som fotballeder i en liten østlandsklubb (ja, jeg er trønder) så vet jeg iallefall at unge spillere ikke kan få gå til Stabæk for en rimelig sum, med videresalgsklausul. Der gjelder kun cash up front.

Ja, eller ta deg en tur til Kairo og veive rundt med MursiFAN-banneret ditt der. Kommer man fra Trøndelag, trives man overalt.

Endret av Alzheimer
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Alt om rettssaken tar vi i denne tråden.
×
×
  • Opprett ny...