Gå til innhold

Alt om rettssaken tar vi i denne tråden.


Slum
 Del

Anbefalte innlegg


Hurra hurra! :)

 

En morsom kuriositet er å følge med på hvordan Tv2 har gått fra å kalle det overgangsskandalen til overgangssaken. Tror ikke man finner bruket av ordet "skandalen" siden midten av rettsaken i alle fall.

 

http://www.skup.no/Metoderapporter/2011/09-Overgangsskandalen.pdf

 

Denne blir ganske festlig å lese i etterkant.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Sendte en sms til han sjefs-gjøken i TV2 og sa at jeg venter i spenning på en beklagelse fra TV2. Var fristet til å be han ta ned SKUP-prisen fra peishylla og, men holdt meg for god. Nummeret hans er 99506141 hvis flere vil høre med han når han har tenkt å korrigere artiklene sine med feil og beklage til VIF og oss.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Sendte en sms til han sjefs-gjøken i TV2 og sa at jeg venter i spenning på en beklagelse fra TV2. Var fristet til å be han ta ned SKUP-prisen fra peishylla og, men holdt meg for god. Nummeret hans er 99506141 hvis flere vil høre med han når han har tenkt å korrigere artiklene sine med feil og beklage til VIF og oss.

De fikk gudskjelov aldri noen SKUP-pris for det (makk)verket, det var kun en metoderapport/søknad om pris. Tror jeg kom en 1/4 ut i rapporten før jeg ikke orket å lese mer. Endret av Totto
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Bare jeg som ble litt fysisk uvel av Morten Ps bruk av ordet hensynsfullt i sin kommentar? Det gir et inntrykk av at "her får sannelig alle involverte stå med foldede hender og være takknemlige for at NFF forbarmet seg over dem med å trekke anmeldelsen".

 

Når saken din får en sånn tofotstakling i knehøyde som den fikk da det ble bestemt å droppe anken, da er det ikke hensynsfullt å dra ut pluggen fra sitt hold også. I en sånn situasjon skulle det faen meg bare mangle!

 

Ellers er jeg forsåvidt enig. Nok er nok, og de tiltalte skal med rette få slippe mer tull.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fra VG+

 

 

- Ble sett på som en kriminell

 

Da «Gunnarsson-saken» smalt, mistet advokat Tor Q. Aaserød livsverket som han hadde brukt 20 år på å bygge opp i løpet av én dag. Nå er han endelig fri.

 

Av Camilla Vesteng, Marius Vik, Frode Hansen (foto) 10. oktober 2013

 

I går ble det kjent at det heller ikke blir noen anke fra påtalemyndigheten. Dermed er Gunnarsson-saken over. Alle de fire tiltalte er frifunnet.

 

– Det var som forventet. Et annet resultat ville overrasket meg, sier tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS, Tor Q. Aaserød til VG.

 

Aaserød snakker her for første gang offentlig om hvordan livet ble etter at han mente seg uthengt som en kriminell. Han ble, sammen med de andre i Vålerenga og Stabæk, utsatt for tøffe beskyldninger av påtalenemnda i Norges Fotballforbund. Dette førte til massiv oppmerksomhet i mediene. TV2 hadde den første saken i oktober for to år siden.

 

Mistet firmaet

 

Nøyaktig ett år senere ble han, sammen med tre andre, tiltalt for grovt bedrageri. Nå, ett år senere, er saken over. De er frifunnet for alt og det blir ingen anke.

 

Men da det sto på som verst, tok det bare ett eneste lite døgn for Aaserød å miste advokatfirmaet sitt.

 

– Innen næringen jeg har drevet, har saken vært ødeleggende for meg som advokat. Vi er helt avhengige av tillit. Jeg måtte legge ned firmaet jeg bygget opp over 20 år. Arbeidet mitt ble ødelagt. Jeg ble fratatt grunnlaget til å leve av det. Jeg måtte legge ned advokatfirmaet, og si opp seks ansatte. Alle oppdrag jeg hadde ble sagt opp, sier Aaserød til VG.

 

– Vil du gå til søksmål?

 

– Det må jeg vurdere sammen med folk som har mer peiling på dette enn meg.

 

Tor Q. Aaserød jobber fortsatt som advokat.

 

– Jeg fikk jobb. Jeg er fast ansatt som advokat. Jeg trives, sier Aaserød.

 

– Tåler en støyt

 

Han er gift og pappa til tre på henholdsvis 12, 16 og 18 år.

 

– Skåne familien? Det går ikke an. De lever i samfunnet. De opplever ting daglig på skolen og i hverdagen. De ble spurt om de er i familie med meg. Noen har spurt dem om pappaen deres skal i fengsel. De har fått en del sleivkommentarer. Men de er sterke personligheter. De tåler en støyt. Det har vært viktig for meg å være åpen og ærlig overfor dem og skape trygghet rundt barna, sier Aaserød.

 

– Følte du deg som en kriminell?

 

– Nei, men mange jeg har møtt har sett på meg som en kriminell. Og det er spesielt for en som er helt avhengig av integritet. Tidligere skrev jeg under på brev til departementene, så ble det om å gjøre og skjule seg. De kunne jo tenke: Det er han. Det blir en vanskelig situasjon. Nå mener ikke jeg at politiet skal slutte og etterforske. Men jeg mener påtalemyndigheten har et ansvar for å vurdere bevis bedre, svarer han.

For Aaserød ble rettssaken en opptur.

 

– Da vi kom inn i rettssalen, følte jeg at folk ble litt skuffet. Ting sto ikke i forhold til det de hadde lest som skulle ha skjedd, sier Aaserød.

 

Han er sikker på at han skal klare å leve med det som har skjedd.

 

– Fakta ble overskygget av store overskrifter. Så registrer man at man fikk rett til slutt. Jeg er takknemlig for at domstolen ikke lot seg rive med, som resten av Norge har gjort, men de tok seg tid til å se på saken og fakta. Selv om jeg blir ferdig med saken, så vil den nok følge meg resten av livet. Man lærer seg vel å leve med alt, sier Aaserød.

 

VG Info: «Gunnarsson-saken»

Den 12. oktober 2011 eksploderte Gunnarsson-saken i mediene, da det ble kjent at islendingen gikk til Vålerenga for én million sommeren 2011, samtidig som Vålerenga hadde sikret seg en opsjon til fire millioner for den da 15 år gamle Stabæk-spilleren Herman Stengel.

 

I begynnelsen av september i år ble alle tiltalte frikjent i Asker og Bærum tingrett. I går besluttet påtalemyndigheten ikke å anke saken.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Aaserød burde vel kunne bli tilkjent en del milioner i denne saken han også. Skal virkelig bli interesant å se hvilken sluttsum det blir når alle erstattningssaker er over om et år eller to.

 

Og så håper jeg alle skadelitte tar samfunnsansvar og saksøker de som saksøkes kan.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hadde glemt hvor bombastisk klovnen Hegnar var i sine uttalelser. Makan til forhåndsdømming har vi heldigvis skjelden/aldri sett tidligere.

Har forresten Hegnar skrevet så mye som et ord om saken etter frifinnelsen

Endret av guttensindet
Lenke til innlegg
Del på andre sider


http://www.rb.no/lokal_sport/article6910625.ece

 

Hele forspillet til at Drillo måtte gå, er en ny ripe i lakken for Yngve Hallén, som skal gjenvelges på forbundstinget i Lillestrøm første helgen i mars neste år.

I valgkomiteen sitter blant annet to medlemmer fra Stabæk, en klubb som langt på vei har uttrykt mistillit til presidenten etter alt som er skjedd i den såkalte Gunnarsson-saken.

I rettssaken om hvorvidt den franske klubben Nancy ble utsatt for bedrageri da Veigar Pall Gunnarsson ble solgt fra Stabæk til Vålerenga, ble alle de fire tiltalte frifunnet.

 

Loe for president

Endret av SAU
Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

De uttalelsene Hegnar kommer med her er fryktelig kvalmende.. Det er nok ikke mulig for oss utenforstående å forstå hvor sterkt presset mot de involverte var. La oss håpe de får kompensasjon slik som de fortjener!

 

Edit: Skriveleif

Endret av BlaaAlltid
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Legger også merke til ett tema som jeg har belyst tidligere:

 

"Lokalavisen Budstikka snakker ikke Loe lenger med.

- Jeg ba dem sjekke påstanden om at Rosenborg hadde budt fem millioner for Veigar. Det gjorde de ikke. Også i Telenor Arena-saken dundret de ut uten å sjekke fakta. De trengte ikke å ta vårt parti, men bare belyse saken. Men der har det vært helt «natten».

- Budstikka som lokalavis burde etterstrebe å sørge for at Stabæk i alle fall fikk frem den sannheten som riksmediene utelot; løgnen om de fem millionene. Men Budstikka siterte bare det andre sa og skrev. De lette ikke etter sannheten. Derfor ble løgnen holdt i live.

Redaktør for Budstikka.no, Dag Otter Johansen, forteller at avisen var tidlig ute med å ringe RBK for å få klarhet i summene som verserte.

- Spørsmålet er om vi burde brukt flere ressurser. Men vi forsøkte flere ganger å få Loe i tale uten at han ønsket å si noe, forteller Johansen."

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dette blir vel slik det bare må gå: Frifinnelsen og rettsaken som ledet til den var så overraskende utvetydige, at det er nærmest umulig å se for seg at de skadelidende parter lar det ligge. Nå skal jaggu meg noen og enhver få kjørt seg.

 

Siden rettssaken i overveldende grad tippet i de saksøktes favør, ser jeg vel heller at en forlenging av den (gjennom erstatningssøksmål på vegne av klubb(er) og enkeltpersoner) neppe vil skade Stabæks omdømme mens det pågår. Kanskje tvert imot.

 

Jeg håper bare man ikke driver det for langt - et tapt erstatningssøksmål kan diverse spin-doktorer få mye ut av, selv om skyldspørsmålet er avgjort for lengst.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nå skal jaggu meg noen og enhver få kjørt seg.

 

Jeg er også blant de som vil se hylekoret m/ TV2 i spissen steke i sitt eget fett, men jeg tror allikevel det kan være greit å ha i bakhodet hvilken vanvittig belastning de involverte har vært utsatt for de siste årene. At det muligens ikke virker særlig fristende med nye runder i rettsapparatet har i alle fall jeg full forståelse for.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det mest provoserende er at ingen sier unskyld. NFF, TV2, Budstikka - alle er fornøyd med den jobben de har gjort og kan ikke se at de kunne ha gjort dette på en bedre måte. DET er jævlig provoserende, og nesten så man får lyst til å ty til litt glavold mot de enkelte. Disse burde inkluderes i Hall of Shame sammen med RBK, og enhver Stabæksupporter burde holde seg langt unna alle på listen i alle livets sammenhenger.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Selv om TV2 har blitt fersket flere tilfeller av blank løgn og fanteri i denne saken. Blir det nok veldig vanskelig å ta dem for det.

 

Først må man bevise at de handlet mot bedre vitende og trykket bevist villfarende og feilaktig informasjon, og ikke bare var helt inkompetente. Der har man forsåvidt litt drahjelp i form av deres egen metoderapport. De toucher sågår så vidt innpå selve kjernen i hele sakskomplekset - Loes kandidatur til presidentvervet, og innrømmer langt på vei at kildene deres har egne motiver/agendaer enn å hjelpe TV2 belyse det som i ettertid beviselig ikke var en sak. Likevel har de valgt å kjøre saken slik de gjorde.

 

At det gikk så langt at politiet (med hjelp fra påtalenemdas formann???) tok ut siktelse og senere tiltale, setter nok dessverre en effektiv stopper for å forfølge TV2 rettslig.

 

Skal man ta TV2 må man gjøre det ved å få et annet mediahus (NRK?) til å sette et kritisk lys på TV2s behandling av saken og blottlegge dem for hva de har gjort og hvorfor de har gjort det. TV2 har jo etterhvert opparbeidet seg en tvilsom trackrecord hva gjelder å forholde seg till fakta, og har vært arrestert på dette tidliger - senes nå under valgkampen. Det synes som om man har en utbredt ukultur i TV2 hva gjelder mangel på etterettlighet og sannferdighet. Derfor er det god grunn for oss alle å være ekstra kritisk til nyheter som kommer fra TV2 i fremtiden. Hvem vet hvike snarveier de tar eller hvilke fantasifulle konstruksjoner de er villige til å gjøre eller hvilke integritetsofre de er villig til å gjøre på sensasjonens alter.

 

@ringo

Endret av @ringo
Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Legger merke til at TV2 fremdeles mener at det foregikk noe galt:

 

Sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, påpeker at kanalen korrigerte der de hadde gjort en feil.

- Er du fornøyd med TV 2s dekning?

- Ja, i hovedsak er jeg det. Det har vært en vanskelig sak, hvor TV 2 har fått mange harde slag på sosiale medier. Men det var ikke vi som tok ut tiltalen. Skulle ikke vi ha lov til å sette søkelyset på ting som virker forunderlig? Vi kan ikke drive journalistikk ut fra fasiten om hvem som kan bli dømt eller ikke dømt, sier Taalesen.

Han beklager at påtalenemda dropper saken.

- Jeg synes det er rart at fotballpresidenten onsdag står frem og sier at alle er tjent med at saken blir begravet. Norsk fotball hadde vært tjent med at saken hadde fått en behandling i sitt eget domsutvalg. Selv om dette ikke endte med bedrageri i sivil rett, kan ledelsen i norsk fotball umulig mene at alt som skjedde i denne saken er slik fotballen ønsker å framstå.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Har lest og diskutert litt med folk på rbkweb. Interessant nok mener de (fleste) som skriver noe der fortsatt at dette var en svindel. Og at de anklagende ble frikjent pga dårlig arbeid fra aktoratet sin side...

 

http://www.rbkweb.no/forum/viewtopic.php?t=5523&start=2525

 

Siden både politiet og Påtalenemda i NFF dropper saken, får man kanskje håpe at en eller annen "grave-journalist" vil gå enda dypere inn i stoffet - og gjerne se nærmere på Hallén...

 

PS: Stabæk (mest) og VIF (en del) har tapt mye på denne saken - og særlig de anklagede/frikjente fortjener oppreisning.

Som Vålerenga-supporter unner jeg Stabæk direkte opprykk til TL i år. Lykke til med sesong-avslutningal!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


- Det har vært tøft for hele familien

 

191177370.jpg

 

FRIKJENT: – Det er klart det er fryktelig tyngende å bli fremstilt som en kriminell, sier Tor Q. Aaserød. Nå er han og de andre i overgangssaken frikjent. FOTO: KARL BRAANAAS

- Det har vært tøft for hele familien
– Når du ikke engang har en prikk på førerkortet og blir hengt ut som en bedrager, så blir det ganske kraftfullt, sier Tor Q. Aaserød.
AV: ANDRE STRØMNES
Jar-mannen var den fjerde tiltalte i den såkalte overgangssaken. 12. september ble han frikjent og renvasket i Asker og Bærum tingrett for beskyldningene om bedrageri. Onsdag kom beskjeden om at dommen ikke ankes og dermed er rettskraftig.
Under rettssaken ba han om å bli holdt anonym. Nå snakker han ut om to års belastning.
– Dette er noe jeg ikke unner noen. Det er klart det er fryktelig tyngende å bli fremstilt som en kriminell. Det har vært tøft for hele familien, men de har tatt det veldig bra og støttet meg i tykt og tynt. Dette har vært en belastning jeg gjerne skulle vært foruten. Nå satser vi på en noe enklere hverdag når dette er avklart.
Mistet søvnen
Aaserød er gift og har tre barn på 12, 16 og 18 år. Han legger ikke skjul på at barna har opplevd bemerkninger.
– Det har vært sånn at jeg har hatt lyst til å ta en del telefoner og forklare og oppklare. Gjennom to år er det tre-fire insidenter som har kommet meg for øre, sier advokaten, som legger til at han ikke har fått én kald skulder fra noen som kjenner ham.
– Det har ikke ødelagt noe sosialt. Ingen har snudd ryggen til meg hverken underveis eller i etterkant. De som kjenner meg, har støttet meg. Men de som har støttet meg, har nok også lurt på om det ville komme frem noe i retten. Folk leser overskrifter, og folk har ikke kunnskap om hva dette dreier seg om. Det har vært fortvilende.
Han sier at han var svært overrasket over at det i det hele tatt ble noen sak.
– Min oppfatning var at dette ikke vil bli sak. Jeg måpte da det ble tatt ut tiltale. Jeg har gått rundt i to år og ikke skjønt noen ting. Det skal bli godt å få energi igjen. Søvnen ble helt borte da dette smalt.
Mistet advokatfirmaet
For da det ble tatt ut tiltale høsten 2012, mistet Aaserød sitt advokatfirma.
– Å bygge opp et advokatfirma som skal brødfø seks ansatte er ikke gjort over natten. Hele mitt arbeid fra 1992 ble sånn sett satt over styr. I 18 år har jeg hatt oppdrag fra det offentlige. Da det ble tatt ut tiltale, mistet jeg oppdraget for Oslo byfogdembete. Halve butikken ble borte over natten. Som advokat selger du tillit. Jeg måtte redde stumpene og begrense tapet. Det medførte at advokatfirmaet måtte legges ned. Hvorvidt dette har konsekvenser for mine fremtidige inntektsmuligheter, er vanskelig å si. Men jeg er ganske sikker på at jeg hadde vært bedre stilt om jeg ikke hadde hatt dette hengende over meg.
I dag jobber han for en tidligere klient.
– Jeg er i fast jobb og trives. Jeg gjør mye av det jeg kan.
– Ikke hevnønsker
Flere av de frikjente har varslet at de vil kreve erstatning. Aaserøds advokat Berit Reiss-Andersen antydet i rettssalen at han vil vurdere det samme.
– Det er først nå jeg kan vurdere det. Jeg vil gå en runde med dem som kan mye mer enn meg om dette, sier Aaserød.
– Jeg er ikke bitter, har ikke hevnønsker og er ikke ute etter å ta noen. Men jeg kommer til å se på hva jeg har tapt.
Aaserød påpeker at de tiltalte har fått en oppreisning ved dommen.
– Jeg føler at den var en oppreisning. Det var en grundig og detaljert dom som la til grunn våre forklaringer. Når du blir utsatt for straffeforfølging og rettssak, er det alltid en usikkerhet i om de som skal bedømme det, ser på det på samme måte. Jeg er svært takknemlig for at retten så bort fra overskrifter og forhåndsdømming fra mediene. Denne saken har i alle fall ikke svekket min tillit til rettsvesenet, sier han.
– Men det er klart at dette kommer til å forfølge meg. Søk på «Tor Q. Aaserød», så får du opp alt rundt denne saken på nettet, sier han.
Bør vise større varsomhet
Aaserød ønsker å få frem at han ikke er fornøyd med måten Budstikka har dekket saken på.
– Budstikka har skuffet meg. Jeg er av den oppfatning at Budstikka, som lokalavis, har et spesielt ansvar i saker som denne, sier han.
– Budstikkas lesere er mine og min families naboer, venner og folk fra nærmiljøet. Det oppleves derfor ekstra tyngende når lokalavisen fremmer det jeg mener er unyanserte og uriktige artikler. Mitt håp er at Budstikka etter denne saken viser en større varsomhet i sin omtale av personer bosatt i bygda. Det hjelper ikke at man kopierer andre mediers oppslag, og avslutter med «skriver TV2».
Angrer intet
– Nå er det slått fast at det ikke var kriminelt slik Stabæk håndterte overgangen. Er det likevel noe du i ettertid tenker at dere i Stabæk selv kunne gjort annerledes, den gang?
– Nei, ikke ut ifra forutsetningene som lå til grunn.
Endret av alltidblaa
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Har lest og diskutert litt med folk på rbkweb. Interessant nok mener de (fleste) som skriver noe der fortsatt at dette var en svindel. Og at de anklagende ble frikjent pga dårlig arbeid fra aktoratet sin side...

 

http://www.rbkweb.no/forum/viewtopic.php?t=5523&start=2525

 

Siden både politiet og Påtalenemda i NFF dropper saken, får man kanskje håpe at en eller annen "grave-journalist" vil gå enda dypere inn i stoffet - og gjerne se nærmere på Hallén...

 

PS: Stabæk (mest) og VIF (en del) har tapt mye på denne saken - og særlig de anklagede/frikjente fortjener oppreisning.

Som Vålerenga-supporter unner jeg Stabæk direkte opprykk til TL i år. Lykke til med sesong-avslutningal!

 

 

RBK-supportere som fortsatt tror vi har svindlet noen, blir litt som republikanske velgere som mener det ble funnet masseødeleggelsesvåpen i Irak etter invasjonen i 2003. Forutsigbare idioter med et uovervinnelig talent til å se en sak fra maksimalt en side er alt som trengs.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

Har lest og diskutert litt med folk på rbkweb. Interessant nok mener de (fleste) som skriver noe der fortsatt at dette var en svindel. Og at de anklagende ble frikjent pga dårlig arbeid fra aktoratet sin side...

 

http://www.rbkweb.no/forum/viewtopic.php?t=5523&start=2525

 

Siden både politiet og Påtalenemda i NFF dropper saken, får man kanskje håpe at en eller annen "grave-journalist" vil gå enda dypere inn i stoffet - og gjerne se nærmere på Hallén...

 

PS: Stabæk (mest) og VIF (en del) har tapt mye på denne saken - og særlig de anklagede/frikjente fortjener oppreisning.

Som Vålerenga-supporter unner jeg Stabæk direkte opprykk til TL i år. Lykke til med sesong-avslutningal!

 

 

RBK-supportere som fortsatt tror vi har svindlet noen, blir litt som republikanske velgere som mener det ble funnet masseødeleggelsesvåpen i Irak etter invasjonen i 2003. Forutsigbare idioter med et uovervinnelig talent til å se en sak fra maksimalt en side er alt som trengs.

 

 

Jeg vil si at det er mer nærliggende å sammenligne med republikanske velgere som fortsatt tror Obama ble født i Kenya, er troende muslim, og kanskje også 666.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Alt om rettssaken tar vi i denne tråden.
×
×
  • Opprett ny...