Gå til innhold

Eliteserien 2017 - Hvordan skal det gå?


Anders C
 Del

Anbefalte innlegg


Oppover tabellen:

 

Odd har igjen Enga borte og Rosenborg hjemme. To lag som på sitt beste banker Odd. Enga bør vel for skams skyld prestere i siste hjemmekamp? Om Rosenborg gidder, 3 dager etter Europa og med halvannen uke til sesongen avsluttes i Euro League er ikke sikkert. Er vi heldige ryker Odd i begge. Da holder det med 1 poeng mot Sogndal eller Viking for å passere dem.

 

Haugesund har en vanskelig bortekamp mot Tromsø som er i form, men avslutter så hjemme mot et ferdigspilt Kristiansund. Drar til Tromsø med tre strake tap, så er lov å håpe på maks 3 poeng på dem? I så fall passerer vi om vi selv tar fire poeng.

 

Høyere enn 6. plass er teoretisk umulig.

 

Bakover er både Enga og Sandefjord to poeng bak, og med relativt lette kamper. Kan fort bli nødvendig med både 4 og 6 poeng for å holde dem bak oss.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Den perfekte runden:

 

Odd - Stabæk B Gjerne med flere mål - plassen er berget!

 

Tabell for lagene som er innenfor seks poeng (6. - 11. plass)

39 FKH (ca. -1 i målforskjell), Odd (-9)

38 STB (-4)

 

Jeg trodde jeg var drøy som ga oss 3-0-seier her, men tok faktisk i for lite...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nå får vi gjøre jobben de to siste kampene, så får vi den sjetteplassen vi fortjener. Vi skal banke Sogndal - kanskje får vi "æren" av å sende dem ned også. Skal vi si at Ohi får et par-tre goaler i den kampen og at Bendtner blir utvist hjemme mot Viking uten å har scoret?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Ikke er jeg helt sikker på hva som er passelig tråd for dette, men jeg tror denne skal gå bra.

Aftenposten skrev en greie igår om Hareide, Danmark og hele prosessen med hvordan han ble landslagstrener for danskene. De tok i utgangspunkt i at det var svært tilfeldig at det var akkurat Hareid som ble Malmø- trener i rundt 2013-2014. Ronny Deila var blant annet et av de heteste navnene men han valgte den gang og bli i Godset. Den Malmø- jobben er nok en stor del av grunnen til at Hareide idag er Danmark- trener.

 

Videre kom Aftenposten med flere eksempler på hvor annerledes ting kunne vært om ditt og datt hadde skjedd istedenfor: VIF, Vallhal, kvalikkamp mot Sandefjord og Jonny Ditlefsen. Hva hadde skjedd med klubben den gang om Ditlefsen ikke hadde bortdømt Sandefjord og VIF da hadde rykket ned? Annen ting er Lyn som ledet serien med rundt 10 poeng halvspilt i 2002, men som rotet det bort. Hvis de hadde vunnet, CL- spill?

 

Da har man jo nok av ting å ta av hos Stabæk?

 

- Om man hadde satt noen av sjansene i Parken mot FCK? Hadde det blitt CL- spill? Hvor mange millioner gikk man glipp av?

 

- I 2013- sesongen, hvis det ikke hadde blitt opprykk? Hvor hadde klubben vært i dag? Det var jo også en god del som gnålte om et eller annet straffe som Hødd ble snytt for i siste kamp? (Eller hvertfall en dommeravgjørelse i en annen kamp den siste runden som hadde innvirkning på hvordan tabellen ble til slutt.)

 

- 2015- sesongen, hvis RBK ikke hadde fått den feilaktige straffen på 2-0 til Stabæk, hvordan hadde resten av sesongen da blitt? (Når selv Jesper Mathisen mente at det var feil sier jo det sitt!)

 

- 2016- sesongen, hjemmekampen mot Jerv. Hvis Ohi ikke hadde vært på rett plass til rett tid, hvordan hadde man klart seg i Obos? Med både Glimt og Start nede ville det hvertfall blitt mye tøffere enn de to foregående gangene man har vært nede en divisjon.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Kontrafaktisk tekning er ofte interessant for dagdrømmere. Hva hvis kampoppsettet var spikret for hele 2009 sesongen allerde i pre-season og det kunne bookes eventer med forutsigbarhet i TA, samtidig som finanskrise, overgangssak og dalende publikumsinteresse ikke fant sted og Telenor klinte til med ekstra 100 mill i spons ..

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Angående siste serierunde i 2013 så vet jeg ikke helt om det var noe som helst av situasjoner i den siste kampen rundt Hødd som egentlig var noe kontroversielle, men innbilte meg det. Ser jo at de tapte 3-1 for Mjøndalen og at Kirkevold scoret to for bruntrøyene og at Ulland- Andersen ble utvist for Hødd. Men ja hadde de vunnet at de tatt den direkte opprykksplassen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg håper selvfølgelig på en knallsterk hjemmeseier i siste hjemmekamp mot et lag vi (dersom AaFK vinner sin kamp) kan sende rett ned: Sogndal. Men jeg aner ikke hva jeg skal forvente. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle slå Odd, langt mindre med fem mål. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle være helt på høyde med RBK på Lerkendal eller likeså med Sarpsborg, endatil klare å hente opp 2-målsledelsen deres. Så veldig mange bra prestasjoner altså. Men innimellom dette bir vi pissa på av Tromsø og Kristiansund, og klarer ikke å hente hjem tre poeng mot et utrolig formsvakt Aalesund.

 

Men er det et system i uforutsigbarheten? På de siste 8 bortekampene har vi kun ett tap, og det var ikke spesielt fortjent (Kristiansund), vi har uavgjort borte mot mange gode hjemmelag: RBK, Sarp, FKH og LSK, og endaltil utklasningsseieren mot Odd sist. Vi er faktisk et av Eliteserien beste bortelag, det gjelder både om man ser på målforskjell og på poeng.

 

Men hjemme, hvor det startet så fint med utklasning av AaFK, Odd og Sarp (og tilsammen 8-1 i mål), har sirupen lagt seg, vi er i stand til å tape mot alle, og har slitt med å ta poeng mot bunnlaget Viking, fått bank av Kristiansund og Sandefjord og røket 2-0 mot det som den dagen var et utrolig svakt Godset. Vålerengakampen var også på vei godt ned i sluket før et par offensive spiller fant fram magien og hentet hjem en komplett usannsynlig 4-2 seier. På de siste 8 hjemmekampene har vi faktisk 5 tap! Det virker som vi ikke har noen kontroll på hjemmebane. Vi er et av kun to lag med negativ målforskjell på hjemmebane (det andre er selvfølgelig Viking), og ligger bare såvidt foran de to andre dumpekandidatene Sogndal og AaFK på hjemmetabellen. 13. plass der altså.

 

Så, hvorfor slipper vi inn så mange mål hjemme, og hvorfor taper vi hjemme i kamper vi hadde klart uavgjort borte? Har det med å gjøre at på bortebane så får vi mer plass. Odd er jo f.eks. betraktet som et spillende lag, spesielt på egen stadion. Og det mestret vi jo ganske bra. Men når vi får lag på besøk på Nadderud som har sett at den fjonge fotballen vi prøver på, kanskje spesielt hjemme, er lett å knuse med innsats, god organisering og en smule tålmodighet? Det kan jo virke sånn. Og hva skal vi gjøre med det? Er det spillertyper vi mangler (f.eks. bauta i midtforsvaret), eller har vi rett og slett feil taktisk inngang til hjemmekampene våre (naivt og lekent heller enn effektivt)?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg håper selvfølgelig på en knallsterk hjemmeseier i siste hjemmekamp mot et lag vi (dersom AaFK vinner sin kamp) kan sende rett ned: Sogndal. Men jeg aner ikke hva jeg skal forvente. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle slå Odd, langt mindre med fem mål. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle være helt på høyde med RBK på Lerkendal eller likeså med Sarpsborg, endatil klare å hente opp 2-målsledelsen deres. Så veldig mange bra prestasjoner altså. Men innimellom dette bir vi pissa på av Tromsø og Kristiansund, og klarer ikke å hente hjem tre poeng mot et utrolig formsvakt Aalesund.

 

Bare man for all del unngår å slippe inn et tidlig mål. Ikke gir bort for mange unødvendige dødballer som Sogndal er gode på. Med fire poeng på de to siste kampene som har vært bortekamper mot RBK og Odd så burde man jo komme inn til kampen med stor selvtillit, mens Sogndal som tapte den kampen de ikke skulle tape mot Tromsø er desperate.

 

Man har satt tendensen i hjemmekampene som endte med tap som mot Kristiansund og Sandefjord der de scoret på sin første mulighet, men skal sies at i begge disse kampene hadde både Kristiansund og Sandefjord skudd i tverleggeren i første omgang, så i begge de to kampene var man egentlig litt heldig som kun lå under med et mål til pause, men i begge disse to kampene kom man seg i starten av andre omgang. Mot Kristiansund utlignet Nimely, mot Sandefjord bommet Ohi på straffe på 1-0 til gjestene, så score de 2-0 rett etterpå. Men felles som både Kristiansund og Sandefjord i de kampene var at de kom til Nadderud med en klar plan som de klarte å gjennomføre. Ikke tilfeldig at man har sett disse tilfellene mot lag hjemme som har endt med tap mot lag som ligger nederst på tabellen.

 

I en god del av disse hjemmekampene er det sjokkerende hvor lett motstanderen spiller seg gjennom og kommer til sjanser. Dette gjelder både sentralt i banen men også på kantene.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

1. Rosenborg 22 968 750 kr

2. Molde 19 468 750 kr

3. Sarpsborg 08 15 968 750 kr

4. Strømsgodset 11 156 250 kr

5. Brann 10 281 250 kr

6. Vålerenga 9 843 750 kr

7. Stabæk 9 406 250 kr

8. Haugesund 8 968 750 kr

9. Odd 8 968 750 kr

10. Kristiansund 8 968 750 kr

11. Tromsø 8 531 250 kr

12. Sandefjord 8 531 250 kr

13. Lillestrøm 8 531 250 kr

14. Aalesund 8 093 750 kr

15. Sogndal 7 656 250 kr

16. Viking 7 656 250 kr

 

Ettersom Haugesund møter Kristiansund i siste runde kan vi ikke bli dårligere enn nr 10.

Vi kan komme på alt fra 6. plass (9.843.750) og 10. plass (8.968.750), mao spiller vi om 875.000 kr i siste kamp

Endret av Håvard
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nå som sesongen nå (snart) er over er det tid for litt oppsummering. Vi har svingt voldsomt i prestasjoner gjennom hele sesongen, og vi sliter utelukkende mot lag som legger seg langt bakpå, og satser på kontringer. Disse lagene finner vi nedover på tabellen. Jeg valgte derfor å lage to forskjellige tabeller. En for topp 8-plasseringene innbyrdes (Odd erstatter Haugesund, i og med at jeg ser på de som et spillende lag kontra Haugesund). Altså de 8 øverste lagene satt opp mot hverandre, med alle resultater hjemme og borte mot hverandre, med resten av kampene ekskludert. Resultatet er mildt sagt skremmende:

 

Tabell topp 8 – spillende lag

LAG Kamper S-U-T Målforskjell Poeng

1.Rosenborg 13 9-4-0 24-7 31p

2.Stabæk 14 7-4-3 25-18 25p

3.Molde 13 6-2-5 20-17 21p

4.Sarpsborg 13 5-6-2 14-12 21p

5.Strømsgodset 14 4-5-5 12-16 17p

6.Brann 14 4-3-7 18-15 15p

7.Vålerenga 14 2-4-8 12-25 10p

8.Odd 13 2-2-9 7-22 8p

 

Stabæk blir altså bare slått av Rosenborg i denne tabellen, uavhengig av hvordan siste runde går. Stabæk har også i denne tabellen flest scorte mål, 1 mer enn Rosenborg, og laaangt foran de andre.

 

Så kommer skrekktabellen med de andre lagene...

 

Tabell med drittlagene + Stabæk

Lag Kamper S-U-T Målforskjell Poeng

1.Haugesund 15 8-4-3 21-12 28p

2.Lillestrøm 15 7-5-3 25-17 26p

3.Tromsø 16 8-2-6 24-26 26p

4.Sandefjord 15 8-1-6 26-18 25p

5.Kristiansund 15 6-6-3 22-18 24p

6.Sogndal 16 6-4-6 19-16 22p

7.Ålesund 16 5-4-7 18-23 19p

8.Stabæk 15 3-5-7 21-30 14p

9.Viking 15 2-5-8 14-26 11p

 

 

Hva skal man si? Bare Viking er dårligere, bare 3 seire på 15 kamper, og hele 30 baklengs (2 i snitt per kamp). Selv med en runde igjen kan vi ikke klatre her, men vi kan faktisk komme helt sist, dersom Viking slår oss på en bane vi ikke akkurat er kjent for å plukke poeng.

 

Det er disse lagene vi er nødt til å forbedre oss sterkt mot, og knekke koden på hvordan vi skal klare å hente 3 poeng fra disse lagene foran neste sesong!

Dette har vi vel visst/hatt en følelse av hele tiden. Intressant å få det dokumentert.

 

Hvorvidt Odd er et spillende lag, og ikke et drittlag er vel en subjektiv vurdering. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nja ikke akkurat i denne sammenhengen. Odd legger seg ikke så defensivt, så jeg er enig i vurderingen av Odd som et mer spillende lag enn Haugesund. Det inntressant er selvsagt hvordan man løser å spille mot lag som legger seg kompakt bak og gjør at vi blir stående høyt med hele laget og dermed blir veldig sårbare når vi mister ball. Det må jo være noen grep man kan gjøre....

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nja ikke akkurat i denne sammenhengen. Odd legger seg ikke så defensivt, så jeg er enig i vurderingen av Odd som et mer spillende lag enn Haugesund. Det inntressant er selvsagt hvordan man løser å spille mot lag som legger seg kompakt bak og gjør at vi blir stående høyt med hele laget og dermed blir veldig sårbare når vi mister ball. Det må jo være noen grep man kan gjøre....

Det er jo å anskaffe den klassiske ryddegutten på midtbanen da som nesten aldri går i angrep.. Pluss at de beste lagene i verden som hele tiden møter lag som legger seg bakpå er veldig flinke til å kollektivt jobbe beinhardt for å vinne tilbake ballen med en gang de mister den.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nå som sesongen nå (snart) er over er det tid for litt oppsummering. Vi har svingt voldsomt i prestasjoner gjennom hele sesongen, og vi sliter utelukkende mot lag som legger seg langt bakpå, og satser på kontringer. Disse lagene finner vi nedover på tabellen. Jeg valgte derfor å lage to forskjellige tabeller. En for topp 8-plasseringene innbyrdes (Odd erstatter Haugesund, i og med at jeg ser på de som et spillende lag kontra Haugesund). Altså de 8 øverste lagene satt opp mot hverandre, med alle resultater hjemme og borte mot hverandre, med resten av kampene ekskludert. Resultatet er mildt sagt skremmende:

 

Tabell topp 8 spillende lag

LAG Kamper S-U-T Målforskjell Poeng

1.Rosenborg 13 9-4-0 24-7 31p

2.Stabæk 14 7-4-3 25-18 25p

3.Molde 13 6-2-5 20-17 21p

4.Sarpsborg 13 5-6-2 14-12 21p

5.Strømsgodset 14 4-5-5 12-16 17p

6.Brann 14 4-3-7 18-15 15p

7.Vålerenga 14 2-4-8 12-25 10p

8.Odd 13 2-2-9 7-22 8p

 

Stabæk blir altså bare slått av Rosenborg i denne tabellen, uavhengig av hvordan siste runde går. Stabæk har også i denne tabellen flest scorte mål, 1 mer enn Rosenborg, og laaangt foran de andre.

 

Så kommer skrekktabellen med de andre lagene...

 

Tabell med drittlagene + Stabæk

Lag Kamper S-U-T Målforskjell Poeng

1.Haugesund 15 8-4-3 21-12 28p

2.Lillestrøm 15 7-5-3 25-17 26p

3.Tromsø 16 8-2-6 24-26 26p

4.Sandefjord 15 8-1-6 26-18 25p

5.Kristiansund 15 6-6-3 22-18 24p

6.Sogndal 16 6-4-6 19-16 22p

7.Ålesund 16 5-4-7 18-23 19p

8.Stabæk 15 3-5-7 21-30 14p

9.Viking 15 2-5-8 14-26 11p

 

 

Hva skal man si? Bare Viking er dårligere, bare 3 seire på 15 kamper, og hele 30 baklengs (2 i snitt per kamp). Selv med en runde igjen kan vi ikke klatre her, men vi kan faktisk komme helt sist, dersom Viking slår oss på en bane vi ikke akkurat er kjent for å plukke poeng.

 

Det er disse lagene vi er nødt til å forbedre oss sterkt mot, og knekke koden på hvordan vi skal klare å hente 3 poeng fra disse lagene foran neste sesong!

Godt å se tallene på noe man visste. Men blir jo litt blanding av prinsipper, kunne gjerne byttet Brann og Sandefjord f.eks, hvis man kun så på spillestil. Men «Robin Hood»-tendensene er jo interessant uansett. Når du har satt sammen dette, har du også enkelt muligheten til å se hvilken plass vi ville hatt i en 12-lagsseire, f.eks?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg er uenig i at man skal legge Brann i kategorien "spillende lag" - det er knapt noen trener som har så lite peiling på å sette sammen et spillende lag som den tufsen der.

 

Ellers er vel den statistikken som forventet - eller kanskje enda litt tydeligere enn forventet.

 

Men vårt problem er at vi ikke vet hvordan vi skal spille mot lag som ikke vil spille - det må vi få gjort noe med i vinter...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Møkkalag som spiller møkkafotball møter man rundt om i Europa også. Den eneste måten å bli kvitt det på er å vise dem at det ikke lønner seg. Knekker vi koden for lag som Sogndal og Kristiansund, bidrar vi til å forbedre både vår egen tabellsituasjon og norsk fotball som helhet. Og dette er lærdom en god del spillere og trenere i Eliteserien bør ta til seg.

 

Forøvrig enig angående Brann og Lars Arne Nilsen - og det noterer jeg at et økende antall Brann-supportere er også. De var glad for den kortsiktige suksessen i fjor, men innser at han ikke klarer å få det beste ut av det som tross alt er en stall som bør ta medalje.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Spennende å se utvikling flott initiativ å lage disse oppsummeringene. Jeg tror vi fort bør ha som mål å legge Brann bak oss i år, Viking skal nok også slite. Jeg tror 8-9 plassen er innenfor rekkevidde men det fordrer at vi får en god start på sesongen grunnet ungt mannskap. Ønsker å se 100% fokus på første elver i resterende treningskamper nå.

Tydeligvis slet ikke Viking mot oss i dag men ned forsvant de men Brann klarte vi ikke. All in all skal vi være fornøyd med årets sesong.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Vi skapte flest målsjanser, og bare AaFK slapp motstanderne til flere...

Blir vi litt flinkere til å omsette sjanser i mål (inkl cornere), samt reduserer antall målsjanser i mot blir det bra neste år

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Eliteserien 2017 - Hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...