Gå til innhold

Herman Geelmuyden


Posse
 Del

Anbefalte innlegg


5 minutter siden skrev Henrik:

Han ønsker seg tilbake til den klubben som legger best til rette for hans utvikling, om det som står i en tidligere artikkel her stemmer. 

"... Samtidig er jeg en fotballspiller som vil utvikle meg, og jeg vil prate med flere klubber. Jeg må finne den klubben som legger ting best til rette for min utvikling" 

"Bjarmann sier han ikke vet om Geelmuyden har andre alternativer..." 

Håper begge parter spiller med åpne kort her, blaat kan ha flere nyanser... 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


En deal med PSV der vi ikke kommer dårligere ut økonomisk enn om han hadde vært her hele veien høres fair ut. Om det innebærer å betale tilbake utdanningskompensasjonen tenker jeg det er OK. MEN! Da får PSV strekke ut hånden andre veien og si at de gir oss sin andel av fremtidige prosenter som drypper på ungdomsklubbene når spillere selges senere i karrieren.

Jeg kan vel ikke tenkte meg at Geelmuyden blir særlig happy med PSV hvis han vil hjem og de ikke lar han reise uten at de tjener penger på at han har vært der. Så best for alle parter med en deal som den over, evt med et punkt om at PSV får opsjon på å tre inn i bud som blir godtatt fra andre klubber i årene som kommer.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Utdanningskompensasjon: Når han etter endt kontrakt går til en annen klubb. (Hadde han hatt ettårskontrakt i PSV og gått som Bosman til Stabæk, tror jeg den summen også ville vært lavere enn hva vi fikk motsatt, fordi jeg antar vi er i en lavere kategori enn PSV.)

Solidaritetsmidler: 5% av overgangssum som skal fordeles mellom "ungdomsklubbene" til spilleren.

Da han gikk fra oss måtte PSV betale utdanningskompensasjon. Det er UEFA (eller FIFA?) krav. (Vi kunne sikkert vært greie og redusert kravet om vi ville.) Når han er under kontrakt med PSV, er det en ren forhandlingssak mellom klubbene. 

De 5% som settes av i solidaritetsmidler for en evt overgang går rett tilbake til oss, så det er ikke noe å diskutere i denne omgang. 

Så skrev jeg først at det ville vært fair om Stabæk krever at PSV sier fra seg de 10% av fremtidige solidaritetsmidler de nå vil ha krav på, siden de utviklet Hammy forrige sesong. Hvis han som 30-åring selges for 100 millioner fra Sevilla til Roma, så vil da da være 5 millioner som skal fordeles mellom ungdomsklubbene, og av de skal PSV nå ha 10% for sin del av jobben. Når jeg tenker meg om, vil jeg tro det er mot regelverk å avtale at en klubb sier fra seg den rettigheten. Det bryter jo litt med hele konseptet...

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Nei det er nok denne som kommer til anvendelse:

-hver gang spiller under 23 år ved kalenderårets begynnelse melder overgang eller lånes ut som profesjonell spiller.

 

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fra UEFAs regler om utdanningskompensasjon:

Sitat

 

2. Compensation for training is due:

2.1For the transfer of players (up to the age of 23) who are not under contract or who are at the end of their (training or professional) contract (in the case of the transfer of players (up to the age of 23) who are still under contract, in addition to the compensation for training, the rules regulating contractual stability shall also apply).

2.2For the first time, when the player acquires non-amateur status (FIFA Regulations), i.e. when he signs his first (professional or training) contract.

2.3Afterwards, for every transfer up to the age of 23, however according to the status of the player, i.e.: - from amateur to professional (non-amateur) status - from professional (non-amateur) status to professional (non-amateur) status

 

Denne slår inn når spilleren bytter klubb når han (eller hun, antar jeg) ikke er under kontrakt.

Jeg antar du kopierte fra NFFs lover, der hele avsnittet ser slik ut (min utheving):

 

Sitat

 

§ 14. Generelt

a. En spillers trening og utdanning foregår mellom 12 og 21 års alder. Dersom spillerens trening og utdanning beviselig ble avsluttet før spilleren fylte 21 år, skal kompensasjon betales til avslutningstidspunktet – jfr. § 19 c). Kompensasjonen skal reflektere nødvendige kostnader i de klubbene som har trent spilleren f.o.m. sesongen spilleren fylte 12 år t.o.m. sesongen spilleren fylte 21 år.
b. Kompensasjon for trening og utdanning skal betales
- når spiller under 23 år ved årets begynnelse inngår sin første profesjonelle kontrakt,
- hver gang profesjonell spiller under 23 år ved årets begynnelse melder overgang eller lånes ut til ny klubb, og spilleren opprettholder status som profesjonell. (Kun den klubben spilleren forlater er da berettiget til slik kompensasjon.)
c. Spiller vil normalt være å anse som ferdig utdannet etter den sesongen vedkommende har vært på banen i et visst antall kamper i Eliteserien/Toppserien.
d. Dersom amatørspiller som er fylt 22 år, men er under 23 år, melder overgang og inngår profesjonelle kontrakt med sin nye klubb innen 12 måneder, kan forbundsstyret på anmodning fra tidligere klubb, bestemme at kompensasjon skal betales.

 

 

Hvis vi tenker oss at dette skal gjelde spillere som er under kontrakt, så sier det altså at en klubb som selger en spiller under kontrakt har krav på et visst beløp. Siden klubben uansett står fritt til å avvise et hvilket som helst bud, på over og under det beløpet som evt kunne vært beregnet som treningskompensasjon, så virker paragrafen meningsløs i alle andre tilfeller enn der spilleren er bosman.

 

Forøvrig, out of context, det var paragraf 15 her Brann røyk på for et år eller to siden. En ung spiller hadde sagt kategorisk at han ikke ønsket å bli i klubben. De tenkte da at det ikke var noe poeng å engang gi han et tilbud, og whops. Utdanningskompenasasjonen røyk i samme slengen.

 

Sitat

 

§ 15. Forhold som kan påvirke kompensasjonen

a. Klubb som ensidig hever kontrakten med profesjonell spiller under 23 år uten berettiget årsak, er ikke berettiget til kompensasjon for trening og utdanning. Kompensasjonen til tidligere klubber skal ikke påvirkes dersom de ikke er medansvarlige for den urettmessige hevningen.
b. Dersom det er mindre enn 2 måneder til utløp av kontrakten for en spiller under 23 år ved årets begynnelse, og nåværende klubb i rekommandert sending eller på annen etterviselig måte, ikke har gitt spilleren skriftlig tilbud om ny kontrakt på tilnærmet samme lønnsnivå, skal ny klubb ikke betale kompensasjon for trening og utdanning til nåværende klubb.

 

 
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Riktig, jeg sjekket de norske - de kan uansett ikke avvike fra UEFA sine - som igjen er en avledning av FIFA sitt regelverk. 

Nå står det rett nok i dokumentet du la ved fra UEFA at det gjelder spillere under kontrakt, jeg legger også ved FIFA sitt regelverk (min utheving)

20 Training compensation
Training compensation shall be paid to a player’s training club(s): (1) when a
player signs his first contract as a professional, and (2) each time a professional
is transferred until the end of the season of his 23rd birthday. The obligation
to pay training compensation arises whether the transfer takes place during
or at the end of the player’s contract.
The provisions concerning training
compensation are set out in Annexe 4 of these regulations. The principles of
training compensation shall not apply to women’s football.

 

Så jeg er temmelig sikker på at vi snakker utdanningskompensasjon som må dekkes her - men sannsynligvis mindre enn vi fikk da Geelmuyden gikk motsatt vei. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Så vidt jeg forstår, gjelder de norske reglene for overganger mellom norske klubber.

  1. Pursuant to the RSTP, purely domestic transfers of professional players do not give rise to an entitlement on the part of training club(s) to receive training compensation or a solidarity payment (see the “Scope” definition in Article 1 RSTP);

Ser ut som du har rett når det gjelder utdanningskompenasjon:

  1. Training compensation may also be payable when a player is transferred between clubs belonging to different national associations, until the end of the season of his 23rd birthday, whether that transfer takes place during or at the end of the player’s contract, and whether that transfer involves a fee or not;
  2. By contrast, solidarity payments will only be payable if a player is transferred for a fee, between clubs belonging to different national associations, prior to the expiry of his employment contract;

Men igjen, så lenge det bare er to klubber involvert, PSV og Stabæk, må dette kunne løses. Selv om PSV har krav på noen hundre tusen etter disse reglene, vil de jo uansett ha krav på "alle penger i verden" siden han er under kontrakt. Om de ikke går med på å løse han fra kontrakten er det jo uansett ikke mulig med noen overgang. Og løser de han fra kontrakten, må man uansett diskutere overgangssum. Ingen ting i veien for at PSV kansellerer kontrakten og også sier fra seg utdanningskompensasjonen. (Om de ikke kan gi pengene direkte til Stabæk, kan de jo gi Hammy en sluttpakke som reduserer det vi legger i kontrakten hans.)

https://www.lawinsport.com/topics/item/a-guide-to-training-compensation-and-solidarity-payments-in-football

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Fantastisk!

Ikke bare som spiller, men også som et signal om at Stabæk ikke er noe dårlig alternativ for en ung spiller. Både Solbakken og Hammy har nok hatt andre klubber på banen, men valgte oss.

Også er det jo et godt signal til de unge gutta som, i følge kritikere på forumet for et år siden, hadde sett på Geelmuyden-saken og nå aldri i verden kom til å skrive under for en klubb som behandlet en spiller så dårlig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dette er strålende nyheter! Velkommen hjem. Bra for Herman og bra for Stabæk. Også er er det deilig når lokale talenter vil hjem igjen! (gjelder ikke deg, Ola B.)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2 timer siden skrev Slum:

men den store forskjellen var at Herman valgte å dra til utlandet og ikke til en konkurrende klubb i Norge.

Jeg kjøper den! Tenker bare at Ola også ville gått til utlandet hvis han hadde muligheten. Det er lett å være grei, når man har masse muligheter. Men skal ikke gnage på Herman. Håper han lykkes.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Herman Geelmuyden
×
×
  • Opprett ny...