Jump to content

Eliteserien 2018, hvordan skal det gå?


Offside
 Share

Recommended Posts


VGs kamikaze-tips:

Slik ender Eliteserien 2018

Kan RBK forsvare gullet? Beholder Start plassen? Med 363 dager igjen til siste serierunde legger VG hodet på blokka og tipper utfallet av Eliteserien 2018.

 

AV KNUT ESPEN SVEGAARDEN

PUBLISERT 27.11.2017

Eliteserien 2017 er slutt. Men snart er vi i gang igjen, nærmere bestemt om 104 små dager. Det har aldri gått så kort tid mellom to sesonger i norsk fotball, og sesongen har heller aldri vært så lang som 2018 blir, ni dager unna å vare i ni måneder.

 

VG gjør et forsøk på å se inn i krystallkulen 2018 allerede nå. Vi kommer selvsagt med fyldigere tips når det nærmer seg, og VG Lupen 2018 starter rekordtidlige 24. februar.

 

Her er vårt grytidlige tips for sesongen 2018 i Eliteserien:

 

1. ROSENBORG

Det er vanskelig å se for seg noe annet enn at Rosenborg tar sitt fjerde, strake seriegull, siden Molde vant i 2014 under Tor Ole Skulleruds ledelse. Konkurrentene kortet noe ned på avstanden i poeng i 2017, men følelsen var hele tiden der om at RBK kunne gitt enda litt mer om det var nødvendig.

 

Rosenborg gjorde akkurat nok, til at de ledet hele veien, spillerstallen var akkurat bred og god nok til at de aldri lot noen av konkurrentene komme nær dem. RBK tålte skader, og nå handler det om å bygge videre på dette laget. Mål: Vinne serien igjen, samt komme inn i gruppespillet i Champions League.

 

Trolig forsvinner det ikke så mange spillere denne vinteren, men RBK har en klar plan hvis så skulle skje. Det er allerede klart at den raske stopperen Jørgen Skjelvik forsvinner fra klubben, kontrakten hans utløper ved nyttår. Keeper André Hansen har hatt en god sesong, og kanskje er tiden inne for å prøve seg i en annen liga. RBK er selvsagt klar over den risikoen. Milan Jevtovic, som har vært på lån, blir ikke kjøpt, men RBK har mange alternativer på kantene uansett. Det viktigste blir å beholde stjernespillerne Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro, to spillere som i høst utgjorde forskjellen i Europa.

 

 

JAKTER GULL: Ole Gunnar Solskjær drømmer om å slå RBK igjen. Foto: BJØRN S. DELEBEKK.

2. MOLDE

Ole Gunnar Solskjær og apparatet hans har fått inn en «never say die»-holdning i spillergruppen, som har gitt mange poeng mot slutten av kampene. Og mannskapet er ungt, bør bare kunne bli bedre i 2018. Trolig må Solskjær finne en ny assistent etter Mark Dempsey, som igjen virker å være på vei bort fra klubben. Han viste seg, forrige gang, å være en vanskelig mann å erstatte, som innpisker på feltet spesielt.

 

På spillersiden har Solskjær ryddet godt de siste to årene, og nå føler han at han nærmer seg den spillergruppen som trengs for å ta opp kampen mot Rosenborg. Men da må de beholde de fleste av spillerne, få inn et par forsterkninger og se om de kan få involvert noen av de mange unge som banker på fra det gode juniorlaget sitt.

 

Men det viktigste blir å beholde nøkkelspillere som keeper Linde, kaptein Ruben Gabrielsen, få mer ut av de mange lovende midtbanespillerne sine og angrepsesset Bjørn Bergmann Sigurdarsson, kanskje ligaen beste spiller. Gjør de det, så blir Molde farlige i 2018.

 

3. STRØMSGODSET

Var det beste laget i norsk fotball de to siste månedene, etter en grusom vårsesong. Rydding i spillerstallen, heller noen ut enn noen inn, ble løsningen for Tor Ole Skullerud og teamet, som fant ut av for mange jevne spillere ikke løftet laget, men heller skapte litt uro. Nå har klubben allerede forsterket både midtbanen (Herman Stengel) og angrepet (Amahl Pellegrino). Det virker som to smarte forsterkninger. I tillegg letes det etter en ekstra forsvarsspiller, en stopper, der klubben er litt tynt besatt i bredden.

 

Men mange spillere som ansvar da Skullerud ryddet i stallen og samtidig fikk inn sin 4-4-1-1-formasjon. Den satt, og i Godset handler det nå om å bygge videre på høstens suksess. Skullerud og co. kom for sent i gang til å presse Rosenborg, men etter denne høstsesongen vil forventningene være der om at Godset kjemper i toppen fra sesongstart. Og det bør de også gjøre. Godset har vært Norges nest beste lag, hvis vi ser på plasseringer, de seks siste sesongene.

 

4. SARPSBORG 08

I øyeblikket er dette norsk fotballs flinkeste klubb, hvis vi ser på fremgang sesong for sesong, og bruke av penger. De fem siste sesongene har det vært små og store skritt, stein på stein, som har vært temaet, og med flinke trenere og en flink sportssjef i spissen, har Sarpsborg 08 nå etablert seg for alvor i toppen av norsk fotball. Sjetteplass i fjor ble til tredjeplass i 2017, etter å ha vært i toppen gjennom hele sesongen pluss cupfinale. Sarpsborg selger dyrt og kjøper billig, og blir stadig bedre.

 

Spørsmålet nå er hvor mange som forsvinner foran 2018-sesongen. Krépin Diatta (18) kommer til å reise videre. Det er mer snakk om «når» enn «om». Så god er han, 18 år gammel. Men det er også andre interessante spillere. Sigurd Rosted er en spiller mange kan tenke seg, ikke minst Rosenborg siden Jørgen Skjelvik forsvinner. Heintz, Zachariassen og Mortensen er tre andre som fort blir interessante for andre og større klubber.

 

 

ATTRAKTIV: Sigurd Rosted. Foto: NTB SCANPIX.

Men Sarpsborg virker å vite hva de driver med, og har en plan når spillere selges, at de trolig vil være med i toppen i 2018 også. Noe annet vil nå være en skuffelse. Lista er høynet i Sarpsborg.

 

5. ODD

Sesongens skuffelse for undertegnede, som så et Odd-lag vinteren 2017 som var bedre enn alle, andre norske lag. Derfor tippet VG også Odd rett bak Rosenborg, og derfor ble også skuffelsen voldsom når laget underpresterte kraftig i 2017. Under et mål i snitt pr kamp scoret Odd, noe som er overraskende for alle, selv om laget kanskje så tynnest besatt ut i angrepet. Feilkjøp, salg og formsvikt er noe av årsaken, men når også det ellers så solide forsvaret ikke fungerte, så ble det midt-på-tabellen for et Odd-lag som var tippet i toppen av samtlige.

 

Dag-Eilev Fagermo har en stor oppgave foran seg nå, hvis han fortsetter som sjef for Odd: Han må løfte denne gjengen opp igjen fra en, etter deres standard de siste sesongene (7-3-4-3) miserabel sesong. Fagermo må nok treffe noe bedre på overgangsmarkedet, men samtidig er det fortsatt så mange gode fotballspillere i Odd at veien oppover igjen ikke bør være så veldig lang.

 

6. STABÆK

Det er slutt på undervurderingen av denne klubben nå. Det jobbes så godt, med forholdsvis små ressurser, i Stabæk at vi er nødt til å tro på en ny, god sesong under Toni Ordinas sin ledelse. Noen salg kommer det nok, men det er få, om noen, junioravdelinger i Norge der det er flere potensielle toppspillere enn i Stabæk.

 

 

STORSCORER: Ohi Omoijuanfo. Foto: NTB SCANPIX.

Målgarantisten Ohi Omoijuanfo (17 seriemål i 2017) er kanskje den viktigste spilleren å beholde, men flere andre har vist seg fram i 2017. Den beste av dem alle har kanskje vært midtbanespilleren Tortol Lumanza (23), som har kontrakt ut 2018. Hugo Vetlesen (født 2000) har fått sitt gjennombrudd. Og bak han kommer det en rekke talenter, født 2001 og 2002, med Herman Geelmuyden og Nicolas Pignatel Jensen i spissen. Med nytt stadion i sikte bør det se lyst ut for Stabæk nå, etter noen tunge år økonomisk.

 

7. BRANN

Brann har hatt en helt ok sesong, som kanskje ble en liten nedtur etter den noe overraskende 2.-plassen direkte fra opprykk, i 2016. Kanskje er det kjedelig for supporterne, men i Brann skal det jobbes langsiktig, solid, skape et konkurransedyktig fundament nå, ikke kaste seg på en bølge av å kjøpe seg til suksess igjen.

 

Men noe trengs. Brann, under Lars Arne Nilsens ledelse, har kanskje nådd maksnivået med dagens spillerstall. Det ble merkbart da Daniel Braaten ble skadet, Brann hadde ikke noe skyts å komme med offensivt da veteranen satt på tribunen. Kort sagt: Brann trenger en mål-garantist (det gjør for så vidt alle lag), og skal det brukes penger så er det her Brann må grave dypt i lommene.

 

At midtbanespillerne Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen scoret 13 mål totalt og ble klubbens toppscorere er vel og bra. Men det må flere mål til fra angriperne hvis Brann skal blande seg helt i toppen i 2018.

 

8. VÅLERENGA

Det er tålmodighet i Oslos eneste toppklubb, men det er mange som ikke skjønner hvorfor det tar så lang tid, selv under en ener som Ronny Deila. Men Deila vil bygge klubb, og som i Strømsgodset så vil han bruke tid og krefter på at dette blir skikkelig solid når det først slår til.

 

Vålerenga er fortsatt svært ujevne, de trenger en eller to stoppere til, de trenger minst en midtbanespiller til, og (som vanlig) en målscorer. For med Moas skadehistorikk og Kjelsrud Johansens målskrekk, så er dette noe som Vålerenga bør og må prioritere. Det må spilles inn et lag. De siste årene har det vært altfor mange utskiftninger i Oslo-klubben, både på leder-, trener- og spillersiden. Men Vålerenga kommer til å kappe inn på forspranget til de beste i 2018.

 

9. TROMSØ

De siste ukene av sesongen så vi hva som bor i dagens Tromsø-lag, da finske Valakari fikk orden på det som så veldig lovende ut allerede i vinter. Han har flyttet på noen brikker, og kan finnen fortsette å utvikle laget, samt holde spissen Runar Espejord skadefri, så bør det bli en sesong uten bekymring for Tromsø. Da bør klubben kunne se litt oppover på tabellen, i stedet. Og bygges det riktig nå, så har TIL et spennende lag for fremtiden.

 

 

ASSISTKONGE: Morten Gamst Pedersen. Foto: NTB SCANPIX.

TIL hadde to av de spillerne med flest assist (Morten Gamst Pedersen og Gjermund Åsen), samt en spiss (Thomas Lehne Olsen) som endelig fikk vist at han er en god målscorer. Alt dette kan utvikles videre i 2018.

 

10. FK HAUGESUND

Nok en solid sesong av en klubb som nå føles godt etablert i den øverste divisjonen. FKH har både en tredje- og en fjerdeplass på de fem siste sesongene, og i snitt har klubben vært den femte beste i norsk fotball siden 2013. I 2017 ble det omtrent som forventet, og «normalen» til FK Haugesund er rundt midten av tabellen.

 

Spørsmålet er om det er nok kraft, og talent, til å ta opp kampen mot de beste igjen. I enkeltkamper, ja visst, men over tid blir det trolig for tøft for FKH uten av vi tror på nedrykksstrid av den grunn.

 

11. LILLESTRØM

At marginene, men ikke tilfeldighetene, er små i fotball, det er LSK et eksempel på. Bare Rosenborg og Stabæk skapte flere sjanser i 2017 enn Lillestrøm. Men bare Aalesund var dårligere til å utnytte sjansene dine. Og det er faktisk hovedgrunnen til at LSK kjempet på nedre halvdel av tabellen omtrent hele sesongen.

 

Sesongen startet med Tomas Malec, som ikke scoret mål, og ble avsluttet med Marco Tagbajumi, som heller ikke scoret mål. Sånt blir det få scoringer og poeng av, og LSK, enten det blir ved Arne Erlandsen eller en annen, er nødt til å finne en spiller eller to som er god foran målet.

 

For bortsett fra det, så er det mye solid i det LSK foretar seg. En cupfinale fikk de også med seg i 2017, og de var blant de beste i landet i siste del av kampene. Godt trent, med andre ord. Det bør bli en sesong uten fare for nedrykk i 2018.

 

 

MÅLKONGE: Kristian Fardal Opseth. Foto: NTB SCANPIX.

12. BODØ/GLIMT

Vant Obos-ligaen suverent, med 16 poengs margin til Start og med 83 scorede mål på 30 kamper. Det bør i hvert fall gi selvtillit inn i 2018, selv om trener Aasmund Bjørkan har valgt å gi seg. Kristian Fardal Opseth, 2017-navnet i Obos-ligaen, ble lånt inn fra Sogndal før sesongen og så signert i sommer. Det var smart av Bodø-klubbens ledelse. Fardal Opseth scoret 29 av klubbens 83 mål, og det er håp om at det er mulig å overføre noe av denne målteften til Eliteserien, selv om det selvsagt vil bli langt tøffere i 2018.

 

Glimt hadde ro rundt et nedrykk, og gikk som ventet opp igjen på første forsøk, på en overbevisende måte. Men hvis historien ikke skal gjenta seg, så må det forsterkninger til. Det er kanskje en kjedelig og opplagt oppskrift, men en forsterkning i hvert ledd er å foretrekke hvis ikke Glimt skal havne under streken igjen.

 

13. KRISTIANSUND

En smått imponerende sesong av KBK, i det som var deres første sesong i Eliteserien noen gang. Det er flere grunner til det, den største er kanskje at KBK har tatt små skritt mot toppen hver sesong, og har tilvendt seg alle nivåene de har havnet igjennom mange år. I tillegg har de et fysisk sterkt lag, som ikke lot seg skubbe eller spille ut av noen.

 

En tredje, og svært viktig grunn, var antall mål. Kristiansund scoret flest mål av de ni nederste lagene, og de hadde to mann som havnet høyt på scoringslisten. Benjamin Stokke (10 mål) og Jean Mendy (ni mål) var garantistene som sørget for at KBK klarte seg uten å havne i kvalifisering, og dette blir noe av det viktigste i 2018: Gjenskape, spesielt viktig blir det at klubben beholder målscorerne sine.

 

Gjør de det, og ikke mister for mange av de andre nøkkelspillerne sine, så kan det hende det blir eliteseriespill i Kristiansund også i 2019.

 

14. SANDEFJORD

Lars Bohinen var en stolt mann da kontrakten hundre prosent var sikret, og det er forståelig, siden «alle» tippet Sandefjord rett ned. Grunnen til den massive forhåndsdømmingen av Bohinens lag, var en elendig vinter der lite tydet på at dette var en klubb som ville klare å stå imot 30 kamper i Eliteserien. Men det gjorde Sandefjord, spesielt var mange av kampene på sommeren imponerende, både i spill, men også i poeng. Det falt litt mot slutten, men siden både Viking, Sogndal og Aalesund var så svake, så var det aldri noen reell fare for nedrykk eller kvalifisering i Sandefjord.

 

 

SENTRAL: Flamur Kastrati er viktig for Sandefjord. Foto: NTB SCANPIX.

Nå øker forventningene, og det er Bohinens jobb å gjøre noe med. Han får ikke like god drahjelp fra media denne gangen, garantert. Så spørs det om han klarer å bygge laget videre, eller toppen er nådd. Flamur Kastrati var en viktig brikke i 2017, med sine 10 seriemål. Han er det viktig at klubben beholder, og at han får enda mer hjelp der framme.

 

15. START

Det holdt hardt, og et kontroversielt trenerskifte, før Start igjen var tilbake i den øverste divisjonen. Sesongen var hverken overbevisende eller god, det gikk trådt i perioder, og Start skal være glad de ikke spilte i Eliteserien i 2017 da hadde de gått rett ned.

 

Nå er det mye nytt i Start. Tor-Kristian Karlsen kom inn som sportssjef mot slutten av sesongen, det er nye eiere og investorer, og trolig kommer Mark Dempsey inn som hovedtrener om kort tid. Han kommer inn med krav, med entusiasme og med mye store forhåpninger på Sørlandet. Start trenger flere og bedre spillere, og spørsmålet blir: Hvem får de inn, og hvor lang tid trenger en mann som Dempsey for å få «satt» et lag.

 

Det er flere spørsmål i Kristiansand enn i noen annen norsk fotballby når det er drøyt tre måneder til seriestart.

 

16. SOGNDAL

Sogndal klarte kvalikplassen med et nødskrik, og VG tror de klarer Ranheim i kvalifiseringen også.

 

Men er mye som tyder på at klubben, igjen, må innom Obos-ligaen på et eller annet tidspunkt. Det ligger litt i kulturen, og det er den klubben som også fikser det best, fordi de er vant til å gå litt opp og ned mellom de to øverste divisjonene.

 

VG tror de får en ny, tung sesong, og tipper nedrykk allerede nå.

Link to post
Share on other sites


Inn med en erstatter for Morten, samt erstattere for de vi evt. selger. I tillegg bør Toni terpe noen veldig enkle kjøreregler defensivt (når du står i egen 16 og det står tre motspillere rundt deg er kanskje ikke "se etter pasningsalternativer" det første du bør tenke på), samt legge en slagplan for lag som ikke vil spille fotball. Da tror jeg vi skal klare å klatre noen plasser fra i fjor. :)

 

Ellers er tipset til VG selvfølgelig preget av veldig mange uvissheter, blant annet tror jeg Molde fort ramler til en 5.-6. plass om Dempsey går til Start.

Link to post
Share on other sites


De viktigste signeringene vi kan gjøre er å beholde de i dagens startellever. Også må vi få inn en klassestopper. Resten av forsvaret består av tre litt ujevne unggutter, og da kan ikke sistemann forsterke dette. Stikker Ohi kan det være det holder å satse på Boli, Mauritz og Pedersen. Stikker Lumanza derimot må han erstattes.

 

Gutta på benken er jeg mer usikker på. Av disse er vel Hou Sæter den jeg er mest sikker på kan bli en kvalitetsspiller over tid. Og Kassi selvfølgelig, selv om han er en klarere kandidat for å starte når han er skadefri. Men jeg ser potensiale i dem alle, og mye kan skje med ett år til på baken og en bra oppkjøring. Bare se på forvandlingen Ohi hadde i vinter.

Link to post
Share on other sites


Hyggelig tips fra VG. Jeg tipper allerede nå at Odd er det laget de har bommet mest på..

 

Jeg frykter at vi er laget de bommer mest på her - uten den fantastiske sesongstarten hadde vi ligget rundt kvalikkplass hele sesongen.

Link to post
Share on other sites


Enig i at sesongstarten var viktig. Samtidig viste vi i enkelt kamper gjennom hele sesongen at vi på vårt beste er gode. Er mest bekymret for bredden. Selv om vi skulle beholde de fleste i startelleveren vi er veldig tynne for å si det sånn.

Link to post
Share on other sites


 

Hyggelig tips fra VG. Jeg tipper allerede nå at Odd er det laget de har bommet mest på..

 

Jeg frykter at vi er laget de bommer mest på her - uten den fantastiske sesongstarten hadde vi ligget rundt kvalikkplass hele sesongen.

 

 

Og uten den elendige sesongstarten i fjor hadde vi ligget midt på tabellen. :)

 

Slik det ser ut nå vil jeg forøvrig klassifisere Eliteserielagene slik:

 

Overlegne gullfavoritter: Rosenborg

Selvskrevne medaljekandidater: Molde, Godset

Mulige medaljekandidater, ellers trolig midtsjiktet: Brann, Vålerenga, Sarpsborg 08, Stabæk, Odd

Midtsjiktet: Tromsø, Lillestrøm, Haugesund

Bunnen: Start, Sandefjord, Sogndal/Ranheim, Kristiansund, Bodø/Glimt

Edited by kkh94
Link to post
Share on other sites


Jeg er ikke like bekymret for bredden. Se hvor mange gode spillere som ligger og vaker i vannlinja! Etter den imponerende sesongen av andre-laget vårt, så er jeg trygg på at det kommer påfyll opp neste år også. En kvalitetsstopper med fart og hodestyrke hadde gjort seg, resten tror jeg vi kan få opp selv - og det selv om vi skulle "miste" både Ohi og Lumanza

Link to post
Share on other sites


 

Noen som vet status på Marcus Nilsson?

Står uten kontrakt ser det ut som.

Hadde ifølge sosiale medier en hofteoperasjon i sommer. Bør være aktuell

Snakket med Andreas Hanche-Olsen om han ville likt å få Nilsson tilbake. Da smilte han stort og sa at det ville vært flott. Kan bli et bra stopperpar det.

Link to post
Share on other sites


Jeg er ikke først og fremst bekymret for bredden - det er veldig få lag i eliteserien som har råd til å holde seg med en bred stall.

 

Jeg er først og fremst bekymret for forsvaret.

 

Og økonomien - hvis ikke får solgt Ohi for en skikkelig feit sum, da...

Edited by geirti
Link to post
Share on other sites


* Tipper Ohi(kommer til å bli solgt), Amrani, Pedersen og Rubin forlater oss.

 

* Tipper at vi beholder Alvbåge, henter Hovland(hvis Sogndal rykker ned), en ung spiss fra VIF eller Godset.

 

* Østvold og Bohinen må bruke vinteren godt, og overbevise i kommende sesong. Vi signerer nok i hvert fall en eller to andre spillere fra Akademiet i vinter.

Link to post
Share on other sites


* Tipper Ohi(kommer til å bli solgt), Amrani, Pedersen og Rubin forlater oss.

 

* Tipper at vi beholder Alvbåge, henter Hovland(hvis Sogndal rykker ned), en ung spiss fra VIF eller Godset.

 

* Østvold og Bohinen må bruke vinteren godt, og overbevise i kommende sesong. Vi signerer nok i hvert fall en eller to andre spillere fra Akademiet i vinter.

Håper Pedersen blir lånt ut. Strømmen eller Mjøndalen?

Link to post
Share on other sites


Pedersen kommer vel litt an på Ohi? Hvis Ohi blir solgt, og vi skal tilbake til 4-2-3-1 som fungerte bedre enn forsøkene med både Ohi og Boli på topp, så burde det ligge an til en god konkurranse mellom Pedersen og Mauritz om å være "førsteinnbytter".

Link to post
Share on other sites


Pedersen er ikke god nok i min mening. Tap-in konge i 3 divisjon, greit nok - men ikke bra nok til å være spiss på a-laget.

Ganske sikker på at han forsvinner.

Gutten er 18 år! Det er ikke alle som blomstrer like tidlig som Hugo, noen kommer noen år senere og kan allikevel bli like gode. Ville vært helt idiotisk å slippe Pedersen nå, han er et kjempetalent!

Link to post
Share on other sites


Har du sett mange kamper med han?

 

 

Pedersen er ikke god nok i min mening. Tap-in konge i 3 divisjon, greit nok - men ikke bra nok til å være spiss på a-laget.
Ganske sikker på at han forsvinner.


Gutten er 18 år! Det er ikke alle som blomstrer like tidlig som Hugo, noen kommer noen år senere og kan allikevel bli like gode. Ville vært helt idiotisk å slippe Pedersen nå, han er et kjempetalent!

 

 

Ok, lets agree to disagree. Det jeg har sett, er dessverre ikke like imponerende som statistikken hans.

Link to post
Share on other sites


Toni har - heldigvis - vært en forkjemper for å la ungguttene få utvikle seg noen år ekstra før de bedømmes endelig. Det har jo vært vanlig at de forsvinner ut dørene samme år de er ferdig som juniorspillere, men tenk hvilke steg man kan ta fra 19-21. De siste to årene har vi hentet tilbake Jeppe Moe, Tobias Ødegaard og Sindre M.H. Sistnevnte er vel tidlig å bedømme, men er vel liten tvil om at Jeppe Moe har vist seg verdig plassen i år - så fungerte det ikke helt med Ødegaard.

 

Tålmodighet er så ekstremt viktig nøkkel og jeg er vanvittig glad for at vi har én trener som vet dette og et sportslig apparat som virker å være med på notene. Da slipper vi kanskje i fremtiden å utvikle spillere som Ola Kamara og Jørgen Skjelvik uten at vi får noe igjen for det.

Link to post
Share on other sites


* Tipper Ohi(kommer til å bli solgt), Amrani, Pedersen og Rubin forlater oss.

 

* Tipper at vi beholder Alvbåge, henter Hovland(hvis Sogndal rykker ned), en ung spiss fra VIF eller Godset.

 

* Østvold og Bohinen må bruke vinteren godt, og overbevise i kommende sesong. Vi signerer nok i hvert fall en eller to andre spillere fra Akademiet i vinter.

 

Med en skadefri vinter kommer Østfold til å bli neste års store funn i Eliteserien fra talentfabrikken
Link to post
Share on other sites


 

* Tipper Ohi(kommer til å bli solgt), Amrani, Pedersen og Rubin forlater oss.

 

* Tipper at vi beholder Alvbåge, henter Hovland(hvis Sogndal rykker ned), en ung spiss fra VIF eller Godset.

 

* Østvold og Bohinen må bruke vinteren godt, og overbevise i kommende sesong. Vi signerer nok i hvert fall en eller to andre spillere fra Akademiet i vinter.

 

Med en skadefri vinter kommer Østfold til å bli neste års store funn i Eliteserien fra talentfabrikken
Du skal ikke se bort fra at Akershus også kan slå til! ? Edited by Totto
Link to post
Share on other sites


 

 

* Tipper Ohi(kommer til å bli solgt), Amrani, Pedersen og Rubin forlater oss.

 

* Tipper at vi beholder Alvbåge, henter Hovland(hvis Sogndal rykker ned), en ung spiss fra VIF eller Godset.

 

* Østvold og Bohinen må bruke vinteren godt, og overbevise i kommende sesong. Vi signerer nok i hvert fall en eller to andre spillere fra Akademiet i vinter.

Med en skadefri vinter kommer Østfold til å bli neste års store funn i Eliteserien fra talentfabrikken
Du skal ikke se bort fra at Akershus også kan slå til!

 

Da går vi for den :) så prøver vi Østvold i 2019

Link to post
Share on other sites


VGs kamikaze-tips:

Slik ender Eliteserien 2018

Kan RBK forsvare gullet? Beholder Start plassen? Med 363 dager igjen til siste serierunde legger VG hodet på blokka og tipper utfallet av Eliteserien 2018.

 

AV KNUT ESPEN SVEGAARDEN

PUBLISERT 27.11.2017

Eliteserien 2017 er slutt. Men snart er vi i gang igjen, nærmere bestemt om 104 små dager. Det har aldri gått så kort tid mellom to sesonger i norsk fotball, og sesongen har heller aldri vært så lang som 2018 blir, ni dager unna å vare i ni måneder.

 

VG gjør et forsøk på å se inn i krystallkulen 2018 allerede nå. Vi kommer selvsagt med fyldigere tips når det nærmer seg, og VG Lupen 2018 starter rekordtidlige 24. februar.

 

Her er vårt grytidlige tips for sesongen 2018 i Eliteserien:

 

(...klippe klippe .....)

 

16. SOGNDAL

Sogndal klarte kvalikplassen med et nødskrik, og VG tror de klarer Ranheim i kvalifiseringen også.

 

Men er mye som tyder på at klubben, igjen, må innom Obos-ligaen på et eller annet tidspunkt. Det ligger litt i kulturen, og det er den klubben som også fikser det best, fordi de er vant til å gå litt opp og ned mellom de to øverste divisjonene.

 

VG tror de får en ny, tung sesong, og tipper nedrykk allerede nå.

 

Bra VG, fire måneder før sesongstart, og tipset er allerede feil :lol:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Eliteserien 2018, hvordan skal det gå?
×
×
  • Create New...