Gå til innhold

Ny trener


arni
 Del

Anbefalte innlegg


Håper på noen vi kne har hørt om. Erlandsen er ferdig, jeg tror Jönson er ganske ferdig også, sånn rent bortsett fra at han er en rotte. Skullerud stakkar må jo lure på når dette marerittet med å få ansvar for ting han ikke mestrer skal ta slutt. Tom Nordlie er litt klovnete og alltid en kortsiktig løsning. Håper på noen med rutine fra et sted utenfor den gjengse nordmanns søkelys. Eller kanskje Berg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Håper på en trener med erfaring fra toppfotball. I tillegg til at han bevarer Stabæk fotball og at vi ikke plutselig skal begynne å slå langt, parkere bussen og generelt spille drittfotball. Jeg vet at resultater er alt i fotball, men det er fotballen vår som gjør klubben attraktiv å følge.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Joacim Jonsson foreslår på Twitter disse 3 som nye trenere i LSK. Kan kanskje være aktuelle for oss også?

 

Morten Tandberg

Den tidligere Bærum-treneren og Vålerenga-assistenten var mer eller mindre klar for Sandefjord, da styret helt plutselig snudde i ellevte time. Tandberg har vært linket til flere klubber, blant annet Fredrikstad FK da Andreas Loberto fikk jobben. Morten gjorde en fantastisk jobb da han bygde opp og etablerte Bærum i Obosligaen. En trener med et offensivt hode som ønsker å spille en attraktiv og utviklende fotball. Var godt likt i Vålerenga-miljøet. En trener som tør å stå opp, og går ikke på akkord med seg selv for at en investor mener noe annet. En herlig integritet og har ekstreme lederegenskaper. En trener som er svært sosialt intelligent og vil garantert få med seg spillergruppa.

 

Henning Berg

Er det meriterte kortet i kortstokken. Han har vært i LSK tidligere og kjenner til alle detaljer rundt klubbene. En trener som vil klarer å beholde lagets særtrekk, men også innarbeide egne idéer. Berg har nok fått et rykte som en litt grinebiter, men det tror jeg er en liten myte. Berg er flink til å behandle mennesker og vil få med seg spillergruppa. Berg har vært med lenge, men er en trener som også holder seg oppdatert og vil helt sikkert innføre en offensivere tankegang. Samtidig som han nok også er den mest kyniske av disse navnene. Berg hadde med seg Pål Arne Johansen som assistent da han trente Legia Warszawa.

 

Pål Arne Johansen

Den tidligere Lyn-spilleren trener nå Norges G-18 og G-19 landslag. Johansen tok over Hønefoss BK sammen med Leif Gunnar Smerud etter nedrykket i 2010. Dårlige resultater i 2013-sesongen gjorde at han fikk sparken, midtveis. Johansen er en av de grundigste norske trenerne på markedet. God på detaljer, har en offensiv og litt unorsk måte å tenke på. Han er sosialt smart og god til å lede en gruppe. Johansen er godt kjent med kulturen i Lillestrøm og vil kunne adoptere de viktigste tingene fra den, men samtidig ta med seg nye viktige element. Nytenking vil det i så fall være, og det trenger LSK nå

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg ville ønske Pål Arne Johansen velkommen som trener. Han står for verdier som harmonerer med STB som klubb. Han har et klokt fotballhode, ung og ambisiøs, jordnær. Og vil antagelig også passe de Blaa sin (manglende)lommebok. Mye som matcher der !

Jeg ville heller ikke blitt skremt om Morten Tandberg ble vurdert. De andre kandidatene som blir nevnt på forumet her... (inklusive «interne») håper jeg er mindre aktuelle.....

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg ville ønske Pål Arne Johansen velkommen som trener. Han står for verdier som harmonerer med STB som klubb. Han har et klokt fotballhode, ung og ambisiøs, jordnær. Og vil antagelig også passe de Blaa sin (manglende)lommebok. Mye som matcher der !

Jeg ville heller ikke blitt skremt om Morten Tandberg ble vurdert. De andre kandidatene som blir nevnt på forumet her... (inklusive «interne») håper jeg er mindre aktuelle.....

Er det deg Pål Arne?
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg føler vi egentlig har en tropp med nok potensiale til å levere brukbart. Men når de samme gutta gang på gang taper fordi innsatsen ikke holder mål, da trenger vi en myndig person som kan få gutta til å yte max. Stabæk-stil eller ei. Om vedkommende i tillegg klarer å få oss til å bli noe tettere bakover, så er nok det veien å gå for å på kort sikt fikse ny ES-kontrakt. Av nevnte kandidater er faktisk ikke Nordlie eller Erlandsen nødvendigvis de verste, uansett hvor usexy det høres ut. Begge to har vist at de kan få synkende skip på rett kjøl med enkle grep. Skullerud er helt feil mann. At han har oppnådd noen resultater med knallsterke tropper og solid trenerapparat rundt seg er ikke sammenlignbart.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Føler egentlig vi er noen uker for sent ute her, Rekdal hadde faktisk vært rett mann for oss. Han har jo irritert seg grenseløst over den defensive organiseringen over lengre tid i Eurosport, tror også han kunne klart å fikse dette. Men, nå er ikke han ledig så da må vi finne på noe annet. Uansett burde fokuset ligge på å finne en som kan skaffe defensiv stabilitet, ikke sprudlende offensivt. Har troen på at IA klarer å dra noe bra opp av hatten her!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hva het han som trenge Kongsvinger til Cupfinalen? Kunne han vært noe?

 

Luis Pimenta. Tok over Brommapojkarna i Sverige for knapt noen måneder siden.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Inn med JJ med Nannskog som assistent. Så kan vi feire seriegull 2020. :)

 

Budstikka spekulerer i ny trener. Noen seriøse og noen mindre seriøse:

 

Men hvem tar over som hovedtrener?

Dansken, svensken og nordmenn

Her er noen alternativer det spekuleres i:

Glen Riddersholm. 46 år gammel danske. Budstikka kjenner til at Riddersholm var høyt på listen til Stabæk da de lette etter erstatteren til Bob Bradley, men ble da trener for den danske Superliga-klubben AGF. Der fikk han overraskende sparken i september 2017. Ifølge danske medier hadde han etterlønn i AGF til den opprinnelige kontrakten hans går ut 30. juni 2018. Han er nå fotballekspert i VM for dansk TV.

Magnus Pehrsson. 42-åring fra Malmö. Tidligere trener for blant annet GAIS, Ålborg og Djurgården. Var fra 2013-2016 landslagssjef for Estland. Tok deretter over som trener i Malmö FF, der han vant Allsvenskan i 2017. Måtte forlate klubben 14. mai i år på grunn av resulatene i innledningen av 2018-sesongen.

Morten Tandberg. 39-åring som tidligere hadde suksess som Bærum-trener. Var assistenten til Kjetil Rekdal i noen sesonger i Vålerenga, før han ikke fikk forlenget avtalen med VIF da Ronny Deila tok over. Bor i Bærum, og har også jobbet som fotballærer på Dønski videregående skole. Han er sett på som et stort trenertalent, og var etter det Budstikka erfarer, aktuell som hovedtrener for Sandefjord. Den jobben fikk han ikke.

03_SPO_MJ%25C3%2598NDALEN-B%25C3%2586RUM

KVALIK: Mjøndalen ledet 1-0 til pause over Bærum i Mjøndalen. Keeper holder Bærum inne i kampen med gode redninger. Bærum klarte 1-1 til slutt, trener Morten Tandberg og laget feirer som seier. Foto: KNUT BJERKE

Tor Ole Skullerud. 47-åring som også har trent Bærum tidligere. Etter det har han trent Vålerenga, U21-landslaget til Norge, Molde (der han også tok seriegull) og Strømsgodset. Trakk seg nylig som hovedtrener for Strømsgodset. Bor på Stabekk, og har også en datter som spiller i Stabæk.

1525848459963.jpg?chk=7767FE

LITT ELDRE: Tor Ole Skullerud anno 2018. Litt gråere i håret, men med en porsjon større suksess i trenerbeltet. Bildet er tatt nøyaktig samme sted som i 2002. Foto: KNUT BJERKE

Svennis interessert i Norge

Ellers diskuterer supporterne vilt på sine diskusjonsforum. Navn som Jan Jönsson og Jörgen Lennartsson (begge tidligere Stabæk-trenere) er navn som trekkes frem.

1502712433887.jpg?chk=D4BDEE

SJEFEN FOR DE GODE TIDER: Jan Jönsson trente Stabæk i gullårene. Foto: FOTO: INA ILLEGÅRD MARCHESAN

Sven Göran Eriksson var i Norge i forrige uke og var tv-ekspert under VM. Den tidligere England-sjefen var også på fotballkamp i Larvik i fjor, det har siden blitt spekulert i om han var interessert i å bli eier i Fram Larvik.

Billy McKinlay er ledig på markedet igjen. Henning Berg har stor rutine som spiller og trener og bør være en ekspert til å stramme opp Stabæk defensivt.

Pål Arne Johansen har hatt suksess med norske aldersbestemte landslag og kjenner godt til Stabæks unggutter gjennom det.

Eller hva med Tom Nordlie, Arne Erlandsen eller Petter Belsvik?

Danske er "jobbsøkende"

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, sier de vil ha en trener som våger å gi unge spillere sjansen og har litt av sin identitet i å utvikle spillere.

Olsen hevder de ikke har noen ny trener klar, men sier det er folk som er interesserte og som sammenfaller med det Stabæk er interessert i.

– Vi trenger noen samtaler de neste dagene, har klare kandidater som virker veldig interessante og som er interesserte i å prate med oss.

Danske Glen Riddersholm har tidligere vært i Stabæks søkelys (se over). På LinkedIn har han satt statusen sin som jobbsøkende.

– Det er to og et halvt år siden vi kjørte en grundig runde og tok Billy McKinley. Den listen forsvinner ikke, vi starter ikke på null, kommenterer Olsen.

Han legger til at han er trygg på at det skal være en trenerløsning på plass ganske kjapt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg har null, nada, niks tro på Janne Jönsson.

Siden ingen av oss begrunner hvorfor, er det fristende å begrunne mitt synspunkt. JJ gjorde en meget bra jobb i Stabæk og har vel ikke gjort noen store feil siden. Han er solid og har vist stor fleksibilitet. Han hadde problemer i Halmstad, som jeg fulgte ganske nøye. Han tok klubben opp og det var uenighet om hva de trengte av forsterkninger etter opprykk - han gikk deretter til en japansk toppklubb og har visstnok for tiden OK resultater med en annen god japansk klubb - hvor kontrakten går ut i november. Det har vært sagt at han ønsker seg tilbake til Skandinavia. JJ fant vel og tok Nanskog til Stabæk som kanskje er vår beste signering noensinne.

Endret av Vivian
Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg mener at vi i hvert fall skal sikte høyt når vi vurderer ny trener. Spesielt Bradley, men også Jønsson hadde erfaring fra internasjonal fotball da de kom til Stabæk. Det finnes mange ledige topptrenere som har Bradleys format - Laurant Blanc, Frank de Boer, og Martin Jol fks. Jimmy Floyd Hasselbaink kunne også vært ett spennende valg. Styret må ikke tenke smått nå !

Endret av Vivian
Lenke til innlegg
Del på andre sider


«Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, sier de vil ha en trener som våger å gi unge spillere sjansen og har litt av sin identitet i å utvikle spillere» - Mener å huske vi hadde en sånn trener .... var det ikke Toni eller noe sånt han het?

Jeg håper for Guds skyld ny trener fortsetter den linja, ellers er de siste årenes prosjekt totalt bortkasta.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


 

«Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, sier de vil ha en trener som våger å gi unge spillere sjansen og har litt av sin identitet i å utvikle spillere» - Mener å huske vi hadde en sånn trener .... var det ikke Toni eller noe sånt han het?

Jeg håper for Guds skyld ny trener fortsetter den linja, ellers er de siste årenes prosjekt totalt bortkasta.

Men det er vel klart nå at et "juniorlag" ikke har den tyngden som skal til for å overleve i ES. Det aller viktigste i den nærmeste fremtiden er å kunne komponere et lag som har den riktige mixen av erfaring/rutine og spillere i utviklingsfasen. Det er vel på grunn av mangel på erfaring/rutine i troppen at vi må bruke så mange unge spillere? I sommervinduet trenger vi derfor 2-3 erfarne ringrever som kan gå rett inn i laget å styre spillet samt heve gjennomsnits høyde og kjøttvekt. Da bør man også få en økt kvalitet på treningene, noe jeg tror har vært litt for slapt og dafft den siste tiden.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Ny trener
×
×
  • Opprett ny...