Gå til innhold

Eliteserien 2019, hvordan skal det gå?


Ace
 Del

Anbefalte innlegg


25 minutter siden skrev nichb:

Hvis måltrenden fortsetter kommer detta til å bli helt sinnsykt!

So far er halvparten a måla våre scora på brasse !

Synd det ikke deles ut stilpoeng ?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


11 minutter siden skrev kkh94:

Vi har dobbelt så mange poeng som på samme tidspunkt i fjor. Da endte vi på 29 poeng, så kan dere gjøre resten av regnestykket selv...

58 poeng og antageligvis medalje, altså?

 

Du leste det her først!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hukommelsen min er ikke veldig god, men her og nå kommer jeg på fire brassescoringer: Nannskog mot ODD i 2009, Stokkelien mot Elverum i 2013, Boli mot LSK for to runder siden og Brynhildsen mot RBK i dag. Mener å huske at Stokkelien scoret et spektakulært mål til i 2013-sesongen, men mulig jeg tar feil.

Noen som kommer på flere brassescoringer?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


31 minutter siden skrev Celebi2:

Nannskog pleide vel ha ha én brasse ila sesongen 

Mener det var ca fem? Der han bommet på ballen på fire, og bommet på mål på den femte ?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Turte ikke å skrive noen analyse i denne tråden i går, til det hadde de blaa brillene alt for tykke glass. Det var jo ikke bare det at vi klarte å unngå den forferdelige seriestarten flere av oss så for seg, med 1 poeng etter fire serierunder, men det var jo også det at vi skapte skikkelig trøbbel i Bartebyen. Skikkelig innertier, rett og slett!

 

Men altså, dette var bare en kamp, vi imponerte ikke akkurat i forrige kamp, og vi har dratt på oss to skader allerede, Rusike er ute for store deler av sesongen (selv om han skulle komme tilbake i august/september vil det ta lang tid før han er tilbake på same nivå som han fikk vist den første halvtimen mot LSK) og Kassi har fått seg en skikkelig trøkk som vi enda ikke vet omfanget av, men som tyner benken vår ytterliggere. Mokhtar er et skikkelig wild-card, skal bli spennende å høre hvordan han fremstår for STB2 i dag. Sun og Kirk er to andre ukjente faktorer oppi det hele, som jeg ikke vet hvor mye jeg skal forvente av.

I går fikk vi Demidov tilbake, og det var særdeles etterlengtet. Sun kjenner vi foreløpig ikke noe særlig til kapasiteten til, og inntil han eventuelt beviser seg som en konge på midtstopperplass, så er det åpenbart at vi er avhengige av Demidov for å kunne holde stand bak. Siden han ikke spilte de to første kampene (kjenning til skade?), så er det vel grunn til å tro at han ikke får spilt alle de 27 kampene vi har igjen heller. Det er et potensielt kjempeproblem. Et annet er plassen(e) foran midtstopperne, defensiv sentral midtbane. Det var kanskje det stedet vi hadde aller største behov for forsterkning (i konkurranse med midtstopperplassen), og det nærmeste vi har kommet en forsterkning der er Kirk, en venstreback som også kan bekle den plassen - og han er vel ikke akkurat noen Birger Meling, dessverre. Kassi er vel vårt førstevalg der, så får vi se med smellen han fikk i går. Mer spenning enn man kan like.

Mange usikkerhetsmomenter når det gjelder å holde tett bak, men offensivt er vel kanskje der vi i størst grad skal gjøre det? Offensiven vår skal vel gjøre at vi jevnlig vinner selv om vi slipper inn ett mål eller to? Men har vi vist oss fram offensivt? Rart spørsmål å stille etter i går kanskje, med årets mål og to volleyer i tillegg. Men dersom vi er ærlige, var vi veldig effektive i går. Skapte vi så mye som seks gode målsjanser i går? Det er jeg ikke sikker på. Hvis det stemmer, hadde vi en treffprosent på over 50. Det varer ikke. Normalt setter man kanskje 30 % av sjansene eller så.

 

Med  tanke på det tøffe kampprogrammet har vi fått en god start, bedre enn det var grunn til å forvente. Men hva skjer når vi skal ut i sekspoengsoppgjørene mot lagene rundt oss på tabellen (nedre tredjedel), hvor står vi da? Det er det for tidlig å konkludere om - for prestasjonene våre har spriket i alle retninger disse tre første kampene. Jeg vil kanskje hevde at vi har fått relativt godt betalt etter spill og sjanser.

 

Hva så med våre motstandere? Fire lag var forventet å være nede i sumpa sammen med oss: Tromsø, Ranheim, Viking og Mjøndalen.

Viking har sjokkert alle, inkludert seg selv, med å toppe tabellen med full pott etter 3 kamper. Hvis de har hatt den samme englevakten i de to første kampene som i kampen jeg så mot Brann, så sier det seg selv at dette ikke kan vare, men de har nok allerede fått starten som styrer dem klar av bunnstriden ut sesongen. De har fått voldsom positivitet og selvtillit, nok til å bære gjennom tøffe perioder med få poeng framover. De har fått seriestarten Ranheim fikk i fjor, og vi så hvordan det gikk. Jeg regner Viking helt ut av bunnstriden. De klarer nok en grei 10. plass eller så, kanskje enda bedre.

Ranheim har fått den tøffe seriestarten vi kunne håpe på, og det er selvfølgelig bra for oss. Ingenting definitivt så langt, men de har helt klart fått en mye tøffere start enn i fjor, så nå må de virkelig vise hva de er laget av om de skal komme seg ut av bunnstriden. Tipper de forblir i bunnstriden ut sesongen - men om det blir en suveren sisteplass eller om de kan berge plassen til slutt er selvfølgelig for tidlig å si noe om.

Tromsø startet med en heldig overtidsseier mot Ranheim, og har siden slitt. Var særdeles uheldig/udyktige med uttellingen mot Viking i første hjemmekamp, og her kan mye avhenge av opplevelsen og resultatene i de to neste kampene: borte mot Mjøndalen og hjemme mot Brann. Om de taper begge disse begynner det å lukte skikkelig nedrykk av gutan.

Mjøndalen så ut til å få en forferdelig seriestart med poengtapet 7 minutter på overtid i første hjemmekamp, men hevet seg til derbyet mot Godset og tok med seg tre fortjente poeng derfra. Har en nøkkelkamp hjemme mot Tromsø neste runde for de skal rundspilles i Sarpsborg runden etter det. Vi får se når det har satt seg om et par-tre runder, men de må første og fremst på skikk på defensiven. 9 baklengs på tre kamper oser det nedrykk av lang vei.

Vi har et lag til bak oss, som kan være litt interessant: Kristiansund. De har spilt en kamp mer enn de fleste andre, men ligger fortsatt bare på 3 poeng og ett baklengsmål unna kvalikkplassen. Kanskje de er i ferd med å få den sesongstarten som gjør at de begynner å miste trua, til tross for den vanvittige sesongen i fjor? 3 av de fire nevnte kampene er riktignok bortekamper, men KBK var ikke noe utpreget hjemmelag i fjor. 5 borteseire og femte beste bortelag viser at de nok forventer å slå godt fra seg på bortebane også i år.

 

Konklusjon:

Viking har forlatt bunnkampen. Ranheim forblir nok i bunnkampen. Tromsø, Kristiansund og Mjøndalen. Et par av disse blir nok i bunnkampen sesongen gjennom. Altså omtrent 3 lag vi bør kunne klare å legge bak oss. Avhengig av at vi fortsetter utviklingen vi så i går, ikke den vi så sist helg, og at skadetrøbbelet gir seg. For meg lukter det foreløpig sånn omtrent 13. plass av dette, men her er det store usikkerhetsmarginer. Det skal nok fortsatt mye til om ikke det blir en spennende sesong helt inn for oss.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Tror Godset og LsK kan slite i år også, og en dårlig sesong for VIF overrasker sjelden. Håper vi har økonomien til å forsterke etter behov i sommer, og at ikke for mange sentrale spillere selges..

Lenke til innlegg
Del på andre sider


9 timer siden skrev geirti:

Mange usikkerhetsmomenter når det gjelder å holde tett bak, men offensivt er vel kanskje der vi i størst grad skal gjøre det? Offensiven vår skal vel gjøre at vi jevnlig vinner selv om vi slipper inn ett mål eller to?

 

Her regner jeg med at alle er oppdatert på Championship  i England (Leeds' år i år!, aldri mer 2004!) , men sånn for sikkerhets skyld: 

1. Norwich , 86p, +85 , -51, +34 diff

4. West Brom, 73p, +81, -56, +25 diff
...
16. Stoke, 52p, +41, -47, -6 diff

20. Milwall, 42p, +46, -59, -13 diff

Millwall på 20. pass, to poeng unda nedrykk, har tre innslupne mål mer enn west brom på fjerde, men klarer altså ikke score allverdens.

 

Så ja, la oss bøtte inn med mål. Det pleier å være nok. (I hvert fall til spissene selges og forsvaret blir igjen)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg har som vanlig sett kampen i opptak og gjort en analyse.  Å slå Rosenborg er topp .- alltid uansett og dette var fortjent.  Kampen ble sett på Nadderud sammen med en tysk venn som syntes det mest overraskende var at vi hadde så mye bedre teknikk i laget enn Rosenborg.  Analysen etter å ha sett opptaket var den samme. Rosenborg virket langsomme og umotiverte, men manglet også lurheten og den slepne teknikken som ofte kommer med årene som toppspiller. Vi gir fortsatt borte for mange cornere i mot, men ellers virket som om det var gode bevegelser i forsvaret - mye bedre enn i Molde hvor vi sprakk opp og så ut som en hønsegård. Tror laget er i ferd med å finne en form som gjør at vi legger nok lag bak oss til å greie oss også i 2019.  

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Unner de unge spillerene noen kamper med lave skuldre. Litt selvtillitt i ung spillegruppe betyr mye. Så det på Brynhildsen, han har ikke vært så god i de to første kampene, etter den fantastiske skåringen fikk han til nesten alt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jaja, tap i Haugesund, større bomber har definitivt gått av i Eliteserien.

 

4 poeng etter disse 4 kampene er helt klart mer enn forventet (men ikke mer enn vi trenger).

 

Hva med våre konkurrenter nedi gjørma:

MIF - TIL - uavgjort her er vel egentlig det beste for oss, færrest mulig poeng til våre konkurrenter?

LSK-Molde - la oss håpe Molde scorer flere, men i det minste holder dette inn.

KBK-RIL - så lenge Ranheim ikke vinner så er jeg fornøyd med denne.

Glimt,S08,RBK,Godset,Odd,Viking,VIF og Brann regner jeg inntil videre ikke med at vi havner i nærheten av på tabellen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er absolutt INGEN tegn på at vi er et lag som skal gjøre noe annet enn å slåss for å unngå nedrykk. Vi må ikke glemme at våre unge VM spillere fort kan komme hjem slitene etter VM så vi skal være heldige hvis vi har 15 poeng når overgangsvinduet åpner igjen. Vi vil komme til å være totalt avhengig av klassespillere inn som kan spille fra 1 minutt. Hører du det IAO, ikke noe restaureringsprosjekter. Foreslår du bruker bil  i Skandinavia kontra å fly have Europa rundt. Det er derfra vi nå trenger kvalitet ingen flere gamblinger denne gangen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Før sesongen mente kritikerne at denne ekstremt tøffe sesongstarten kunne ødelegge hele sesongen, og gjøre at vi kom bakpå fra start. Etter disse fire kampene er vi á poeng med 9. plassen, og har Glimt og Mjøndalen i de to neste kampene.  

Lenke til innlegg
Del på andre sider


3 minutter siden skrev odd:

Før sesongen mente kritikerne at denne ekstremt tøffe sesongstarten kunne ødelegge hele sesongen, og gjøre at vi kom bakpå fra start. Etter disse fire kampene er vi á poeng med 9. plassen, og har Glimt og Mjøndalen i de to neste kampene.  

Da terminlista kom, så jeg på Glimt-kampen som den leteste i starten ( etter LSK  i første). Men sånn som Glimt spiller blir det en beintøff kamp, Og Mjøndalen borte MÅ vi vinne...og det blir heller ingen lett kamp. Vi får krysse fingrene at unguttene har dagen samtidig som mot rbk. (for det er vel sånn det har blitt hvis vi skal vinnne)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Eliteserien 2019, hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...