Gå til innhold

Eliteserien 2019, hvordan skal det gå?


Ace
 Del

Anbefalte innlegg


11 minutter siden skrev Bolivar:

Tror det er en fordel for oss å ikke spille. Tror dessverre vi er ES nest dårligste lag akkurat nå, selv om det er jevnt i bunnen. Tror det er en fordel at vi har spillere på vei inn.

Har vi spillere på vei inn?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Det er vel slik at overgangsvinduet for store deler av Europa åpner i juni, mens vårt overgangsvindu åpner i august?

Hvilket betyr at vi i to måneder kan selge spillere uten å ha lov til å erstatte dem.

Dette overgangsvinduet kan bli slitsomt...

Lenke til innlegg
Del på andre sider


10 timer siden skrev Mikkel:

Synes det var moro med egnasjementet til @ingo i vår når det var snakk om forventninger til sesongen. Hva skjedde?

Med engasjementet, eller forventningene? ?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Om man kaller det å skape engasjement eller forventninger er på en måte irrelevant. Etter måneder der innleggene hans stort sett har blitt dratt opp som løftebrudd og svik skjønner jeg godt at han trenger en pause.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


35 minutter siden skrev ingo:

Styrene i klubb og Stabæk fotball AS har definert noen kritiske suksessfaktorer og rammer som må til for at Stabæk igjen skal bli et topplag. Disse delte jeg med folket på et kick-off på Onkel Blaa i februar, senere omtalt som "vekkelsesmøtet". Møtet handlet om de lange linjene og hvordan vi skal sikre slagkraft både økonomisk, sportslig og ift samfunnsrolle og ansvar. Samtidig var vi i innspurten av overgangsvinduet - og det kan ha rotet til inntrykket av hva som er langsiktig og helt avgjørende, og hva som er/var kortsiktig. 

På lang sikt handler offensiviteten og ambisjonene fremdeles om følgende: 

- Vi må komme i en situasjon der vi selv har full kontroll på spillergruppa og verdiene som ligger i den. Vi må altså hente inn ny kapital slik at vi ikke hele tiden må selge feil spiller, til feil klubb, til feil pris og på feil tidspunkt, slik vi har måttet altfor mange ganger de siste årene - med Melings overgang til Rosenborg som et det verste eksempelet.

- Spillegruppa - og særlig Akademiet - utgjør de største verdiene på kort og lang sikt, og en kapitalinnhenting/emisjon mot både eksisterende og nye aksjonærer er prioritet 1 akkurat nå for å fortsatt utvikle talenter i Norges beste Akademi..

- Vi må komme i en situasjon der vi ikke driver brannslukking fra uke til uke og sesong til sesong, men kan tenke og agere langsiktig. Vi definerer et nedrykk som "krise" i den situasjonen vi er i nå, og må gjøre alt for å sikre at vi er i Eliteserien frem mot åpningen av ny arena. Så har vi (kanskje) ikke truffet så godt som vi burde i vintervinduet, selv om vi hentet både Vihman, Sun, Kirk, Rusike, Mokthar, Mauritz-Hansen og Bråten utenfra. Disse skulle gi oss nødvendig rutine, økt duell- og hodestyrke og andre egenskaper vi - og dere -  har etterspurt lenge. Kanskje bommet vi mer enn vi traff, men fasiten er vel ikke klar riktig ennå. Det ble uansett tatt grep vi trodde på der og da. Så hører det med til historien at Jeppe, Rusike og Marutiz-Hansen alle ble langtidsskadet rett før sesongstart, og at det tok lengre tid med Kassi og Gyasi enn vi forventet. 

- Ny arena på Nadderud er en forutsetning for alt - både emisjon, langsiktig sportslig satsing, nye sponsorer/partnere og økt publikum. Her er våre fremste fagfolk skjønt enige om at vi må bygge en arena som funker optimalt på lang sikt, fremfor å renonsere på beliggenhet og tribuneløsning for å få et halvveis produkt én sesong tidligere. Her jobbes det med kommunens folk på kontinuerlig basis.

- Ohi MÅTTE selges slik budsjettet for 2019 så ut. IAO fikk en meget god pris og deal forøvrig med Molde, og vi hadde vært sjanseløse uten at et salg i en slik størrelsesorden ble gjennomført. Men det har selvsagt svekket oss sportslig på kort sikt.

Da gjenstår det å samle kreftene, trekke i samme retning, være tålmodige og utålmodige i skjønn forening og bruke energien på det vi kan gjøre noe med. Jeg tar gjerne selvkritikk på at jeg var for offensiv og optimistisk under "vekkelsen på Blaa", men hovedinnholdet i det som ble formidlet, gjelder fremdeles og bør gi grunnlag for tro på framtida. Akkurat nå gjelder det å vinne mot Elverum i morra. 

Du nevner ny stadion, akademiet, spillere og spillerlogistikk er viktig for suksess. Men trenersiden nevner du ikke. Er det stabæk verdig å ha en trener som bikker under 1 poeng i snitt? Og vi har gått fra fargerik klubb til snart grå...Ryker vi mot Tromsø så regner jeg med dere i styret gjør jobben deres og har planen klar!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Skal bli så utrolig lettet og glad den dagen vi er ute av gjørma, på plass i ny stadioen og har økonomien på plass. Ohi salget er virkelig et kroneksempel på at vi måtte selge feil spiller, til feil klubb, til feil pris og på feil tidspunkt. Det er dyrt å være fattig, og det kan vise seg å være et skjebnesvangert salg hvis vi rykker ned. Kanskje man burde hatt is magen og heller satset på å selge en eller to av unggutta etter U20VM? Men det virker ikke som is i maven er en luksus vi kan holde oss med. Nedrykk er døden og den ultimate krise, og det er bare å håpe at styret innser at vi er et bunnlag, tar konsekvensene av det og tar grep i tide. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Er det virkelig så smart å lønne to spillere for hvert brukbare "funn" vi roter frem? Ville det ikke vært bedre å tilby en etablert god spiller bra lønn, enn å spille Olsen-bingo videre? Vi selger gode spillere slik at vi kan bruke pengene til å gamble på feite problembarn som andre klubber ikke vil ha. Det er klart; det virker mer fantastisk når det en sjelden gang lykkes, noe som blir sjeldnere og sjeldnere.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Hvor mye tror du en "garantert" Lumanza eller El Ghanassy ville kostet? 

Og hvor mye tror du Strømmen betalte for å låne Maurtiz Hansen? (Så kan du lure på hva svaret ditt på det spørsmålet har å si for spørsmål om hvor mye Charlton fikk av Stabæk for å låne ut Ba osv)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Aha. Jeg var ikke klar over at det var en Lumanza og El Ghanassy vi trodde vi fikk hver gang. Da har vi bommet enda mer på lista enn jeg trodde.

Fikk vi leie fra Strømmen for utlån av Sindre?

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Foreløpig vil jeg gå for BMI?

Men poenget var altså: hva vet vi om kostnaden av å hente disse spillerne? Jeg mistenker at lånespillerne vi får inn fra større klubber er ganske så billige for vår del. Og at en spiller som Mokhtar ikke koster all verden. Ballen over til deg, mbh, siden det var du som slang ut sammenlikningen av kostnader. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Jeg mener at svaret er at de begge er et resultat av gambling. Vi husker El Ghanassy som en fantastisk spiller, men sannheten er at han kunne være fantastisk - når han gadd. Det gjorde han sjeldnere og sjeldnere. Akkurat det samme gjaldt Lumanza, og gjelder Mokhtar. Sistnevnte har ikke engang ork til å trene.

Jeg kjenner ikke kroneprisen for Mokhtar, men er opptatt av den prisen den type spillere har på de som opplever å bli dumpet til fordel for leieknektene. Jeg skulle ikke sagt noe om de var garantert gull de vi leide inn, men det har de virkelig ikke vært.

God natt. Må være i form før bussturen til Elverum i morgen:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


El-Ghannassy og Lumanza husker jeg som fantastiske spillere (vel og merke i ES-sammenheng), og ikke spillere som først og fremst ikke gadd ... Ba derimot, hadde også vidunderlige kvaliteter, men så gadd han plutselig virkelig ikke lenger (hva skjedde der egentlig? Var som å slå av en bryter). Likheten mellom El-Ghannassy og Mokhtar? Begge har marokkansk opprinnelse? Begge er boksåpnere? Håper å se litt El-Ghannassy fakter fra Mokhtar imorgen

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Litt statistikk fra så langt i serien.
Kilde: Fotmob

 

Skudd på mål per kamp – 2,9 (15 plass)
Mål pr kamp – 0,8 (16 plass)
Mål sluppet inn pr kamp – 1,6 (delt 10 plass)
Redninger pr kamp – 4,8 (1)
Klareringer pr kamp – 35,5 (1)
Vellykkede taklinger pr kamp – 11,9 (2)
Vellykkede pasninger pr kamp – 225,8 (14)
Gjennomsnittlig ballinnhav – 41,7% (16)
Vunnet ball på siste tredjedel – 19 (16)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Æsj,

Vel etter min mening er det er prisen vi betaler for all kortsiktigheten og tilhørende manglende utvikling. Anbefaler siste utgave av Indre bane podcasten med Vegard Hansen som gjest. Der toucher de borti akkurat denne problemstillingen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


At vi ikke har prioritert å få på plass en erfaren, rutinert midtbanespiller som kunne løfte, utvikle og foredle unggutta er uforståelig. Særlig i lys av vi solgte Ohi. Men alt her henger vel igjen sammen med alt (jmf. ond sirkel som følge av lite penger). Vi lever åpenbart fra hånd til munn, som følge av dundrende underskudd på drift selv om vi er supernøkterne, og de sportslige tallene viser jo også at vi og har solgt vår sjel og identitet i et desperat forsøk for å prøve å få det til å gå rundt. Godt vi har en god keeper. Sitter likevel med følelsen av at dette kan snu, og at vi med de rette grepene kan holde oss, for det ser i rettferdighetens navn ikke helt beksvart ut. Eller hva sier du Norris? Savner din Berg optimisme!

Lenke til innlegg
Del på andre sider


"Nå ser vi bare oppover"

"Det er klart, vi kan ikke se nedover. Vi er fremdeles nederst"

Gudmund Kongshavn Johansen prøvde seg med en positiv vri før han la det litt ned igjen..

Lenke til innlegg
Del på andre sider


23 minutter siden skrev odd:

"Nå ser vi bare oppover"

"Det er klart, vi kan ikke se nedover. Vi er fremdeles nederst"

Gudmund Kongshavn Johansen prøvde seg med en positiv vri før han la det litt ned igjen..

Gutan plasserer oss nederst med seier i neste kamp

Lenke til innlegg
Del på andre sider


2 timer siden skrev Offside:

Gutan plasserer oss nederst med seier i neste kamp

Og i neste kamp spiller de mot oss på Nadderud. Den MÅ vinnes

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Eliteserien 2019, hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...