Gå til innhold

Eliteserien 2021, hvordan skal det gå?


arni
 Del

Anbefalte innlegg


Deilig med seier her. Har en knalltøff juni-måned med Tromsø hjemme som eneste som BØR slås. Ellers har vi i de 3 neste bortekampene RBK, Molde og B/G der hvert poeng kan ses på som en bonus. Kan også nevne at neste bortekamp etter det så har vi Viking der vi ikke er kjent for å ta mye poeng.
I mellom der har vi Vif hjemme som heller ikke blir noen enkel kamp, men som vi helst bør ha 3 poeng fra. 

kan bli definerende for sesongen denne mnd her.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


40 minutter siden skrev Emilie23:

Digg å være bedre enn VIF altså! 

Ro ned. Fra Jannes hode på et fat til dette fordi vi slo tabelljumbo Brann ? I en kamp vi like gjerne kunne tapt. 

Med VIFs kampprogram hadde vi neppe hatt mange poeng heller.

Nå leder de borte mot Molde med 6 minutter igjen(overtiden)

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Dette var en vanvittig berg- og dalbane av en kamp. Jeg var utrolig stolt av gutta etter første omgang. Av laget. Vanskelig å trekke fram noen enkeltspillere, men som lag var vi utrolig gode. Vi hadde fått en tidlig ledelse, og gjorde alt rett for å unngå utlikning fra laget med kanskje det største offensive galleriet i Eliteserien akkurat nå. De har møtt alle sine tre argeste motstandere i løpet av de første 7 rundene, og har likevel scoret klart flest mål. Fortsetter de på dette sporet ender de på mellom 80 og 90 mål. Uten å ha sjekka tror det kun er Glimts sinnsyke målfest i fjorårssesongen som ville slått det.

Så mot dette laget, foran et publikum stort nok til å skape betydelig lyd, så pisser vi på dem i hele første omgang. De skaper egentlig ingenting. De har mye ball. på midtstreken. De legger den inn mot vår sekstenmeter, og mister den øyeblikkelig, uten å få avsluttet. Sant å si mistet de den veldig ofte før de kom så langt. Fordi alle gutta var ivrige deltakere i forsvarsspillet. Reiv og slett. Shala, Normann, Solbakken, Pignatel, Wangberg, Skytte osv. Alle var med. Alle var på. RBK var helt ute å kjøre.

Så byttes Ceide inn på høyrekanten, og vi blir overkjørt etter pause. Plutselig scorer de på alt. Kan noen med litt mer fotballanalytiske evner enn meg være så snill å opplyse oss andre om hva faen var det som skjedde? Hvorfor endret alt seg. Var en hårføner fra Åge alt som skulle til? Var det kun marginer? Sandberg var millimetre unna å få dytta utlikningen på andre siden av stolpen, og hva hadde skjedd da? Eller var det vi som slutta å gjøre det vi gjorde så bra før pause. Stå opp for hverandre og skape overtall overalt på egen halvdel?

Greit nok at vi sved feite overgangsmuligheter, noen i starten av overgangen, noen kom seg helt inn i femmeteren til RBK før vi talentløst lot det renne ut i sanden. Men er det hele forklaringen? Dersom vi hadde brukket RBKs moral, gjort Åge like pottesur som trønderne som pep på eget lag da dommeren blåste av til pause, ved å feie inn et kontringsmål eller to. Enten til 2-0, eller gått opp i ledelsen igjen med 2-1. Dersom vi hadde klart det, hadde vi da også tvungent dem til å legge seg lenger bakpå, ikke storme på med alt og få uttelling? Eller var det defensiven vår som rett og slett sprakk opp?

Jeg kan ikke huske sist rullegardinen har gått så kraftig ned for oss, etter en slik vanvittig opptur fram til pause. Nå skjønner jeg hvordan den jevne milaneser (bortsett fra de som heier på Inter), hadde det den maidagen i Istanbul for en god del år siden. Alt er helt magisk til pause, hvorpå noen kommer og skylder alt ned i do. Det ugjennomtrengelige forsvaret som lekker som en sil, som en åpen dør, som et drivhus uten glass.

 

Jeg håper noen kan trøste meg og si "Ta det med ro. Dette var så hinsides uflaks at det kommer ikke til å skje igjen. Vi holder nullen neste kamp. Vi har funnet ut av det nå. Og det offensive begynner å lysne det også. Bare hør her..." Men det må være troverdig. Og jeg ser ikke hvordan det kan være det. For dette var ikke hinsides all uflaks. Dette var elendig. Etter pause altså. Pluss et par av angrepene før pause, selvfølgelig.

Så du med fotballanalytiske evner, du skal slippe å trøste en godt voksen skjeggape som meg, just give me the facts. Hva faen var det som skjedde? Og hva forteller dette om resten av sesongen vår?

 

Herregud, nå er jeg langt nede.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


44 minutter siden skrev geirti:

Hvorfor endret alt seg. Var en hårføner fra Åge alt som skulle til? Var det kun marginer? Sandberg var millimetre unna å få dytta utlikningen på andre siden av stolpen, og hva hadde skjedd da?

JJ sa til Eurosport at det ikke er noe særlig å skylde på marginer når man taper 2-4, men det er jo lov å tenke over de tilfeldighetene du er inne på.

Rosenborgs mål:

Ceide blir spilt fra på kanten, og kommer seg forbi Solheim. Det er bare dårlig av oss. Innlegget blir klarert av Wangberg, Ciljan får så vidt en tå på klareringen og kan få med seg ballen. Bra av Ciljan, men litt flaks. Så kommer det et skudd som er cm fra å bli blokkert av Wangberg, så av Solbakken og så av Pignatel. Sandberg redder skuddet, men returen spretter til en RBK-spiss. Sandberg er på avslutningen, og er sannsynligvis en cm eller to fra å få så mye av hånden på den at den går utenfor. Med litt marginer ville Wangbergs klarering blitt plukket opp, avslutningen blitt blokkert, returen plukket opp eller avslutningen reddet.

Ceide spiller fint gjennom til Zachariassen. Denne gangen klarer Wangberg å blokkere skuddet, men ballen spretter rett i beina på Ceide. Så er det bra prestasjoner av Ceide som drar seg fri fra Solheim og Wangberg, og får pirket ballen i mål. Her er rett og slett Rosenborg gode.

Tredje målet er fint spill av Rosenborg, Zachariassen får skutt fra 16 meter. Kjempesjanse! Men avslutningen er ikke bedre enn at Sandberg nok har kontroll. Eller at Pignatel er cm fra å klare å blokkere den. I stedet endrer Pignatel retning på ballen. Likevel får Sandberg en hånd på den, og den går like innenfor stolpen. Med litt flyt er enten Pignatel litt senere eller litt tidligere i blokkeringen. 

Fjerde mål er offside.

Rosenborg har et par andre solide sjanser også, men vi har også gigantsjanser ved Normann Hansen, Geelmuyden og Skytte. Med litt flyt hadde vi kanskje klart oss. Fair at Rosenborg vinner, men vi er virkelig ikke sjanseløse.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


@geirti

Tja, det er 2 parter involvert her, og satt litt på spissen så kontrollerer man bare halvparten av parameterene selv.

Jeg synes det er ganske åpenbart at Hareide bommet med laguttaket inn mot starten av kampen. Det preger RBK og matchen i 1. omgang. Men som vi var inne på ved etter 1 omgang så kunne det stått både 0-3 og 3-1. 

Byttene RBK gjør er viktige. De får mye bedre dynamikk i spillet sitt. De får også umiddelbar effekt, det gir de mer energi samtidig som vi havner på hælene. Det er vel slikt man mener når man sier mål preger kampene. Det er like sant som det er flosklete. 
 

Så er det individuelle ferdigheter i avgjørende øyeblikk. Der Normann-Hansen og Skytte bommer på målet i avgjørende øyeblikk, så treffer RBK spillerne innenfor rammeverket.

Vi ble gitt en gyllen mulighet, som vi ikke tok godt nok vare på. Dermed maktet RBK å komme tilbake.

Det virker vel også som om JJ&Co er veldig låst i forhold til enkelte spillere, det tror jeg gjør ting ekstra krevende for oss når det butter i mot.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Litt marginer ja..

Tror gutta har godt av litt hvile nå. Mange av gutta så tunge ut. Skal nok ikke se bort for at det gjorde forskjellen i andre omgang i duellen ceide vs solheim. Synes forøvrig solheim har sett litt tung ut i de fleste kampene. 
 

Moro med Nusa, men spørs om han kommer litt til kort på det defensive for å starte foreløpig. Men absolutt noe vi bør bruke mer når vi skal jage mål.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


Siden vi er inne på både marginer, effektivitet og Nusa.

Emil Ceide. Siden første gang vi så han som innbytter, har han vært hauset som et kjempetalent i Rosenborg (litt rart de ikke har ødelagt han ennå..). Spisskompetansen hans er i rollen som "snurregubbe" ute på kanten. Det første innhoppet hans kom to måneder før han fylte 17. 

Frem til i dag hadde det blitt 44 kamper i Eliteserien, hvorav 27 fra start. Resultat: Ingen scoringer.

Så sitter vi i dag og blir imponert over Antonio Nusa som kommer inn og prøver. Prøver å dra av folk, prøver å avslutte. Måtte han lykkes som mot S08 allerede denne sesongen, men å forvente mål og gjennombrudd allerede i år er for mye. 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


8 timer siden skrev odd:

Ceide spiller fint gjennom til Zachariassen. Denne gangen klarer Wangberg å blokkere skuddet, men ballen spretter rett i beina på Ceide. Så er det bra prestasjoner av Ceide som drar seg fri fra Solheim og Wangberg, og får pirket ballen i mål. Her er rett og slett Rosenborg gode.

Men her kunne vi også vært bedre. Normann Hansen sover når innkastet blir tatt, og jobber ikke godt nok opp etterpå.

Skytte står der klar til å sette inn en takling i det Ceide skyter, men trekker seg. Han trenger bare å sette benet til, så går ikke det skuddet i det hele tatt. Selvfølgelig en viss sjanse for at Skytte bommer og det blir straffe, men så nærme som han er der så er det for meg helt uforståelig dårlig at han trekker seg på den måten.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


4 timer siden skrev Petter:

Normann Hansen sover når innkastet blir tatt, og jobber ikke godt nok opp etterpå.

Jeg synes dessverre dette går igjen litt for ofte. Når Solheim i tillegg ser ut til å være et hakk unna toppformen, blir den siden for svak. Lettere å være back bak Oliver..

Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

4 minutter siden skrev PKhelten:

Sannsynlig at vi står med 8 poeng når 1/3 av sesongen er gjennomført. Hvis vi framstår bedre skal jeg akseptere det. Men dette tror jeg blir en tung sesong.

Sannsynligvis nederst på tabellen etter 1/3 med 5 poeng. Hei Obos.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


8 timer siden skrev M-A-N:

Dette var kampen som fikk meg til å miste troa på sesongen og på prosjekt Janne. Det er null flyt i det oppbyggende spillet og stort sett egoistiske løsninger når vi nærmer oss mål (mangel på mønstre og bevegelser). At alt gikk skeis i forsvar i dag er jeg ikke så bekymret for på lengre sikt. 

Men prøver å ta med noen lyspunkt/desperate håp:

- Jeppe tilbake, og en venstrebent back har vært dypt savnet. Brukbart innhopp.

- Synes egentlig Khobolenko var ganske god. Gode involveringer hele veien egentlig. 
 

- Normann Hansen, Solbakken og Shala forsøker å gå foran og virker å ha god innstilling og vinnervilje.

tenker at dette laget burde vært jannes valg:

ottesen - wangberg/yaw - piggy - Moe

shala - solbakken - lumanza/kay

Edvartsen - khobolenko - Normann Hansen

Jeg må si du har hatt trua på prosjekt Janne imponerende lenge! Det er lenge siden han var en god trener (2006-2008?). Alle som liker et lag uten utvikling og kjedsommelig fotball heier dessverre fortsatt på Janne. Nostalgi kanskje? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


1 time siden skrev bluemaster:

Jeg må si du har hatt trua på prosjekt Janne imponerende lenge! Det er lenge siden han var en god trener (2006-2008?). Alle som liker et lag uten utvikling og kjedsommelig fotball heier dessverre fortsatt på Janne. Nostalgi kanskje? 

Tja, det handler litt om perspektiv. Han kom inn og stabiliserte klubben og prestasjonene. Selv om covid har ødelagt litt, så har vi nå hatt kontinuitet som gjør at vi kan forvente mer utvikling. De fire første rundene hadde ikke finspill, men det så ut som vi hadde en plan og duellspill og innsats var bra.

nå har vi fått en treningsperiode og møter laget som slipper inn mest i ligaen. Vi klarer ikke skape noe utenom når vi slår langt. Vi spiller kun på møtende spillere som går bakover og alle spillere bruker altfor mange touch og stopper opp. Det er noe fundamentalt feil med spillidéen eller evnene til spillerne - sannsynligvis kombinasjonen som er problemet. 
 

Nå venter andre typer kamper med kampbilder vi egentlig behersker bra, så får vi se om vi har tilstrekkelig flyt. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


52 minutter siden skrev smart:

Ikke bare vi som sliter.

Hvis du sikter til dagens runde så sliter vi mer enn Odd, VIF, Godset og Sarp jo. Tipper vi inntar jumboplassen snart, spørsmålet er ikke om det skjer, men når det skjer i løpet av de fire neste kampene. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På 16.6.2021 den 21.59 skrev FranckTheBank:

Hvis du sikter til dagens runde så sliter vi mer enn Odd, VIF, Godset og Sarp jo. Tipper vi inntar jumboplassen snart, spørsmålet er ikke om det skjer, men når det skjer i løpet av de fire neste kampene. 

Heldigvis for oss har Sarp 08 om ikke et enda verre program enn oss de neste 5. Men vi sliter jo håpløst mye. Vi er blitt det desidert kjedeligste laget i EL. Uten glød eller gnist. Uten x-faktor. Med en spillestil (hvis man kan kalle det for en spillestil) som ikke kler spillerne (f.eks har vi en backfirer som er superviktig i frispillingsfasen, der samtlige ikke har ferdigheter til å få til nettopp det). Med en stor grå masse spillere fremover i banen der ingen skiller seg spesielt ut. Tror som en ekspert i eurosport sa det så fint ang S08; du kunne lagt samtlige navn i en stor bolle, trukket 11 tilfeldige og de ville spilte på nøyaktig samme vis som gjengen i kampen før.

La oss håpe vi slipper unna med respektable resultater og OK prestasjoner fremover.

Lenke til innlegg
Del på andre sider


På 19.6.2021 den 21.53 skrev FranckTheBank:

Håper Molde hviler halve laget mot bunnlaget Stabæk. Da kan det være vi klarer et hederlig tomålstap

Ikke så langt unna 😀

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

Eliteserien 2021, hvordan skal det gå?
×
×
  • Opprett ny...